Fratilor si surorilor, salamu alaikom wa rahmatul Allahi wa barakatoh
Acest subiect este tradus de la o lectia in limba araba facuta de Sheikul "Ibrahim Al-duwayesh" inshaAllah sa fie de folos pt noi toti,
si sa ma scuzati daca am gresit cu traducerea![]()
CE FRUMOASA ESTE GENNA sau RARADISUL
Am vazut ca sufletul meu s-a inclinat pt viata si s-a innecat in frumusetea ei,am vrut sa-l salvez......am incercat sa-l tratez,m-am dus sa fac multe rugaciuni dar nu era de ajuns,am inceput sa intreb pe cei din jurul meu ce sa fac,apoi m-am pus in mana lui Allah,ma plangeam la el prin ce am trecut si cum m-am schimbat...... si El nu ma dezamagit, si am cautat despre paradisul si descrierea lui.am stiut ca inimii din cind in cind le trebuie o hrana ca aceasta, pt ca hrana asta este ca si combustibilul pt o calatorie lunga in care drumul ei este plin de dorinte care stralucesc tot timpul.in special dorintele din timpul nostru.si nu mi-am gasit pt sufletul meu un tratament mai bun de cit sa-mi amintesc de genna si
bunastarea ei.
IBN AL-JAWZI a zis...."wallahi traiul adevarat este numai in genna....si wallahi imi imaginez cum este intrarea in genna si traiul permanent in ea fara imbolnavire sau o boala, ci o sanatate permanenta intr-o bunastare continua tot timpul...etc"
Aceasta este genna...bunastare permanenta....vorba despre ea este consolarea tristetii,descrierea ei este calmarea sufletelor, si vorba despre ea nu plitiseste pe cei care asculta.
deci...am uitat fratilor si surorilor de genna??
Subaha Allah....uitati-va la situatia oamenilorde acum,uitati-va la viata din jurul vostru...dorinte,tehnologii,televiziuni...bani si afaceri...calatorii, turism si distractia...plaje si cabane...verdeata si peisaje frumoase.
asa este cu multi oameni din timpul nostru are au inima intarita,speranta
lunga,slabiciune in credinta,au uitat de "Gradinile pline de tihna si placere"??
oameni cei bogati si cei saraci fug dupa viata si bunastarea ei, concureaza intre ei cu bani si luxurile vietii.....
cei bogati cauta luxul mai mult,iar cei saraci incearca sa-i imita pe cei bogati dar li se ingreuneaza lor acest lucru.deci toti in afara de cei pe care i-a ferit Allah s-au inecat in inundatia luxului si a dorintelor.am uitat de adevarul vietii,cerem o viata frumoasa dar si incercam sa zicem ca e buna si frumoasa,si multi care nu au viata buna sunt trisiti, dar sunt unii care s-au suparat ca nu a avut o viata frumoasa. si cine a avut o viata frmoasa a uitat ca e o bunastare temporara,...ca si visele, cu tristete si griji, boli si datorii...oboseala, nervozitate si nefericire.
deci daca asa este situatia...omul destept printre noi trebuie sa se intrebe..... "intradevar asta e bunastarea adevarata"??? am uitat de bunastarea care nu se termina??? si care nu se intrerupe??
nimieni nu poate sa descrie genna indiferent cit de multe cuvinte stie,tremura inima omului credincios cind asculta despre ea si descrierea ei.
deci o cei saracii ...sa nu uitati ca este o bunastare permanenta si sa nu fiti tristi pt ca cei saraci intra in rai inainte de cei bogati cu 40 de ani,asa cum a zis profetul Muhammad saaws.
o cei bogati...chiar daca ati ajuns la un nivel mare,chiar daca ati trait in castele, chiar daca erau castelele voastre inconjurate de gradini, pomi si flori,si daca erau mobilate cu cele mai frumoase mobile, sa va amintiti de ["caminele bune in gradinile Edenului"].["in gradini pe sub care curg paraie"]
deci fratilor si suroirilor sa nu uitati de genna...bunastarea care nu a vazut-o nimeni si despre care nu a auzit nici un om.nici nu-i trece prin cap la nimeni cum este.
Sa spuneti la cei care urmaresc dorinele lor...sa le spuneti ca acestea sunt numai momente,ne miram cum ei schimba pe cele
"neprihanite,mladioase si toate de o varsta"
سورة الواقعة - سورة 56 - آية 37
عربا اترابا
sau "ca si cind ar fi rubine si margean"
سورة الرحمن - سورة 55 - آية 58
كانهن الياقوت والمرجان
cu alte femei murdare si preacurvite?![]()
sa se aminteasca cind şeitanul le va spune despre femei murdare care preacurvesc,sa se aminteasca de ["Hurii cu ochii mari"]
(و حور عين)
si ["hurii retrase in corturi"]
سورة الرحمن - سورة 55 - آية 72
حور مقصورات في الخيام
amintiti-le celor care beau vinul...o bautura murdara care pierde mintea si strica religia... amintiti-le de ["rauri de vin spre placerea celor ce beau"]
وانهار من خمر لذة للشاربين
Si cei care asculta muzica si melodii...sa va amintiti de cuvintarea lui Allah si cintecele huriilor cu cele mai frumoase melodii,si miscarea crengilor pomilor din rai.
deci fratilor si surorilor sa va amintiti tot timpul cu toata bunastare veitii noastre.... de bunastarea permanenta este linga creatorul lumii, Allah sunbhanhu wa ta'ala.
imaginati-va fratilor ca sunteti in genna,imbracati ["in straie verzi din matase si brocart,rezemandu-va pe divane"]
ويلبسون ثيابا خضرا من سندس واستبرق متكئين فيها على الارائك
si cu hurii va bucurati...si savurati toate felurile de fructe ,[" se va trece printre ei cu tipsii de aur si cu cupe,in ele se va afla tot cea ce poftesc sufletele si place ochilor, si in veci veti ramane voi in el"] adica paradisul.
سورة الزخرف - سورة 43 - آية 71 يطاف عليهم بصحاف من ذهب واكواب وفيها ما تشتهيه الانفس وتلذ الاعين وانتم فيها خالدون
imaginati-va ca sunteti adunati cu toti cei dragi si iubiti la umbra ei,beti dintr-un nectar pecetluit...asta e genna
Thread: Descrierea Raiului
Results 21 to 30 of 61
|
|
-
05-01-2006, 10:57 PM
-
05-03-2006, 02:52 AM
Masha Allah,
M-ar interesa si pe mine versiune in araba sau engleza . Poti sa mi-o trimiti pe e-mail la : **************
Jazak Allah Khairun.
Nu aveti voie sa publicati mailurile .
Puteti folosi mesajele private .Last edited by suleiman; 05-04-2006 at 04:45 PM.
-
05-03-2006, 01:29 PM
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,
Originally Posted by hannen
"Tabaraniy relata de la A'isha (ra) ca o femeie batrina dintre ansari, venind la Profetul lui Allah (saws), il intreba, Oh, trimisule al lui Allah, roaga-te lui Allah sa ma lase sa intru in Paradis. Profetul Muhammad,(saws) raspunse, Nici o femeie batrina nu va intra in Paradis! dupa care merse la rugaciune.La intoarcerea sa , cind A'isha ii spuse ca femeia se intristase de duritatea cuvintelor aflate, Profetul (saws) spuse ca Allah, atunci cind lasa femeile acestei lumi sa intre in Rai, le transforma in fecioare!
Hunad relata de la Hiyan bin Abi Dschubaila care spunea ca atunci cind femeile acestei lumi vor intr ain Paradis, ele vor fi preferate fecioarelor din Paradis, pt faptele lor din aceasta viata!."..
...extras din cartea " pt sora mea credincioasa-33 scrisori despre suflet si Paradis" de Abdul-Halim Khafagy
mai zilele trecute am gasit o postare deosebita pe un alt forum, pe care l-as recomanda cu mult drag vorbitorilor de limba germana sau araba...
http://www.nur-huda.net/ ....din care extrag citeva rinduri...este f mult de tradus...
" Si, acum, ce este mai bun, vine la urma! si asta pt dragele noastre surori!.... si sa va tineti bine, sa nu va pierdeti cu firea!...O ultima rugaminte pt voi, surioarelor, nu divortati inca de sotii vostri!!!!!!.....
Pt ca tatatata!!!!!...
Sotii vostri in Paradis vor fi asaaaaaaa de frumooooosi la fel ca Profetul Yusuf (as), a carui frumusete le-a orbit pe cele citeva femei de si-au taiat degetele fara sa-si dea macar seama !
SubhaaaanAllaaaaaah!..... Fiecare dintre noi vom primi un sot asa de frumos!.... Allahu akbar!...la asa ceva trebuie sa ne asteptam!...
Deci, sa recapitulam ...inspirati adinc, si expiraaaati....SubhaaaanAllahaaaa, ya Allah!...vesnic tineri, frumusete perfecta, sanatate deplina, niciodata bolnavi, nemuritori, permanent fericiti, permanent satui, si orice dorinta se implineste indata!...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu-i asa ca atita frumusete este greu de imaginat?...Cea mai minunata iubire intre femeie si barbat, exista insa, numai in Paradis!...
Profetul Muhammad(saws) spunea, ca atunci cind o femeie paseste inlauntrul palatului ei, acesta va straluci si mai mult luminat de frumusetea acesteia!...Si cind ea ii vorbeste sotului ei, acesta uita cu totul de orice altceva!...Cit de frumoasa vei fi, draga sora, daca sotul tau, pt un cuvint al tau, va uita de tot ce-l inconjoara!...Si cit de fericit vei fi tu, frate, sa ai o sotie atit de frumoasa!...
Profetul Muhammad (saws) spunea ca fiecare locuitor al paradisului va avea doua dintre fecioarele Paradisului....iar frumusetea lor este atit de desavirsita, incit daca una dintre ele ar dezvalui in aceasta lume, fie si doar virful degetului ei, am putea cu totii renunta la lumina soarelui si a lunii !!!!....
Si acum, vor spune surorile, asta nu este de loc drept!.....Si cu noi, femeile, cum ramine!?...
Draga sora, iti spun acum un lucru , pe care multi frati nu il stiu, caci daca l-ar sti, te-ar iubi si mai muuuuuult, si te-ar sustine si mai muuuuult, ca sa devii una dintre cele mai credincioase surori!...
Si acum, special pt tine, surioara!...Tu stii ca fiecare frate musulman viseaza la fecioarele Paradisului...si la frumusetea lor desavirsita!...si tot visind asa, sotul tau uita ca tu, surioara, vei fi muuuuuult mai frumoaaaaaasa decit fecioarele Paradisului...si vei sta deasupra lor! Chiar daca sotul tau va primi 72, ***tu vei fi cu toate acestea cea mai frumoasa si vei fi mereu Number One!!!!....
Aici , in aceasta lume, exista multa invidie, dar in Paradis, nu!...
Si daca tu vei vrea o oglinda care sa-ti repete mereu...Tu esti cea mai frumoasa, tu, draga Safiya, sau tu, draga Umaiyma, sau tu, draga sora, orice nume ai avea, nu trebuie decit sa-ti doresti si Allah ta'ala iti va darui!... Sint 72 ***de fecioare in intreg palatul, dar tu, TU, tu esti cea mai frumoasa dintre ele! ....
La atita frumusete, SubhaaaanaAllaaaaaah!... Allah ta'ala mai adauga inca!...
In Rai se afla o piata la care lumea va veni in fiecare saptamina, si anume vinerea. O adiere va imprastia miresme pe fetele lor si pe hainele lor, si locuitorii Raiului vor deveni si mai frumosi!...
Cind te vei intoarce apoi la palatul tau, va intreba sotul tau: Huuuhhhh! Cine esti tu?...si tu vei raspunde: Sint eu , sotia ta!...
El va spune: Ai devenit muuuult mai frumoasa!...Si tu vei raspunde: Si tu, dragul meu sot, ai devenit si mai frumos!"...."
*** 72 fecioare in Paradis va primi un shaheed...

assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
05-03-2006, 01:39 PM
Salam aleikum draga mea.
Asa imi zice si sotul meu,dar ...eu n-am citit asta nicaieri,si nu stiu cum sa zic,ceea ce este mentionat in Qoran e sfint.Este acest lucru mentionat in Qoran?Din cite stiu eu,nu.
Si chiar daca noi suntem asa de orbitoare cu frumusetea noastra ,ei vor fi la fel,nu?Dar ei ne vor avea pe noi +72,wowwwwww
pe cind noi ii vom avea pe ei+ frumusetea noastra
nuuuu???
Mai zic ,da` alta data
ISTAGHFIRULLAH!!!!!!!!!!!!!!!!:smile33: :smile33: :smile33:
-
05-03-2006, 02:06 PM
Si stai ca am mai observat ceva,intr-un loc zice "articolul" respectiv,sau extras ce e el,ca vor primi 2 dintre fecioarele paradisului ,iar la urma zice ca 72.
Ori laie, ori balaie?
Si inca ceva,de unde e scos numarul asta de 72 ?Din Coran???
Sincer eu nu-mi amintesc sa-l fi citit si Allah sa ma ierte daca gresesc si sa ma ierte pt. nestiinta si nerecunostinta mea.Insa vreau sa aflu si parerile voastre .Pe sotul meu l-am nenorocit deja
-
-
05-03-2006, 08:23 PM
Salamu alaikom
am observat ca deja s-a incins discutia :smile33: si eu v-am promis ca o sa va raspund la aceasta intrebare.
am tradus de pe un webstie un subiect se numeste " Situatia femeilor din Rai" si deja l-am pus pe forum
il gasiti sub titlu de "Femeia in Rai"
iar pt cei care vor sa-i citeasca in araba, il gasiti pe aceasta adresa:
http://www.saaid.net/female/m18.htm
Surorilor...va rog sa luati acest subiect ca o stiinta si nu ca un subiect de critica.
scopul nostru este sa stim ce ne asteapta dupa judecata de apoi,nu?
Samur
-
Banned
05-03-2006, 08:57 PMDa frate Samur, scopul este sa stim ce ne asteapta dupa judecata de apoi dar sa si intelegem lucrurile, nu? ca de asta zic eu ca am primit materia cenusie. Of doamne, mai bine ma retrag, am scris deja si la celalalt topic
Originally Posted by samura
Sa nu va sup[arati pe mine
-
05-04-2006, 12:47 AM
Originally Posted by Rania
rania, toti avem materie cenusie in cap... dar si daca e asa, ce sa gandesti mai mult despre rai...
nu are nimeni de unde sa stie ce si cum e in rai, mai mult decat e scris in qoran....
important e sa ajungem acolo insha allah nu sa ne gandim ce si cum e.... cat primim acolo si ce primim, pt ca oricum stoim din qoran ca acolo e mai bine decat oriunde...
insha allah sa ajungem cu totii acolo...

-
05-04-2006, 04:30 PM
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Allah (Subhanahu wa Ta'ala sa te rasplateasca pentru aceasta traducere cu ce e mai bun in cele doua vieti Insha'a Allah!
apoi...
Originally Posted by amoodia
Sunt cateva ahadith despre hurii... luate de pe www.searchtruth.com, din Bukhari si Muslim.. Astaghfirullah daca spun ceva gresit
(1) Narrated Abu Huraira: Allah's Apostle said, "The first batch (of people) who will enter Paradise will be (glittering) like a full moon; and those who will enter next will be (glittering) like the brightest star. Their hearts will be as if the heart of a single man, for they will have no enmity amongst themselves, and everyone of them shall have two wives, each of whom will be so beautiful, pure and transparent that the marrow of the bones of their legs will be seen through the flesh. They will be glorifying Allah in the morning and evening, and will never fall ill, and they will neither blow their noses, nor spit. Their utensils will be of gold and silver, and their combs will be of gold, and the fuel used in their centers will be the aloes-wood, and their sweat will smell like musk." (Book #54, Hadith #469)
(2) 2) Narrated Abu Huraira: The Prophet said, "The first batch (of people) who will enter Paradise will be (glittering) like the full moon, and the batch next to them will be (glittering) like the most brilliant star in the sky. Their hearts will be as if the heart of a single man, for they will have neither enmity nor jealousy amongst themselves; everyone will have two wives from the houris, (who will be so beautiful, pure and transparent that) the marrow of the bones of their legs will be seen through the bones and the flesh." (Book #54, Hadith #476)
(3) (1) Narrated Anas bin Malik: The Prophet said, "Nobody who dies and finds good from Allah (in the Hereafter) would wish to come back to this world even if he were given the whole world and whatever is in it, except the martyr who, on seeing the superiority of martyrdom, would like to come back to the world and get killed again (in Allah's Cause)." Narrated Anas: The Prophet said, "A single endeavor (of fighting) in Allah's Cause in the afternoon or in the forenoon is better than all the world and whatever is in it. A place in Paradise as small as the bow or lash of one of you is better than all the world and whatever is in it. And if a houri from Paradise appeared to the people of the earth, she would fill the space between Heaven and the Earth with light and pleasant scent and her head cover is better than the world and whatever is in it." (Book #52, Hadith #53)
(4) (2) Narrated Abu Huraira: The Prophet said, "The first batch (of people) who will enter Paradise will be (glittering) like the full moon, and the batch next to them will be (glittering) like the most brilliant star in the sky. Their hearts will be as if the heart of a single man, for they will have neither enmity nor jealousy amongst themselves; everyone will have two wives from the houris, (who will be so beautiful, pure and transparent that) the marrow of the bones of their legs will be seen through the bones and the flesh." (Book #54, Hadith #476)
(5) (3) Narrated Abu Huraira: Allah's Apostle said, "The first group of people who will enter Paradise, will be glittering like the full moon and those who will follow them, will glitter like the most brilliant star in the sky. They will not urinate, relieve nature, spit, or have any nasal secretions. Their combs will be of gold, and their sweat will smell like musk. The aloes-wood will be used in their centers. Their wives will be houris. All of them will look alike and will resemble their father Adam (in statute), sixty cubits tall." (Book #55, Hadith #544)
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
05-04-2006, 04:39 PMHabipti Daniela,fi bine venita :smile06: si ne bucuram enorm ca esti cu noi ,te rog sa ne traduci din engleza.
Aici totul traducem si pentru toata lumea ,merci!
Inca odata MOARHABA printre surorile tale!

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |