Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. inca un sfat va rog! 
    Harnic
    Poate i-mi cunoasteti problema cu familia mea mai precis cu sora mea care vroia sa ia un teren singura care ne apartinea tuturor.
    Ne-am impacat fara probleme,a ramas deocamdata asa acel teren,este inchiriat si mama foloseste bunul lui.
    Raspunsul ei a fost ca de aia voia sa-l ea ca ea considera ca nu avem noi nevoie fiind plecate iar datorita faptului ca ia are barbat din acelas sat v-a ajunge acolo.Mama a spus acest lucru.S-a gandit ca socrii sorei ar ajuta-o de aceia voia sa le faca usoara viata fiului lor alaturi de sora mea.A zis ca noi am duce lipsa fara el.Dupa ce am discutat toti bineinteles a zis ca nu are de gand sa faca diferenta intre noi si nici nu s-a gandit sa ne supere.
    Eu am uitat totul si vroiam sa tin legatura cu ele ca si inainte.
    Aici incepe o alta problema.
    Sotul meu spune ca este un lucru urat ce au vrut sa faca,vreau sa zic ca eu am ajutat toata viata mai mult ca orcine familia.Mama cand a fost operata ,am mers repede acasa si am dormit pe scaun in spital langa patu ei sa o ingrijesc.Sora mea e mai mica si intotdeauna am ajutat-o.Nu zic de noptile in care plangeam cand auziam ca e ceva problema cu familias mea.Nu stiu, am uitat eram fericita ca putea fi de folos.
    Sotul meu spune ca ele sunt nemultumitoare cu mine "m-au folosit"si-mi cere sa renunt la tot ce este legat de familia mea inklusiv ele.
    Noi traim orcum departe una de alta,ne-am vedea rar dar i-mi cere sa nu vorbesc nici pe mess si nici la tel.Si de fapt cica orcum ele nu sunt musulmance.
    Am mai avut o asemenea problema in viata.
    Cunosteam o araboaica care trecea printr-o etapa a vietii foarte grea.Nimenea nu o ajuta.Eu voiam neaparat sa o ajut.L-am tras si pe sot in acest ajutot pe care voiam sa-acord ei.Nu va vreai sa va plictisesc,de aceia va dau numai o pilda:Eram insarcinata in a9 a luna chiar trecuta de termenul scris de medici.M-a sunat sa-i aduc carne halal ca ea nu putea merge ca erau barbati vanzatori.Eu i-am spus sotului care mi-a cumparat,mi-a adus acasa,s-a grabit la lucru,iar eu intr-o caldura de 40 grade i l-am dus cu tramvaiul.M-ia multumit si ma intrebat cum ma simt?
    I-am raspuns ca sunt bine insa abia astept sa nasc ca-s trecuta cu 4 zile te termen.
    Niciodata nu m-a sunat sa ma intrebe cum sunt,daca am nascut?.Ba mai mult eu am anuntat-o si nici macar nu a veni in vizita.Ma suna doar atunci cand avea nevoie de ceva.Eu ma scuzam cu faptul ca trece printr-o etapa grea a vieti si de fapt ca sunt fericita ca o ajut.Primesc rasplata de la ALLAH.
    S-a rezolvat problema ei iar cand s-a simtit bine,a mers la distractie cu acele fete care nici nu au intebet-o cum se simte.
    Nu va zic cate reprosuri am avut de la sotul meu:Te-a folosit si nici macar nu te cinsteste.
    M-a pus sa-i promit ca daca ma sunai-i voi spune sa nu ma mai sune niciodata.Ca numai atunci ma suna cand are nevoie de ceva iar acum nu sunt probleme sa ma lase-n pace pentru totdeauna.
    Asa am facut.Ea mi-a raspuns ca nu-i adevarat ca daca nu eram eu inebunea,niciodata nu s-a gandit ca sa-mi faca vru-n rau.De aia a mers cu acele fete ca eu oricum nu merg la distracti si vroia sa se simta bine si de asta a mers.
    A trecut mai mult de 4 ani.A fost la Haji si mi-a reprosat sotul ca:Vezi ca nu te-a sunat?
    Daca te iubea sau cinstea te-ar fi sunat inainte de Haji indiferent ca tu i-ai cerut sa nu te sune?Ca daca m-asi intalni intamplator pe strada si m-ar saluta a-si uita totul.
    Mi-a spus ca trebuie sa renunt definitiv la familia mea nu vrea sa mai vada cea ce a vazut cu acea fata.
    M-i zis ca trebuie sa-mi apar prestigiul pentru copii.Daca nu copii vor avea complex de inferioritate ca de ma,ma lor toti -si bat joc.
    Eu i-am raspuns ca nu sunt de aceiasi parere si oricum Allah vede totsi fiecare cum face asa rasplata primeste.
    Mi-a spus ca i-l doare ca nu-i dau dreptate si nu vreau sa-l ascult ba mai mult sund deacord cu oameni care mi-au facut rau.
    Vreau sa spun ca noi avem o casnicie fericita,este un tata si sot foarte bun ,proleme majore nu am avut niciodata in 10 ani de casnicie,a fost mereu alaturi de mine la greu....

Ce sa fac sa renunti la familia mea (mama,frati)?

Nu stiu cum este bine in Islam?

Vo rog sa-mi dati sfaturi cum sa procedez ca ALLAH SA FIE MULTUMIT DE MINE!

Indiferend care este rezultatul eu fac ceia ce spune ALLAH si profetul.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui um-rahmun pentru acest subiect

Alina1968 (04-26-2008), maryam (04-24-2008)

3.  
    Harnic
    Quote Originally Posted by um-rahmun View Post
    Poate i-mi cunoasteti problema cu familia mea mai precis cu sora mea care vroia sa ia un teren singura care ne apartinea tuturor.
    Ne-am impacat fara probleme,a ramas deocamdata asa acel teren,este inchiriat si mama foloseste bunul lui.
    Raspunsul ei a fost ca de aia voia sa-l ea ca ea considera ca nu avem noi nevoie fiind plecate iar datorita faptului ca ia are barbat din acelas sat v-a ajunge acolo.Si mama a spus acest lucru.S-a gandit ca socrii sorei ar ajuta-o de aceia voia sa le faca usoara viata fiului lor alaturi de sora mea.A zis ca noi nu am duce lipsa fara el.Dupa ce am discutat toti, bineinteles a zis ca nu are de gand sa faca diferenta intre noi si nici nu s-a gandit sa ne supere.
    Eu am uitat totul si vroiam sa tin legatura cu ele ca si inainte.
    Aici incepe o alta problema.
    Sotul meu spune ca este un lucru urat ce au vrut sa faca.Vreau sa zic ca eu am ajutat toata viata mai mult ca orcine familia.Mama cand a fost operata ,am mers repede acasa si am dormit pe scaun in spital langa patu ei sa o ingrijesc.Sora mea e mai mica si intotdeauna am ajutat-o.Nu zic de noptile in care plangeam cand auziam ca e ceva problema cu familias mea.Nu stiu, am uitat, eram fericita ca putea fi de folos.
    Sotul meu spune ca ele sunt nemultumitoare cu mine "m-au folosit"si-mi cere sa renunt la tot ce este legat de familia mea inklusiv ele.
    Noi traim orcum departe una de alta,ne-am vedea rar dar i-mi cere sa nu vorbesc nici pe mess si nici la tel.Si de fapt cica orIcum ele nu sunt musulmance.
    Am mai avut o asemenea problema in viata.
    Cunosteam o araboaica care trecea printr-o etapa a vietii foarte grea.Nimenea nu o ajuta.Eu voiam neaparat sa o ajut.L-am tras si pe sot in acest ajutot pe care voiam sa-acord ei.Nu va vreai sa va plictisesc,de aceia va dau numai o pilda:Eram insarcinata in a9 a luna chiar trecuta de termenul scris de medici.M-a sunat sa-i aduc carne halal ca ea nu putea merge ca erau barbati ,vanzatori.Eu i-am spus sotului care mi-a cumparat,mi-a adus acasa,s-a grabit la lucru,iar eu intr-o caldura de 40 grade i l-am dus cu tramvaiul.M-ia multumit si ma intrebat cum ma simt?
    I-am raspuns ca sunt bine insa abia astept sa nasc ca-s trecuta cu 4 zile te termen.
    Niciodata nu m-a sunat sa ma intrebe cum sunt?daca am nascut?.Ba mai mult eu am anuntat-o cand am nascut si nici macar nu a veni in vizita.Ma suna doar atunci cand avea nevoie de ceva.Eu ma scuzam cu faptul ca trece printr-o etapa grea a vieti si de fapt ca sunt fericita ca am ajutat-o .Primesc rasplata de la ALLAH.
    S-a rezolvat problema ei iar cand s-a simtit bine,a mers la distractie cu acele fete care nici nu au intebet-o cum se simte.
    Nu va zic cate reprosuri am avut de la sotul meu:Te-a folosit si nici macar nu te cinsteste.
    M-a pus sa-i promit ca daca ma sunai-i voi spune sa nu ma mai sune niciodata.Ca numai atunci ma suna cand are nevoie de ceva iar acum nu sunt probleme sa ma lase-n pace pentru totdeauna.
    Asa am facut.Ea mi-a raspuns ca nu-i adevarat ca daca nu eram eu inebunea,niciodata nu s-a gandit ca sa-mi faca vru-n rau.De aia a mers cu acele fete ca eu oricum nu merg la distracti si vroia sa se simta bine si de asta a mers.
    A trecut mai mult de 4 ani.A fost la Haji si mi-a reprosat sotul ca:Vezi ca nu te-a sunat?
    Daca te iubea sau cinstea te-ar fi sunat inainte de Haji indiferent ca tu i-ai cerut sa nu te sune?Ca daca m-asi intalni intamplator pe strada si m-ar saluta a-si uita totul.

Mi-a spus ca trebuie sa renunt definitiv la familia mea nu vrea sa mai vada cea ce a vazut cu acea fata.
    M-i zis ca trebuie sa-mi apar prestigiul pentru copii.Daca nu copii vor avea complex de inferioritate ca de mama lor toti -si bat joc.Ca nu ma gandesc la viitorul copiilor.
    Eu i-am raspuns ca nu sunt de aceiasi parere si oricum Allah vede totsi fiecare cum face asa rasplata primeste.
    Mi-a spus ca i-l doare ca nu-i dau dreptate si nu vreau sa-l ascult, ba mai mult sund deacord cu oameni care mi-au facut rau.

Vreau sa spun ca noi avem o casnicie fericita,este un tata si sot foarte bun ,proleme majore nu am avut niciodata in 10 ani de casnicie,a fost mereu alaturi de mine la bine si greu.

Ce sa fac sa renunti la familia mea (mama,frati)?

Nu stiu cum este bine in Islam.

Vo rog sa-mi dati sfaturi cum sa procedez ca ALLAH SA FIE MULTUMIT DE MINE!

Indiferend care este raspunsul eu fac ceia ce spune ALLAH si profetul.
    Nu ma doare atata timp cat stiu ca procedez precum doreste ALAH!

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Salam aleykum, iti scriu repede, te rog sa ma scuzi dar INshaa ALLAH o sa revin.

Vai de mine pentru ceea ce ti-a spus sotul tau!!!
    Indiferent cum ar fi mama ta va ramane pana in ziua de apoi mama ta si ALLAH stie cel mai bine.
    Te rog sa citesti la sect Islam despre comportamentul fata de parinti.
    Noi, in viata asta nu facem nimic ca sa asteptam altceva decat Indurare, Iertare, Mila, Gratia lui ALLAH.
    Si dintre cele mai mari porunci este intretinerea legaturilor de rudenie...cum adica sa rupi legatura cu mama ta?
    Pai stii ca, chiar dc pare o utopie, cordonul ombilical este ceva invizibil si indestructibil care nu se rupe niciodata...

Poti sa traiesti cu ei facandu-ti datoria de sora, de fiica...ce altceva mai bun ai avea de facut?

Inshaa ALLAH revin cu amanunte.
    Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa va/ne ajute pe toti sa luam decizii cu taqwa si nu instinctual sau impulsiv.
    Inshaa ALLAH sa-ti/va usureze ALLAH!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    Harnic
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Salam aleykum, iti scriu repede, te rog sa ma scuzi dar INshaa ALLAH o sa revin.

Vai de mine pentru ceea ce ti-a spus sotul tau!!!
    Indiferent cum ar fi mama ta va ramane pana in ziua de apoi mama ta si ALLAH stie cel mai bine.
    Te rog sa citesti la sect Islam despre comportamentul fata de parinti.
    Noi, in viata asta nu facem nimic ca sa asteptam altceva decat Indurare, Iertare, Mila, Gratia lui ALLAH.
    Si dintre cele mai mari porunci este intretinerea legaturilor de rudenie...cum adica sa rupi legatura cu mama ta?
    Pai stii ca, chiar dc pare o utopie, cordonul ombilical este ceva invizibil si indestructibil care nu se rupe niciodata...

Poti sa traiesti cu ei facandu-ti datoria de sora, de fiica...ce altceva mai bun ai avea de facut?

Inshaa ALLAH revin cu amanunte.
    Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa va/ne ajute pe toti sa luam decizii cu taqwa si nu instinctual sau impulsiv.
    Inshaa ALLAH sa-ti/va usureze ALLAH!
    AL SALAMU ALEIKUM!

Sunt si eu total nesigura pe ce sa fac.
    Tin minte ca odata cu vreo 6 ani in urma am intrebat un seik la moscheie:
    (Suphanalah atunci nici nu erau asemenea probleme)
    De cine trebuie intai sa ascultam.
    De parinti sau de sot.
    Acela mi-a raspuns ca :
    -DE SOT.
    Mi-a spus o pilda ca era o fata care i-a spus profetului:
    Tatal este bolnav si sotul nu-i da voie sa-l viziteze.Sarmanul a murit si n-a reusit s-o vada.
    Profetul a zis ca bine a facut ca si-a ascultat sotul si aceasta fapta o scapa de iad.
    Poate nu asa exact dar ceva de genul ista.
    De asta am postat acum acest subiect ca am citit la sectiunea Islam, Comportamentul fata de parinti,si mi s-a parut altul deca mi-a spus acel seik.
    Sunt atat de debusolata.
    Nu stiu ce sa fac sa fie bine pentru toti!

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by um-rahmun View Post
    AL SALAMU ALEIKUM!

Sunt si eu total nesigura pe ce sa fac.
    Tin minte ca odata cu vreo 6 ani in urma am intrebat un seik la moscheie:
    (Suphanalah atunci nici nu erau asemenea probleme)
    De cine trebuie intai sa ascultam.
    De parinti sau de sot.
    Acela mi-a raspuns ca :
    -DE SOT.
    Mi-a spus o pilda ca era o fata care i-a spus profetului:
    Tatal este bolnav si sotul nu-i da voie sa-l viziteze.Sarmanul a murit si n-a reusit s-o vada.
    Profetul a zis ca bine a facut ca si-a ascultat sotul si aceasta fapta o scapa de iad.
    Poate nu asa exact dar ceva de genul ista.
    De asta am postat acum acest subiect ca am citit la sectiunea Islam, Comportamentul fata de parinti,si mi s-a parut altul deca mi-a spus acel seik.
    Sunt atat de debusolata.
    Nu stiu ce sa fac sa fie bine pentru toti!

Nu ai de ce sa fii debusolata islamul nu doar ca este clar, este perfect!
    Trebuie doar ca noi sa avem puterea de a da la o parte raul, din noi, din ceilalti, din ceea ce este in jurul nostru...ca si cum ai curata un teren de buruieni, chiar astazi vorbeam cu o persoana tare draga si dupa aceea ma gandeam subhanna ALLAH cum este islamul, cum a facut totul ALLAH, nu e nimic dubios, nici greu de intgeles, trebuie doar sa te eliberezi, sa te rupi de ceea ce te poate duce pe un drum nedorit de ALLAH.
    Este greu doar daca nu vrei sa vezi adevarul, doar daca te incapatanezi sa ai pretentia ca adevarul pe care il ai este mai bun decat adevarul real- Nu e vb aici de tine, e vorba in general!
    Cred ca poti face ca ALLAH sa fie multumit de tine, asa cum EL DORESTE!!!

In cazul de fata ascultarea sotului-DACA!!! lucrurile sunt EXACT asa cum ai spus tu, ar incalca o porunca divina.
    Daca sotul spune: nu mergi azi la mama ta si tu nu te duci, e ok, nu ai incalcat nimic, ai facut ce trebuia, dar dc sotul tau spune: de azi nu mai ai voie sa vb cu mama ta, atunci e altceva, facand incalci versete din Coran si relatari care vb despre asta ca fiind un haram...

Si trecand peste toate astea, este ecva ce tine de un suflet bun, pe care toti il au, macar partial...acela care lasa la o parte mandria, incapatanarea...si se apropie de ALLAH dorind doar FATA LUI!

Daca esti debusolata, cauta indrumare, calauzire, intelege si sprijin la ALLAH, ai atatea "arme"...ai du`a si ai salat istikhara, ai puterea Inchallah de a face totul incepand cu si incredintandu-I lui ALLAH totul... daca si dupa astea toate tot asa vei fi, nu o sa te cred, decat de ar fi dupa o secunda...pentru ca trebuie sa ai rabdare...oare cine deznadajduieste in Indurarea lui ALLAH?

ALLAH sa te aiba in Paza si sa-ti usureze toate lucrurile facute fara sa-I asociezi nimic!!!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    As salamu aleikom

Nu se poate ca sotul tau sa te oblige sa rupi relatia cu mama ta..
    Cum ai dat exemplele respective..sunt ok ..sa-ti asculti sotul ..atata timp cat nu incalci o regula din Sfantul Quran sau Sunna profetului sallallahu akahi wa sallam

Deci mama este mama indiferent ce este..si trebuie sa avem rabdare cu ea si in general cu parintii..indiferent de ceea ce au facut ei...

Cum ti-a spus surioara Maryam fie a Allah sa o binecuvanteze sa faci dwa sa discuti cu sotul tau sa-i explici ca ceea ce iti cere il poate multumi pe el dar il va suparra pe Allah

Mai putin sunt de acord cu surioara maryam ptr salah istikara..consider ca nu ai nevoie de rugaciunea istikara...ceea ce ti-a cerut este haram clar..nu ai nevoie de nici o alta indrumare.

Fie ca Allah sa deschida inima sotului tau si sa-l faca intelegator
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

8.  
    fondator suleiman's Avatar
    Barbatul are dreptul sa o impiedice pe sotia lui sa-si viziteze familia daca el considera ca familia sa prezinta un pericol pentru el , ea , sau copiii lor ; si ea trebuie sa-l asculte .

Daca barbatul cere nevestei lui un astfel de lucru , asa pur si simplu , fara nici un motiv solid , atunci el e nedrept si intrerupe relatiile familiale pe care ALLAH ne-a cerut sa le facem , si in astfel de situatie femeia nu e obligata sa-l asculte decat daca crede ca ne-ascultarea ei o sa-i dauneze rau viata . Atunci ar fi bine sa discute cu el , sa-l convinga prin ALLAH a zis , Profetul a zis . Daca nu asculta de ea sa se apeleze la cine poate sa-l convinga .

Revin , nu are voie o femeie sa iasa din casa ei fara acordul sotului inclusiv la vizitarea parintilor ei . El nu are voie sa-i interzica acest lucru decat daca vede ca vizita lor prezinta un rau .

Cele patru scoli au 2 pareri diferite :

A : Nu are barbatul acest drept : Hanafi , Maliki
    B : Are barbatul acest drept : Hanbali , Shafi'i , "Suleiman "

A : Nu am gasit dovezi care sustin parerea lor .
    B : Al-Bukhari : 'Aisha radiyallahu anha a zis : O profetule , imi permiti sa-mi vizitezi parintii ?!
    Din moment ce i-a cerut voie , inseamna ca trebuie acordul lui .

O soapta in urechea sotului tau "Frate , nu uita ca profetul صلى الله عليه و سلم ne-a invatat sa tinem legatura cu familia chiar daca ei nu ne raspund cu bine "

O soapta in urechea ta "Sora mea , ascultati barbatul ca e mai bine pentru tine" .

9.  
    moderator amal's Avatar
    dar nu ai comentat concret suleiman la situatia prezentata de um-rahmun.

adica, in situatia ei, are sotul un motiv solid sa-i interzica sa -si mai vada mama?

eu inteleg ca a facut tot ce se poate sa-si ajute familia.
    si ce daca ei au au fost nerecunoscatori?
    asa sunt multi oameni.
    nu inseamna ca trebuie sa devenim ca ei.
    daca ajungi sa gandesti ca "cineva mi-a facut rau, atunci eu de ce sa-i mai fac bine?"..nu ajungi oare exact ca acea persoana? nu mai faci bine altora si devii nepasator.
    oare ar mai exista generozitate, mila in pamant daca am astepta toti rasplata in schimb?

normal ca este bine si frumos sa primesti si multumiri din cand in cand, sau respect.
    dar e mai important cred sa ai respect fata de persoana ta, sa stii ca tu ai facut tot ce ai putut.
    sa poti sa spui ca tu ti-ai facut partea ta de datorie. sa fii impacata cu tine insati.

10.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum

Ca sotul are dreptul sa stie unde merge sotia si ca aceasta trebuie sa-i ceara acordul inainte de a pleca undeva e una....dar sa-i interzica sa mai aiba vreo relatie cu familia ei mi se pare inacceptabil !!! Unul a fost cazul cu prietena,fiindca nu facea nimic haram daca se indeparta de ea,dar cu totul diferit mi se pare cazul cu parintii.Asa cum spuneati si voi inainte,cu ruperea legaturilor de sange cum ramane??!! Si ma scuzi,Suleiman,dar tu spuneai "nu are voie o femeie sa iasa din casa ei fara acordul sotului inclusiv la vizitarea parintilor ei . El nu are voie sa-i interzica acest lucru decat daca vede ca vizita lor prezinta un rau"...pai ce rau??? Ca din cate vad eu,parintii nu i-am impus ceva haram sau nu au incercat sa o indeparteze de religia ei sau etc...pur si smplu nu ii sunt recunoscatori pentru ceea ce sora noastra a facut pentru ei.Dar hai sa ne gandim si invers,ca si ei trebuie sa fi facut multe pentru fiica lor,dar acum nah! nimeni nu e perfect...Si inca o chestie...eu m-as gandi si la impresia lor,a parintilor.Nu stiu care sunt relatiile dintre familia fetei si sotul ei,cat de bine este vazut acesta sau cat de acceptat,dar din moment ce UmmRahmun ar rupe legaturile cu ei din cauza sotului,automat s-ar crea o prapastie intre sot si familia sotiei,sotul fiind vazut drept factorul ce a declansat indepartarea fetei lor de ei...

Si inca o chestie: uneori prin bine,mult bine,numai bine poti schimba si arata altceva...despre cine esti,ce gandesti,ce crezi,in ce crezi...si pana la urma rabdarea ar fi o buna pilda pentru toti,pentru famlia ei,si poate s-ar ajunge chiar ca parintii ei sa asocieze comportamentul frumos cu islamul si poate se mai imbogatesc si ei...cultural vorbind .

11.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates

Um-Rahmun,inshallah Allah subhanahu sa ushureze tot ce e mai bine pentru tine.
    Explicai surioara cat potzi tu mai bine,dai exemplu(sora lui)spunei daca sotzul surori tale ar proceda ca tine,ce ai smtzi,cum ai reactziona?

Fii calma, dar sigura pe ceea ce vrei sa ii transmitzi,shi inshallah sa primeshti ingaduintza de a vizita pe mami al tau.
    Allah subhanahu sa te ajute sa itzi fie bine.
    Ameen!

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks