Va voi vorbi acum din propria mea experienta si daca pot apare ca o mama care controleaza prea mult orice amanunt din viata copiilor ei,va spun ca am doua fete de 10 si 13 ani care mashaalla au memorat 12 juz'u din Coran,cea mica are note intre 90-100(100 fiind maxim),iar cea mare numai la matematica are putin sub 90.
Pentru mine a fost mai usor sa-mi educ copiii avand ca baza religia islamica,deoarece ei urmeaza o scoala araba,in care se preda aceasta religie.Bineanteles ca nu numai scoala este importanta,ci si educatia care vine din familie.Noi,parintii mulsulmani,avem obligatia de a cunoaste religia noastra,de a o intelege,a o practica si a ne educa si creste copiii potrivit invataturilor islamice.
Atat eu cat si sotul meu,i-am invatat pe copii inca de cand erau foarte mici si puteau intelege,ce este permis si ce este interzis in activitatile lor de zi cu zi,si care fapte sunt rusinoase.
Results 41 to 50 of 55
|
|
-
04-21-2008, 09:10 AM
-
Urmatorii 9 au spus mersi lui Yumna pentru acest subiect
aiscia (04-21-2008), Alexyna (08-16-2009), Alina1968 (04-23-2008), huda_alrahim (04-22-2008), iman99 (04-22-2008), Mariyah (04-22-2008), Saira (04-21-2008), sara (04-23-2008), ummraschid (04-23-2008)
-
membru de onoare

06-14-2008, 07:45 PM
Draga mea, Inshaa ALLAH sper si ma rog ca Bunul ALLAH sa-ti dea multa putere, pentru ca Inshaa ALLAH ai mare nevoie si sa stii ca suntem multe mame aici care "mancam aceeasi paine".
Esti din Bucuresti?
Inshaa ALLAH promit sa revin curand cu o postare mai lunga.
ALLAH sa te rasplateasca ptr inetentiile tale curate si bune.
-
-
membru de onoare

06-16-2008, 08:39 PM
Nu cred ca ma cunosti ca sa iti faci o parere cat de bine cunosc eu Islamul. Si nu inseamna ca ai mei copii pe care InshAllah ii voi avea vor fi mai putini credinciosi decat ai altora. Faptul ca mi-as dori sa imi cresc copiii in diversitate si sa ii ajut sa se adapteze la lumea in care vor tai, deoarece noi oricum in Europa ne vom duce zilele nu inseamna c anu vor cunoaste Islamul si o vor lua pe cai gresite.
Exemplul e sotul meu si multi altii care nu au luat-o razna desi au trait in Europa toata viata. Si cred ca este o mare implinire sa stii ca ai trecut prin greutati, ai fost in mijlocul tentatiilor si ai reusit sa mergi pe calea cea dreapta si sa nu calci stramb.
Eu nu as putea sa imi cresc copiii izolati pentru ca la un moment dat vor ramane singuri si atunci va fi marea incercare si uneori acesti copii pierd upta si o iau pe calea cea gresita. Exemple sunt cate si mai cate, ajunge sa te uiti la unii studenti veniti din tari musulmane, care provin din familii religioase si aici o iau pe cai gresite.
In ideea asta am scris toate postarile mele.
Salam
-
membru de onoare

06-16-2008, 08:41 PM
Nu cred ca ma cunosti ca sa iti faci o parere cat de bine cunosc eu Islamul. Si nu inseamna ca ai mei copii pe care InshAllah ii voi avea vor fi mai putini credinciosi decat ai altora. Faptul ca mi-as dori sa imi cresc copiii in diversitate si sa ii ajut sa se adapteze la lumea in care vor tai, deoarece noi oricum in Europa ne vom duce zilele nu inseamna c anu vor cunoaste Islamul si o vor lua pe cai gresite.
Exemplul e sotul meu si multi altii care nu au luat-o razna desi au trait in Europa toata viata. Si cred ca este o mare implinire sa stii ca ai trecut prin greutati, ai fost in mijlocul tentatiilor si ai reusit sa mergi pe calea cea dreapta si sa nu calci stramb.
Eu nu as putea sa imi cresc copiii izolati pentru ca la un moment dat vor ramane singuri si atunci va fi marea incercare si uneori acesti copii pierd upta si o iau pe calea cea gresita. Exemple sunt cate si mai cate, ajunge sa te uiti la unii studenti veniti din tari musulmane, care provin din familii religioase si aici o iau pe cai gresite.
Asa putem sa tot despicam firul in patru insa fiecare individual e diferit de celalalt si bineinteles ca toti copiii sunt crescuti intr-un anumit mod si fiecare face cum crede ca este mai bine pentru copii si familie.
Daca despre asta era vorba puteam si eu sa scriu aici tot ce spune Islamul despre asta, insa eu am scris parerea personala si nu inseamna ca mi-as creste copiii departe de Islam.
In ideea asta am scris toate postarile mele.
Salam
-
06-16-2008, 08:44 PMSalam aleikum..
Surioare dragi...si eu intampin aceleasi probleme ca si voi cu fatima ( 5 ani) si preocuparile sunt din ce in ce mai mari...
Acum doi ani am inscris-o la o gradinita, unde m-au asigurat ca sunt laici...Totul a fost ok pana intr-o zi, cand Fatima, inainte sa mancam spune "in numele....." si isi face cruce...
Va puteti imagina voi ce a fost in inima mea ina acel moment?????????????
socaaaaaaaata...
Bun...a doua zi...m-am dus la gradinita si am scos dosarul...cand m-au intrebat de ce i-am raspuns ca motivul este nerespectarea conditiilor de inscriere...ptr ca noi aici inainte de inscriere avem sedinta cu directoarea si punem conditiile noatre...
Am tinut-o acasa 1 an si jumate...nu va spun cat era de trista ca nu avea copii...se plictisea...devenise chiar rea din cauza ca se plictisea...
In sfarsit...abia anul acesta am inscris-o din nou la alta gradinita...Pana acum e totul ok...Educatoarea are ceva cunostinte despre islam si mereu ma intreaba in legatura cu activitatile pe care le fac acolo...
Este intr-adevar foarte greu sa traiesti in tara nonmusulmana...mai ales pentru educatia lor...Iar noi trebuie ca multa rabdare sa le explicam ce ste haram si ce este halal...
Iar copiii, cat sunt ei de copiii, inteleg si incet incet aplica...
In concluzie...noi suntem exemplul lor...Comportamentul nostru, al parintilor, este foarte semnificativ ...Stiti cum e? Noi suntem ca si pantofii curati, care cand ating pe jos nu murdaresc, iar copiii nostri cand merg pe urmele noastre curate....vor ramane mereu si ei curati...
Allah sa ne ajute sa reusim in educatia lor si sa ii calauzeasca pe calea cea buna, caci toate se afla in mainle Lui Preainaltul...Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
membru de onoare

06-16-2008, 08:47 PM
Salam alaikum,
Nu stiu in ce tara traiesti insa mi se pare trist si greu ca acolo asa este. Problema este probabil ca nu sunt multi musulmani acolo si astfel poate lumea nu e obisnuita. In locurile unde sunt comunitati mari de musulmani e mai usor, sau unde totusi musulmanii au o istorie mai indelungata.
Unde traiesc eu de exemplu e normal ca cei mici sa manance altceva atunci cand este carne de porc, sau e normal sa fie de alta religie. Religiile sunt atata de multe in scoli si gradinite si orele de religie nu sunt doar pentru crestini, fiecare invata despre religia celuilalt cu tot felul de activitati si teme tocmai ca sa inteleaga si sa se cunoasca unii pe altii de mici deoarece mai tarziu vor trebui sa convietuiasca impreuna.
Nu ai cumva ceva femei acolo aproape care stiu araba si poate le-ai putea ruga sa te ajute cu copiii sa invete araba? E greu asa daca nu stiu, e mai bine sa invete de mici pentru ca le e mai usor. Sau poate le gasesti ceva pe internet cu activitati si desene sau stiu eu mai ce.
-
-
Deosebit

08-15-2009, 11:24 PMSlam alikom ,
Nu stiu in ce masura sunt apta sa postez la aceasta sectiune mai ales ca nu am compii dar as avea o intrebare ce am postat-o si pe un alt forum in legatura cu educatia copiilor muslmani intr-o tara cum e Romania . Nu stiu cum o fi in alte tari sau in alte zone ale tarii dar nu tin minte sa ne fi intrebat la liceu daca vrem sa participam la orele de religie crestin ortodoxa sau daca o faceau o faceau intr-o maniera foarte superficiala si aveam colege si de alta confesiune care poate doreau sa participe la orele de religie crestin ortodoxa . Daca lipseai de la orice ora ti se cerea o motivare si mie personal ca am lipsit o zi sa dau un examen la centru cultural francez mi-au analizat motivarea aceea ca si cum ar fi fost falsa . Oricum intrebarea mea e cum procedeaza un parinte musulman in cazul orelor de religie daca copilul nu merge la o scoala cu ore de religie musulmana sau cum ar putea proceda ?
-
08-16-2009, 03:31 PM
nu este adevarat!
daca elevul este de o alta confesiune aduce la scoala o adeverinta de la un reprezentant al religiei respective (de la moschee in cazul de fata) unde se precizeaza ca elevul X.Y participa la orele de religie organizate acolo, si exista 2 optiuni: fie nu i se pune elevului nici o nota in catalog, nu va avea medie la religie, si in loc de 12 (de exemplu) materii, media generala a lui va fi raportata la 11, fie i se pune nota in catalog , cea care apare pe adeverinta emisa de moschee, sau alta biserica .
eu am in familie pe cineva care este prof. de religie la un liceu cu clase 1-12 si stiu sigur ca asa de procedeaza.
mai sunt situatii cand parintele da sub semnatura ca al lui copil nu face religie, si nu-l obliga nimeni sa stea la ora. sunt unii care stau pe hol 45-50 de min, cat e ora, numai ca sa nu participe la acea ora.
eu zic totusi ca profesorii si directorii sunt destul de intelegatori din acest pct de vedere.

-
Deosebit

08-16-2009, 05:00 PMCu tot respectul pentru genan as avea putin de clarificat in ceea ce priveste postarea mea sau macar sa ma corectez putin sa fiu sigura ca sunt inteleasa cum trebuie . Aveam in clasa o colega de rit catolic si desi stiu de la o colega din clasa paralela ca erau organizate ore de religie catolica noua nu ni s-a spus niciodata acest fapt . Si eram curioasa cum se procedeaza in cauzi in care iesti de alta confesiune . Dar daca se practica cum spuneti dumneavoastra ma bucur nespus si sincer .
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |