Astazi , vreau sa incep o noua discutie libera si scopul este sa ne exprimam liber in ceea ce priveste Romania .
Multi ani au trecut de cand am venit aici , multe s-au intamplat , unele sunt bune altele mai putin bune .
Mi-a placut natura , in special zona moldovei si zona din sud (la mare) ca seamana cat de cat cu natura tarii mele .
Tin la aceasta tara pentru ca aici mi-am petrecut o treime din viata mea , am invatat multe , am absolvit facultatea ... .
De multe ori ma gandesc ca trebuie sa contribui cu ceva pentru aceasta tara .
E foarte usor sa ne plangem de ceva , dar e mai bine sa incercam sa schimbam oricat de tare ne este greu .
Voi ca si romani , ce ati face pentru Romania ?! , ca sa schimbati in bine multe lucruri care sunt anormale .
Nu putem sa schimbam oamenii (cel putin asa cred eu) , dar trebuie sa existe ceva de facut ...
Va las sa va exprimati (nu ma intrebati pe mine ca raspunsul meu o sa vina inshallah)
Deci , pe scurt , ca la istorie, spuneti in linii rezumate ce ati face pentru a aduce Romania intr-o situatie mai buna fata de cum este acuma ..
Thread: Ce ai face pentru Romania ?!
Results 21 to 30 of 35
|
|
-
04-08-2008, 12:09 PM
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui suleiman pentru acest subiect
ecrram (08-15-2010), ioanaeyad2 (07-12-2008), Loona (04-09-2008)
-
Member

09-11-2009, 03:44 PMSalam alykom!
Doua lucruri as imbunatati: sanatatea si invatamantul! sunt cele mai importante, dar cu accent pe invatamant si educatie.. oamenii au nevoie sa se trezeasca din ignoranta.. au nevoie sa cunoasca arta si literatura, au nevoie sa creeze si sa iubeasca decat sa acumuleze avere pe orice cale si sa traiasca doar pentru sine.
-
membru de onoare

09-11-2009, 08:22 PMNu e chiar asa simplu......de multe ori un medic veterinar stie mai bine ce si cum cu bugetul sau cum e sa fii primar ca doar nu e chiar asa mare lucru sa fii primar deci sa fim seriosi.....si un jurist nu stie sa faca legile mai bine....exemplu este domnul Boc care nu pot sa spun ca da dovada de mare eficienta
Pana si un om simplu ar conduce mai bine tara asta, care e gestionata deosebit de prost....dupa ce au furat tot ce se putea fura acum au lasat tara datoare vanduta la FMI
Sper sa se redreseze treburile ca altfel nu vad bine Romania in urmatorii ani
-
Deosebit

09-12-2009, 12:05 PMSlam alikom ,
E adevarat ca nu e atat de usor sa vorbim de schimbare insa consider ca e nevoie sa facem ceva daca tot traim aici . Insa vreau sa ma fac mai bine inteleasa cand vine vorba de juristi si de domnul boc . Unu la mana chiar daca e jurist dansul nu stiu cat ar putea inflenta legile acestea fiind date de parlament si promulgate de Presedintele Romaniei . Poate ar putea insa nu sunt extrem de sigura . Insa imi mentin punctul de vedere cu juristii . Acestia ar sti pana unde s-ar putea merge cu interpretarea legii adica cat si cum s-ar putea interpreta si pana unde s-ar putea merge cu interpretarea . Plus nu cred ca s-ar uita la coduri precum cel brazilian cand ar fi sa copieze ceva cum au facut legiuitorii nostri
-
Member

09-12-2009, 10:40 PMsalam aleikum\
\
eu sunt foarte mandra de tara mea ....de frumusetile ei .. de bogatiile ei...de oamenii ei de buna calitate.... de paminturile ei ...de bucatele acestei tari ...de creatiile artistice ale acestei tari ..de folclor..... de oamenii frumosi ...de destepttaciunea copiiler acestei tari .......................
sunt mandra ca am invatat 22 de ani in acesta tara ... ca mi-am creeat un viitor ....
ca sunt libera sa vorbesc ... sa citesc ... sa ma plimb ...
romania e o tara unde este pace....liniste si armonie....
-
membru de onoare

09-14-2009, 01:45 AMNu e asa usoara povestea cu legile ca un jurist sa fie deosebit de eficient in a le crea...legi din astea de doi bani poate sa dea oricine....de ce sa nu dam de exemplu legea salarizarii unice si sa ii obligam pe bugetari sa lucreze aproape de gratis...ca un judecator la judecatorie sa ia vreo 14 milioane salar dupa cat a invatat mi se pare anormal.
Faptul ca ai terminat o facultate de drept nu te face sa fii mai destept ca altul in treburi de bun simt. Tara are nevoie de niste legi ca lumea si de niste conducatori cu coloana vertebrala cum se spune in popor ca altfel se va duce totul de rapa
Trebuie sa te si gandesti inainte legile alea cum se vor pune in practica, ceva reglementari nu dam o data cu legile astea? Dar de exemplu sa dam niste legi care nu sunt ambigue ca sa nu lasi loc la fel de fel de interpretari si sentintele sa fie date aiurea de catre judecatori. Ca apoi bietul om de rand neindreptatit degeaba face reclamatie la CSM ca ii vine un raspuns asa cam in 6 luni in care scrie ca judecatorul nu a gresit si tot tu ramai de fraier.
Deci ce as schimba eu in Romania ar fi justitia in primul rand, sistemul e prost conceput si prost controlat. Si in al doilea rand putin mai multa selectie printre cei care fac legile....ca mi se si face frica cand vad ce mai debiteaza unii
Si as mai face eu multe si in domeniul asigurarilor sociale dar din pacate nu am eu asemenea puteri....chiar imi pare rau de tara mea cum a ajuns
-
membru de onoare

09-14-2009, 01:56 AMAlexyna ca sa clarific nu ii dispretuiesc pe cei aflati in slujba legii cum s-ar spune insa mi-e chiar scarba de halul in care este justitia, iti vine sa te iei si sa fugi. Am vazut destule la viata mea crede-ma intr-o casa unde unul din parinti avocat si celalalt procuror. Am vazut cum justitia ii dezamageste pe cetatenii onesti si ii sprijina pe cei nu foarte onesti.....desi s-au rugat de mine nu m-am dus la drept....ca in Romania nu este asa ceva. Acum mi s-a dat dreptate...mi-a spus mama ca vai bine ca nu te-ai dus la drept. Am stiut eu si acum 10 ani de ce nu vreau....si am trait toata viata doar printre avocati, juristi, profesori universitari la drept prieteni si colegi de-ai parintilor mei si am auzit cate si mai cate, ca na ce discuta avocatii sau juristii intre ei, procese si spete....pana iti ies pe urechi
De cate ori merg la Cluj este imposibil sa nu trag o vizita prin Tribunal cum zic eu imi trezeste amintiri placute de cand eram mica
Ma duc ca am luat-o off topic cred ca de oboseala ca e noapte aci
-
-
membru de onoare

09-14-2009, 12:40 PMUnde mai cred ca ar trebi inervenit este sanatatea....avem medici foarte buni in Romania dar multi nu au conditii unde sa profeseze ca lumea din cauza spitalelor care sunt intr-o stare jalnica. In loc sa dea bani pe alte procarii cum sunt stadioane si alte inutilitati eu as directiona banii catre sanatate, reparatii la spitale, achizitionarea de aparatura medicala moderna.
Ca nu de ia platesc bietii oameni impozite si taxe sa i risipeasca stia cum vor ei pe tot felul de lucruri care nu ajuta deloc.....cu ce il ajuta pe unul bolnav ca se construieste un nou stadion de exemplu. La fel cum nu il ajuta nici pe pensionarul care abia isi duce zilele
-
Deosebit

09-14-2009, 01:45 PMAdevarul e ca si sanatatea e intr-o stare deplorabila dar adevaraul e ca si in spitalele dotate ce cer spagi de mama focului pe langa operatii sau interventiile necesare . Nu stiu ce parere aveti despre doctorul Luncan dar un var de-al meu care a facut parte de rezidentiat la el a zis ca dansul cere la bani .....
-
membru de onoare

09-14-2009, 09:11 PMNu mi-as face rezidentiatul la el nici daca el mi-ar da bani...cam asa sta treaba. Ca sa fii un medic bun nu trebuie sa ai neaparat un renume trebuie sa fii si om, adica sa stii sa arati si compasiune nu doar sa manuiesti bisturiul
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

, spuneti in linii rezumate ce ati face pentru a aduce Romania intr-o situatie mai buna fata de cum este acuma ..