Notices

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 25
  1. Un subiect foarte delicat 
    Member Mihaela Eid's Avatar
    Assalamu aleikom,

am deschis acest topic in speranta de a va asculta opiniile si sfaturile. Una dintre surori, maritata nu de foarte mult timp, aprox. 7-8 luni, are o problema foarte delicata si i-a trebuit foarte mult sa vorbeasca cu cineva despre asta si mai mult sa ma roage sa deschid subiectul pe un forum public, in speranta ca poate va gasi o solutie pentru problema ei.
    povestea este simpla, este convertita, l-a cunoscut pe sotul ei, s-au casatorit si dupa casatorie, desi totul merge bine alhamdulillah au o singura problema.
    sotul ei nu poate trece cu vederea ca ea nu a fost virgina in noaptea nuntii. el stia despre asta si totusi a acceptat situatia si a parut ca e ok chiar si cateva luni bune dupa casatorie, dar in ultimul timp a inceput sa aiba cosmaruri si sa aiba multe retineri. si-o imagineaza in bratele altui barbat. asta doar ca sa va faceti o idee cam ce fel de ganduri are.
    tin sa precizez ca ea, masha allah, este foarte supusa, cuminte si pioasa, nu poarta niqab dar poarta numai abaya si hijab pana in pamant.
    rar mai vezi fata asa cuminte. nu raspunde, il asculta pe sotul ei si nu mai stie cum sa-l impace. de multe ori mi s-a plans ca sunt zile in care sotul ei o ignora complet si sta incruntat fara motiv, nu raspunde sau pleaca.
    pe de alta parte, el este un om bun, de cateva ori a incercat sa isi deschida sufletul si sa ii spuna ca pe el il doare foarte mult asta. pentru ca el a fost si ea nu. desi a fost ok la inceput, acum a inceput sa il roada. cateodata se trezeste in mijlocul noptii si plange ca un copil. pentru ca isi dorea sa fie numai a lui.
    ea a trait o poveste trista cu un barbat acum ceva timp, care s-a terminat foarte rau. nu era musulmanca. peste ceva timp a inceput sa invete si sa citeasca si subhana allah, allah a ales-o sa fie musulamnca.

ce spuneti surorilor? nici el nu e rau dar nici ea nu e vinovata.
    insha allah, eu am tot sfatuit dar intotdeauna exista loc si de mai bine insha allah.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui Mihaela Eid pentru acest subiect

Alina1968 (05-01-2008), umalkasem (05-17-2008)

3.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Mihaela Eid,m-am gandit f mult inainte de a-mi spune parerea referitor la aceasta problema a prietenei tale.sfatul meu este ca deocamdata ea sa nu ramana insarcinata pana nu-si rezolva problema,deoarece eu cunosc o fata in aceeasi situatie ,care in final ea a divortat nemaiputand suporta viata alaturi de el,fiind numai cu reprosuri,crescand acum 2 copii singura.Din acest motiv spun,deocamdata sa nu apara un copil.Si de asemeni cunosc o alta fata care are si ea copii si are aceeasi situatie cu sotul,dar au ramas impreuna numai pt copii,dar sunt doi straini acum.Gandeste-te in ce atmosfera cresc acei copii,fara sa mai spunem ce este in sufletul acelei fete.Si amandoua fetele au fost casatorite inainte de a intra in islam,nici macar nu au avut o relatie in pacat,dar la fel ca acest barbat despre care discutam,sotii lor isi amintesc mereu ca ele au fost in bratele altor barbati.Ma gandesc,deasemeni,ca sora noastra ar trebui sa discute cu el cand il prinde "in toane bune" si sa il determine sa hotarasca pt viitorul lor.Ori el poate sa traiasca in liniste si fericire cu ea ,ori mai bine fiecare pe drumul lui acum,decat mai tarziu cand vor apare copii.Pt ca ,ma gandesc eu,daca el nu poate acum sa uite trecutul,cum va fi peste 5-10 ani,mai ales ca aceste ganduri in timp vor diminua iubirea incet si sigur.

4.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    acum sa-l analizam putin si pe el,eu nu cred ca are vreo vina,chiar daca el a cunoscut trecutul ei inainte de casatorie.hai sa ne gandim:el a fost crescut si educat intr-un fel ,imaginandu-si viitoarea sotie ca fiind numai pt el.Asa gandeste el si multi gandesc asa,si nu numai musulmani,ba chiar si unii romani,sa stiti.El crescand,a cunoscut o fata de care s-a indragostit si a crezut atunci ca poate sa treaca peste gandurile sale privind trecutul ei,dar in timp acele ganduri in loc sa se diminueze si sa dispara,ele s-au accentuat,acum el luptandu-se cu acele ganduri si cu iubirea pe care i-o poarta sotiei.Eu il inteleg si pe el ,dar imi este mila si de ea,nu merita o astfel de viata langa el,mai ales ca ea e alta persoana acum,convertindu-se la islam.Concluzie:ea trebuie neaparat sa discute cu el despre viitor si sa nu lase sa treaca da la sine lucrurile,pt ca nu vor trece.Cand vor discuta,ea trebuie sa-i aminteasca lui ca e o alta persoana si nu merita reprosurile lui

5.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Cand vor discuta,de ase,meni trebuie sa-i spuna cat de mult tine la familie,cat il iubeste si nu vrea sa-l piarda,dar nici nu poate sa traiasca alaturi de omul pe care-l iubeste in neliniste,si nici nu poate accepta ca el s-o chinuie,pt ca asa cum el reactioneaza pt ea este un chin.Cam atat am vrut sa spun si inshaalla sa se schimbe sotul ei si sa poata uita trecutul ei,s-o aprecieze pt schimbarea ei.Le doresc tot binele si daca poti sa ne spui ce s-a mai intamplat cu aceasta sora a noastra,m-as bucura.

6.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    D-le Suleiman,dvs ce parere aveti?Tare as vrea sa stiu parerea unui barbat,poate o ajuta mai mult pe acea sora a noastra.

7.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Uitasem,inca un sfat important pt sora noastra:niciodata sa nu-i amintesca sotului de trecutul ei,sa fie f atenta la comportamentul ei,nici o vorba care ii poate aminti ,nici un gest sau o poveste asemanatoare cu a lor,sa se gandeasca de 10 ori inainte de a spune ceva.

8.  
    Deosebit
    mashaAllah sunt foarte bune sfaturile de mai sus si cu rugaciune si credinta poate inshaAllah se rezolva totul.in schimb eu ma gandesc daca trairile astea ale lui nu sunt cumva influentate si hranite din afara cuplulului.de ce spun asta? pentru ca am avut foarte multe exemple si auzit foarte multe aluzii de genul asta. cand cineva din familia lui prinde ideea ca ea nu a fost virgina incep prin aluzii CUTARE S-A INSURAT SI CE NEVASTA SI-A LUAT. NIMIC NU E MAI BUN CA O NEVASTA CURATA SI PURA... chestii de genul, ati prins ideea si uneori aluziile astea dau si rezultate.sotul incepe sa aiba cosmaruri de genul, se gandeste cu ce el e mai prost decat ala care si-a luat o nevasta virgina....

9.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by Yumna View Post
    D-le Suleiman,dvs ce parere aveti?Tare as vrea sa stiu parerea unui barbat,poate o ajuta mai mult pe acea sora a noastra.
    Sincer ??

Daca stau sa analizez :

1 - cuvantul "cosmar" : Cosmarul este de la diavol .

2 - faptul ca femeia nu era virgina : Islamul sterge tot ce a fost inaintea lui .

3 - Barbatul stia ca ea nu era virgina : Problema a aparut dupa casatorie si nu inainte .

Concluzie :
    1 - Tind sa zic ca , spiritual , ceva nu merge bine in casa lor : Sa citeasca Quran in special surat Al-Baqarah .
    2 - Ea trebuie sa-i zica clar si direct : "Sau treci peste si traim viata cum se cuvine , sau da-mi divortul" , are tot dreptul .
    3 - El trebuie sa inteleaga ca nu orice problema personala a lui se rezolva prin "a distruge" persoana slaba din viata lui .

------------
    Ce nu inteleg , Islamul da femeilor drepturi mult mai mari fata de alte religii , atunci de ce femeile nu se folosesc de aceste drepturi ??!!!!!

10.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    D-l Suleiman are mare dreptate cand s-a referit la citirea Coranului,iar eu nu am amintit pt ca inaintea mea au fost surori care au dat sfaturi in acest sens si am sa va spun o poveste adevarata din zilele noastre dintr-o tara araba.Un barbat cu probleme in casnicia sa,hotarat sa divorteze s-a gandit ca totusi ar fi bine mai intai sa ceara parerea unui seikh.A plecat la moschee si a spus seikhului povestea sa.Acesta i-a raspuns:"Inca nu te grabi,intoarce-te acasa si timp de 3 luni si tu si sotia ta cititi in casa Coranul,apoi vino la mine."Acest om a ascultat sfatul seikhului si dupa 3 luni era din nou in fata seikhului.Acesta l-a intrebat:"Cum este?Tot vrei sa divortezi?""Nici nu ma gandesc la divort,acum ma inteleg foarte bine cu sotia mea.",a raspuns el.

11.  
    Incepator nour's Avatar
    ------------
    Ce nu inteleg , Islamul da femeilor drepturi mult mai mari fata de alte religii , atunci de ce femeile nu se folosesc de aceste drepturi ??!!!!![/QUOTE]

Ce drepturi frate suleiman(in situatia de fata)...la ce anume te ai referit aici, daca vrei, te rog, sa mi explici?
    "Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]

12.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Citind acest thread ,imi dau seama ca exista adevar in vorba:" Toata lumea are un trecut, putini pot insa avea un viitor".

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks