La ce meditatie vrei sa ma pui?
La muzica?
Io nu ma dau in vant dupa muzica, alhamdulillah ca dc nu ar exista nu as avea problema, inchallah...asa ca n-am la ce medita; ceea ce ma "deranjeaza" pe mine, insa este modul in care arata clipurile ale...dar o sa-ti zic in privat de ce.
Acum, hai sa-ti spun ceva, credinta (ca multe alte lucruri, de fapt) are si ea treptele ei. Stau si ma gandesc la recent convertitii care pana in urma cu cateva saptamani erau dependenti de muzica...nu stiu ce sa zic, am spus de mii de ori cred, nu suntem si nu putem fi toti la fel, unii se pot rupe brusc, altii deloc, altii au nevoie de timp, de suport, de si de...stii cum e, dintre 2 rele il alegi pe cal mai putin rau.
Nu stiu, sincer, ma gandesc la cei care intra in islam si aud non stop: aia e haram, aia e haram, aia e bid`ah, aia te duce direct la nar, aia e shirk, dc faci asa nici nu mirosi Jennat si etcccccccccccccc...nu pledez pentru "cosmetizarea" islamului, nici atat pentru adaptarea lui, pledez doar pentru inteligenta si delicatete, cunoastere si poate putin mai multa psihilogie (aplicata!) atunci cand vorbim, in functie de cei carora ne adresam.
Thread: Sami Yusuf????
Results 1 to 10 of 17
|
|
-
04-18-2008, 09:05 PM
AS SALAMU ALEIKOM WA RAHMATU LLAH
Am deschis acest subiect pentru a va pune la meditatie
SAMI Yusuf indragit de foarte multi dintre musulmani...dar oare ei mediteaza la ceea ce canta Sami yusuf in unele melodi(ca nasheduri nu le putem spune nu?)Cum spunea cineva ce sens are sa canti pe instrumente haram despre Allah.???
Iar mie mi se pare ca e ca si cum..un musulman isi pune versete din Quran in magazinul in care vinde lucruri haram.
cu toti stim ca este haram sa ne adresam profetului sallallahu alehi wa sallam nu?
Ce spuneti atunci despre melodia Ya Mustafa???Cati dintre noi nu am cantat-o impreuna cu sami Yusuf fara sa ne gandim la insemnatatea si gravitatea cuvintelor...???
wa aleikom salamCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

04-18-2008, 11:21 PM
-
04-18-2008, 11:57 PM
salamu aleikom
ma sha Allah maryam
L-am ales pe sami yusuf nu degeaba
AM ZIS de melodia YA MUSTAFA..
AVEM NOI VOIE SA SPUNEM...... O PROFETULE....TU ESTI PROFETUL NOSTRU ETC???SA NE ADRESAM DIRECT LUI CA SI CUM NE-AR AUZI????
ASTA ERA DE MEDITAT:dCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
Harnic

04-19-2008, 11:56 AMeu sint de o parere cu maryam,si cred deacum mai bine ascult aceasta melodie decit sa ascult prostiile cintate in muzica obinuita,desi la drept vorbind nu tare am timp sa ma pun pe ascultat dar totusi cind sufletul vreasi el un pic de repaus de taoate poate fac exceptie,totusi Allah e Iertator si stie ca sintem slabi!
despre adresarea la profet eu stiu numai ca putem face dua si se poate de il salutat,dar concret sa cinti adresindute lui na-m auzit.
-
04-19-2008, 01:15 PM
salamu aleikom
Nu cred ca m-am facut inteleasa
Ok...
Ideea e urmatoarea: Sa chemam pe cineva care cu siguranta nu poate raspunde la chemarea noastra.
Ca sa chemam pe cineva trebuie ca accea persoana sa fie prezenta sau sa poata veni in ajutorul nostru ...Sau macar sa ne auda
Cu toate ca cel mai inalt nivel este sa nu avem nevoie de nimeni(numai de Allah)
Cum profetul Muhammad sallallahu alahi wa sallam a spus: Daca imi garantati ca nu veti cauta ajutor de la nimeni(inafara de Alah bineinteles),eu va garantez paradisul.haditul a fost relatat de abu dhar al ghafari.Iar acesta a spus: Dupa ce profetul sallallahu alahi wa sallam a zis asta : N-am mai cerut nimanui ajutor
Dar acest nivel este cel mai inalt asa ca ..inapoi pe pamant
noi cerem una alta de la oamenii care ne pot ajuta nici o problema dar daca noi chemam pe cineva care nu este aici,nici in viata....Avem destule secte din pacate care promoveaza aceasta idee si asta inseamna Shirk adorare altuiua decat a lui Allah..daca este mort deasemenea e shirk
De ex..Sotul este mort sa spunem..Noi nu avem voie sa spunem..O ghorghe
tu esti dragostea mea si nu voi mai iubi o alta persoana..etc nu?
Dar putem spune in sine noastra Gheorghe era dragostea mea ..el era dragostea mea..daca ii spunem TU ESTI DRAGOSTEA MEA inseamna ca ne adresam lui direct ceea ce....
Acum revenind la sami yusuf fie ca Allah sa-l calauzeasca...el spune ...tu esti profetul iubitul nostru. etc ...se adreseaza direct stind ca el este mort sallallahu alahi wa sallam
Deci ..Allah sa ma ierte ....trebuie sa ne indreptam CHEMARILE SPRE cel viu VesnicCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
04-19-2008, 06:34 PM
1 . Eu personal nu prea ascult anashiduri sau muzica , iar daca ascult atunci am lista mea de munshidin
.
2 . Nu stiu cine este sami yusuf sau ce canta sau ce zice . Ca poate omul zice un lucru pe care altii il inteleg altfel decat el vrea sa fie , asa ca nu pot sa judec .
-
membru de onoare

04-19-2008, 11:49 PMMashaa ALLAH Iman, asa este, noi trebuie sa ne indreptam chemarea-rugaciunea doar catre ALLAH, dar aici cred ca nu e vb de o ruga...
Cat priveste relatarea de la Abu Dharr, daca cumva memoria nu ma inseala, aceasta relatare face parte din povetele date lor, lui de catre profet
, cand a spus- printre multe alte sfaturi:
Si nu cere nimic de la nimeni, chiar de ai cere batul care ti-a cazut (in timp ce esti calare), imi cer iertare de la ALLAH pentru ca nu am relatat exact hadisul.
Dar asta nu inseamna cumva ca omul sa se izoleze de lume?
Nu, sub nicio forma...intr-adevar omul este indemnat prin/in islam sa traiasca perfect, in armonie cu ceilalti, insa nu trebuie sa abuzeze, sa se foloseasca.
O sa caut cu atentie aceasta lectie, stiu ca pe parcursul catorva lectii sekh ne-a spus despre aceste sfaturi.
aCUM REVENIND LA OILE NOASTRE...sincer nu cunosc sensul exact al cuvantului "Ya", stiu ca lb araba are "capcanele" ei, asa ca nu ma pronunt dc e de bine sau de rau sa spui "Ya Mustafa sau Ya Muhammad..."
Nu pot sa cred ca in sinea lui, oricare mus`min nu a stabilit "dialoguri" cu profetul
.
Nicidecum rugi, fereasca ALLAH!
Dar oare cate lacrimi nu au curs citind si recitind despre viata profetului
, oare nu ne-am spus in gand..."o, profetule, cat te-ai sacrificat, cum ai rabdat...cum oare pot eu sa traiesc asa cand tu ai facut asa..."...si "o" asta romanesc nu e tot un fel de "Ya"...zic si eu...nu stiu, uite chiar o sa intreb dc e rau
http://www.youtube.com/watch?v=9mgeif9BXP4
????????????? cum e????????????????
-
04-20-2008, 03:56 AM
As salamu aleikom wa rahmatu llahi
Maryam ...in legatura cu videol...sau iti spun pe privat
In sha Allah Fratele suleiman sa ne explice ce e cu Ya..dar din cate stiu eu inseamna Oh,O,
astazi cantam un nashed maine vedem ca stam la mormantul profetului sallallahu alahi wa sallam si tinem conferinte audu bilahi. sau vorbim cu mortii nostri..Sa nu uitam cum s-au ratacit nemul lui noe???Di cauza unor oameni care au avut intentie buna...sa faca statui acelor dreptcredinciosi care nu mai erau in viata dar ei nu i-au venerat nici a doua generatie..dar generatile urmatoare...
..Sheitan nu vine direct..domne,Adora-l pe cutare mai mult decat pe Stapanul tau.....Pasi lui sheitan ..sunt mici dar siguri
Asa ca noi musulmani trebuie sa fim cu capu pe umeri si cat mai fermi in credinta noastra.... ISLAMUL NOSTRU ESTE CLAR....Nu avem nevoie de povesti de adromit copii.....Azi spunem in sinea noastra..O profetule daca erai cu noi aici etc..si maine putem spune ca si crestini cand sunt surprinsi de vreo problema ... Oh Jesus...cum spun ei
Cum a spus si Abu Bakr..cine doreste sa-l adore pe Muhamamd sallallahu alahi wa sallam sa stie ca el a murit...iar cine doreste sa-l adore pe Allah sa stie ca El E vesnic Viu.
In legatura cu haditul despre ajutor..ai observat ca am scris si eu..revenim pe pamant
( adica ------------foric printre oameni de rand
noi astia pacatosii
Nu stiu....incercati sa ma convingeti ca e ok acel Ya Muhammad sunt deschisa sa accept evidentele care le veti aduce...Dar vreau sa stiu .....si cu siguranta nici un companion nu a facut asta....Eu una nu am gasit nici o relatare in care companioni sa spuna..dupa ce profetul a murit..o, Muhamamd...dar daca au spus-o am s-o spun si eu
Fie ca ALLAH SA NE LUMINEZE Si sa luam islamul asa cum profetul ne-a invatat sallallahu alahi wa sallam si cum companioni ALAH SA FIE MULTUMIT de ei l-au inteles
Ma scuzati daca am scris prostii...e 3 noaptea
wa aleikom salamCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
04-20-2008, 05:58 PM
As salamu aleikom wa rahmatu llahi wa barakatuhu
AM GASIT ALHAMDULILAH O FATWA SI AM INTREBAT SI SHEIKUL.
Deci sa spunem Ya rasulullah,nu este nici un rau..doar sa nu o facem ca pe o chemare...Dar trebuie sa avem intentia Niah..ca doar sa-l pomenin..fara sa ne gandim ca ne-ar asculta,ne-ar auzi,ne-ar raspunde..
Alhaulilahi rabiaallamin.
Imi cer scuze celor care s-au suparat pe mine

..si sa nu se inteleaga acum ca nashedurile lui Sami YUSUF SUNT HALAL:dCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |