Salam alekom wa rahmatu allah wa berekathu
ALLAHUMMA IGHFIR LILMUMINIM WUAL MUMINAT.
Thread: un sfat de la musulmani
Results 11 to 20 of 21
|
|
-
-
Incepator

03-31-2008, 12:16 AMAishaA

Vreau sa ii dau un exemplu din lumea de langa mine doamnei in cauza!
O doamna algerianca,nascuta musulmana,o femeie credincioasa s-a indragostit de un roman,de religie,romano catolic,au trecut peste tot,s-au casatorit,au venit in romania,au facut 4 copii pe care i-au crescut ca si musulmani,2 dintre ei au trecut la crestinism cand au fost in stare sa decida pentru ei,ceilalti 2 sunt tot musulmani!
Acum,el a murit,ea a ramas singura,e tot musulmanca,isi face rugaciunile si toate cele!
Uita-te adanc in sufletul tau si o sa stii ce ai de facut!
-
03-31-2008, 12:29 PM
Chiar nu inteleg frate Suleiman intrebarea, un posibil raspuns la intrebarea ta e ca iubirea nu tine cont de nationalitate, nici de varsta , nici de diferentele culturale , nici de acordul sau dezacordul celor din jurul celor doi implicati. Si o alta cauza a acestor casatorii ar fi faptul ca in general acei arabi care se casatoresc aici vin in Romania la varsta cand oamenii sunt tentati sa isi intemeieze o familie. Ma intreb de ce ai pus intrebarea la trecut? E cumva o aluzie la cineva anume sau e doar o scapare de redactare a postarii. Copii sunt cel mai frumos dar pe care Allah ti/l face in aceasta viata. Da sunt femei care au reusit sa/i schimbe pe unii dintre sotii lor. Eu stiu cateva cazuri fericite.
-
03-31-2008, 08:15 PM
Sora batool , eu nu m-am exprimat bine . Intrebarea mea are ca si raspuns :"NU CONTEAZA CAT DE BUNA E FEMEIA , SI NICI NATIONALITATEA EI , CONTEAZA EL SA FIE BUN " adica chiar daca o femeie divorteaza de un arab indiferent de religia ei , nu inseamna ca ea nu a fost buna sau ca el nu a fost bun ...
Daca eu ma casatoresc cu una africanca si la un moment dat divortam , nu inseamna ca amandoi nu suntem buni sau nu stiu ce ... Pur si simplu nu mai suntem compatibili ... Si daca ea vrea sa ma schimbe indiferent de sensul schimbarii nu o sa poata si nici eu pe ea , de aceea am divortat .
Insa ce nu inteleg la anumite femei : de ce nu trec peste pur si simplu si merg mai departe cu altcineva ?!
Pe mine nu m-a afecteaza divortul si nici nu scade din ochii mei o femeie divortata sau un barbat divortat ... E un lucru care se poate intampla din N motive ...
Deci , pe scurt , in loc sa stea o femeie / un barbat sa-si omoare nervii in scop de a-l schimba pe partener , mai bine sa divorteze si fiecare isi vede de drumul lui in viata .
----------
Draga val , aceasta algerianca poate sa se roage cati ani vrea , nu mai este musulmanca din secunda in care a acceptat un nemusulman sa-i fie sot .
-
-
03-31-2008, 11:00 PM
Sora maryam , mashallah oricand si oriunde nu numai pentru prima parte
Am dovezile mele din Quran si de aceea am zis ca e necredincioasa :
O , voi cei care credeti ! Daca vin la voi muieri credincioase in pribegie , incercati-le pe ele! ALLAH stie mai bine credinta lor. Si daca aflati ca ele sunt credincioase , nu le mai trimiteti inapoi la necredinciosi . Ele nu mai sunt ingaduite pentru ei si nici ei nu mai sunt ingaduiti pentru ele .
Al-Mumtahanah 10
Daca sunt credincioase sa nu le trimiteti inapoi »»» adica le trimiteti inapoi doar daca nu sunt credincioase : a zis credincioase si nu musulmane .
Nu vei afla nici un neam de oameni care cred in ALLAH si in Ziua de Apoi si care sa-i ia ca prieteni pe cei ce se impotrivesc Lui ALLAH si Trimisului Sau , chiar daca ar fi parintii lor , fiii lor , fratii lor sau stirpea lor .
Poate o sa zica cineva ca atunci este pacat sa se casatoreasca un musulman cu nemusulmana . Acest lucru este exclus pentru ca barbatul nu o ia dupa nevasta sa ci sotia o ia dupa sotul ei . Barbatul nu este obligat sa se supune fata de sotia lui si sa faca ceea ce ea ii cere , in timp ce femeia este obligata sa se supune sotului ei indiferent de religie , acesta este un lucru comun la toate religile .
O voi cei care credeti! Nu-i luati pe iudei si pe crestini ca aliati! Ei sunt aliati unii cu altii . Aceia dintre voi care vi-i faceti aliati sunteti ca si cum ati face parte dintre ei. ALLAH nu calauzeste pe calea cea buna un neam de oameni neleguiti .
Al-Ma'idah 51
Relatat de Ibin Jarir dupa Jaber ca Profetul صلى الله عليه وسلم a zis : "Ne casatorim cu femeile oamenii cartii dar nu se casatoresc ei cu femeile noastre "
Este un Ijma' ca este interzisa casatoria unei musulmane cu un nemusulman , si ca aceasta casatoria o scoate pe ea din Islam , si copii lor nu sunt copii legitimi .
Pentru cei interesati de "FATWA" :
1 - Sheikh Salih bin Abdullah Al-Fawzan : Aceasta casatorie este pacat si relatia intima este o curvarie .
2 - Sheikh Abdullah Al-Jibrin : Aceasta casatorie trebuie anulata pe loc ....
-
membru de onoare

04-01-2008, 01:44 PM
Am intelessssssssssssssssss, nu-ti zisei
ca am priceput, Inshaa ALLAH, doar atat ca daca omu` are o sansa sa se intoarca la islam...cine stie? Acum ce sa faca sa destrame casnicia sa divorteze cum s-a convertit?
Nu stiu, nu-mi intra in cap asta islamul nu separa oamenii, ii aduna.
Poate Inshaa ALLAH o sa se faca omu` muslim si atunci alhamdulillah.
Istagfiru ALLAH, nu bag mana in foc ptr lucruri pe care nu le stiu, doar ma gandesc cum ar trebui sa fie mai bine...nu-mi permit sa dau verdicte, ma gandesc ca fiecare caz este special, diferit, are alte implicatii...Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa o calauzeasca catre ceea ce este cel mai bine.
-
membru de onoare

04-01-2008, 07:01 PMVorba Anei, teoria e ok...da` practica e jale.
Sau cum ar spune cineva femeia si barbatul sunt egali dar ei sunt mai egali ca noi
...si tot asa putem sa mai apasam in...... la taste ca fiecare intelege ce vrea iqu
din dotare.
Of AyshaA, e adevarat ce spui tu aici, chiar si sintetizat e super bine expus, Mashaa ALLAH, dar?

-
Harnic

04-02-2008, 12:25 PMAl Salamu Aleikum Rahmatulah iu Barakatu!
Parerea mea este sa mai incerce sa-i arate sau sa-i citeasca Quranunl si sa urmareasca reactia lui.Daca arata indiferenta totala atunci e problema insa daca spune DA e ceva dar nu crede ca ar fi pregatit sa aiba putina rabdare cu el.Eu a-si spune totusi sa nu faca copii dar asta cum e posibil fara pacat?E grea intrebarea.
Nu stiu ea cum poate trai alaturi de el vazand ca nu-si face rugaciunea sau nu vede frica de ALLAH.Nu neaparat sa fie musulman deocamdata.
Eu sa fiu sincera nici rugaciunea nu pot face linistita in casa parinteasca sau in casa unui nemusulman.
Insa daca vede ca pe acest om i-l inereseaza intr-un fel ISLAMUL sa aiba rabdare cu el.
Va dati seama eu am fost casatorita cu sotul meu timp de 4 ani el facand zilnic rugaciunea eu numai privindu-l
Au trecut 6 ani de atunci si nici azi nu inteleg cum a fost posibil ca mi-am pierdut 4 ani din viata cunoscand ISLAMUL si nu l-am imbratisat deodata

Mi-amintesc in ceata probabil nu eram pregatita cert este ca in Dumnezeu credeam de cand ma stiu..
Eu sunt fericita ca copii mei suntmusulmani si ma sraduiesc sa le arat ca acesta e cel mai curat drum catre RAI.
De asta spuneam acelei fete ce se face daca v-a avea copii de la acel om si copii vor fi nemusulmani.Nu cred ca o musulmanca i-si doreste in preajma sa copii si sot nemusulmani atata timp cat ea este musulmanca.
Nu inteleg totusi cum sotul meu a avut rabdare cu mine si nu cred ca-i voi putea multumi tpoata viata PREINALTULUI ALLAH ca m-a calauzit pe acest drum.
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
04-02-2008, 06:04 PM
``Nu inteleg totusi cum sotul meu a avut rabdare cu mine si nu cred ca-i voi putea multumi poata toata viata PREINALTULUI ALLAH ca m-a calauzit pe acest drum``
RABDAREA sotzului tau a fost recompensata inmiit,mashallah!
Am stat shi ma am gandit sa raspund acestei surioare sau nu,
Decizia pe care trebuie sa o ia e foarte DIFICILA.
Dar NU poate ramane la nesfarshit asha.Lumea in care traim este egala cu o clipire de ochi,SE poate oare compara cu cea ETERNA???
Iubita shtiu ca itzi e foarte greu,dar decide,nu lungi foarte mult shi nu uita ``azi aici ,dar maine numai Allah subhnahu shtie unde vom fii``
Allah subhanahu sa ushureze tot ceea ce este CEL mai bine pentru tine!Shi sa fii sigura ca ceea ce se va intampla ESTE ceea ce este cel mai bine pentru tine ,chiar daca tu nu il vezi.
AMEEN
-
04-04-2008, 06:28 PM
Aisha , ce intelegi tu prin cuvantul supunere ?
Cine a pomenit de sclavism sau alte fabulatii ? Supunere inseamna ascultare si executare in limitele Islamului .
Orice femeie nu-si asculta sotul daca ii cere un lucru care nu se contrazice cu Islamul si ea il refuza este pacatoasa .
Va rog frumos sa nu loviti marginile ci intrati direct in miezul lucrurilor , si ma repet pentru a nu stiu cate oara : "LUATI ISLAMUL ASA CUM E SI NU INCERCATI SA-L INDULCITI SI NICI SA-L AMARATI" ..
Supunerea fata de ALLAH inseamna un lucru si supunerea fata de Profet si fata de altii inseamna ASCULTARE :
O , voi cei care credeti ! Fiti cu supunere fata de ALLAH si fiti cu supunere fata de Trimisul Sau si fata de diriguitorii vostri! Apoi , daca aveti neintelegeri intre voi (in legatura cu ceva) , aduceti-le (pentru judecata) la ALLAH si la Trimis , daca voi credeti in ALLAH si in Ziua de Apoi! Aceasta este mai bine si cu mai bune urmari .
An-nisa' 59
Relatat de Ibin Omar ca Profetul صلى الله عليه وسلم a zis : "Voi toti sunteti paznici si raspundeti pentru paza voastra . Un conducator este pazitorul supusilor sai , iar barbatul este pazitorul familiei sale , si femeia este pazitoare si raspunde de casa sotului ei si de stirpea sa ; astfel ca voi toti sunteti paznici si raspundeti de paza voastra "
Barbatul raspunde de sotia lui si nu invers pentru ca el este diriguitorul ei si este obligata sa-l asculte (sa se supune lui) , in timp ce el nu este obligat sa asculte de ea (sa execute) , ci doar sa o lase sa-si exprime ceea ce are de zis fara ca ce spune sa-l oblige sa faca .
Relatat de Abu Huraira , l-a auzit pe Profetul صلى الله عليه وسلم : Daca ar trebui sa poruncesc cuiva sa se inchine fata altcuiva , as porunci unei femei sa se inchine in fata sotului ei .
Inchinarea nu in sensul de a-l sluji ci ca este atat de important sa se supune lui .
Relatat de Mama Credinciosilor Umm Salama : Profetul صلى الله عليه وسلم a zis : Daca femeia moare intr-o stare in care sotul ei este multumit de ea , atunci ea va intra in Rai .
-------------
Din toate hadithurile de mai sus , eu nu inteleg ceea ce Aisha a zis ca barbatii inteleg , si nici ceea ce ea vrea sa dea de inteles .
Islamul este CLAR si SIMPLU , si ma repet : Femeia care nu se simte in stare sa se supune sotului ei atunci sa-i ceara divortul , e mai bine pentru ea si mai bine pentru el .
-------------
La alte religii , nu ma intereseaza cat de autentic este textul , dar atata vreme cat face parte din Biblia citita de toti crestinii din lume atunci pot sa-l folosesc ca sa arat ca am avut dreptate :
Crestinii »
1Corinteni , 11 / 3 :
Dar vreau sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat , ca barbatul este capul femeii si ca Dumnezeu este capul lui Hristos .
1Corinteni , 14 / 34 :
Femeile sa taca in biserici , caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul ; ci sa fie supuse , cum zice si legea .
Efeseni , 5 / 22-23 :
Sotiilor , fiti supuse sotiilor vostri , ca Domnului . Caci sotul este capul sotiei , dupa cum si Hristos este capul Biserici ...
1Timotei , 2 / 9-13 :
Tot asa , femeile sa se gateasca , avand o imbracaminte cuviincioasa , cu modestie si bun simt , nu cu impletituri de par, nici cu aur , nici cu margaritare, nici cu imbracaminte scumpa , ci cu fapte bune , cum se cuvine femeilor care spun ca se tem de Dumnezeu .
Femeia sa primeasca invatatura in tacere cu toata supunerea .
Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii , nici sa se ridice mai presus de barbat (sau sa aiba autoritate asupra barbatului 'in unele traduceri') , ci sa ramana in tacere .
Tit , 2 / 5 :
Sa fie cumpatate , curate , gospodine bune , supuse sotilor lor , ca sa nu fie vorbit de rau Cuvantul Lui Dumnezeu
Evrei » Geneza 3:16
Femeii i-a zis : Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta ; cu durere vei naste copii si dorinta ta se va tine dupa sotul tau si el va domina peste tine
Daca vreti sa includ si religiile fara Duh ?!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |