De ieri stau si ma intreb cat este de corect, uman si in primul rand islamic sa iti ameninti sotia cand nu e de acord cu ceva sau intr-o cearta banala ,, imi mai iau o sotie daca nu faci asta sau cealalta.....!,, Unele surori aud asta de la sotii lor. Daca nu e corect si nici permis sa iti ameninti sotia ca divortezi de ea cat e de corect sa o ameninti ca te mai casatoresti cu inca una daca...... sau daca....... sau daca....... Astept parerile voastre vizavi de aceasta amenintare vehiculata de unii sotzi.
Results 21 to 30 of 51
|
|
-
07-12-2008, 04:40 PM
-
Urmatorii 13 au spus mersi lui batool391 pentru acest subiect
-
-
07-15-2008, 09:00 PM
[QUOTE=iman99;36393]Asalamu aleikom wa rahmatu llahi wa barakatuhu
SUNT A DOUA SOTIE SI ALHAMDULILAH II MULTUMESC BUNULUI ALLAH PTR ASTA
nici nu as vrea sa fiu singura sotie si daca ar avea sotul meu posbilitatea financiara eu l-as ruga sa mai ia o sotie...
Hamdulillah ca esti fericita,asta e f imprtant,ca esti impacata ,si totul e bine.E f imp,ca barbatul sa procedeze corect atunci cand alege poligamia,si daca nici una din partile implicata in aceasta casatorie,(de la prima pana la ultima) nu sufera,si sunt de acord si impacate sufleteste,hamdulillah! Allah sa te binecuvanteze pentru intelepciunea si rabdarea ta.
-
07-15-2008, 09:06 PM
Surioara Iman,as dori sa te intreb ceva ,daca nu sunt indiscreta,si bine inteles daca vrei sa imi raspunzi desigur.De ce ai aceasta dorinta ca sotul tau sa si mai ia si alte sotii?mintea mea limitata poate inca nu pricepe
.MI as dori din suflet ,sa iti inteleg mai bine punctul de vedere,daca doresti bine inteles,sa imi explici.Numai bine.:smile06:Salam.
-
07-16-2008, 12:20 AM
Fratele nostru musulman care este medic ginecolog cu multa experienta si psihoterapeut a dat urmatorul raspuns la intrebarea sorei Mimona. Cu acordul lui voi posta conversatia.
batool batool: Am si eu asa o nedumerire ,,,mi e putin jena sa scriu., dar totusi ,daca un barbat are relatii intime cu sa zicem 4 femei, nu poate exista nici un risc eu stiu ....ginecologic ...Fiecare femeie e diferita in organism,nu exsista posibilitatea de a contacta infectii sau stiu eu ....Eu sunt maniaca in ceea ce priveste igiena,si aceste infectii exista unele din ele care nu apar pe cale sexuala,ci se pot forma la o femeie din diferite cauze.Aceste infectii pot fi transmise de la o femeie la alta prin barbati ....uhhh...nici nu vreau sa ma gandesc.Mie de ex,mi ar fi greata nu stiu,teama ..va rog sa mi spuneti daca am spus vre o aberatie, nu ma supar. Sper ca nu am spus ceva nepotrivit.Din cate stiu,in islam si chiar imi place acest lucru f mult,nu exista subiecte taboo
dr: rasp este DA si Nu
dr: NU daca foloseste prezervativul
dr: si da pt ca cei mai multi nu folosesc
batool batool: deci chiar daca e poligam
batool batool: se expun toti cei implicati la riscuri
dr: da
dr: e cam riscanta treaba asta
batool batool: pot femeile sa faca cancer de col de exemplu?
batool batool: de obicei se sta o zi cu una, o zi cu alta
dr: of
dr: daca nu se protejeaza
batool batool: se pot vehicula boli?
batool batool: chiar daca ele sunt sanatoase?
batool batool: ptr ca in definitiv e vorba de parteneri multipli in cazul barbatului
dr: pt ca de ex
dr: una are vaginita
dr: sau a facut candidoza
dr: de la antibiotice
dr: luat pt masele, de ex
dr: si cealalta sa aiba predispozitii spre infectii
si atunci una o potenteaza pe cealalta
dr: sau
dr: el poate fi purtator al unei bacterii, de ex clamidia
batool batool: deci poligamia poate fi considerata din pct de vedere ginecologic o situatie riscanta
dr: care se poate lua nu numai prin contact
dr: DA
dr: FOARTE
Ii multumim fratelui nostru ptr raspuns si sper sa nu se supere nimeni. Aceasta este parea lui.
-
07-16-2008, 12:53 AM
Salam aleikum...
Subhanallah...subhanallah...subhanallah...
Dar...aici vine nedumerirea mea...Sa ma ierte Allah ...adica stim cu totii ca Allah a interzis omului tot ceea ce face rau lui...
DA????
Asa...Acest doctor este musulman...
batool batool: de obicei se sta o zi cu una, o zi cu alta
dr: of
Acest OF al fratelui nostru ma mira, sincer...Nu este o noutate ca in poligamie se sta cu fiecare o zi...depinde cate sotii sunt...
Mai...nu stiu daca reusesc sa ma fac inteleasa...dar...chestia cu folosirea prezervativului...cu sotia...??????????...si daca vrea copii de la toate????????

...
Sa stai sa te gandesti de cate ori vine sotul in pat cu tine, atunci cand iti vine randul, ca ar putea sa iti provoace vreo boala...
...??????????'
Eu sincer pana acum am cunoscut sotii implicate in poligamie...si...niciodata nu am auzit ca ar avea probleme de sanatate...
Prietena mea sirianca este medic ginecolog si este foarte cunoscuta pentru bravura ei atat in Timisoara cat si in Damasc...Am discutat o data cu ea...Dar nu mi-a vorbit despre aceste riscuri...
Mai, eu merg pe principiul...Cand Allah accepta ceva, in cazul acesta ,poligamia, atunci nici nu permite ca sa se intample ceva rau cu una dintre sotii...
Dar...daca sotul...merge la amante...
atunci se poate intampla ceva rau din cauza necredintei lui...
Eu cam asa vad lucrurile...nu as accepta poligamia...din cauza caracterului pe care il am...dar nu judec pe cine traieste in poligamie...si chestia cu bolile nu o cred...
Totul se afla la Allah...Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
07-16-2008, 02:34 AM
Multumim fratelui pt raspunsuri,eu gasesc,din pct de vedere medical cat de logice raspunsurile fratelui,ne place,ori nu ne place sa le auzim....Sora aiscia a spus...si chestia cu bolile nu o cred...,,,Daca e,chiar pot sa spun,ca o anume persoana de gen feminin din familia mea,a facut o infectie (persoana casatorita,cu famile).Foarte speriata,de faptul ca sotul i ar fi adus vre o ,,surpriza,,... .Am mers cu ea la ginecologie,unde in urma controlului,doctorita a intrenbat o daca facut tratament cu antibiotice,si femeia chiar luase exact cum a spus fratele,pt masele tertaciclina o perioada.Doctorita i a spus ca datorita scaderii imunitatii,mai ales din cauza antibioticelor a aparut aceasta candidoza.Candidizele pot aparea fara a fi transmise pe cale sexuala,intr un moment cand imunitatea femeii e mai scazuta.,depinde si de cat de sensibile sunt femeile. I a spus ca nu este ceva transmis pe cale sexuala,si i a dat tratament,si i a zis ca pana la vindecare sa foloseasca prezervativul,ca sa nu se agraveze.Deci,da e adevarat,antibioticele pot cauza candidoze,iar barbatul daca nu se protejeaza,o poate transmite la alta femeie(chiar daca barbatul nu are nici un simtom.)Ce sa mai zic de faptul ca o ,,surpriza,,,, se poate lua chiar de pe un capac de wc,o cada unde s a spalat cineva care o are,(daca nu este dezinfectata)...etc.Acestea sunt realitati,si trebuie sa fim constienti de ele,parerea mea cel putin.Cand exista 2 parteneri intr o casatorie,o eventuala problema se limiteaza la ei 2,de obicei fac tratament amanoi,pana la rezolvarea problemei.In cazul poligamiei,problema nu se mai limiteaza doar la ei 2,ci se poate extinde pana la inca 3 persoane...Este o realitate,nu e o inventie.Mai ales in zilelenoastre,cand bolile au devenit mai numeroaase,complicate si rezistente....Uneori tre sa ne infundam de antibiotice care,intr adevar ne pot face rau.Nici nu stiu ce sa mai zic,pe cuvant....
..totusi ,poligamia este pemisa....Intelepciunea lui Allah este infinita,doar El stie mai bine pe toate...Pe mine ma depaseste subiectul..Cum a zis si sora,daca suntem intr o relatie de poligamie,nu ramane de cat sa avem incredere in Bunul Dumnezeu ca ne va feri de asa ceva.Fara voia Sa ,nu se intampla nimic,si Allah este Atoatestiutor. Salam ,numai bine.
-
08-18-2008, 05:34 PM
Salaam aleikum,
Eu nu pot sa inteleg si pace, oi fi numai musulmana incepatoare si de aia...
Cum adica ,, ziua in care imi vine randul''??
......
Pai eu m-am casatorit ca sa fie cineva langa mine, ziua si noaptea ( si seara ai nevoie de cel de langa tine nu numai sexual, ci de caldura, tandretea lui)...
Si daca am avut o zi proasta si vreau sa fiu tinuta in brate... stai, sa ma uit sa vad daca e randul meu in calendar??
cat despre casatoria pentru a ajuta o alta femeie, sa ma ierte Allah, dar poate fi ajutata si fara sa trebuiasca sa imi impart asternutul si sufletul barbatului meu!...
sau daca eu as fi bolnava, sa nu fiu egoista cica... pai el daca primul lui gand ar fi sa isi asigure satisfactiile, in loc sa ma sprijine si sa ma ajute sa trec peste probleme, nu se cheama ca e un egoist mai mare decat mine/???
sa ma apere Dumnezeu de asa o pedeapsa, de asa o incercare......Elif
-
membru de onoare

08-18-2008, 06:21 PM
Sa te apere si sa ne apere pe toti si Inshaa ALLAH sa usureze celor care au parte de o astfel de incercare.
Este greu, dar nu imposibil, ALLAH sa le rasplateasca pe toate acele femei care-si pot imparti sotul cu alte femei. Eu cred ca trebuie sa ai un suflet nobil si bun sa accepti asta, atunci cand ai posibilitatea sa nu o faci.
-
-
membru de onoare

08-18-2008, 07:48 PMPe noi toti, Inshaa ALLAH.
Eu nu ma refeream la "nobilism" asa ca la o aura care te invaluie, nici la bunatate= pielea de pe noi
, ma refeream la situatie si stari.
Eu cred despre mine ca sunt o fata chiar de treaba
(azi mi se potriveste proverbul "Lauda-ma gura.................." desi nu am inghitit nicio picatura de apa
) insa cand e vb de tipul asta de "impartire" imi pierd calitati ca cele de mai sus
, la asta ma refeream...ca sa nu mai zic ca, presupun de-as fi pusa in fata faptului implinit mi s-ar activa brusc niste defecte brrrrrrrrrrr, nici nu pot sa ma gandesc.

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

)