Notices

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 29
  1. Te-ai casatori cu ... ? 
    fondator suleiman's Avatar
    M-am gandit sa incep o serie de discutii despre unele probleme care exista in viata de zi cu zi .

Prima tema este despre casatoria cu un partener care nu a fost tocmai "fidel" inainte de casatorie .

Avand in vedere ca majoritatea membrilor sunt de sex feminin intrebarea mea este asa :

Te-ai casatori cu un barbat care iti recunoaste dragostea lui pentru tine si in acelasi timp iti spune ca el a avut o relatie ne-permisa cu o alta / mai multe femei inaintea ta .

Cum ai proceda ?!

-------------

Aici nu vreau parerile Islamului ca le stiu , eu vreau parerile personale ale fiecaruia dintre voi .

2. Urmatorii 5 au spus mersi lui suleiman pentru acest subiect

Alina1968 (04-26-2008), batool391 (03-22-2008), marabout1 (03-26-2008), Mariyah (03-23-2008), umalkasem (05-18-2008)

3.  
    Deosebit sara's Avatar

Trecutul a murit , viitorul inca nu sa nascut , avem numai clipa prezenta .
    De ce sa ne intoarcem in trecut { sa dezgropam mortii , cum este o vb romaneasca } , atat timp cat sa potolit si nu se mai uita in ograda vecinului
    In contract cred ca as mentiona o clauza , vb Hudei , reintoarcerea la vechiul lui stil de viata inseamna automat divort si copiii ar ramane cu mine

P.S. Asteptam raspuns si din partea opusa
    Only ALLAH can judge me !

4.  
    Harnic raluca's Avatar
    Relatiile anterioare nu conteaza...atata timp cat nu continua pe parcursul casniciei si in timpul relatiei mele cu el, chiar nu m-ar interesa, nu i-as spune sa-mi dea raportul...sa-mi povesteasca de fiecare...e pierdere de vreme..ce a fost, a fost, atata timp cat femeile nu sunt un viciu pentru el, nu sunt in pericol. Nu as face niciun contract in acest sens, ci doar o intelegere verbala...bazata pe sinceritate...referitoare la relatiile extramaritale, in rest libertate deplina in a lua decizii. Totusi am principii, pretentii, si sunt de parere ca nu poti iubi 2 oameni in acelasi timp, iar daca nu e iubire ci altceva..atunci suspectez persoana de superficialitate, slabiciune, lipsa de constiinta, inteligenta pana la urma. Refuz sa cred ca suntem instinctuali, ca doar avem judecata, nu?
    Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu.

5.  
    Assalamu alaikom .

1 - Daca femeia nu este musulmana si a avut trecut nu m-a casatoresc cu ea .
    2 - Daca era musulmana cu trecut si cand a trecut la Islam nu a mai pacatuit , atunci Islamul curata tot ce a fost inainte si m-as gandi daca vreau sa ma casatoresc cu ea .
    3 - Daca e musulmanca cu trecut nu m-as casatori cu ea .

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman View Post
    Assalamu alaikom .

1 - Daca femeia nu este musulmana si a avut trecut nu m-a casatoresc cu ea .
    2 - Daca era musulmana cu trecut si cand a trecut la Islam nu a mai pacatuit , atunci Islamul curata tot ce a fost inainte si m-as gandi daca vreau sa ma casatoresc cu ea .
    3 - Daca e musulmanca cu trecut nu m-as casatori cu ea .

Mashaa ALLAH!!!

"Daca"-urile astea mi-au amintit de o chestie draguta "daca si cu parca se plimbau in barca, daca zice: "daca" ne `necam, parca: e, "parca" nu stim sa `notam"
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    Incepator Adira's Avatar
    e greu sa iei o decizie in privinta unei persoane care a avut probleme cu drogurile, alcoolul sau i-au placut prea mult femeile, caci sunt vicii de care nu se scapa usor, dar care o data vindecate pot sa recidiveze pe viitor.... E greu. Trebuie sa il cunosti foarte bine, sa ai incredere in el, sa ai dovezi clare ca s-a indreptat , sa il iubesti foarte mult ca sa poti trece peste orice si evident sa fii constienta ca oricand exista posibilitatea sa se intoarca la vechiile obiceiuri, trebuie sa iti asumi acest risc.....
    Personal nu ma intereseaza relatiile lui anterioare atata timp cat ele nu ne afecteaza prezentul si viitorul, atata timp cat ele sunt si raman trecut si el ma trateaza corect si are un comportament corespunzator. Prin relatii anterioare inteleg relatii stabile bazate pe sentimente reciproce , nu zburat din floare in floare. Nu imi surade ideea de a-mi lega viata de un afemeiat....
    Refuz categoric daca a avut probleme cu alcoolul si drogurile. D-zeu ne-a dat dreptul de a alege ceea ce consideram bun pentru noi. Eu vreau sa am o familie frumoasa in care armonia si increderea sa se impleteasca si sa ne infrumuseteze viata care si asa este grea.
    Este adevarat, toti meritam o sansa , Toti gresim si o greseala indreptata merita toata stima si tot respectul. Dar trebuie gandit de doua ori in acest caz deoarece se recade foarte usor in vicii si sansa data cuiva poate sa se intoarca candva impotriva noastra , a familiei noastre, poate sa ne aduca foarte multa suferinta noua si copiilor.
    Dar viata e un risc. Nu avem nici o garantie ca cel cu care ne legam destinele va ramane neschimbat.... un viciu se poate capata si pe parcurs.... din pacate... si uneori nu-ti ajunge o viata sa cunosti un om.

8.  
    Membru Special Anna's Avatar
    al salam alikum wa rahmatu Allah wa barakatuh
    sunt de acord cu cele afirmate e surorile mele in islam huda si maryam.
    Inainte de islam comiteam cel mai mare pacat si anume necredinta si nu este pacat mai mare decat necredinta dar cu toate astea Allah ne-a iertat si ne-a binecuvantat oferindu-ne islamul. Refuzarea unui barbat musulman din cauza trecutului pentru casatorie eu una nu il consider un factor important caci daca un anume barbat ar refuza casatoria cu oricare dintre noi din cauza necredintei noastre anterioare si astfel judecand gradul nostru de credinta prezent nu ne-ar mai conveni. La fel daca barbatul a avut un trecut mai pacatos fie in mod regulat ca stil de viata fie o singura greseala oare cine suntem noi sa il judecam cand noi in prezent musulmani fiind inca pacatuim chiar daca nu este vorba de pacate mari. Dar in islam este foarte importanta cainta si intoarcere spre Allah.
    Eu si din pacate spun asta am cunoscut barbati care desi aveau un anume trecut conditia lor de baza la casatorie era virginitatea viitoarei sotii. Nu au cerut credinta si nimic legat de islam ci numai virginitatea, nu frumsetea fizica sau psihica.
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

9.  
    Ce parere aveti (pentru cele care nu s-au multumit de raspunsul meu) , de acest verset din surat an-nur (versetul 3)

Cel care curveste nu se insoare decat cu o femeie care preacurveste sau cu o pagana , iar pe muierea care preacurveste nu o ia de nevasta decat un barbat care preacurveste sau un pagan . Acest lucru le este oprit dreptcredinciosilor .

10.  
    Quote Originally Posted by suleiman View Post
    Ce parere aveti (pentru cele care nu s-au multumit de raspunsul meu) , de acest verset din surat an-nur (versetul 3)

Cel care curveste nu se insoare decat cu o femeie care preacurveste sau cu o pagana , iar pe muierea care preacurveste nu o ia de nevasta decat un barbat care preacurveste sau un pagan . Acest lucru le este oprit dreptcredinciosilor .

Da` de unde ai dedus ca nu ar fi fost cineva multumit(a) de raspuns????
    Versetul de mai sus este cat se poate de clar si in toate tafsirurile, cred, o sa gasim cat se poate de explicit ceea ce, de fapt, spune si versetul...

Daca memoria nu ma inseala, este un alt verset care spune :
    "...cei buni sunt pentru cele bune si cei rai sunt pentru cele rele..."

Si cine, in afara de ALLAH stie care sunt "cei buni......................cele bune........."?

Asa ca, daca un musulman drept-credincios (!) se insoara cu o prostituata de ex. sau cu o femeie care a avut o viata usoara, incalca o porunca din Coran
    (Valabai si ptr femei!)
    Cum ai spus si tu, in cazul unui (ei) convertite, probabil ca numaratoarea incepe de la intrarea in islam, ALLAH stie (!) si se aplica intocmai versetul.
    Iar cei care pacatuiesc, sa-si merite partenerii, nu?

Mie mi-se pare cat se poate de clar...
    Si este si un hadis in care profetul cand a fost intrebat de un companion care dorea sa se casatoreasca cu o femeie...cu trecut, i-a recitat exact acest verset.

11.  
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Asadar femei bune pt barbati buni si femei rele pt barbati rai... Este f clar. Dar acum se pune problema; e o musulmana convertita, anterior prostituata, dar care acum practica islamul din tta inima si duce o viata curata, e, asadar, o femeie stricata sau una curata? Islamul spune ca e curata si trecutul e uitat, dar barbatii musulmani mai putin practicanti vor continua sa o considere impura.... This was my point.

Eiiiiiiiiii pai aici vorbim de alta mancare de...alt gust samd.
    Da` ce, practicantii (toti) crezi ca o vor considera pe aceasta vreodata de-a lor????
    Si stii ce, pana la urma, nici nu stiu daca conteaza, e o vorba romaneasca care tareeeeeeeeeeeeee mult imi place:
    "Gura (desi eu asa zice ca si mintea!) doar pamantul o astupa..."
    Acum dc vrei sa jonglam cu ideile, am sa fiu o fata fina si am sa-ti spun totusi ca in fata cu atat "Mashaa ALLAH" ar putea, biata de ea sa ajunga pe luna.

12.  
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Zice versetul ca o musulmana convertita sau o musulmana nativa cu trecut care a facut tawba si acum e musulmana autentica e o femeie care preacurveste???? Vorbim aici de trecut , nu de prezent. De trecutul unui barbat care acum e bun musulman, dar a avut trecut intunecat. la fel si pt femeie. Acelasi standard ar trebui sa fie aplicat la amindoi. Versetul se refera la femeia care preacurveste in prezent, nu la musulmana care, sa zicem, a fost prostituata si acum a facut tawba si are o viata curata.
    Eu cand am pus intrebarea nu am precizat ca omul in prezent a facut sau nu tawba ...

Da zice , pentru ca e un lucru indiscutabil ca Islamul sterge tot ce a fost inaintea lui .

Si , eu nu am folosit versetul decat dupa ce vi s-a parut ca raspunsul meu indica un om "cu inima din piatra" ...

Pe mine , nimeni nu ma poate obliga sa ma insor cu una care candva a fost ce a fost si acuma e sfanta .
    Daca pe voi nu va deranjeaza acest lucru nu inseamna ca asa trebuie sa fiu si eu ...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks