Art asta l-am primit pe mail de la o prietena si mai, mai sa ma bucur ca nu am reusit sa dau jos cateva kg...
Femei mai fericite: femeile cu forme
Unul dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din lume a dezvoltat de curând o teorie conform căreia oamenii foarte bine împliniţi corporal şi armonioşi sunt mai fericiţi decât cei slabi.
James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savanţii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tărie ca femeile armonios împlinite corporal, mai vitale şi cu forme pline se bucură de o viaţă sexuală intensă şi mult mai bună decât femeile slabe.
Watson care, după cum se ştie, a condus cu succes proiectul genomului uman, şi-a mutat domeniul de interes în controversata ştiinţă a imaginii umane. El a afirmat recent, într-o conferinţă la University College din Londra că cercetările sale deja sugerează că greutatea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au anumite efecte biologice care fac ca femeile să capete un caracter mai maleabil şi mai armonios şi, totodată, aceasta le face să fie mult mai înzestrate din punct de vedere sexual - amoros.
"Subţirimea şi slăbiciunea corporală nu au fost niciodată asociate cu sexualitatea", spune Watson care are acum 72 ani. "Posh Spice şi Calista Flockhart pot să apară ca fiind foarte zâmbitoare în faţa fotografilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior strălucitor se ascund, de fapt, nişte suflete slabe şi nefericite."
Studiile sale referitoare la chimia corpului l-au condus la concluzia că, în cazul femeilor, grăsimea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au drept efect creşterea numărului de endorfine. Aceasta generează un mod natural de creştere a bunei dispoziţii şi chiar o considerabilă îmbunătăţire a stării sufleteşti.Odată cu aceasta se produce şi creşterea numărului de hormoni sexuali, care conduc la trezirea si amplificarea dorinţei sexuale-amoroase.
Atunci când corpul este slab şi are mai puţină grăsime, s-a observat însă un efect contrar - creierul primeşte mai puţine endorfine .
O femeie cu forme este mereu mulţumită
Teoria lui Watson este valabilă în această direcţie, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Explicaţia sa este aceea că, în trecut, omul şi-a petrecut o mare parte din viaţă în căutarea hranei. Răsplata pentru o muncă grea era mâncarea şi aceasta făcea să apară o împlinire corporală armonioasă care determina creşterea în greutate. De aceea, dacă suntem prea slabi, atunci se pare ca în mod inconştient suntem în aşteptarea următoarei mese.
Watson concluzionează, în termeni evoluţionişti că: "omul slab este aproape întotdeauna un om nemulţumit. Oamenii foarte mulţumiţi sunt cei care sunt împliniţi corporal în mod armonios. Acesta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajaţi mai uşor oamenii slabi, deoarece ei sunt, în general, nemulţumiţi şi de aceea, vor lucra din greu. Oamenii împliniţi corporal în mod armonios sunt mai bine dispuşi, mai afabili, dar au adesea mai puţin succes în promovarea pe linie profesională."
Pe de altă parte, s-ar părea că oamenii slabi sunt adesea împinşi să acţioneze şi din nevoia de a găsi acea fericire care le lipseşte. De aceea, succesul material poate fi obţinut mai uşor (ca o compensaţie - pe un plan inferior însă) de oamenii slabi.
"Kate Moss este probabil considerată ca fiind printre cele mai faimoase persoane din lume, dar, cu toate acestea, ea arată la corp şi la faţă ca o fiinţă foarte tristă. De altfel, cine cunoaşte vreun fotomodel fericit?", întreabă retoric Watson. "De ce, pe de altă parte, asocierea dintre asemenea persoane şi droguri este atât de strânsă? Eu cred totuşi că este posibil să nu fie vorba, în cazul ei, de o persoană cu o moralitate foarte slabă, ci doar de o persoană foarte slabă fizic care urmăreşte să-şi găsească fericirea cu ajutorul stupefiantelor."
Interesul lui Watson în acest domeniu este pur ştiinţific. El a ajuns însă la ceea ce numeşte, în glumă, ultima lui "obsesie", pe care a căpătat-o în timp ce flecărea cu un şofer de taxi din New York, care l-a informat despre un om de ştiinţă din Arizona care, urmărind să creeze un nou medicament, şi-a injectat un hormon care i-a provocat o erecţie neîntreruptă de 8 ore şi jumătate!
Hormonul respectiv este numit MSH (hormonul melanotrop hipofizar) şi el este corelat cu dorinţa sexuală şi cu lumina soarelui. "MSH-ul este un hormon care îmi provoca întotdeauna plictiseală înainte de a afla aceste lucruri", spune Watson. Dar interesul fiind deja stârnit, el a început să cerceteze cu multa atenţie acest hormon şi, astfel, a descoperit că MSH-ul era strâns legat de alţi doi compuşi chimici din corp - endorfinele (care, după cum se ştie, provoacă stările de plăcere şi buna dispoziţie) şi leptinele. S-a constatat că este influenţat de leptine şi că este strâns legat de dorinţa sexuală.
"Cu cât suntem mai împliniţi corporal, cu atât dispunem de mai multe leptine şi, este foarte posibil, să avem atunci mai mult MSH", spune Watson. "Opinia mea este că starea noastră sufletească este controlată, într-o foarte mare măsură, de endorfine. Fără îndoială că dispunem de mai multe endorfine dacă suntem mai împliniţi mai armonioşi din punct de vedere corporal. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodată pe Moş Crăciun ca fiind slab - pentru că oamenii slabi sunt, adeseori, anemici şi nemulţumiţi."
"Privesc cuplurile care sunt armonios împlinite corporal, într-un mod cu totul diferit, spune el. Dimpotrivă, atunci când văd un cuplu de fiinţe slabe, ştiu aproape sigur că au unele probleme."
Tocmai de aceea, Watson recomandă femeilor cu forme pline şi care sunt armonios împlinite corporal, să-şi găsească iubiţi care ar trebui sa fie pe măsura lor (în ceea ce priveşte energia vitala şi sexuală) pentru a avea, în felul acesta, o viaţă cât mai fericită si satisfăcătoare.
Results 31 to 40 of 61
|
|
-
membru de onoare

06-18-2008, 01:56 PM

-
Urmatorii 8 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect
Alina1968 (07-18-2008), Arif Raif (11-15-2009), batool391 (06-18-2008), Gabriela Gharabli (06-19-2008), gabriela guettat (06-19-2008), Saira (06-19-2008), sara h (10-28-2008), Yumna (08-28-2008)
-
08-29-2008, 02:02 PM
Da,AishA,iubita,sti ca noi avem multe pareri comune,ai dreptate tu ce spui si uite ca eu fug de la treburile mele si vin la acest subiect.Dar aici era vorba numai de aspectul fizic si de kg in plus.Cu siguranta ca nu poti sta alaturi de o femeie frumoasa care nu are alte calitati si nici altceva decat" cultura" fardurilor...dar avem aici un alt subiect si mult mai complex.Cat priveste acea femeie cu 3 copii si serviciu,eu cred ca f putine femei casatorite cu musulmani lucreaza avand 3 copii si apoi nu inseamna ca daca nu au timp pt ele,au voie sa termine cratita cu sarmale sau mai stiu eu ce mancare in mai putin de 2 ore si sa ajunga la inaltimea de 1.60 sa "stranga" 80kg.Nu este nici sanatos.Da,asa este islamul nu ne invata sa ne uitam la fizicul unei persoane,dar in zilele noastre barbatii(cei si care tin la religie)tot privesc la acest aspect.Asta este,ne place sau nu.Si atunci ne vedem obligate sa avem grija de noi mai mult.
-
08-29-2008, 02:28 PM
sa ne mentinem barbatul pe orbita noastra, ce frumos spus:
)))
si e adevarat ca atractia asta '' gravitationala'' depinde de la un om la altul, de ex. eu stiu ca intre mine si sotul meu e combinatia perfecta de neintelegere, comunicare, impartire si atractie fizica cat sa ne mentina unul pe orbita celuilalt.... deocamdata si cat mai mult in viitor, cu ajutorul lui Dunezeu
...
dar de cand m-am mutat in Turcia, am vazut multe femei tinere sau mai in varsta frumoase, dar care au un aspect neingrijit acasa sau pe strada, stai langa ele si miros a transpiratie etc etc.... si se aseaza la masa si se ridica ultimile etc etc... si sunt femei tare bune, si credincioase si calde si mamoase si bune gospodine, si tare imi pare rau cand le vad ca se uita pe ele insesi asa de mult cand ar avea de fapt timp sa nu o faca...
asta m-a facut sa zic, ca nu sunt perfecta, ca nu am kilogramele sau frumusetea sau inteligenta ceruta de canoanele de astazi, dar nici nu ma neglijez, caci mi se pare o risipa si un pacat prea mare....
eu asa zic, ca risipa mintii sau a corpului nu e un sacrificiu pentru altii, ci un pacat, pentru ca risipesti opera lui Dumnezeu,ca el nu te-a creat direct spirit ci si trup, si toate cu un scop..
am cam divagat, dar e un tablou de viata pe care l-am tot remarcat in ultimile luni si am gasit si eu unde sa il descriu
)
Elif
-
08-29-2008, 02:38 PM
bine spus, am cautat la cativa frati sotii printre cunostiintele mele si tot timpul veneau cu criterii: nu grasa, nu peste 30 de ani,nu vaduva, fara copii, plus alte pretentii.
M-am infuriat rau, pey ce inseamna asta? iti cauti sotie printr-o metoda islamica, adik intreband alti muslimi insa ai pretentii neislamice?
Daca Allah ti-a dat criteriul credintei in alegerea unei sotii de ce barbatii intreaba intai:" dar e grasa?" de ce nu intreaba prima data : "poarta hijab, face salat etc"?
-
-
08-29-2008, 03:28 PM
Da,Mariyah,asa este si eu ma mir de conditiile puse la casatorie de barbati si uite eu abia am venit din Siria unde barbatii cand vor sa se casatoreasca merg la mamele lor si cer ca viitoarea sotie sa fie:INALTA,SLABA,ALBA si CU STUDII(cel putin bacalaureat).Iar ele(toate)cer un mahar de te doare mintea.Uite unde am ajuns,noi,musulmanii.Iar cele care sunt brunete sau nu arata prea bine,le cer in casatorie unii care nu dispun material cine-stie-ce,iar ele sunt nevoite sa accepte.Asta este realitatea.Nu mai spun de cele divortate...unul la prima casatorie nu va lua una divortata,chiar daca ar vrea,se opune toata familia,iar in taria arabe nu traiesti singur si nici nu faci ce vrei tu,ci ce trebuie sa faci in functie de obiceiuri.Dar,eu care vorbeam ca ne-am abatut de la subiect,ia uite-ma cum am trecut la alt subiect,raspunzand Mariyei.Si,adaug,pe langa faptul ca o femeie trebuie sa arate bine,ea trebuie sa fie o musulmana buna,o gospodina buna,sa-si educe copiii islamic si acum fiecare stie ce-i place sotului si ce nu-i place si trebuie sa tina seama de aceste lucruri pt ca sa functioneze casnicia.
-
-
08-29-2008, 05:09 PM
ce inseamna mahr?

eu deja m-am enervat cand am auzit ce spune Yumna, intr-adevar parca e mai usor in tarile non arabe.... dar de ce se ajunge la asa subiectivism tocmai la cei care ar trebui sa inteleaga si sa aplice cel mai corect cuvantul si spritul Coranului si invataturile Profetului???
Elif
-
08-29-2008, 05:11 PM
Eu vorbesc de Siria,nu stiu maharul in alte tari:intre 5000 si 10000$.Poti sa crezi?Si pe langa mahar,trebuie cheltuiala nuntii(suportata tot de ginere),iar nunta inseamna invitati din jumatate de oras la fata si la baiat.Am auzit de o mireasa din Damasc,numai machiajul si coafura au costat 300$,rochia de mireasa 12000$.Localul inchiriat nu stiu cat costa,dar destul banuiesc si acum majoritatea aduc orchestra la nunta(femei la nunta miresei,barbati la nunta baiatului).Apoi,fetele pun conditie sa locuiasca singuri(fara familia sotului),daca el nu dispune de un apartament,atunci sa inchirieze.Si mai adaugi ca el trebuie sa cumpere pt ea si haine in valoare de...depinde cum se inteleg,de la papuci pana la palton.Iar unele mirese,spre sfarsitul nuntii incep sa schimbe rochiile de ocazie primite de la sot,"sa vada oamenii cat o iubeste"
.Gandeste-te ce cheltuieli.Eu sunt un pachet de nervi cand merg la nunti,la astfel de obiceiuri.Iar daca nu respecti obiceiurile,te dau la o parte.Pentru mine si sot nu e nici o problema,dar am fete si baiat,ma gandesc in viitor cand se vor casatori cum va fi.Parerea mea este ca se exagereaza cu cheltuiala nuntii(acolo parerea oamenilor conteaza f mult),mai bine o nunta modesta si cu restul banilor cumparam mobila sau eu-stiu-ce este nevoie.Ma gandeam la mireasa si toate de altfel,care arunca 300$ pe machiaj si coafura spalandu-se dupa 2 ore.
-
-
08-29-2008, 05:30 PM
Dar,am uitat sa va spun ca inaintea nuntii are loc logodna,cu masa pt femei si separat pt barbati(bineanteles),deci inca o cheltuiala,cu o rochie f scumpa pt logodnica si numai cele casatorite cu sirieni stiu ce inseamna mese festive la ei
diferenta este ca logodna(cheltuiala) este suportata de familia viitoarei mirese,iar invitatii aduc cadouri,la nunta invitatii nu ofera cadouri,decat mama miresei ofera acesteia o bijuterie.Acum nu stiu sigur daca bijuteriile miresei sunt cumparate din mahar sau e o discutie separata,dar trebuie cel putin 150-200gr aur.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests) |

.