Notices

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42
  1. Universalitatea Islamului! 
    Incepator alba's Avatar
    la ce ne referim mai exact?poate cineva sa ma ajute?

2.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Caut un subiect unde sa pot posta cele de mai jos, dar nu stiu unde m-as putea incadra. Titlul acestui subiect m-a facut sa imi amintesc ceea ce citisem mai demult . Poate ca e vorba de legi universale valabile in lumea vie... nu stiu dar eu cand spun universalitate, ma gandesc la 2 lucruri: odata la faptul ca Islamul a venit pentru toata omenirea nemaiputand exista nimic care sa il intregesca pentru ca subhanaAllah este perfect si complet, si universalitatea creatiei, caci despre asta vreau sa vb.
    AllahSWT spune: "Am facut din apa tot ce este viu. Cu toate acestea voi nu credeti?"

SubhanaAllah!

Pai, apa este sursa vietii; unde exista apa, exista viata.
    Toate fiintele vii, dela virusi pana la om (bine virusii stiu ca nu sunt vii dar odata colonizata celula gazda se comporta ca un organism viu...).
    Daca parcurgem Regnul vegetal si animal vedem ca nu exista viata fara apa, difera doar ponderea in care intra in componenta sau nevoile. In desert, vorbim de o"adaptare" la nevoi mici de apa, si in mediul acvatic, vorbim de nevoi mari.
    Apa este esentiala pentru reactiile chimice si biochimice din celule, este un solvent, daca vreti care serveste pentru transportul substantelor nutritive catre celule si a subst. ce trebuies eliminate de la celule.

Propr. apei:

- toate lichidele, pentru a trece in forma solida, creste densitatea,.
    Apa nu. Este vorba de niste punti de H speciale caracteristice doar pentru apa. Allah SWT a facut aceasta caracteristica a apei singulara.

La 4 grade C, creste V, scade densitatea si greutatea, astfel ca gheata pluteste in ocean si in lacuri; daca gheata ar fi fost mai grea, s-ar fi dus la fund si ar fi distrus viata in oceane si mari in mare parte.

Aerul pe care il respiram ( rezultat din oxigenul de la plante), originea oxigenului este tot din apa in urma procesului de fotosinteza si nu de la dioxidul de carbon.

Alta proprietate fizica f importanta: capilaritatea, astfel apa urca de la radacina pana la frunze fara nici un fel de pompe.

- exista un soi de bacterii care mor in aer care aparent este esential pentru fiintele vii ( bacteriile anaerobe) de aceea Allah SWT nu a spus: "am facut din aer tot ce este viu" ci din APA.

Ca o nota personala adresata celor care inca mai cred ca Profetul saws ar fi scris Qur;aanul, nu cred ca Muhammad saws avea habar de bacteri anaerobe ...

Alt aspect:
    Privitor la stiinta embriologiei, se stie ca ovulul cand iese din ovar si patrunde in trompa uterina, in drumul sau spre uter pentru a se implanta in eventualitatea fecundatiei, se roteste in jurul axei sale in sens invers acelor de ceasornic, deci de la dreapta la stanga. El se roteste si in jurul sau se rotesc spermatozoizii, spunea cel care a scris articolul ca este filmat foarte frumos si arata exact cum pelerinii se invart in jurul Kaabei.

SubhanaAllah!

Tot Universul de la atom pana la la galaxiile cele mai indepartate, totul se roteste de la dreapta la stanga, electronii in jurul nucleului, Pamantul in jurul axei sale si de asemenea in jurul Soarelui ... pana si ovulul in trompa... totul se invarte de la stanga la drepata. Aceatsa nu este o dovada adusa in sprijinul ideii de UNITATE A CREATIEI? Nu este o dovada ca ccc Creatorul nostru, Allah SWT, Unicul Creator al tuturor lucrurilor are Legi unice care se pot observa in fiecare fiinta creata de EL?

Ovulul fecundat cand se indreapta spre uter se duce intr-un anumit loc in partea supero=posterioara a uterului, deci nu oriunde.
    Cine il indruma?
    Allah SWT, singurul care o indruma pe aceasta celula sa mearga acolo si numai acolo..... "... a creat tot ce este viu si l-a indrumat..."

3.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by genan
    ishtar, chestia cu primirea vizei de trait acolo depinde de fuarteeeeeeeeeeeee multe lucruri..... icepand de la varsta, meserie, casatorie, copii, sex (faminin sau masculin) si multe altele....

dar ideea era ca daca un om, femeie sau barbat, vrea sa treaca la religia iudaica, poate, nu numai daca se declara a fi sau a avea radacini de evreu.... poate si daca nu are nici o legatura cu ei ca si neam...
    Genan,ma bucur ca am ajuns la aceleasi concluzii

Uite,am gasit la link-ul asta niste chestii foarte interesante de lecturat:
    (in legatura cu felul in care sunt privite casatoriile interreligioase in diferitele religii ale lumii):

http://en.wikipedia.org/wiki/Interreligious_marriage

Alba,uite,o harta foarte buna gasesti aici:

http://www.islam101.com/dawah/muslim_world_map.html

Aici,vei gasi harti si detalii despre fiecare tara araba in parte(20+2 )

http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_world

Aici,o alta harta a lumii musulmane,cu topul primelor 10 tari,ca populatie.Vei observa ca primele nu sunt tari arabe,si,ca informatie generala,toti arabii la un loc(din cele 22 de state),adica cam 300 de milioane,nici nu fac o treime din totalitatea populatiei musulmane de origine nearaba.

http://btw.imb.org/news_map.asp

"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

4.  
    Banned
    Surioara Ishtar,

Multumesc pt linkuri; abia astept sa vizitez tarile arabe...

5.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by Iman3
    Caut un subiect unde sa pot posta cele de mai jos, dar nu stiu unde m-as putea incadra. Titlul acestui subiect m-a facut sa imi amintesc ceea ce citisem mai demult . Poate ca e vorba de legi universale valabile in lumea vie... nu stiu dar eu cand spun universalitate, ma gandesc la 2 lucruri: odata la faptul ca Islamul a venit pentru toata omenirea nemaiputand exista nimic care sa il intregesca pentru ca subhanaAllah este perfect si complet, si universalitatea creatiei, caci despre asta vreau sa vb.
    .."[/B][/COLOR]
    Aha,iar imi dai apa la moara,nu? Bineee!
    Pai ia uite la ce ma tot gandesc eu de-o bucata de vreme:dupa cum stim,tot ce se cheama "viu",dar absolut tot,este practic format din PATRU litere:CGAT(citosina,guanina,adenina,timina).
    Patru litere...patru feluri de lut...
    Subhan Allah!

Nu-i asa ca trebuie sa fie cu adevarat Genial Un asemenea Creator!!!(SWT)
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

6.  
    moderator munir's Avatar
    Draga Iman3 nu stiu daca am inteles exact la ce se te referi insa am sa contribui si eu la acest subiect cu citeva reflectii.Eu cred ca omul se naste cu stiinta existentei lui Dumnezeu/Allah saaws si asta inainte de a lua contact sau mai bine zis de a constientiza lumea care il inconjoara.Daca (asa cum arata Biblia) Adam si Eva avusesera cu Dumnezeu un contact direct ,generatia urmatoare Cain si Abel nu L-au cunoscut (pina la omorirea lui Abel de catre Cain) in mod direct ci ...au stiut instinctiv de existenta Lui.
    Nu stiu daca pe aceasta linie vrei sa dezvoltam acest subiect sau pe alta .Astept o reactie din partea ta.

7.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Quote Originally Posted by Ishtar
    Aha,iar imi dai apa la moara,nu? Bineee!
    Pai ia uite la ce ma tot gandesc eu de-o bucata de vreme:dupa cum stim,tot ce se cheama "viu",dar absolut tot,este practic format din PATRU litere:CGAT(citosina,guanina,adenina,timina).
    Patru litere...patru feluri de lut...
    Subhan Allah!

Nu-i asa ca trebuie sa fie cu adevarat Genial Un asemenea Creator!!!(SWT)
    SubhanaAllah! La illaha illa Allah! Draga mea trebuie sa ne intalnim neaparat. InshaAllah! Allah sa ne usureze astfel incat sa reusim sa stam la o sueta...

D-le Munir,eu nu intentionam sa trasez o linie acestui subiect, spre rusinea mea sunt atat de putin consecventa in ultima vreme, caci cum spuneam ... am 3 copii, si asta imi ocupa tot timpul...:o dar uneori va citesc si mi se mai aprinde cate un beculet din lecturile mele anterioare. Am simtit nevoia sa scriu aceste lucruri , avandu-le notate pe undeva.
    Cat despre eventuala contributie a dumneavoastra... cu mare drag va citesc si aflu o gramada de lucruri asa ca... desertati tolba, sunt sigura ca nu sunt singura care va citesc postarile cu nesat.

8.  
    Harnic Nour0604's Avatar
    Quote Originally Posted by Iman3
    SubhanaAllah! La illaha illa Allah! Draga mea trebuie sa ne intalnim neaparat. InshaAllah! Allah sa ne usureze astfel incat sa reusim sa stam la o sueta...

D-le Munir,eu nu intentionam sa trasez o linie acestui subiect, spre rusinea mea sunt atat de putin consecventa in ultima vreme, caci cum spuneam ... am 3 copii, si asta imi ocupa tot timpul...:o dar uneori va citesc si mi se mai aprinde cate un beculet din lecturile mele anterioare. Am simtit nevoia sa scriu aceste lucruri , avandu-le notate pe undeva.
    Cat despre eventuala contributie a dumneavoastra... cu mare drag va citesc si aflu o gramada de lucruri asa ca... desertati tolba, sunt sigura ca nu sunt singura care va citesc postarile cu nesat.
    SobhanALLAH

9.  
    Deosebit
    Pai,surioara Iman,tu doara stii ca eu abia te-astept!
    Si tu ,Rania,anunta-ma din timp cat vrei sa-ti incepi croaziera pe Mediterana ...
    Si oricine mai doreste...corturi avem destule,fratilor

10.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Si daca tot va tineti de CROAZIERE PE MEDITERANA VEDETI SA NU UITATI CA AVETI O SORA ,care va roaga sa faci o HALTA si pe ci pe la mine!!!!!!!

11. Mersi Ishtar ! 
    Incepator alba's Avatar
    Mersi pentru ajutorul tau!Chiar imi sunt de folos hartile! te pup dulce!
    Sa ai o zi minunata!

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)