M-am gandit sa incep o serie de discutii despre unele probleme care exista in viata de zi cu zi .
Prima tema este despre casatoria cu un partener care nu a fost tocmai "fidel" inainte de casatorie .
Avand in vedere ca majoritatea membrilor sunt de sex feminin intrebarea mea este asa :
Te-ai casatori cu un barbat care iti recunoaste dragostea lui pentru tine si in acelasi timp iti spune ca el a avut o relatie ne-permisa cu o alta / mai multe femei inaintea ta .
Cum ai proceda ?!
-------------
Aici nu vreau parerile Islamului ca le stiu , eu vreau parerile personale ale fiecaruia dintre voi .
Thread: Te-ai casatori cu ... ?
Results 21 to 29 of 29
|
|
-
03-19-2008, 11:12 PM
-
-
membru de onoare

03-24-2008, 01:32 AMIo cred ca ti s-a parut.
Chiar am zis mashaa ALLAH, mie cel putin mi s-a parut super super raspunsul si corect si cinstit.
Chiar nu pricep....de unde ai dedus ca ar fi cineva contra?
Aici e vb acum de ceea ce se petrece "pe teren" nu in teorie.
Sigur ca fiecare gandeste si actioneaza cum vrea...asta ar fi culmea, sa gandim la fel.
-
03-24-2008, 03:58 AM
Suleiman, si daca femeia a mai fost casatorita? Sunt off-topic.... Stiu. Scuze .
Toti fostii mei colegi arabi din facultate isi doreau numai neveste virgine.
Este cumva discriminata femeia divortata in lumea araba?
-
-
-
03-25-2008, 12:16 PM
Citind acest topic s/a nascut in minte mea intrebarea. De ce mai e necesar si punctul nostru de vedere daca oricum dupa unii versetul e f. clar si nu se permit abateri de la litera lui? Dintre primii musulmani erau destui care au avut vicii si care s/au schimbat. Oare am uitat noi asta? Cine stie cat regret ascunde un om in inima lui? Fiecare e liber sa accepte sau nu o casatorie cu o persoana care a avut trecut. Am constat ca femeile sunt mai ingaduitoare decat barbatii. In lumea aceasta femeile au platit intotdeauna un pret mult prea mare desi unele au fost victime. Dar asta e dreptatea acestei lumi , nevinovatii platesc mai mult decat cei vinovati.....
-
-
04-15-2008, 04:18 PM
Da,as accepta cu conditia ca acel barbat sa-mi dovedeasca schimbarea lui in bine.Nu trebuie sa traim in trecut,ci prezentul si viitorul sunt importante.Cu totii avem pacate mai mari sau mai mici,important este sa ne dam seama la timp,sa ne caim in fata lui Allah si sa ne indreptam.
-
04-15-2008, 08:53 PM
Da, m as casatori.Cu o conditie bineinteles.,ca baiatul respectiv sa ragrete sincer toate faptele rele care le a facut in trecut, si sa fie dornic din suflet sa inceapa o viata noua si curata.De ce acel baiat sa nu merite o sansa ?Eu cum as putea sa l judec,?Eu oare nu am fost necredincioasa?Nu am pacatuit?Din pacate familia mea nu m a indrumat pe cel mai bun drum,dar bunul Allah mi a deschis ochii la adevar la timp,si i multumesc.La fel i as multumi lui Allah ca i a deschis ochii si acelei persoane,si as fi alaturi de l,as face totul sa l ajut.Allah este bun,si ne iarta daca ne caim..De ce eu, un simplu om nu as putea ierta.Sa nu uitam ca fiecare suntem oameni si am gresit,greseli mai mari sau mai mici..Personal,cand bunul Dumnezeu mi a deschis ochii ,si mi am dat seaman de toate faptele rele care le am facut si de gravitatea pacatelor mele,am suferit mult..Si nu mai stiam cum sa ingenunches sa mi cer iertare...insa Allah mi a linistit sufletul,si mi am gasit pacea interioara.Acum nu mi ramane decat viitorul in fata,Fie ca bunul Allah sa ne ierte pacatele noastre.In ceea ce priveste casatoria,sunt de acord cu sora care a pus ca si condite ca baiatul respectiv sa nu aiba sechele din pricina drogurilor saua alcoolului,si sa fie sanatos fizic.
-
Member

07-25-2008, 05:29 PMEu cred ca mai depinde si de fiecare persoana in parte. Sunt oameni in care poti sa ai incredere ca se vor schimba, iar altii nu pot fi demni de incredere. E discutabil, plus ca, desigur, te poti insela asupra oamenilor. E o chestiune mult prea complicata...
Orice om merita a doua sansa, nimeni nu trebuie judecat, bunul Allah swt ne iarta, daca ne caim pt. pacatele noastre... toate astea sunt valabile. Insa, personal, sa ma casatoresc cu un barbat cu un trecut "intunecat", nu as putea, mai ales daca el a dus acea viata , musulman fiind.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

, oameni cu deficiente
, sau...poate doar ca sa fie no 2, 3............