Notices

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 41 to 50 of 61
  1. Descrierea Raiului 
    Member samura's Avatar
    Fratilor si surorilor, salamu alaikom wa rahmatul Allahi wa barakatoh

Acest subiect este tradus de la o lectia in limba araba facuta de Sheikul "Ibrahim Al-duwayesh" inshaAllah sa fie de folos pt noi toti,
    si sa ma scuzati daca am gresit cu traducerea

CE FRUMOASA ESTE GENNA sau RARADISUL

Am vazut ca sufletul meu s-a inclinat pt viata si s-a innecat in frumusetea ei,am vrut sa-l salvez......am incercat sa-l tratez,m-am dus sa fac multe rugaciuni dar nu era de ajuns,am inceput sa intreb pe cei din jurul meu ce sa fac,apoi m-am pus in mana lui Allah,ma plangeam la el prin ce am trecut si cum m-am schimbat...... si El nu ma dezamagit, si am cautat despre paradisul si descrierea lui.am stiut ca inimii din cind in cind le trebuie o hrana ca aceasta, pt ca hrana asta este ca si combustibilul pt o calatorie lunga in care drumul ei este plin de dorinte care stralucesc tot timpul.in special dorintele din timpul nostru.si nu mi-am gasit pt sufletul meu un tratament mai bun de cit sa-mi amintesc de genna si
    bunastarea ei.

IBN AL-JAWZI a zis...."wallahi traiul adevarat este numai in genna....si wallahi imi imaginez cum este intrarea in genna si traiul permanent in ea fara imbolnavire sau o boala, ci o sanatate permanenta intr-o bunastare continua tot timpul...etc"

Aceasta este genna...bunastare permanenta....vorba despre ea este consolarea tristetii,descrierea ei este calmarea sufletelor, si vorba despre ea nu plitiseste pe cei care asculta.

deci...am uitat fratilor si surorilor de genna??

Subaha Allah....uitati-va la situatia oamenilorde acum,uitati-va la viata din jurul vostru...dorinte,tehnologii,televiziuni...bani si afaceri...calatorii, turism si distractia...plaje si cabane...verdeata si peisaje frumoase.

asa este cu multi oameni din timpul nostru are au inima intarita,speranta
    lunga,slabiciune in credinta,au uitat de "Gradinile pline de tihna si placere"??
    oameni cei bogati si cei saraci fug dupa viata si bunastarea ei, concureaza intre ei cu bani si luxurile vietii.....
    cei bogati cauta luxul mai mult,iar cei saraci incearca sa-i imita pe cei bogati dar li se ingreuneaza lor acest lucru.deci toti in afara de cei pe care i-a ferit Allah s-au inecat in inundatia luxului si a dorintelor.am uitat de adevarul vietii,cerem o viata frumoasa dar si incercam sa zicem ca e buna si frumoasa,si multi care nu au viata buna sunt trisiti, dar sunt unii care s-au suparat ca nu a avut o viata frumoasa. si cine a avut o viata frmoasa a uitat ca e o bunastare temporara,...ca si visele, cu tristete si griji, boli si datorii...oboseala, nervozitate si nefericire.
    deci daca asa este situatia...omul destept printre noi trebuie sa se intrebe..... "intradevar asta e bunastarea adevarata"??? am uitat de bunastarea care nu se termina??? si care nu se intrerupe??

nimieni nu poate sa descrie genna indiferent cit de multe cuvinte stie,tremura inima omului credincios cind asculta despre ea si descrierea ei.

deci o cei saracii ...sa nu uitati ca este o bunastare permanenta si sa nu fiti tristi pt ca cei saraci intra in rai inainte de cei bogati cu 40 de ani,asa cum a zis profetul Muhammad saaws.

o cei bogati...chiar daca ati ajuns la un nivel mare,chiar daca ati trait in castele, chiar daca erau castelele voastre inconjurate de gradini, pomi si flori,si daca erau mobilate cu cele mai frumoase mobile, sa va amintiti de ["caminele bune in gradinile Edenului"].["in gradini pe sub care curg paraie"]

deci fratilor si suroirilor sa nu uitati de genna...bunastarea care nu a vazut-o nimeni si despre care nu a auzit nici un om.nici nu-i trece prin cap la nimeni cum este.

Sa spuneti la cei care urmaresc dorinele lor...sa le spuneti ca acestea sunt numai momente,ne miram cum ei schimba pe cele
    "neprihanite,mladioase si toate de o varsta"
    سورة الواقعة - سورة 56 - آية 37
    عربا اترابا

sau "ca si cind ar fi rubine si margean"
    سورة الرحمن - سورة 55 - آية 58
    كانهن الياقوت والمرجان
    cu alte femei murdare si preacurvite?

sa se aminteasca cind şeitanul le va spune despre femei murdare care preacurvesc,sa se aminteasca de ["Hurii cu ochii mari"]
    (و حور عين)
    si ["hurii retrase in corturi"]
    سورة الرحمن - سورة 55 - آية 72
    حور مقصورات في الخيام
    amintiti-le celor care beau vinul...o bautura murdara care pierde mintea si strica religia... amintiti-le de ["rauri de vin spre placerea celor ce beau"]
    وانهار من خمر لذة للشاربين
    Si cei care asculta muzica si melodii...sa va amintiti de cuvintarea lui Allah si cintecele huriilor cu cele mai frumoase melodii,si miscarea crengilor pomilor din rai.

deci fratilor si surorilor sa va amintiti tot timpul cu toata bunastare veitii noastre.... de bunastarea permanenta este linga creatorul lumii, Allah sunbhanhu wa ta'ala.

imaginati-va fratilor ca sunteti in genna,imbracati ["in straie verzi din matase si brocart,rezemandu-va pe divane"]
    ويلبسون ثيابا خضرا من سندس واستبرق متكئين فيها على الارائك
    si cu hurii va bucurati...si savurati toate felurile de fructe ,[" se va trece printre ei cu tipsii de aur si cu cupe,in ele se va afla tot cea ce poftesc sufletele si place ochilor, si in veci veti ramane voi in el"] adica paradisul.
    سورة الزخرف - سورة 43 - آية 71 يطاف عليهم بصحاف من ذهب واكواب وفيها ما تشتهيه الانفس وتلذ الاعين وانتم فيها خالدون
    imaginati-va ca sunteti adunati cu toti cei dragi si iubiti la umbra ei,beti dintr-un nectar pecetluit...asta e genna

2.  
    Banned
    Un raspuns foarte frumos draga Amal.

Allah sa te rasplateasca si sa ajungi in Paradis, inchallah

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    CE ESTE CLAR;IN PARADIS NU EXISTA:URA,GELOZIE,INVIDIEsiRAUTATE!
    INSHALLAH SA MERGEM CU TOTI ACOLO!!!!!

4.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    CE ESTE CLAR;IN PARADIS NU EXISTA:URA,GELOZIE,INVIDIEsiRAUTATE!
    INSHALLAH SA MERGEM CU TOTI ACOLO!!!!!
    Da,dar ca sa ajungem acolo trebuie sa infaptuim si noi ceva:sa scapam de aceste sentimente negative si sa respectam Qur'anul si Sunnah cat de bine putem insha'Allah.

5.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    dragele mele, ce discutii multe despre femeile din paradis si "egalitatea" sau "diferentele" dintre barbati si femei in paradis.

eu vad Paradisul ca pe un sfarsit al acestei vieti lumesti, dupa care urmeaza o viata vesnica, lipsita de griji si de probleme, plina de bucurii si de multumire sufleteasca...

stiti, in timp ce lucram pt o perioada mare de timp si eram stresata si obosita, intr-o zi mi-a venit un gand: oare voi fi vreodata lipsita de aceste griji, de probleme si de stres? si mi-a venit raspunsul in mintea mea, da, in Paradis, daca voi fi acolo (inchallah). Si mi-a venit sa rad, cum sa-mi imaginez un loc lipsit de griji si de orice problema? suna ireal...suna imposibil prin gandirea omeneasca. nu putem percepe toate implicatiile Paradisului prin gandirea noastra omeneasca, lumeasca, obisnuita cu modul de a trai si de a judeca lucrurile prin prisma vietii noastre.

faptul ca te afli in Paradis este in primul rand o rasplata, si o usurare ca ai scapat de Iad.
    in plus, ai bucuria, eliberarea, usurarea ca esti unul dintre cei credinciosi.
    ai satisfactia ca Dumnezeu ti se arata, ca esti unul dintre cei placuti inaintea Sa.
    apoi urmeaza toate placerile Paradisului.

pe scurt, ne vom simti ca si cum ne nastem a doua oara.

mai mult nu comentez, dar vreau doar sa precizez ca din moment ce este scris ca orice iti doresti ti se implineste, ce poti cere mai mult?si este zis orice doresti ti se implineste, atat pt barbati cat si pt femei.
    ai putea oare sa doresti ceva mai mult decat sta in puterea lui Dumnezeu sa-ti dea?nu...
    Alhamdulillah... Frumos raspuns
    Insha'a Allah sa ajungem in Paradis..

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Inshaa ALLAH sa fim dintre cei care vor fi in Paradis,oare nu este de ajuns?
    Imi vine in minte povestea unui om care a ajuns in Iad si atat s-a rugat si s-a rugat si i-a cerut lui ALLAH swt sa-l scoata de acolo si apoi nu va mai cere nimic si ALLAH swt l-a scos din Iad si apoi iar a inceput sa se roage si ALLAH swt i-a spus "Parca ai zis ca nu vei mai cere nimic" si el a zis "Doamne vreau sa intru in Rai,sa fiu in locul cel mai de jos ,la poarta Raiului...si ALLAH swt l-a dus pe acesta in rai.
    Este o poveste mult mai ampla dar am vrut doar sa va spun ceea ce este esential ca increderea in ALLAH swt l-a salvat pe acest om prin ruga lui.
    Inshaa ALLAH sa fim in aceasta viata dintre cei care se incred in ALLAH swt si care doresc fata Sa.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    Amin Ia Rabby A Lamin Il Rahmen Il Rahim!!!!!

8.  
    Harnic Gia_si_David's Avatar
    Mda, revenii si io dupa o luuunga absentza!
    Pe scurt: (ca se trezeste Davidutz si trage de mine si s-a dus cu "distractia")in 1993 am avut un accident in urma caruia am stat 28 zile in coma profunda! (traumatism cranio-cerebral extradural drept- nu mai stiu ce dimensiuni avea, dar era destul de mare- si semipareza dreapta-evident)! Dupa un anumit timp, a fost nevoie de exercitii de memorie, de mers, de tinut in mana, de...maturitate, mi-am amintit ce am "trait" cat timp am fost "moarta". Aveam sentimentul parerii de rau- era mai bine in coma, dar inca nu stiam de ce! Treptat, mi-am dat seama: TRAISEM pe alte meleaguri si anume in RAI!
    Cum era?!
    Era verdeeeeeeeeee, era un camp- dar totusi nu era camp- imens,adik mergeam-mergeam si nu se mai termina, dar parca era rotund, parca undeva in fatza era o vale!!!, dar nu ajungeam la vale cu toate ca mergeam in directia aceia!
    Se auzea o muzica in surdina, (fondul muzical), imi placeaaaa, era...ieri am avut ocazia sa ascult TOATA ZIUA o frumoasa melodie-trimisa de Gaby (din sortimentul "nashad", asa am intzeles ) si cred ca de genul acesta era fondul muzical!
    Tot corpul, fiecare por, fiecare traiere, fiecare...nici nu stiu cum sa va explic, ERA numai LINISTE, linistea aceasta ma invaluia, nu-mi mai doream nimic altceva decat aceasta LINISTE, de fapt, imi ajungea- o aveam atunci!
    Credeti ca l-am vazut pe Dumnezeu (Allah-Subhanahu wa ta'ala!)? NU, nu L-am vazut, dar IL SIMTZEAM, era PRETUTINDENI, era undeva in fatza, in directzia de mers, era...nu pot sa explic in cuvinte, trebuie sa traiesti asa ceva ca sa intzelegi! DAR puteam comunica fffffffff bine! Cum? Prin SIMTZ, nu vorbeam, doar simtzeam, intzelegeam perfect ce-mi "dicta"! ---------------re altele:"...te vei intoarce, nu vei ramane aici, dar va trebui sa faci ceva...!" Din pacate, viatza m-a dus pe alte "meleaguri" si sincer nu mai simt acea legatura ce se stabilise intre mine si Allah-subhanahu wa ta'ala! Incet-incet, o voi recapata si atunci ma voi simtzi mai SIGURA pe mine! InshaAllah!

Asta este povestioara mea scrisa haotic probabil pentru ca sunt cu urekelnitza ciulita la David!
    De cand bantui pe aici (pe forum) mi se intampla numai lucruri BUNE (frumoase, miraculoase chiar)

9.  
    RABI IAHDIK WA BERAKFIK GIA SI INSHALLAH PASHI TAI SA SE FIE INDRPTATI SPRE CALEA ADEVARULUI

10.  
    Harnic Gia_si_David's Avatar
    Gabytzule, parol de te contrazic, ma refer acia la ce scrisesi in araba!
    Cat despre ce-a scris motanelul samura- ce comic suna ... ehe, numai la minunatzia ca voi purta rochie pe crinolina si ca ma voi plimba cu caleasca ma gandesc, si parol de nu MERITA sa faci eforturi in unele sensuri: pt mine, chestia cu nervozitatea e ceva-ceva, dar apai daca sunt asa de stresata de viatza de zi cu zi, ce sa fac? Imi mai fac si nervi si ...gata, ca vreau rochie cu crinolina si sa ma plimb cu caleasca in locul mirific pe care l-am vizitat, dar...apropo, cred ca eu am fost pe treapta cea mai de jos...nu stiu de ce am sentimentul acesta, oricum...era cam gol pe acolo, n-am mai vezut pe nimeni! Ar mai fi si altele de modificat,dar...alea sunt mai usor de manipulat- ca sa ma exprim astfel

Pupici dulci tuturor!
    De cand bantui pe aici (pe forum) mi se intampla numai lucruri BUNE (frumoase, miraculoase chiar)

11.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    salamu aleeikom w rahmatulah w barakatu

"O robii Mei!Fiti fara teama in Ziua aceasta si nu va intristati
    Aceia care credeti in semnele Noastre si sunteti musulmani!
    Intrati in Rai,voi si soatele voastre,si va veti bucura voi!"

Aceasta este ca indurare de la Domnul tau si aceasta este marea izbanda (quran 44:57)

Jabir(Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat ca Trimisul lui Allah a zis:Locuitori Raiului vor bea si vor manca acolo,dar nu se vor usura,nu-si vor sufla nasurile si nici nu vor urina.Hrana lor se va digera si ei vor ragai,iar mirosul acestuia va fi ca moscul.Ei vor invata sa-L slaveasca pe Allah si Ii vor marturisi Maretia,la fel de usor cum respira.
    (Muslim)

Muqhirah ibn Su'ba(Allah sa-l aiba in paza Sa)a relatat ca Trimisul lui Allah a zis:Moise(pacea fie asupra lui)l-a intrebat pe Domnul sau:Care dintre locuitorii Raiului are rangul cel mai mic?I s-a raspuns:Va fi acela care va fi primit in Rai ultimul,dupa ce toti locuitori Raiului au intrat in Rai.Lui i se va spune:Intra in Rai.Dar el va zice:O,Doamne al meu!Cum sa intru,de vreme ce oameni s-au asezat in odaile lor si si-au luat partea?I se va zice:Vei fi multumit sa ai un regat ca si imparatia unui imparat al lumilor?El v-a zice:Voi fi multumit,Domnul meu.Allah va spune:Pentru tine este aceasta precum si aceasta si aceasta.A cincea data ,el va zice:Sunt foarte multumit Domnul meu.Allah va spune:Ale tale sunt toate si inca de 10 ori pe atat.Vei avea orice iti doreste sufletul si este placut ochilor.El v-a zice:Sunt foarte multumit,Domnul meu.Moise(pacea fie asuppra lui)a zis:Cine va avea rangul cel mai inalt in Rai?Allah zice:Sunt cei pe care Eu ii aleg si ii asez la loc de cinste chiar cu Mana Mea.Intaresc cu pecetea Meaca ei vor fi binecuvantati cu atatea haruri cat nici ochiul n-a vazut,nici urechea n-a auzit si nici mintea omeneasca n-a gandit
    (Muslim)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)