Thread: Deces: reguli, uzante
Results 1 to 7 of 7
|
|
-
05-03-2008, 12:59 AM
Assalaamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu
As dori sa va intreb cum se obisnuieste sa se procedeze in cazul in care decedeaza o persoana de religie musulmana, dar, din motive obiective, nu poti fi prezent la inmormantarea ei. Sunt rugaciuni care se pot spune chiar si in acest caz, de la
"distanta"?
Am citit subiectul cuprinzator postat de iman99 referitor la inmormantarea islamica si as dori sa completez acele informatii cu situatia expusa mai sus.
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui shama pentru acest subiect
-
membru de onoare

05-03-2008, 01:05 AMPrimul lucru pe care trebuie sa-l facem atunci cand auzim o astfel de veste este sa spunem versetul:
"Inna lil-laahi wa innaa ilayhi raaji'oon"
"Cu adevarat noi suntem de la ALLAH si cu adevarat la EL ne vom intoarce!"
(Surat Al-Baqara: 156)
Du`a al-Istirjaa.
Sunt multe du`a- uri pe care le poti spune, in Hisnul Muslim, sunt cateva si cred ca se pot spune chiar dc nu esti la fata locului, eu de ex asa am facut si fac de cand socrul meu ALLAH yarhamuhu Inshaa ALLAH...a plecat.
Cred ca cele mai bune lucruri pe care le putem cere sunt: usurarea chinurilor mormantului, iertarea pacatelor, paradisul pentru decedat...si poate mai important este ca sa avem in acestea toate continuitate chiar si dupa mult timp de la deces.
Sper ca nu ai niciun deces printre apropiati...insa daca cineva s-a dus, Inshaa ALLAH sa il/o ierte ALLAH si sa usureze celor ramasi intelegerea acestui verset........................
-
05-03-2008, 01:35 AM
Multumesc pentru raspunsul prompt, Maryam, si pentru caldura gandului cel bun. Subhan'Allah, nu este vorba despre vreun eveniment trist printre rudele apropiate.
Cum, insa, viata si moartea sunt de la Allah, am considerat ca este bine sa fii pregatit si pentru acest gen de evenimente.
-
membru de onoare

05-03-2008, 02:00 AM
Sigurrrrrrrrrrr Inshaa ALLAH sa te rasplateasca ALLAH, sa stii ca ti-ai luat mult hasant, pentru ca in timp ce citeam mesajul tau, am facut din nou du`a ptr socrul meu si uite, subhanna ALLAH...si acum parca ma gandesc mai mult la el
.
Scuza-ma ca am editat mesajul si apucasei sa raspunzi...
-
05-03-2008, 02:11 AM
As salamu aleikom wa rahmatu llahi wa barakatuhu
Allah sa fie multumit de voi.In sha Allah trebuie sa mai aducem lumina si dupa momentul cand mortul se ingroapa..ce face familia?Cat timp?Cine ?Cum?
Eu momentan nu am timp nici sa respir..abia ma tin de traducerile mele..dar ar fi frumos sa facem lumina in subiectul acesta,deoarece MULTE TRADITII(INOVATI) GASIM PRINTRE musulmani SI aici
Fie ca Allah sa-i calauzeasca si sa ne ttina pe drumul cel drept.AmenCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
-
05-03-2008, 02:26 AM
Nu am surioara cu ce facem dupa..

in documentul tau era doar pana il bagam in mormant....si este postat pe rasart cred,...daca imi aduc aminte..
Eu ma refeream la zielele de doliu..ce facem atunci...ce nu facem...etc oAMENI SE STRANG LA FAMILIA DECEDATULUI SI CITESC QURANUL PTR MORT,
SE FACE MANCARE TIMP DE 3 ZILE..ETC.
.la asta ma refeream
Ah..cauta documentul ca eu tin minte ca atunci l-am combinat cu al meu....deci originalul e la tine in sha Allah..
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |