Notices

Thread: Pizza

Results 1 to 3 of 3
  1. Pizza 
    moderator amal's Avatar
    incep cu o reteta de pizza calzone pe care n-am incercat-o inca, desi am vrut sa incep cu inceputul, adica cu retetele de baza
    Am o carte doar cu pizza, dar tot uit sa postez din ea.
    Cand am timp voi posta retete de baza pentru aluat si sosuri si cateva retete de pizza pe care le-am incercat si care mi-au placut.

Pizza Calzone, pas cu pas

Ingrediente pt 2 portii

Pentru aluat

200g faina
    10g drojdie de bere
    2 linguri ulei de masline
    1 galbenus
    1 varf de lingurita de sare

Pentru umplutura

100g sunca de pui/curcan
    100g mozzarella
    150g cascaval
    75g parmezan
    oregano
    2 oua
    3-4 linguri ulei de masline

Pentru ornat

20 linguri cascaval ras
    200g rosii decojite
    oregano sau patrunjel verde

Pasul 1:
    Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta.
    Se adauga 1-2 linguri de faina si se amesteca bine, pana se obtine o crema de consistenta smantanii.
    Se acopera si se lasa la temperatura camerei 30min.
    Se pune apoi intr-o adancitura facuta in faina cernuta si se amesteca usor cu uleiul, galbenusul, sarea si 250ml apa calduta.

Pasul 2:
    Se amesteca pana se inglobeaza toate ingredientele in faina.
    Se trece apoi pe o planseta si se framanta, pana se obtine un aluat omogen si elastic.
    Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit, intr-un loc ferit de curent, aprox 1 ora.
    Aluatul dospit este bine crescut, daca si-a dublat volumul.

Pasul 3:
    Intre timp, se pregateste umplutura.
    Mozzarella se pune intr-un castron si se paseaza cu o furculita.
    Sunca se taie fasii, iar cascavalul si parmezanul se dau pe razatoare.
    Se pun in castronul cu mozzarella si se amesteca usor cu un ou crud, putina sare si piper si o lingurita rasa de oregano.
    Se acopera cu un capac si se lasa deoparte.

Pasul4:
    Aluatul crescut se imparte in doua.
    Se framanta fiecare parte de aluat si se strange in doua sfere mici.
    Se intinde aluatul in doua foi subtiri si rotunde, de aproximativ 1-2mm grosime, care se acopera cu un strat subtire de ulei.
    Cuptorul se incinge pana ajunge la temperatura de 225grade Celsius sau pana la treapta 7.

Pasul 5:
    Se presara umplutura pe fiecare jumatate de foaie de aluat, avand grija, sa se lase libera o margine, de 2-2,5cm.
    Se pliaza apoi cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine, pentru a nu iesi compozitia afara.
    Se asaza intr-o tava de copt unsa cu putin ulei si se ung cu ou si cateva picaturi de ulei.

Pasul6:
    Tava cu cele 2 portii de calzone se pune in cuptorul foarte bine incins si se coace la foc tare pana se rumenesc frumos, aprox. 20min.
    Se scoate tava din cuptor, se lasa deoparte 5 min si se presara fiecare pizza cu cate o lingura de cascaval ras si rosii taiate cubulete, aromate cu oregano sau patrunjel.

Libertatea-retete

Suna cam complicat dar cred ca e mai usor de preparat decat pare.

2. Urmatorii 5 au spus mersi lui amal pentru acest subiect

Gabriela Gharabli (06-19-2008), maryam (06-18-2008), Saira (06-19-2008), sara (06-19-2008), umalkasem (06-18-2008)

3.  
    moderator Saira's Avatar

La mine pizza nu poarta denumiri distincte,adica fac cu tot ce imi trece prin minte si tot pizza ii spun .Dar si eu fac in mare masura ca in reteta asta. Inainte cumparam blatul de pizza semicopt dar era cam subtirel pentru ce umplutura puneam si nici nu mi se parea genial la gust.Asa ca ma saturasem si am inceput sa fac eu cap-coada.

Blatul il fac din drojdie,faina,un pic de apa calduta,sare,zahar si ulei de masline. La fel ca in reteta de mai sus,intai pun un varf de lingurita de zahar,o lingurita de sare,un pliculet de drojdie uscata,un pic de apa calduta intr-un vas mic si le las acoperite pana se umfla.Apoi acest amestec il pun peste faina intr-un bol,adaug apa si ulei de masline pana cand se formeaza o coca suficient dee moale,o framant bine si apoi o las sa dospeasca acoperita nu foarte mult timp,cam jumatate de ora. Si apoi urmeaza sa o tind si sa pun compozitia. Eu nu stiam de reteta cu ou in blat,insa de fiecare data cand fac pizza de cand cu blatul de mai sus imi iese pizza buna de tot ,dar poate am sa incerc si cu ou.

Si la mine baza pentru pizza o constituie un sos facut din putina ceapa tocata super marunt si calita in putin ulei,dupa care adaug niste sos de tomate si apa (se mai poate pune si un pic de usturoi praf pentru aroma dar mie nu-mi surade ideea ).

Acum nah,nu sunt o maestra in bucatarie dar imi place...si fara condimente nu faci nimic,parerea mea. Si atata timp cat nu mi-a strambat nimeni din nas cand au mancat orice am facut,ba chiar eu ramaneam fara portie...prind si mai mare curaj sa amestec tot felul de :minuni" .

4.  
    Incepator Adira's Avatar

Aceasta este reteta mea de pizza. Intotdeauna mi-a iesit buna si apreciata.

pt aluat:
    300g faina alba,
    30 g drojdie
    1/2 lingurita sare
    1 lingurita zahar
    200 ml apa calduta
    3 lg ulei
    - se pune faina intr-un castron, se sfaramiteaza drojdia intr-o adancitura in mijlocul fainii, se adauga zaharul. Se toarna apa peste drojdie si se lasa asa cam 1/2 ora la loc caldut, acoperit.
    Se adauga sarea si uleiul, se omogenizeaza totul apoi se lasa iar 1/2 ora la loc cald.
    Se intinde aluatul in tava. Se unge aluatul cu ulei, se stropeste cu Ketchup.
    Se pune mezel, branza, ciuperci, condimente pizza, cimbru.
    2 oua se bat cu branza si se adauga peste aluat cu cateva minute inainte ca acesta sa fie gata.

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks