Notices

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 32
  1. Religious Architecture and Islamic Cultures 
    Harnic Sarah_Nour's Avatar
    Bismillahir-rahmair-rahim,
    La sectiunea
    " Cultura si civilizatie" am dorit sa va prezint si voua un site interesant, in care puteti gasi o multitudine de informatii despre Cultura Islamica si Arhitectura, din cele mai vechi timpuri ...de la inceput mai precis , sunt totodata asociate imagini deosebite inshaAllah sper sa va placa .

http://web.mit.edu/4.614/www/schedule.html

Last edited by suleiman; 03-15-2006 at 10:58 PM.

2. Mersi Sarah_Nour de la :

Hayat (03-10-2007)

3.  
    Banned
    Hai mai fetelor da' se poate asa ceva? Sa nu mai lasati oamenii sa doarma noaptea?Ce-i asta? O sa stam pe forum pana maine si admiram frumusetile astea.

SUPERB Eu ma duc acum la glumite sa va dau motiv sa radeti cu pofta, lasati visele

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    NOUR AL HUDA,la noi aici, fiecare casa are porta in arc de cerc,usa de la aprtament,la fel,forma la geamuri,totul este in arc de cerc,predomina pe case rotundul acela(care este specific arabesc),se fac cu alb,albastru,verde, cu salon mare imapartit in doua.
    Unul unde se serveste masa,cu masa dreptunghiulara de minim sase persoane,lemn sculptat,vaze inalte,aici ca ornament gasesti foarte mult argint.Cealalta parte de salon unde sunt asezate canapele de jur imprejur si la mijloc o masa ca si cea mare dreptunghiulara dar de dimensiuni mai micute si binanteles joasa la inaltimea canapelelor si nelipsitul televizor.
    Se folosesc foarte mult mozaicurile ca(design),pe jos in salon marmura,covoare in lana , bucataria in gresie pe jos si fainta pana sus pe partea cu aragazul, pe cealalta parte vopsea lavabila ,toaleta de oaspeti si baia de sus pana jos in fainta mata.
    Dormitoarele, iubita sunt ca ale nostre in Roamnia ,dar sa sti ca acum mai modern este sa iti faci in perete sifonierul pentru a da dormitorului imaginea unei mari camere.
    Iubita noastra sora Latifa,are dreptate de a nu pune ordinatorul in dormitorul copilului,dar:smile33: NU SUUUUUUUNT SSSSSSSSAAANSEEEEEE,al meu cel mare si cel mic nici nu vor sa auda,"da ce eu sunt mai prost decat X prietenul meu?"
    Eu bla bla.... dupa un bun MONOLOG,plec si gata!

SI TE PUP SI ITI UREZ SA ITI IASA O CASA FRUMOSAAAAA!!!!

5.  
    moderator amal's Avatar

pt cei mai cu dare de mana

6.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Si pentru mine ,iubita,m-ai uitat!!!!!!!!!!!!!!!!

7.  
    Harnic nour al huda's Avatar
    :smile33: :smile33: :smile33:

vaaaaaaaaaaaaaaaai, nu se poate......mashallah, suphanallah...superb...dar chiar asa, pentru cei cu dare de mana.....nuuuuuuuu, nu e pentru mine, eu vreau ceva modest si primitor........si acea casa sa fie pentru ALLAH SWT si in numele LUI.
    iNSHALLAH!!!!!!!!

8. arhitectura... (o_coarda_sensibila) 
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barkatuhu....

M-ati facut sa visez cu ochii deschisi <nu ca n-as fi eu deja o "visatoare" innascuta, dar asta-i alta poveste.. hihi>

eiii.... pentru arhitectura eu mai intru pe site-ul asta...

www.islamicarchitecture.org

de asemenea.. pentru arta

www.islamicart.com

<descrieri mai "pe scurt" despre arhitectura, arta, caligrafie etc etc...
    si are si o sectiune interesanta de felicitari.. mie-mi plac mult, pacat insa ca n-au mai adaugat... ... >

apropo.. stiati ca prima femei din lume <si singura pana acum...> care a luat premiul Pritzker pentru arhitectura e Zaha Hadid? <e irakiana>... totodata e si cel mai tanar castigator al acestui premiu..

premiul e numit de unii ca un "Premiu Nobel pt. arhitectura"....

----

Un semn al Zilei de Apoi: decorarea excesiva a moscheilor..

Anas a relatat ca Profetul (salla Allahu alayhi sa salam - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca) a spus:
    "Nu mi s-a poruncit sa construiesc moschei inalte."
    Ibn Abbas a adaugat:
    "Cu siguranta, voi le veti impodobi asa cum au facut evreii si crestinii."(relatat de Abu Dawud. Sunt reunite in "Sahih Bukhari"...)

9. o intrebare! 
    Incepator alba's Avatar
    Salutare!
    Am aflat si eu caci cel mai vechi monument de arhitectură arabă care s-a păstrat,derivat în mod evident din arhitectura creştină siriană, este aşa numita Cupolă a Stâncii din Ierusalim. Dar creaţia cea mai remarcabilă a epocii omeyyade este marea moschee din Damasc(datând din 706 şi reconstituită în secolul al XI-lea).
    Dintre marile monumente religioase ale epocii abbaside care au rămas, cel mai impresionant este faimoasa moschee din Cordoba,a cărei construcţie a fost începută în 785.
    Unde pot sa le vad si eu? poseda cineva asemenea imagini, sau sugeratimi va rog un site unde pot sa le vad!
    Mi-au trezit curiozitatea!

10.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by alba
    Salutare!
    Am aflat si eu caci cel mai vechi monument de arhitectură arabă care s-a păstrat,derivat în mod evident din arhitectura creştină siriană, este aşa numita Cupolă a Stâncii din Ierusalim. Dar creaţia cea mai remarcabilă a epocii omeyyade este marea moschee din Damasc(datând din 706 şi reconstituită în secolul al XI-lea).
    Dintre marile monumente religioase ale epocii abbaside care au rămas, cel mai impresionant este faimoasa moschee din Cordoba,a cărei construcţie a fost începută în 785.
    Unde pot sa le vad si eu? poseda cineva asemenea imagini, sau sugeratimi va rog un site unde pot sa le vad!
    Mi-au trezit curiozitatea!
    poti intra aici
    http://www.islamicarchitecture.org

sau pe Google si dai caut. imagini

11.  

12.  
    Incepator alba's Avatar
    VA MULTUMESC ENORM!
    SUNT NISTE IMAGINI DE NEUITAT,DAR TOT NU AM REUSIT SA DAU PESTE CELE CU CUPOLA STINCII DIN IERUSALIM:smile33:
    NU MA DUCE CAPUL CUM SA FAC ROST DE ELE,PA GOOGLE AM INTRAT SI MINC.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks