Alina1968 (06-07-2008), Faizah (06-08-2008), maria1tamer (07-03-2008)
Results 1 to 10 of 10
|
|
-
membru de onoare

06-07-2008, 01:31 AM
...vocea vine alhamdulillah (in sfarsit
) din Arabia Saudita.
Se pare ca in sfarsit, "capii" musulmanilor incep sa urmeze Sunna prezentand islamul inainte de a ---------------ta miturile produse de altii, propunand infiintarea unei structuri- usa deschisa pentru "pacea intre religii".
http://afp.google.com/article/ALeqM5...LQEhIzuU8yhG3g
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect
-
06-07-2008, 10:05 AM
Poate ca discutiile interreligioase era candva o necesitate , si poate ca acuma are oarecare o importanta , dar in acelasi timp ea reprezinta o slabiciune clara a lumii islamice .
Daca noi musulmanii stim ca nu este religie acceptata la ALLAH decat Islamul , atunci ar trebui sa devenim din nou musulmani (nu numai in buletine) ci in sufletele noastre . Cand o sa redevenim musulmani o sa ne dam seama ca nu facem nimic din ceea ce trebuie sa facem ca si musulmani , iar daca incercam sa punem islamul in orice lucru din viata noastra , numai atunci o sa avem sufletele curate si numai atunci o sa avem vocea auzita .
Din moment ce stim ca nimeni nu o sa ne primeasca decat atunci cand o sa ne lepadam de Islam , atunci orice discutie o sa fie o pierdere de timp .
Din moment ce Islamul este lumina si restul este intuneric , si noi vrem sa aratam ca lumina este lumina , trebuie sa aratam inainte de asta ca intunericul este intuneric ... Ca daca nu facem un echilibru nu o sa reusim sa mergem mai departe ...
Au zis inteleptii "cel care incearca ceea ce s-a incercat , creierul lui este pierdut" . Discutiile nu sunt un lucru nou ci unu foarte vechi , si nici o data nu s-a ajuns la un sfarsit bun .
Lumea islamica in ziua de azi ar trebui sa fie o lume inchisa pentru o perioada limitata de timp , in care sa se faca curatenie din interior , sa aiba doar musulmanii acces la sursele date lor de la ALLAH , sa nu mai fie nici un musulman sarac , sa nu fie nici un musulman analfabet , sa nu fie nici un musulman cu mentalitate "oblico-fanatica" , sa aiba musulmanii o putere militara mare si sa fie uniti intre ei , atunci si doar atunci putem sa-i spunem la celalalt HAI SA DISCUTAM ...
Dar cand suntem puternici o sa fim ascultati ....
----------
Asta e parerea mea personala . Dar pana la urma zic :ALLAH sa-i ajute pe cei care vor sa se implice in astfel de discutii si ALLAH sa ne intareasca islamul din inimile noastre si sa ne intoarca la drumul Lui cel drept .
-
Member

06-07-2008, 12:42 PM[QUOTE=maryam;35174]...vocea vine alhamdulillah (in sfarsit
) din Arabia Saudita.
Se pare ca in sfarsit, "capii" musulmanilor incep sa urmeze Sunna prezentand islamul inainte de a ---------------ta miturile produse de altii, propunand infiintarea unei structuri- usa deschisa pentru "pacea .................................................. .........................................
Asalamu aleycom
Ce cuvant se afla in locul punctelor?
De ce se folosesc mereu punctele?
-
06-07-2008, 12:49 PM
-
-
membru de onoare

06-07-2008, 09:24 PM
Daaaaaaaaa, mashaa ALLAH, subscriu total la ceea ce ai scris referitor la ce ar trebui sa se faca intern, dar asta e ceva, sincer...ALLAH stie...imposibil.
Insa nu e rau ca sa le aratam oamenilor, sa le vorbim despre islam si faptul ca se "deschid" portile, acolo, sus, in inima islamului, nu e un lucru rau.
Sigur ca profetul
intai i-a educat pe musulmani, i-a invatat islamul si apoi i-a trimis in lumea larga, dar astazi, din nefericire, lucrul asta nu se poate face. Sau se poate face, dar restrans.
Inshaa ALLAH sa li se deschida cat mai multora mintile si mai ales inimile pentru islam.
Singurul lucru cu care nu sunt complet de acord, este "inchiderea", uite exemplu, acest forum...el este accesibil oricarui om...si nu suntem noi cele mai bune exemple, nici atat de islamici, nici super docti. Dar cine vrea sa stie, vine, intra...de n-ar fi fost nici rasaritul, nici islamul azi, nici islamul nu mai stiu care................
ALLAH cauzeaza si face sa se intample.
-
membru de onoare

06-07-2008, 09:27 PMImi cer scuze, chiar nu am verificat mesajul inainte de a-l trimite, cred ca a fost o gresela de tastare, de obicei pun 3 pcte acolo unde fie evit sa scriu, fie meditez
, dar de data asta, pur si simplu am apasat (cred) aiurea.
Jazaaki ALLAHu khairan ptr completare Saira.
-
06-07-2008, 10:17 PM

-
membru de onoare

06-07-2008, 11:29 PM
Serios????????
Ce fel de cuvinte interzise?
Habar nu am ca exista asa ceva, am vazut de cateva ori anumite spatii libere si m-am gandit ca o fi ceva de apare un cuvant in forma asta, dar am crezut ca e doar o problema tehnica
, la mine uneori dc vreau sa scriu sh in nu stiu ce combinatie imi iese jumatate de pagina de alte n ciudatenii
; iti multumesc oricum
.

-
membru de onoare

07-02-2008, 05:08 PM
Imi cer scuze, nu am timp sa traduc, dar am citit aici cateva pcte de vedere foarte destepte
care au fost spuse la intalnirea care a avut loc la inceputul lunii iunie in conferinta (actiunea) initiata si gazduita de sauditi.
http://www.muslimnews.co.uk/paper/in...p?article=3546
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |