Notices

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 64
  1. Interdictii alimentare in crestinism 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Numele acestui forum se numeste printre altele si Interdictii alimentare in crestinism. In afara de anumite interdictii din cadrul postului, nu cred ca putem vb de altele, eu una nu cunosc. Unele secte din crestinism au cateva interdictii diferite de fratii lor ortodocsii si catolicii .Ba chiar ,daca nu ma insel adventistii incurajeaza regimul vegetarian .
    Sa fii ortodox/catolic inseamna sa poti manca orice fel de carne si sa poti bea orice fel de bautura alcolica.Putem vorbi de interdictii?

2.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam
    Mashaa ALLAH surioara ar trebui un Nobel pentru spontaneitate,unul pentru super IQ,altul epntru cea mai tare replica de pe net....esti mortala!

Morala:Fiti dintre cei care cred intr-un singur Dumnezeu,in ALLAH SWT,Cel vesnic Viu,care nu are partasi la stapanire,ale caruia sunt toate cele din ceruri i de pe pamant,caci la El va veti intoarce!

surioara draga, :smile06: .....poate ar trebui unul pt rabdare... ca l-am merita cu totii....mashAllah!.....fie ca Allah ta'ala sa binecuvinteze intreaga Umma, inshAllah!!

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

3.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by myryam
    Daca citesti pasajul din Scriptura,vei observa ca Sfantul Apostol Pavel n-a facut nimic din capul lui,ci la indicatia lui Dumnezeu.Dupa cum vezi,el chiar s-a impotrivit sa manance ceea ce el stia ca este mancare "necurata".Dar odata cu venirea lui Hristos,am iesit de sub Lege si am intrat in Har.Legea reglementa lucruri pamantesti,cum spune si la Epistola catre evrei:
    "Acestea erau numai legiuiri pământeşti - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - şi erau porunci până la vremea îndreptării. "(cap. 9,v.10)
    Iar "vremea indreptarii "a venit odata cu moartea si Invierea lui .
    Hristos.

Iata ce li se cere crestinilor:
    9. Nu vă lăsaţi furaţi de învăţăturile străine cele de multe feluri; căci bine estesă vă întăriţi prin har inima voastră, nu cu mâncăruri, de la care n-au avut nici un folos cei ce au umblat cu ele. (Evrei 13)

Referitor la dovada ca Iisus a mancat porc,nu exista un verset in care sa se precizeze asa ceva.Se spune doar ca El a mancat si a baut,nu se zice exact ce,iar uneori este mentionat pestele.Dar avand in vedere ca El statea la masa cu "vamesii si cu pacatosii",care probabil nu respectau interdictiile alimentare evreiesti,este posibil ca El sa fi mancat si porc.Dar daca Sf. Scriptura nu precizeaza,inseamna ca nu este relevant daca El a mancat sau nu porc,dar este clar ca El a curatit totul prin jertfa Sa si pentru crestin nu se mai face impartirea intre mancaruri curate sau necurate.
    Draga mea,iti zic cu prietenie si sinceritate,fie ca Dumnezeu sa fie milostiv si indurator cu cei care i-au rastalmacit cuvintele,cu cei care si-au luat libertatea de a afirma ceva si de a trece peste cuvintul si porunca LUI.
    Si sa aiba mila Dumnezeu de toti care s-au lasat inselati si care au preferat drumul usor scuzindu-si unele fapte si inlesnindu-si raul bazindu-se pe cuvinte intortocheate si fara noima.
    Caci este limpede ca lumina zilei cu care cel Milostiv si-a facut mila de noi ca porcul este interzis si ca Iisus nu ar fi mancat niciodata porc pt. ca Iisus nu ar fi incalcat niciodata porunca lui Dumnezeu.

Sunt asa trista,de ce oamenii se incred in oameni ?De ce prefera sa creada un om in locul lui Dumnezeu?De unde atita siguranta ca acel om era inspirat de duh si har sau ca dumnezeu i-a "insuflat" ceea ce a scris ,cind este clar ca nu este aceasta nimic de la Dumnezeu,caci EL nu se va contrazice niciodata pe Sine.Si pt. ca EL nu v-a porunci curatenie pt. unii si murdarie pt. altii.

Dumnezeu sa fie Indurator cu noi toti.

4.  
    Sunt asa trista,de ce oamenii se incred in oameni ?De ce prefera sa creada un om in locul lui Dumnezeu?De unde atita siguranta ca acel om era inspirat de duh si har sau ca dumnezeu i-a "insuflat" ceea ce a scris ,cind este clar ca nu este aceasta nimic de la Dumnezeu,caci EL nu se va contrazice niciodata pe Sine.Si pt. ca EL nu v-a porunci curatenie pt. unii si murdarie pt. altii.
    Bine spus.Tocmai de aia nu cred eu in spusele lui Muhammad si probabil toti crestinii pe care ii stiu.

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by nazirah
    Bine spus.Tocmai de aia nu cred eu in spusele lui Muhammad si probabil toti crestinii pe care ii stiu.

Nu ai inteles decat distorsionat,noi nu credem in Muhammed saaws decat pentru ca el a fost trimis de ALLAH swt ,pentru ca tot ce ne-a rams Quranul si Sunna au fost transmise prin revelatie divina.
    Ceea ce constituie spusele sale nu sunt ale unui om ci ale lui ALLAH swt.
    Ce o fi asa de greu sa intelegeti?
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    pentru ca tot ce ne-a rams Quranul si Sunna au fost transmise prin revelatie divina.

Poti sa dovedesti ca sunt divine? Ca asa pot sa afirm si eu multe........

7.  
    Poti sa dovedesti ca sunt divine? Ca asa pot sa afirm si eu multe........

Sigur ca pot ,cum putea stii Profetul saaws atat de multe lucruri despre stiinte la care oamenii au ajuns de-abia dupa 13,14 secole?
    Cu atat mai mult cu cat el a murit analfabet?
    Insa argumentele acestea nu sunt de natura sa te convinga ci doar sa te indemne la ceea ce noi toti am fost indemnati :Citeste!
    Islamul nu este o relgie noua,asa cum nici crestinismul nu a fost,este insa ultima religie si Muhammed saaws ultimul din lungul sir al profetilor...poate Inshaa ALLAH dc ti-ai da la o parte din inima acest val al negatiei ai putea sa ajungi tu singura la un adevar si nu sa mergi dupa niste obisnuinte.
    Inshaa ALLAH sa te ajute Bunul ALLAH swt!

8.  
    Sigur ca pot ,cum putea stii Profetul saaws atat de multe lucruri despre stiinte la care oamenii au ajuns de-abia dupa 13,14 secole?

Eu am cartile miracolul coranului in ....medicina, astronomie si mai e una de care nici nu m-am atins de ea vazandu-le pe cele 2 si mai ales citind despre embriologie spre exemplu. Aristotel cu 1000 de ani inainte vorbise despre formarea unui embrion si totusi nimeni la aceea perioada nu a vazut in descoperirea lui Aristotel un miracol. El mai mult vb si de cordonul ombilical , lucru nementionat in coran
    deci Aristotel stia mai mult decat e relevat in Coran.
    As vrea sa aflu un miracol stiintific mentionat in Coran care sa nu fie cunoscut pana in sec VII.
    Multumesc anticipat celui/celei care va raspunde.

9.  

Eu am cartile miracolul coranului in ....medicina, astronomie si mai e una de care nici nu m-am atins de ea vazandu-le pe cele 2 si mai ales citind despre embriologie spre exemplu. Aristotel cu 1000 de ani inainte vorbise despre formarea unui embrion si totusi nimeni la aceea perioada nu a vazut in descoperirea lui Aristotel un miracol. El mai mult vb si de cordonul ombilical , lucru nementionat in coran
    deci Aristotel stia mai mult decat e relevat in Coran.
    As vrea sa aflu un miracol stiintific mentionat in Coran care sa nu fie cunoscut pana in sec VII.
    Multumesc anticipat celui/celei care va raspunde.

Esti sigura ca vorbim despre acleasi lucruri?
    Eu iti spun despre embriologie doar atat despre fazele embrionare...chiar crezi ca Aristotel stia toate astea?
    Cat despre faptul ca de exemplu descoperirile facute de Galileo Galilei contrazic inclusiv Biblia pe care probabil o citesti tu,ce parere ai?
    Si Isus ,pacea lui ALLAH swt asupra sa a vindecat oamenii si chiar a inviat morti desi astazi cu tehnologia super performanta nimeni nu poate face asta...
    Sper ca ai inteles subtilitatea exemplificarilor...

10. Buna ziua la toata lumea !! 
    Member
    Sunt nou pe acest site .Am asistat pana acum doar la cateva discutii (postari) si asi vrea sa fac cateva precizari .In primul rand a nu se mai cita din Biblie mai precis din Vechiul Testament ( pt cine nu stie vechiul testament sau vechiul legamant este pana la aparitia lui Isus )anumite lucruri care sa se puna in carca crestinismului pt ca crestinii urmeaza Noul Testament nu Vechiul.Deci daca pana la aparitia lui Isus ,Dumnezeu a ingaduit anumite legi ,este pt ca oamenii nu erau pregatiti sa primeasca adevarul ( adevarul ,harul si mantuirea venind prin Isus ).Ceea ce ati scris aici referitor la interzicerea carnii de porc este scris doar in Vechiul Testament si valabil doar pana la venirea lui Hristos ,deci nu este valabil pt crestini . Pt ca iata ce spune Isus .Marcu 7: 15 Afară din om nu este nimic care, intrînd în el, să-l poată spurca; dar ce iese din om, aceea-l spurcă. 16 Dacă are cineva urechi de auzit, să audă. "17 Nu înţelegeţi că nimic din ce intră în om de afară,( adica mancarea) nu-l poate spurca? 18...... 19 Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pîntece, şi apoi este dat afară în hazna? " A zis astfel, făcînd toate bucatele curate. 20 El le-a mai zis: Ce iese din om, aceea spurcă pe om. 21 Căci dinlăuntru, din inima oamenilor, ies gîndurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, 22 furtişagurile, lăcomiile, vicleşugurile, înşelăciunile, faptele de ruşine, ochiul rău, hula, trufia, nebunia. 23 Toate aceste lucruri rele ies dinlăuntru, şi spurcă pe om. "
    De aceea noi crestinii consideram ca si Isus ca sfintenia unui om nu consta in a manca sau a nu manca carne de porc pt simplu fapt ca nu mancarea este aceea care ne face pe noi mai buni sau mai indreptatiti in ochii domnului ci faptele noastre si credinta noastra in bine si adevar .

11.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Bun venit Cristian printre noi.:smile06: :smile06:
    Sa inteleg ca crestinii nu accepta ce este scris in Vechiul Testament, adica neaga unele fapte?

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)