Notices

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 71
  1. intrebari despre islam 
    Membru Special Anna's Avatar
    de un barbat musulman are voie la maximum 4 sotii?
    de ce nu 3 sau 5?
    de ce tocmai 4?

2.  
    Incepator ayesha's Avatar
    Te rog sa vi cu argumente concrete ca sa le putem analiza si vedem cum au ajuns ei la aceasta concluzie.Si mai ales sursa argumentelor

3.  
    Member
    Quote Originally Posted by nazirah
    niste doctori au studiat comportamentul lui Mohamed si au ajuns la concluzia asta. intreb si eu pt ca am auzit de la profii mei ca mohamed ar fi suferit de epilepsie deci si ei stiu de undeva
    Asta e ceva ciudat. E prima data cand aud. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea mergand pe firul logicii cred ca au ajuns domnii la aceasta concluzie plecand de la felul cum se manifesta in unele momente cand ii venea revelatia dar medical vorbind nu este nici o baza, mai ales referitoate la epilepsie; s-ar putea spune halucinatii, teama de cineva /ceva nevazut( vezi cazul cand vorbea singur sau "acoperiti-ma pe mine, acoperiti-ma", ceva de genul, nu stiu exact cuvintele)

Daca ar fi sa ne luam dupa asta am zice ca cam toti profetii au avut un comportament mai aparte

4.  
    Quote Originally Posted by tania
    Asta e ceva ciudat. E prima data cand aud. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea mergand pe firul logicii cred ca au ajuns domnii la aceasta concluzie plecand de la felul cum se manifesta in unele momente cand ii venea revelatia dar medical vorbind nu este nici o baza, mai ales referitoate la epilepsie; s-ar putea spune halucinatii, teama de cineva /ceva nevazut( vezi cazul cand vorbea singur sau "acoperiti-ma pe mine, acoperiti-ma", ceva de genul, nu stiu exact cuvintele)

Daca ar fi sa ne luam dupa asta am zice ca cam toti profetii au avut un comportament mai aparte
    Alba mai devreme nu stiai nici cine este Creatorul Universului.Si ca sa te lamuresc cat de cat cine a fost Mohammed te rog sa citesti.
    „Enciclopedia Britannica“ spune: „... toate indiciile din sursele cele mai vechi arată că el era un om cinstit şi drept care şi-a câştigat respectul şi loialitatea semenilor lui, la fel de drepţi şi de cinstiţi ca şi el.“ (Vol. 12)
    Bernard Shaw spunea despre el: „Trebuie să îl numim «Salvador al umanităţii». Convingerea mea este că dacă un om ca el şi-ar fi putut asuma conducerea lumii moderne, ar fi reuşit să rezolve toate problemele acestei lumi, astfel încât ar fi adus pacea şi fericirea cele mult dorite.“ („The Genuine Islam“, Singapore, Vol. 1, no. 8, 1936)
    Muhammed a fost orator, apostol, legiuitor, războinic, ideolog divin, instaurator al unei unice dogme raţionale, a unui cult fără idoli, fondatorul a douăzeci de imperii pământene, dar şi al unuia spiritual.
    Numele lui este Muhammed. Născut în anul 570 în Arabia, el şi-a început misiunea de Apostol al religiei Adevărului – Islamul (supunerea faţă de un singur Dumnezeu) la vârsta de 40 de ani şi a părăsit această lume la 63 de ani. În această scurtă perioadă de numai 23 de ani a Misiunii sale, el a convertit în întregime Peninsula Arabică de la idolatrie la credinţa într-un singur Dumnezeu, de la războaiele tribale la solidaritate, uniune naţională şi înţelegere, de la desfrâu la cumpătare şi evlavie, de la anarhie şi fărădelegi la o viaţă decentă, de la corupţie la standardele cele mai înalte de perfecţiune morală. Istoria omenirii nu mai cunoscuse nicodată o astfel de transformare complexă a oamenilor şi locurilor, nici înainte şi nici după el – şi imaginaţi-vă că toate aceste minuni incredibile s-au petrecut în numai 20 de ani.
    Luînd în considerare standardele după care se măsoară măreţia omenească, ne putem întreba pe bună dreptate: „Este cineva mai vrednic decât el?“. (Lamartine, „Istoria Turciei“, Paris, 1854, Vol. II)
    „El a spus întotdeauna despre el însuşi: «Sunt slujitor şi mesager al lui Dumnezeu» şi aşa s-a dovedit a fi prin toate faptele sale; nici mai mult nici mai puţin decât o fiinţă omenească, dar un om cu o misiune nobilă.“
    Este cea mai mare dovada de incultura sa spui ca Mohammed(SAWS) si teama de Allah(sau Dumnezeu) spunand ca Allah a fost epileptic.Si te rog nu iti mai da cu parerea da nu stii.

http://www.islamulazi.ro/articole/mesager.php

VALABIL SI PENTRU " NAZIRAH"OARE CUM VA IMAGINATI VOI CA UN EPILEPTIC AR FI PUTUT REALIZA ATATE.

ALLAHU AKBAR

Ayesha scuze ptr corectari.

5.  
    Quote Originally Posted by ayesha
    Alba mai devreme nu stiai nici cine este Creatorul Universului.Si ca sa te lamuresc cat de cat cine a fost Mohammed te rog sa citesti.
    „Enciclopedia Britannica“ spune: „... toate indiciile din sursele cele mai vechi arată că el era un om cinstit şi drept care şi-a câştigat respectul şi loialitatea semenilor lui, la fel de drepţi şi de cinstiţi ca şi el.“ (Vol. 12)
    Bernard Shaw spunea despre el: „Trebuie să îl numim «Salvador al umanităţii». Convingerea mea este că dacă un om ca el şi-ar fi putut asuma conducerea lumii moderne, ar fi reuşit să rezolve toate problemele acestei lumi, astfel încât ar fi adus pacea şi fericirea cele mult dorite.“ („The Genuine Islam“, Singapore, Vol. 1, no. 8, 1936)
    Muhammed a fost orator, apostol, legiuitor, războinic, ideolog divin, instaurator al unei unice dogme raţionale, a unui cult fără idoli, fondatorul a douăzeci de imperii pământene, dar şi al unuia spiritual.
    Numele lui este Muhammed. Născut în anul 570 în Arabia, el şi-a început misiunea de Apostol al religiei Adevărului – Islamul (supunerea faţă de un singur Dumnezeu) la vârsta de 40 de ani şi a părăsit această lume la 63 de ani. În această scurtă perioadă de numai 23 de ani a Misiunii sale, el a convertit în întregime Peninsula Arabică de la idolatrie la credinţa într-un singur Dumnezeu, de la războaiele tribale la solidaritate, uniune naţională şi înţelegere, de la desfrâu la cumpătare şi evlavie, de la anarhie şi fărădelegi la o viaţă decentă, de la corupţie la standardele cele mai înalte de perfecţiune morală. Istoria omenirii nu mai cunoscuse nicodată o astfel de transformare complexă a oamenilor şi locurilor, nici înainte şi nici după el – şi imaginaţi-vă că toate aceste minuni incredibile s-au petrecut în numai 20 de ani.
    Luînd în considerare standardele după care se măsoară măreţia omenească, ne putem întreba pe bună dreptate: „Este cineva mai vrednic decât el?“. (Lamartine, „Istoria Turciei“, Paris, 1854, Vol. II)
    „El a spus întotdeauna despre el însuşi: «Sunt slujitor şi mesager al lui Dumnezeu» şi aşa s-a dovedit a fi prin toate faptele sale; nici mai mult nici mai puţin decât o fiinţă omenească, dar un om cu o misiune nobilă.“
    Este cea mai mare dovada de incultura sa spui ca Mohammed(SAWS) si teama de Allah(sau Dumnezeu) spunand ca Allah a fost epileptic.Si te rog nu iti mai da cu parerea da nu stii.

http://www.islamulazi.ro/articole/mesager.php

VALABIL SI PENTRU " NAZIRAH"OARE CUM VA IMAGINATI VOI CA UN EPILEPTIC AR FI PUTUT REALIZA ATATE.

ALLAHU AKBAR

Ayesha scuze ptr corectari.
    Este cea mai mare dovada de incultura SI TEAMA DE ALLAH(SAU DUMNEZEU)SA SPUI CA Mohammed(SAWS) a fost epileptic.M-am corectat,se pare ca din cauza nervilor am si gresit.Allah sa va ierte,ptr pacatele voastre.Omul este liber sa aleaga in ceea ce priveste faptele sale si nu poate sa aleaga in alte privinte.

6.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Conjuncura vorbelor, Profetului Mohammed(saws) "acoperiti-ma,acoperiti-ma",care din pacate in loc sa fie apreciate pentru maretia lor,greutate acestor clipe prin care a trecut,au fost luate si "analizate cica",de medici.....

Tare mult as vrea ca cineva sa auda sau sa vada ceva ceresc si sa vedem ce i se intampla?????????
    Cand noua ne este FRICA de un FULGER!!!!!

Profetul Mohammed(saaws),descrie un Inger,ca distanta intre LOMBUL URECHI SI UMAR este de 700 de ani de mers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Vai cat suntem de nestiutori.
    ALLAH SWT SA II IERTE PE NESTIUTORI!!!!!!!!!

SAPHANAK YA RABY!!!!

7.  
    Member
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    Conjuncura vorbelor, Profetului Mohammed(saws) "acoperiti-ma,acoperiti-ma",care din pacate in loc sa fie apreciate pentru maretia lor,greutate acestor clipe prin care a trecut,au fost luate si "analizate cica",de medici.....

Tare mult as vrea ca cineva sa auda sau sa vada ceva ceresc si sa vedem ce i se intampla?????????
    Cand noua ne este FRICA de un FULGER!!!!!
    Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa. Tocmai la asta ma refeream, ca din cauza acestor cuvinte s-ar fi interpretat ca profetul Muhamad a fost epileptic. NU AM AFIRMAT ca cred acest lucru ci chiar mi-am dat cu parerea de ce cred ca s-au facut asemenea afirmatii si-mi cer scuze ca am deranjat prin indrazneala asta. Credeam ca aici putem sa ne spunem parerea

Si ca sa nu mai vorbiti despre ignoranta mea( eu am fost pacifista, da?) eu am citit ca atunci cand i-a venit revelatia lui Muhammad el s-a speriat pentru ca nu stia despre ce este vorba si mi se pare normal sa fie speriat tocmai pentru ca astfel de fenomene ii sperie pe oameni(ex dat mai sus: fulger)

Observ ca sunteti deranjati daca cineva vine cu informatii incorecte sau stanjenitoare si va simtiti atacati. Oare de ce? Nu am fost eu coerenta?

Si nu inteleg de ce ma tot botezati alba...................

8.  
    Member
    ayesha]Alba mai devreme nu stiai nici cine este Creatorul Universului.Si ca sa te lamuresc cat de cat cine a fost Mohammed te rog sa citesti.
    Nu sunt alba si am citit despre profetl Muhammad.

Multumesc pentru atacul la persoana dar cred ca nu am jicnit pe nimeni, da? Nu am spus ca a fost epileptic si mi-am dat cu parerea in cazul medicilor. Citeste mai bine

9.  
    Quote Originally Posted by tania
    Nu sunt alba si am citit despre profetl Muhammad.

Multumesc pentru atacul la persoana dar cred ca nu am jicnit pe nimeni, da? Nu am spus ca a fost epileptic si mi-am dat cu parerea in cazul medicilor. Citeste mai bine
    Imi pare rau,nu eu am scris" Alba"mesajul a most modificat.............dupa cum vezi ,si scrie jos "Ayesha scuze ptr corectari "probabil a facut-o administratorul............se mai intampla.Si daca ai citit despre profet(SAWS),ai gasit scris in vre-o carte cum ca el a fost epileptic?Este pacat sa si pui la indoiala acest lucru............

Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) era cel mai bun om, spunea întotdeauna adevărul, era calm şi liniştit şi cel mai darnic cu cei din jur. Allah Preaînaltul a spus: "Şi tu ai o fire minunată!" (surat Al-Qalem:4). Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) era cel mai curajos, cel mai modest şi mai timid dintre oameni. Primea cadouri şi făcea cadouri. Nu primea sadaqa (pomană) şi nu mânca din ea. Nu se enerva decât pentru Allah şi pentru religia lui. Nu mânca întins şi nici în picioare. Mânca întotdeauna ceea ce avea. Stătea de vorbă cu cei săraci şi neajutoraţi, vizita bolnavii şi participa la înmormântări. Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) obişnuia să glumească (dar atunci când glumea nu spunea decât adevărul) şi să râdă dar fără să exagereze (adică în hohote). Avea grijă de familia sa şi îi îndumna si pe ceilalţi să facă la fel: "Cel mai bun dintre voi este acela care se poartă cel mai frumos cu familia sa. Iar eu sunt cel mai bun dintre voi cu familia mea." (Tirmizi). Enes (Allah Preaînaltul să fie mulţumit de el!) a spus: "L-am slujit pe Trimisul lui Allah vreme de zece ani şi nu mi-a zis pentru un lucru pe care l-am făcut "De ce l-ai făcut?" şi nici pentru un lucru pe care nu l-am făcut "De ce nu l-ai făcut?"

A fost îngăduitor, blând cu oamenii şi le-a arătat multe minuni. Dintre aceste minuni: despicarea lunii în două, izvorarea apei din maânile sale, nemulţumirea unei cămile care s-a plâns la el şi previziuni ale unor fapte care s-au adeverit.

"Profetul împlinea rugăciuni în timpul nopţii până i se umflau picioarele. Când a fost întrebat despre aceasta, el a răspuns: <Nu trebuie să fiu un rob recunoscător?>" Aişa a mai spus: "Salteaua pe care dormea era umplută cu paie." Ibn Omar (Allah Preaînaltul să fie mulţumit de el!) a relatat că în ultimele zile de viaţă, Profetul (salleAllahu aleihi ue sellem) nu găsea nici măcar o curma pentru a se hrăni.

A decedat la vârsta de 63 de ani; patruzeci de ani i-a petrecut înainte de profeţie şi douăzeci şi trei ca profet, treiprezece ani în Mekke şi zece în Medine.

Ok .cat despre atacul la persoana...............te rog sa ma ierti ,eram suparata pe cele scrise.

Laudă lui Allah Preaînaltul! Cel care ne-a făcut adepţii acestui Profet nobil! Fie ca Allah Preaînaltul să ne adune sub Cartea Sa şi sub tradiţia Profetului Său!

10. Ptr Ayesha si Tania 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Draga Ayesha eu nu am corectat nimic in mesajul tau ( cred ca tu nu ai fost atenta la nume si nici eu nu am vazut ca numele este Alba ) doar ca am sters primele 3 randuri (cred ca stii tu de ce) .
    Cred ca ai confundat-o pe Tania cu Alba.

Tania eu cand am citit mesajul tau , de fapt am inteles ca ai fost contra celor spuse despre Profetul Mohamed( eu cel putin asa am inteles). Insha Allah sa gasesti raspunsurile la intrebarile tale.
    Allah ma3kum

11. pentru Tania si.. pt d-l Simion 
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu...!

Draga Tania... am vazut ca ai intrebari despre Islam <si Crestinism>.

pentru o privire de ansamblu asupra crezului Islamic te poti uita peste cartea:

http://www.islam.ro/intro_Tantawi.htm
    [ sau poti s-o iei de-aici http://www.islam.ro/t-capitol-1.htm e-acelasi lucru...]

Nu e o carte "voluminoasa" si e f. usor de citit... daca stai in Bucuresti.. o poti lua direct de la Liga Islamica <colentina> (la fel si in Constanta...) sau ne putem intalni si-ti pot imprumuta eu niste carti...

Al II-lea lucru... ceea ce a postat domnul Simion ca o comparatie Islam/Crestinism este eronat...

De ce se incearca mereu ca Islamul sa fie combatut prin lucruri False?...

Cum citeam... dintr-o sursa care se vroia a fi "despre istorie".. ca o introducere asupra Islamului - ca musulmanii cred intr-o "Treime" formata nu din tata, fiu si sf. duh, ci din tata, fiu si fecioara Maria (!!!) ... Ce-i asta?... este total FALS... de unde si pana unde?... si multe alte asemenea "ineptii"..
    acum.. cine a citit un asemenea articol - ce concluzii ar fi tras?

De ce se incearca mereu sa se dovedeasca: Islamul e "copiat" dupa crestinism.. si se vin cu argumente.. si cu comparatii in care Allah - e o divinitate diferita de Dumnezeu... Ca Dumnezeul crestin e iertator si indurator... dar ca Allah e un dumnezeu neinduplecat... pe care oamenii il slujesc din teama... (Astaghfirullah)...

De unde si pana unde???...

Din asta ar rezulta:

1. E un Dumnezeu al Islamului si un Dumnezeu crestin....
    Acest lucru Nu e posibil! Ce-nseamna asta? cate religii sunt, tot atatia dumnezei?... E Un Singur Dumnezeu si religiile sunt o calauzire.. se cauta adorarea aceluiasi Dumnezeu....

sau
    2. Daca e un singur Dumnezeu... atunci musulmanii adora "Ceva" ce nu e adevarat... e doar o idee gresita (!!!)

De ce sa se ajunga la astfel de concluzii??? De ce se incearca mereu denigrarea acestei religii? Doar pentru a sustine "aceasta religie e mai buna"... oare asa se dovedeste.... Argumentele lor .. Falsele lor argumente sunt atat de slabe... si se darama atat de usor cand se afla Adevarul!

Pt. D-l Simion... spuneti ca dumneavoastra ati facut acele "prezentari".. si nu le-ati luat de pe vreun site... daca e asa.. ideile dumneavoastra par luate tot dupa anumite carti.... <poate gresesc>

Spuneti ca ati citit Qur'an-ul "partial".. ce-nseamna asta? Aveti un Qur'an.... si ati citit din el... ? Si daca aveti un Qur'an... e luat de la un sediu islamic sau e un Qur'an dintr-acelea cum am mai vazut cu fel de fel de introduceri si comentarii asupra lui <incercand sa-l denigreze>...
    sau acest "partial" inseamna ca din lectura dumneavoastra... diverse carti discutau despre Islam si erau "inserate pasaje din Qur'an"?

Daca vreti sa cunoasteti o religie si sa o "combateti"... veniti cu Argumente ce se bazeaza pe Adevar!!

Nu puteti cunoaste o Religie decat luand-o din sursele ei!..
    Pentru Islam:
    1. Sfantul Qur'an
    2. Sunnah

Asa ca daca vreti Intr-adevar sa stiti in ce Cred musulmanii cititi Qur'an-ul.... nu carti "despre" Qur'an....

Si inainte de a spune ceva despre Allah - ganditi-va ca Allah este Dumnezeu <in bibliile traduse in limba araba Dumnezeu = Allah>... si ca s-ar putea sa spuneti ceva Gresit!

Si din contra.... cred ca in Biblie s-ar vedea mai clar... ca ii sunt atribuite lui Dumnezeu anumite "calitati" ca rasismul (!!!) dar asta e in urma schimbarilor suferite de Biblie.. de-a lungul timpului...
    sau cum comentati scene precum cele de Incest din Biblie?
    Este acesta oare cuvantul lui Dumnezeu?
    Sau au intervenit unii oameni...?

Pentru cei interesati in Islam, puteti citi online sau descarca de la:

http://www.islam.ro/Publicatii.htm

sau

www.islamulazi.ro <puteti comanda si carti de la aceasta pagina; Nu costa>

sau

daca cititi in limba engleza:

www.sultan.org

www.harunyahya.com

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)