Thread: Te-ai casatori cu ... ?
Results 1 to 10 of 29
|
|
-
03-19-2008, 11:12 PM
M-am gandit sa incep o serie de discutii despre unele probleme care exista in viata de zi cu zi .
Prima tema este despre casatoria cu un partener care nu a fost tocmai "fidel" inainte de casatorie .
Avand in vedere ca majoritatea membrilor sunt de sex feminin intrebarea mea este asa :
Te-ai casatori cu un barbat care iti recunoaste dragostea lui pentru tine si in acelasi timp iti spune ca el a avut o relatie ne-permisa cu o alta / mai multe femei inaintea ta .
Cum ai proceda ?!
-------------
Aici nu vreau parerile Islamului ca le stiu , eu vreau parerile personale ale fiecaruia dintre voi .
-
Urmatorii 5 au spus mersi lui suleiman pentru acest subiect
-
03-19-2008, 11:33 PM
DA
sigur ca as accepta. insa in niste circumstante, si anume:
- daca atunci, de 1-2 3- n ori a facut ce i-a trecut prin cap, de "acum" in colo sa NU se mai intample asa ceva....
- intr-adevar sa se skimbe
plec de la premiza ca nimeni nu e prefect, , si atata timp cat allah ne iarta oricat, cine sunt eu sa nu accept regretele despre trecutl unuia? toti avem pacate, mai mari sau mai mici, dar nu noi suntem cei care tre sa cantarim pacatele, ci numai allah... el o s ail judece mai tarziu, nu eu.
deci, ca si concluzie, atata timp cat vad cu okii mei ca omul regreta si se skimba (evident in bine) , da, as accepta.

-
-
03-20-2008, 02:06 AM

Mi sa pus aceasta intrebare de care un barbat musulman in situate, dar o situatie extrem de delicata, un barbat musulman, nascut si crescut in Islam, a ajuns la varsta adolescentei si a cazut prada tuturor relelor acestei lumi ( realtii premaritale, alcool, dorguri, etc.). Islamul nu mai exista in viata lui din nefericire. Fiind eu insami "noua" in Islam nu am prea stiu cum sa-l sfatuiesc din punct de vedere islamic, dar mi-am luat libertatea de ai spune sa renuntie in primul rand la relatiile premaritale si sa isi caute o buna musulmana sa se casatoreasca. Cu vocea tremuranda ma intrebat ce femeie crezi ca s-ar uita la mine" si apoi a pus o intrebare: " tu te-ai casatori cu mine?". Raspunsul meu a venit prompt, DA, a fost foarte surprins si mi-a spus: "ei o spui doar sa nu ma simt prost", am spus nu o spun pentru ca daca eu m-as casatori cu tine as face tot posibilul sa te scot din viata pe care o duci si sa te aduc la linea de plutire, stiu ca Allah SWT m-ar ajuta, inshAllah.
Acest om nu crede nici pana in ziua de azi in raspunsul meu
. Deoarece el crede ca pentru oamenii ca el nu exista salvare, eu nu cred lucrul asta si tocmai de aceea cred ca toata lumea merita o a doua sansa, inshaAllah.
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
03-20-2008, 09:30 AM
Este o decizie care nu se prinde ushor.FIECARE OM ARE DREPTUL LA O ADOUA SHANSA.
Shi totushi, schimbarile multora dintre cei cu un ``trecut aprins``,au fost radicale.
Despre mine daca ash lua decizia sa ma castoresc cu astfel de om,sincer mi ar fii greu.
M-ash gandi shi ash analiza foarte bine inainte sa iau aceasta decizie.
Allah subhanahu iahdina!
-
Harnic

03-20-2008, 11:50 AMAssalamu aleykum
La fel ca surorile care au exprimat inaintea mea consider ca nu sunt eu in masura sa cantaresc faptele respectivului barbat...o va face Bunul Allah la momentul oportun.
Ca sa pot accepta un barbat care a avut relaltii premaritale, a consumat alcool sau dorguri, etc ...in primul rand ar trebui sa il iubesc suficient de mult, apoi la momentul respectiv sa fi incetat sa mai faca acele lucruri iar in al treilea rand sa fie sanatos din punct de vedere fizic...adica sa nu fi ramas cu sechele in urma a ceea ce el a facut. Inca ceva...nu m-as casatori niciodata cu un barbat care a luat droguri...dar NICIODATA.
-
membru de onoare

03-20-2008, 03:40 PMCred ca fiecare om are dreptul la a doua sau la a "N"-a sansa, daca ALLAH ii da acest drept.
Eu spun alhamdulillah ca mi-a dat o sansa si m-a scos dintr-un trup viu desi eram moarta si fara sa-I cer mi-a ordonat viata intr-un sens inimaginabil.
As putea oare sa judec (cantaresc, etichetez....) din aceasta pozitie un om???
Ca sa raspund strict la intrebare, as merge pana in panzele albe sustinand cele expuse de AyshaA
...
Mai interesant ar fi, insa, ce raspuns ai primi la o astfel de intrebare intr-o grupare majoritar masculina
.
-
Harnic

03-20-2008, 04:16 PMMia placut ce a spus maryam, si dupa mine cred daca as fi avut o asa situati cred ca nu las judeca pe acel om, chiar sint dispusa sa nu privesc in ura ci doar cum se afiseaza acea pesoana acum.
Intradevar multi gresim dar daca Allah iarta, noi cine sintem sa nui eratam? eu cred cind doi oameni se iubes nu e bine sa rascoleasca trecutul sint in viata urcusuri si coborisuri si trebuie sa-i dam o mina de ajutor acelui care a cazut.
-
-
03-21-2008, 05:03 PM
Da cred ca as accepta o astfel de casatorie dar nu fara a pune cateva conditii si nu fara o discutie prealabila inainte de casatorie. In primul rand as scrie in contractul de casatorie ca reintoarcerea la vechiul lui stil de viata inseamna automat divort. Importante ar fi varsta si motivele care l/au condus la astfel de atitudini dar si daca constientizeaza ca tot ceea ce facea inainte e un pacat. As prefera un om care nu s/a confruntat cu astfel de vicii. In realitate nu exista garantii ca nivelul de religiozitate al cuiva se va mentine vesnic la acelasi nivel. Am o intrebare ptr barbati ,, ati accepta sa va casatoriti cu o fata cu trecut?,, Daca tot am inceput sa discutam despre aceste lucruri haideti sa discutam ambele situatii.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |