Notices

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21
  1. Schimbarea Numelui 
    Member
    Asalamu Aleycom Wa Rahmatulillahi Wa Barakatuhu.multe Fete Dupa Trecerea La Islam Opteaza Pt.schimbarea Numelui.oare Un Fel De Pseudonim?cite Din Ele Dupa Schimbarea Numelui Sunt Strigate De Catre Rude Si Prieteni,cu Noul Nume?
    Oare Sa Fie Doar In Intilnirile Virtuale?insha Allah Mi-ar Placea Sa Aflu Mai Multe Pareri.allah Stie Mai Bine Ce Este In Sufletul Fiecaruia.allah Sa Fie Multumit De Noi.

2. Mersi Alina1968 de la :

maryam (04-27-2008)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Assalamu alaikum!

La mine schimbarea numelui a fost un esec... nici eu nu am fost prea convinsa si nu am insistat deloc sa mi se spuna sub noul nume. Sotul meu nici nu vrea sa auda sa ma strige Huda. A zis ca daca imi schimb religia, nu inseamna ca nu sunt aceeasi care am fost 20 de ani. Si acum sunt foarte putine persoane care imi spun Huda si atunci imi spun cealalta Huda .
    Aleykum salam wa rahmatula wa barakatuhu...
    Tare faza cu cealalta huda...eu o sa-ti spun huda, nah ca lu` cealalta ii spun hudica si de ce "a fost"? Pai poti continua demersurile, nu?
    Si nu sunt de acord cu sotul tau ca esti aceeasi care ai fost 20 de ani...daca ar fi asa inseamna ca fiecare suntem aceiasi/aceleasi care am fost? Pai atunci cum ramane cu cei care se reintorc la islam si sunt precum cei nou nascuti? Bine, asta nu inseamna ca ar trebui sa ne punem scutece absorbante...dar chiar dc identitatea (genetic vorbind) ramane...omul nu are cum sa fie acelasi...dar nu ma mir, este greu ptr cineva care a fost mereu la fel sa realizeze schimbarea in esenta, despre "sa o simta" nici nu se pune problema...
    Si de fapt schimbarea numelui nu este un moft sau o negare a identitatii; este si un hadis daca nu ma insel in care s espune ca in ziua de apoi drept-credinciosii vor fi strigati asa cum le-a placut sa se numeasca in aceasta viata.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    moderator batool391's Avatar
    Desi numele din acte nu coinicide cu cel islamic eu consider ca numele islamic este cel care ma defineste. E propia alegere si se compliaza perfect pe personalitatea mea. Odata ce ai devenit musulmana nu cred ca mai ramai la fel cu ceea ce ai fost inainte de acest pas, apar schimbari de atitudine, in stilul de gandire , in comportament, doar exteriorul nu se schimba, dar personalitatea si stilul de gandire si actiune ar trebui sa treaca prin cateva transformari sau ajustari in unele cazuri. E adevarat ca nu esti mai putin musulman daca porti un nume neislamic. Numele pe care il primi la nastere e un dar facut de parintii nostri si nu o alegere constienta si acceptata , asa ca nu cred ca e o gaura in cer daca la maturitate o persoana doreste sa si/l schimbe. Datoria parintelui e sa dea un nume frumos copilului lui dar aceasta nu inseamna ca e ceva ce nu poti schimba mai tarziu. Una dintre fiicele mele se numeste Binecuvantare de la Allah, am redat doar sensul numelui ei in lb romana, am numit/o asa ptr ca am considerat/o un dar mult asteptat, dar daca ea intr/o zi va dori sa se numeasca altfel eu nu voi avea nimic impotriva atata timp cat numele ei va fi unul islamic. Cred ca fratii si surorile noastre au dreptul de a/si alege sau nu dupa convertire un nume islamic daca ei simt ca trebuie sa faca acest lucru. Numele meu islamic este o parte din mine, ma identific cu el si inshallah intr/o zi il voi trece si in actele de identitate.

5.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    As salamu aleikom
    ma sha Allah hudici ..

La fel si eu va spun: Ma indentific si ma regasesc in numele meu, cel islamic....alhamdulilah
    Chiar se intampla ..daca aud pe cineva ca imi spune pe numele vechi parca mi-ar trage cu ceva in cap)..sura tare rau la urechile mele

wa aelikom salam
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    Quote Originally Posted by batool391 View Post
    Desi numele din acte nu coinicide cu cel islamic eu consider ca numele islamic este cel care ma defineste. E propia alegere si se compliaza perfect pe personalitatea mea. Odata ce ai devenit musulmana nu cred ca mai ramai la fel cu ceea ce ai fost inainte de acest pas, apar schimbari de atitudine, in stilul de gandire , in comportament, doar exteriorul nu se schimba, dar personalitatea si stilul de gandire si actiune ar trebui sa treaca prin cateva transformari sau ajustari in unele cazuri. E adevarat ca nu esti mai putin musulman daca porti un nume neislamic. Numele pe care il primi la nastere e un dar facut de parintii nostri si nu o alegere constienta si acceptata , asa ca nu cred ca e o gaura in cer daca la maturitate o persoana doreste sa si/l schimbe. Datoria parintelui e sa dea un nume frumos copilului lui dar aceasta nu inseamna ca e ceva ce nu poti schimba mai tarziu. Una dintre fiicele mele se numeste Binecuvantare de la Allah, am redat doar sensul numelui ei in lb romana, am numit/o asa ptr ca am considerat/o un dar mult asteptat, dar daca ea intr/o zi va dori sa se numeasca altfel eu nu voi avea nimic impotriva atata timp cat numele ei va fi unul islamic. Cred ca fratii si surorile noastre au dreptul de a/si alege sau nu dupa convertire un nume islamic daca ei simt ca trebuie sa faca acest lucru. Numele meu islamic este o parte din mine, ma identific cu el si inshallah intr/o zi il voi trece si in actele de identitate.
    Eiiiiiiiiiii e om parte...esti tu intreaga Huda, eu nici nu mi-te pot inchipui numindu-te altfel...pot sa se supere ai tai pe mine cat vor, ti se potriveste Huda ca pielea.:smile06:

7.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Eu nu mi=am luat nici un nume islamic si nu cred ca imi voi lua vreodata. Ma prezint la toata lumea cu Anamaria si chiar ma deranjeaza uneori unele persoane care imi spun Maryam. Prefer sa mi se spuna Ana sau Maria.Oricum in ultima vreme multe persoane imi spun Maria.Alhamdulilah.
    Si de curand am aflat ca si pseudonimul meu pe forum inseamna "femeie alba", deci mi se si potriveste.
    Insa nu am nimic cu cele care isi schimba numele chiar si in acte. F bine, accept numele care persoana mi-l spune.

8.  
    Harnic UMM TAREK's Avatar
    Salam alekum,,,,apropo de nume ,eu nu am unul islamic si o colega de servici mi-a spus ca nu sunt musulmanca daca nu mi-am luat nume islamic(tin sa precizez ca ea a fost casatorita si a locuit in kuweit).asa o fi??

9.  
    Deosebit sara's Avatar
    Quote Originally Posted by UMM TAREK View Post
    Salam alekum,,,,apropo de nume ,eu nu am unul islamic si o colega de servici mi-a spus ca nu sunt musulmanca daca nu mi-am luat nume islamic(tin sa precizez ca ea a fost casatorita si a locuit in kuweit).asa o fi??
    Waleykum salam ,
    Din cate stiu eu este "necesar " schimbarea de nume daca numele tau are legatura cu o alta religie sau este un cuv urat .
    Intreaba pe cineva inmasura sa-ti dea un raspuns corect , nu toti care locuiesc in tari cu populatie majoritar musulmana inseamna ca practica islamul corect .
    Only ALLAH can judge me !

10.  
    Quote Originally Posted by UMM TAREK View Post

Eiiiiiiiiiiiiii da, spune0i sa-si vada de treaba, ce are numele cu practica?
    Poate sa te cheme oricum, credinta = faptele nu CI, BI, Pasport..............

11.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    As salamu aleikom

Eh..nici chiar oricum Maryam Aveam niste nume in liceu a unor colegi ca si profesorul se rusina cand ii chema la catalog ....
    Asa e sara ma sha Allah.Profetul Muhammad schimba numele care insemnau ceva urat,josnic.Chiar imi amintesc ca venise la el cateva persoane..pe unul il chema Greu ..iar profetul l-a schimbat in Usor...O alta femeie din din cate imi amintesc se numea Urata si profetul sallallahu alahi wa sallam a numit-o Frumoasa.

Asa e Ana Maria ..sti este important sa numesti omul dupa numele lui care il iubeste...pe mine sincer ma deranjeaza cand oameni ma numesc dupa numele vechi..si mai ales sa fie musulmani.

Sa aveti o zi minunata in sha Allah
    wa aaleikom salam
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

12.  
    Harnic UMM TAREK's Avatar
    Salam alekum,,,,,fetelepemine nu ma deranjeaza numele,intradevar nu se potriveste cu islamul(ma cheama cristina)si la unul islamic inca nu m-am gandit cu toate ca am de unde alege.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks