De ieri stau si ma intreb cat este de corect, uman si in primul rand islamic sa iti ameninti sotia cand nu e de acord cu ceva sau intr-o cearta banala ,, imi mai iau o sotie daca nu faci asta sau cealalta.....!,, Unele surori aud asta de la sotii lor. Daca nu e corect si nici permis sa iti ameninti sotia ca divortezi de ea cat e de corect sa o ameninti ca te mai casatoresti cu inca una daca...... sau daca....... sau daca....... Astept parerile voastre vizavi de aceasta amenintare vehiculata de unii sotzi.
Results 11 to 20 of 51
|
|
-
07-12-2008, 04:40 PM
-
Urmatorii 13 au spus mersi lui batool391 pentru acest subiect
-
07-13-2008, 03:53 PM
[COLOR="Green"]Poate ca ar fi cazul sa ne intrebam de ce la multe femei musulmane le este groaza de poligamie. Dar aceasta chestiune ar putea fi tratata separat. Daca ar fi sa rezum in cateva cuvinte de ce aceasta teama as putea spune deoarece foarte multi barbati poligami prin comportamentul lor neadecvat au sapat la radacina acestui tip de casatorie. Nimeni nu vrea sa se bage cu buna stiinta intr/o situatie in care ar avea de suferit. Nimeni nu isi doreste sa fie neglijat sau sa suporte lipsuri materiale, nimeni nu vrea sa fie abuzat moral sau fizic. Deoarece aceste lucruri li s/au intamplat unor surori astazi femeile musulmane resimt aceasta teama vizavi de poligamie. Si putem considera ca aceasta amenintare este nociva ptr stabilitatea cuplului sau a psihicului individului. In orice caz nu stiu ce reactie ar avea unele surori la acest tip de amenintare dar eu stiu sigur ce as face. L/as ameninta si eu la randul meu ca daca se casatoreste cu o alta fara ca noi sa discutam inainte pe aceasta tema si fara a fixa termenii si conditiile s/ar putea sa il schimb si eu pe el..............[/COLOR]
-
07-14-2008, 02:46 AM
Sa ajungi sa ameninti asa o sotie,repetitiv,inseamna din start ,un abuz.Daca un barbat are dreptul la mai multe sotii,asta nu inseamna ca tre sa si ameninte sotia la cea mai mica problema, ,,vezi ca mi mai iau o sotie,,.Si ma gandesc ca aceste amenintari sunt de asemenea acompaniate de reprosuri,deci ceva din comportamentul sotiei nu i este pe plac.,sau mai stii,poate e chiar plictisit de sotie..
.Parerea mea e ca daca isi iubeste intr adevar sotia ,un barbat ar incerca prima data din toate rasputerile sa si salveze realtia cu ea,inainte de a se gandi deja la o alta relatie cu alta...Nu pot sa mi imaginez un cuplu unde exista o adevarata afectiune,devotament si comunicare intre cei 2,,sa existe astfel de..amentintari,pur si simplu nu sunt compatibile cu o iubire sincera..Totusi,cred ca exista si barbati care nu ca ar avea de gand sa si mai ia intradevar alta,o zic numai asa ca un santaj,poate ca sunt constienti ca este un punc mai ,,sensibil, al femeii,shi...abuzeaza.Parerea mea,e o dovada a unui caracter urat.Un barbat musulman credincios,e clar,nu ar trebui sa se comporte astfel...Nici nu stiu ce sa mai cred,,,exista frati care se roaga,merg la moschee,,,,si totusi .,,au astfel de comportamente...Nu toti cei ce isi spun musulmani,sunt un exemplu demn de urmat ....Exista caractere si caractere...Exista barbati badarani,indiferent de natia lor,religia lor,....Pologamia,a fost lasata de Allah ca o indurare,ca o posibilitate care se poate folosi intr un scop nobil,bun.Cu ce drept folosesc ei acest drept ca santaj sau amenintare??
.Eu i as spune
aca nu mai sunt buna,spune mi asa,si te las in pace detot..decat sa traiesc tot timpul cu sentimentul ca nu sunt suficienta pt el.Si daca sa zicem ca si a luat a doua sotie,in urma amenintarilor, ?Sunt curioasa,care din surori ar mai putea trai fericite intr o casnicie cu un barbat care a trebuit sa si mai ia alta ,pt ca ea nu a fost ceea ce si adorit el,sau nu l satisface pe deplin..Poate unele si ar sacrifica fericirea ,si ar calca pe orgoliul lor de femei,doar de dragul copilasilor.Ce sa mai zic,decat sa ne fereasca Allah ..
-
07-14-2008, 03:21 AM
,,[color="Green"]Poate ca ar fi cazul sa ne intrebam de ce la multe femei musulmane le este groaza de poligamie,, Cel mai groaza cred ca le e primelor sotii. Primul gand care vine atunci cand aflii ca sotul isi mai ia alta,sau ca intentioneaza e.,oare nu mai sunt buna?oare nu ma mai iubeste?oare nu am facut ceva bine?Chiar daca barbatul neaga aceste lucruri,femeia tot isi pune aceste intrebari,e natural cred...Groaza de faptul ca sotul sa r putea indragosti mai tare de celalta,ca ar iubi o mai mlt,de faptl ca nu mai esti unica lui iubire,ca nu vei mai fi unica cu care va dormi,...Te gandesti `poate te va neglija,pur si simplu teama ca nu va mai fi ca inainte...Cred ca e natural....Femeilor musulmane le e frica de poligamia prost aplicata,mai mult decat de pilogamie in sine.Eu cu toata iubirea din lume pt sotz,si de mi s ar rupe inima de durere ,i as permite sotului,doar in anumite circumstante mai delicate...Nu cred ca as fi capabila,si recunosc,nu sunt la nivelul acela,la care as fi capabila sa mi trimit sotul sa si mai caute alta,de buna voie si nesilita de circumstante de boala sau alte dificultati..Are si poligamia rostul ei,atunci cand intr adevar e necesara,sau poate ajuta.Insa nu pt stricaciune,si destramare a relatiilor intre soti.Atunci nu i mai vad rostul..
-
07-14-2008, 03:38 AM
Referitor la ce a zis iman... mai, nu stiu daca e o solutie, pt ca aceea e o problema comuna, a lui si a ei... Si se prea bine stie, psihologic, medical si chiar si islamic, ca cel mai adsea, daca femeia nu este multumita din acea perspectiva, vina e a barbatului... Acum sa zicem ca el isi rezolva problema casatorindu/se cu alta, dar problema intre el si prima sotie ramine...si e de datoria lui sa isi indeplineasca functia maritala in mod satisfacator pt ambii parteneri... Deci dreptul primei sotii (la o intimitatate maritala satisfacatoare) este incalcat si, mai rau, neglijat for ever, ca el nici macar nu o sa mai incerce sa rezolve problema respectiva... A doua casatorie nu o va imbunatati pe prima, ci o va distruge complet... Nu asta era rostul poligamiei... Nu vbim aici de cazuri medicale rare in care e chiar strict problema femeii... Nici de cazul in care totul e super cu prima, el vrea more, ea se straduie, dar nu poate... si omul e tulburat...[/QUOTE]
Foarte adevarat !!! dar din pacate exista barbati atat de egoisti incat nu i mai intereseaza satisfactia sotiei,decat cea personala...fanteziile si dorintete lor.Si daca au posibilitatea sa mearga pana la 4 sotii,incearca dade dade din 4 tot a fi macar una care sa l satisfaca pe deplin.Sau poate nu i ajunge doar una .,,,
Dar statziii ca tre sa aiba si puterea materiala ca sa si permita luxul acesta,..
..Da oare pt asta a fost lasata poligamia??ma intreb.....
-
07-14-2008, 04:00 AM
Am si eu asa o nedumerire ,,,mi e putin jena sa scriu., dar totusi ,daca un barbat are relatii intime cu sa zicem 4 femei, nu poate exista nici un risc eu stiu ....ginecologic ...Fiecare femeie e diferita in organism,nu exsista posibilitatea de a contacta infectii sau stiu eu ....Eu sunt maniaca in ceea ce priveste igiena,si aceste infectii exista unele din ele care nu apar pe cale sexuala,ci se pot forma la o femeie din diferite cauze.Aceste infectii pot fi transmise de la o femeie la alta prin barbati ....uhhh...nici nu vreau sa ma gandesc.Mie de ex,mi ar fi greata nu stiu,teama ..va rog sa mi spuneti daca am spus vre o aberatie, nu ma supar. Sper ca nu am spus ceva nepotrivit.Din cate stiu,in islam si chiar imi place acest lucru f mult,nu exista subiecte taboo
.
-
-
07-15-2008, 05:48 PM
Asalamu aleikom wa rahmatu llahi wa barakatuhu
SUNT A DOUA SOTIE SI ALHAMDULILAH II MULTUMESC BUNULUI ALLAH PTR ASTA
nici nu as vrea sa fiu singura sotie si daca ar avea sotul meu posbilitatea financiara eu l-as ruga sa mai ia o sotie...
Deci..daca se citeste mesajul meu anterior cu atentie ...nu trebuie doar citit cu inima deschisa
Mahsa ALlah um rashid ...un mesaj care da de gandit tuturor...ma sha AllahCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
07-15-2008, 06:40 PM
Surioara draga, salam aleikum....
In mesajele private iti spuneam ca te invidiez, in sensul bun, surioara...Allah sa te binecuvanteze pentru imanul si rabdarea ta...Esti...mashaallah...
As da orice sa reusim sa vorbim nu doar virtual, cu siguranta as avea multe de invatat de la tine...si daca nu vom reusi in aceasta viata...inshaallah sa ne intalnim in Viata eterna , in gradinile Paradisului, prin marea mila a lui Allah....

Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
07-15-2008, 07:08 PM
salmu aleikom
Iubita mea umAYman esti plina de bunatate..amen la ruga ta
Dar iti poti inchipui noi doua una langa alta in Paradis..?
)

Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
07-15-2008, 07:19 PM
Inshaallah draga mea...imi pot inchipui...adica....imi doresc din suflet...acesta este scopul nostru ...toata lupta noastra pe calea lui Allah va duce la ceea ce Allah a promis credinciosilor...Fie ca noi sa facem parte dintre cei pe care Allah ii va acoperi cu Bunatatea si cu Mila Lui in Ziua Judecatii...Amin...
Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |