Notices

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 64 of 64
  1. Interdictii alimentare in crestinism 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Numele acestui forum se numeste printre altele si Interdictii alimentare in crestinism. In afara de anumite interdictii din cadrul postului, nu cred ca putem vb de altele, eu una nu cunosc. Unele secte din crestinism au cateva interdictii diferite de fratii lor ortodocsii si catolicii .Ba chiar ,daca nu ma insel adventistii incurajeaza regimul vegetarian .
    Sa fii ortodox/catolic inseamna sa poti manca orice fel de carne si sa poti bea orice fel de bautura alcolica.Putem vorbi de interdictii?

2.  
    moderator munir's Avatar
    [QUOTE]Constat cu uimire ca D-nul Munir desi scrie de o gramada de ori ca dansul este crestin ,nu cunoaste un lucru elementar al doctrinei crestine .In primul rand Vechiul test a fost dat doar pana la venirea mantuirii ( adica aparitia lui Isus ) de unde deduc clar ca D-nul Munir nu cunoaste diferenta dintre Vechiul si Noul Test.
    Cristian -faci grave confuzii si acuzi fara motiv.In primul rind ca Isus nu a desfiintat (sau anulat) Legea ,ci a anulat sau a aratat ca sacrificiul lui anuleaza jertfele animale care se faceau pina atunci.Critica pe care Isus o adreseaza preotilor se refera la modul lor de viata si al felului in care aplicau legea in folosul propriu ,,uitind "care era de fapt rolul lor . Si astazi sunt destui preoti crestini care folosesc credinta si nestiinta (ca sa nu zic altfel)oamenilor (enoriasilor)pentru a -si sporii averea si alearga dupa sinecuri cit mai banoase.Asta nu inseamna ca institutia preotiei este gresita ci ca preotul este si el om si de foarte multe ori face abuz de aceasta ,,meserie".
    Toate exemplificarile tale din Biblie sunt scrise de oameni care NU l-au cunoscut pe Isus .Acele fraze sunt scrise (sau spuse )de Pavel si scrise ca fiind afirmatiile lui Isus .
    Eu te sfatuiesc sa nu mai ataci persoana .Fa referiri la cele scrise si nu la capacitatile intelectuale ale persoanei care a scris .Oricum din postarile tale imi dau seama ca ai citit Biblia din doi in doi si nu vreau sa intram intr-o polemica fara sens .De altfel daca te vei duce sa cumperi sau ceri o Biblie lo orice biserica crestina nu ti se va da (in afara citorva secte crestine ) nu ti se vor da doua carti ci una singura ,asa ca nu mai face afirmatii fara fond.

3.  
    moderator munir's Avatar
    Referitor la ultima ta postare (inainte sa pleci cu familia la iarba verde)mai bine plecai inainte sa o scri.
    -Nu Muhammed saaws a ,,adus legi" ci Allah l-a inspirat sa le readuca in actualitate.
    -Isus nu a afirmat ca judecata pentru adulter este a lui Dumnezeu ci a indemnat pe pacatos sa isi asume vinovatia pentru pacatul savirsit(sa se pocaiasca) si sa nu mai gresasca.

-Ceea ce tu definesti ca ,,legea mozaica" este de fapt ,,Codul lui Hamurabbi " (al 6-lea rege al dinastiei lui din Mesopotamia 1728-1686 B.C.) si descoperit in 1901 de arheologul elvetian Gustave Jequier .Se afirma ca acest ,,cod de legi este cu cel putin 500 de ani anterior lui Hamurabbi.Parti din el se regasesc si in Levitic.:smile33:

4. Re: Interdictii alimentare in crestinism 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Ati auzit de experimentul cu porcii din Germania?

IN GERMANIA s-a facut un experiment, s-au pus niste porci sa traiasca intr-un loc f curat timp de o sapt, li s-au dat sa manance doar mancare curata iar dupa o sapt toti porcii au murit. Concluzia: porcul nu poate trai decat in mizerie si mancand doar mizerii!

5. Re: Interdictii alimentare in crestinism 
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    Ati auzit de experimentul cu porcii din Germania?

IN GERMANIA s-a facut un experiment, s-au pus niste porci sa traiasca intr-un loc f curat timp de o sapt, li s-au dat sa manance doar mancare curata iar dupa o sapt toti porcii au murit. Concluzia: porcul nu poate trai decat in mizerie si mancand doar mizerii!

am auzit cu ceva vreme in urma,si am reauzit si azi la emisiune...pacat ca nu se uita si ai mei,tare as fi vrut sa o auda pe dna Teodora si pe dnul Dan ce spuneau bine,ma multumesc cu faptul ca au cam renuntat la porc ca vrea tata sa slabeasca...e bine si asa decat deloc,dar tot mi-ar placea sa fie din alte cauze

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)