maryam (04-27-2008)
Thread: Schimbarea Numelui
Results 1 to 10 of 21
|
|
-
Member

04-26-2008, 04:33 PM
Asalamu Aleycom Wa Rahmatulillahi Wa Barakatuhu.multe Fete Dupa Trecerea La Islam Opteaza Pt.schimbarea Numelui.oare Un Fel De Pseudonim?cite Din Ele Dupa Schimbarea Numelui Sunt Strigate De Catre Rude Si Prieteni,cu Noul Nume?
Oare Sa Fie Doar In Intilnirile Virtuale?insha Allah Mi-ar Placea Sa Aflu Mai Multe Pareri.allah Stie Mai Bine Ce Este In Sufletul Fiecaruia.allah Sa Fie Multumit De Noi.
-
Mersi Alina1968 de la :
-
04-26-2008, 06:20 PM
As salamu aleikom wa rahmatu llahi
Ce sa-ti spun surioara,parinti si rudele mele ....ma stiga pe numele vechi...dintre prietene ,sunt care ma striga dupa numele islamic...dar f putine....
In general musulmani iau in seama acesta schimbare a numelui..ceilalti mai putinCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
04-27-2008, 05:35 PM
am si eu o mica nelamurire
Yasmeen e nume islamic?
dar Mariyah?
-
membru de onoare

04-27-2008, 07:24 PMCred ca s-a mai discutat acest subiect, imi cer scuze dar n-am timp acum sa caut...pot sa-ti spun insa punctul meu de vedere.
Atunci cand am optat ptr schimbarea numelui, m-am gandit ca parintii sunt cei care iti aleg drumul, exact asa cum au si facut-o de fapt...si in privinta religiei (si nu numai!) si Subhanna ALLAH! exact asa cum spune hadisul acela in care profetul
a spus:
"Orice copil vine pe lume musulman (supus NUMAI lui ALLAH!) insa parintii sunt cei care-l fac pe el crestin, evreu..." sau poate ateu, budhist....de ce ar trebuiu sa urmez acest drum batatorit sute si mii de ani inainte? De ce nu as putea sa-mi aleg singura drumul? Si oare este intamplator ca drumul acesta este atat de diferit?
Astea sunt doar cateva dintre intrebarile care m-au macinat saptamani, luni...ani.
In final, chiar daca a fost greu pentru parintii mei, poate, pentru cei care ma cunosteau, le-am cerut sa-mi respecte alegerea, pentru ca in definitiv imi apartine! Nu inseamna ca-mi respect parintii mai putin, sau ca-mi neg identitatea, originea...si am ales sa-mi schimb numele. Astazi, doar cei care nu stiu ca sunt altcineva
imi mai spun pe numele vechi, parintii, cei apropiati au acceptat (nu stiu daca si inteles) ca nu a fost o gluma atunci cand am spus: daca nu imi spui maryam, asa cum ma cheama, sa stii ca n-am sa-ti mai raspund...

-
04-27-2008, 09:44 PM

-
membru de onoare

04-27-2008, 11:39 PMYasmeen- Yasmin (yasmeen-jasmin) este un nume islamic si provine de la floarea cu acelasi nume, in romana: iasomie daca nu ma insel.
* Mariyya- care inseamna femeie alba
* Marya, Maria - puritate
* Mariyah- numele uneia dintre sotiile profetului
* Maryam, Maryum, Mariam- numele fecioarei Maryam, mama lui Isa, pacea asupra lor!
-
membru de onoare

04-27-2008, 11:44 PMProbabil ca este o etapa...intr-un final vor intelege, Inshaa ALLAH adica, sa inteleaga, repet, nici parintilor mei nu le-a fost usor... odata chiar au spus: "nici macar asta nu mai pastrezi de la noi?????????"... stiu (ca parinte) ce trebuie sa fie in inima unei mame, atunci cand copilul "renunta" la ceea ce i-ai dat, indiferent ca e vb de un dar, o pilda...sau un sfat...dar in balanta pentru mine (nu spun ca sa trebuie, este doar un pct de vdr) a atarnat si atarna, Inshaa ALLAH ceea ce cred, ceea ce sper, ceea ce vreau...acele lucruri care pentru mine sunt atata de importante incat nu pot sa pun = si dupa...altceva.
Ca sa nu mai spun ca schimbarea nu a fost f mare...si inainte ma chema maria...si pe toate femeile din familie le cheama maria: mama, bunica.................am fost la un pas ca ysraa sa fie maryam, alhamdulillah ca a venit in laylatul ysraa ca altfel................
-
04-28-2008, 12:12 PM
-
-
04-28-2008, 11:24 PM
Assalamu alaikum!
La mine schimbarea numelui a fost un esec... nici eu nu am fost prea convinsa si nu am insistat deloc sa mi se spuna sub noul nume. Sotul meu nici nu vrea sa auda sa ma strige Huda. A zis ca daca imi schimb religia, nu inseamna ca nu sunt aceeasi care am fost 20 de ani. Si acum sunt foarte putine persoane care imi spun Huda si atunci imi spun cealalta Huda
.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

.