Notices

Results 1 to 1 of 1
  1. De ce are nevoie Dumnezeu de un Fiu? 
    Harnic umalkasem's Avatar
    In nobilul Coran, la sfirsitul Surei Mariam, Allah Preaputernicul a grait:

Si ei zic: "Cel Milostiv si-a luat un fiu!” ~ Voi spuneti un lucru cumplit! .""

[Coran 19:88,89]

Aceasta este o afirmatie atit de nedreapta, incit:

"Aproape ca cerurile se crapa de aceste [vorbe], pamintul se despica si muntii se prabusesc în farime, ~ Pentru ca ei Ii atribuie Celui Milostiv un fiu, ~ Invreme ce nu se cuvine ca Cel Milostiv sa-si ia un fiu! ~ Toti cei care se afla inceruri şi pre pamint vor veni la Cel Milostiv ca robi, ~ El i-a socotit si i-a numaratpe ei bine. ~ si fiecare dintre ei va veni la El in Ziua Invierii singur. "

[Coran 19:90-95]

In aceste versete, Allah a dezmintit pretinderea celor ce-i atribuie Lui astfel de erori. In treaga existenta ii apartine lui Allah, fiindca El este Creatorul si nu are nici un fiu sau asociat in Divinitatea Sa.

In Surat Al-An-am din Coran se spune:

"Si au facut ca asociati ai lui Allah djinnii, în vreme ce El i-a creat pe ei. Si I-au nascocit Lui fii si fiice in nestiinta [lor]. Marire Lui! El este deasupra tuturor celor cu care Il infatiseaza! ~ Facatorul desavirsit [Badi'] al cerurilor si al pamintului! Cum sa aiba El un fiu, de vreme ce El nu a avut o soata? El le-a creat pe toate si El pe toate le stie. ~ Acesta este Allah, Domnul vostru! Nu exista alta divinitatea în afara de El, Cel care le-a facut pe toate! Asadar, adorati-L pe El! Si El este peste toate ocrotitor! ~ Privirile nu-L ajung, insa El prinde toate privirile. El este Cel Blind [si] Bine stiutor [Latif, Khabir]!"

[Coran 6:100-103]

Dupa ce a dezmintit pretinderea falsa a crestinilor si a altora, Allah a combatut ereziile si fenomenul nedrept de a inventa credinte ce nu urmeaza adevarata calauzire si invataturile Divine.

Allah a grait:

"O, voi oameni ai Scripturii! Nu exagerati în privinta religiei voastre si nu spuneti despre Allah decit adevarul! Mesia Isus, fiul Mariei, este trimisul lui Allah, cuvintul Sau pe care El l-a transmis Mariei si un duh de la El. Credeti,asadar, in Allah si in trimisii Sai. Si nu spuneti “Trei!”. Opriti-va de la aceasta si va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decit un Dumnezeu Unic. Slava Lui! Sa aiba El un copil? Ale Lui [Allah] sunt cele din ceruri si de pre pamint si Allah este cel mai bun Ocrotitor [Wakil]. "

[Coran 4:171]

" Mesia nu se va dezice niciodata de ai fi rob lui Allah si nici ingerii apropiati, iar acela care se dezice de la slujirea Lui si se arata trufas ii va aduna la El laolalta. ~ Cit despre aceia care cred si plinesc fapte bune, acestora le va acorda rasplata din belsug, pe care o va mai si spori cu harul Sau. Cit despre cei care sunt semeti si trufasi, acestora le va rindui chin dureros si nu vor afla pentru ei, in afara de Allah, Ocrotitor [si] Ajutor [Waleyy, Nasir]. "

[Coran 4:172,173]

Nu doar crestinii au pretins ca Allah are un fiu si l-au slavit, ci si unii evrei care se aflau de asemenea in aceeasi greseala, asa cum am vazut in povestea lui Uzair (Ezra).

Allah a grait:

" Iudeii zic: „Uzayr este fiul lui Dumnezeu!”, iar crestinii zic: "Mesia este fiul lui Dumnezeu!" Acestea sunt cuvintele lor, [rostite] cu gurile lor. Ei spun vorbe asemanatoare cu ale acelora care nu au crezut de dinaintea lor - Allah sa-i nimiceasca! Cum [se inseala ei], îndepartindu-se [de Adevar]! "

[Coran 9:30]

In ignoranta lor si fiind adepti ai unei credinte false, de-a lungul istoriei,oamenii i-au atribuit lui Allah fii si fiice. Ori de cite ori umanitatea se abatea de la calea cea dreapta si nu credea in Mesajul transmis de profeti isi crea un zeu (idol) sau mai multi care aveau propria lor infatisare. Fiecare particica a intelectului uman era implicata in aceasta greseala care-i abatea de la calea cea dreapta. In acest context, Allah a combatut acelasi tip de afirmari facute de necredinciosii din Mecca in mai multe locuri din Coran. De exemplu se spune:

" Si-i fac ei pe ingerii, care sunt robii Celui Milostiv [Ar-Rahman], copile! Au fost ei martori la facerea lor? Marturisirea lor se va scrie si vor fi ei intrebati. "

[Coran 43:19]

In Surat Al-Anbiya se spune:

" Ei zic: „Cel Milostiv si-a luat un fiu!” Marire Lui! Insa ei nu sunt decit niste robi tinuti in cinste. "

[Coran 21:26]

In Surat Yunus se spune:

" Ei zic: "Allah si-a luat un fiu!" Preaslavitul este indeajuns de Instarit [Al-Ghaniyy]. Ale Lui sunt [toate] cele din ceruri si cele de pre pamint. Voi nu aveti nici o dovada pentru acest lucru. Spuneti voi impotriva lui Allah ceea ce nu stiti?"

[Coran 10:68]

Toate aceste versete si inca multe altele combat argumentele aduse de cei care intr-un fel sau altul cred ca Dumnezeu are fii sau fiice. Islamul combate in mod evident aceste credinte gresite, afirmatii false, total opuse Maretiei lui Allah, Cel ce nu are nici fii, nici fiice, nici parteneri.

In Surat Al-Ma’ida Allah a grait:

" Necredinciosi sunt aceia care zic: "Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei".Spune: "Cine L-ar putea impiedica pe Allah, daca ar voi sa-l faca sa piara pe Mesia, fiul Mariei, ca si pe mama lui si pe toti care se afla pe pamint? Ale lui Allah sunt imparatia cerurilor si a pamintului, precum si ceea ce se afla intre ele.El creeaza ce El voieste. Si Allah este cu putere peste toate!” "

[Coran 5:17]

Se vorbeste de asemenea despre acest punct de vedere si in Surat Ma’ida:

" Necredinciosi sunt aceia care spun: "Dumnezeu e Mesia, fiul Mariei!" Doar a zis Mesia: "O, fii ai lui Israel, adorati-L pe Allah, Domnul meu si Domnul vostru!" Pe cel care asaza linga Allah pe altcineva, Allah il va opri de la Rai, iar adapostul lui va fi Focul si cei nelegiuiti nu vor afla ajutor. ~ Necredinciosi sunt si aceia care spun: “Dumnezeu este treimea din trei”, caci nu exista alta divinitatea în afara de [Allah] cel Unic si de nu vor inceta sa vorbeasca astfel, ii va atinge si pe cei necredinciosi dintre ei chin dureros. "

[Coran 5:72,73]

" Si, oare, nu vin ei sa se caiasca la Allah si sa-i ceara Lui iertare? Allah doara este Iertator, Indurator [Ghafur, Rahim]. ~ Mesia, fiul Mariei, nu este decit un trimis, asemenea trimisilor de dinainte de el, iar mama lui este o femeie cu evlavie adevarata. Amindoi mincau bucate [de rind]. Priveste ce semne invederate le trimitem Noi si apoi priveste cum sunt ei indepartati [de la ele]! "

[Coran 5: 74,75]

In versetele de mai inainte Allah a numit ambele credinte ca fiind blasfemii si a spus ca atit Iisus, cit si mama sa nu au fost decit niste fapturi umane. A combatut credinta lor in Treime, credinta ca Allah este Unul din Trei. Allah este Absolut si nu este divizat. Aceasta credinta gresita este atit de mare incit ei ar putea sa fie pedepsiti in aceasta lume, de n-ar fi Indurarea lui Allah.Mama lui Iisus, Maria, nu era altceva decit o faptura umana. Era o femeie evlavioasa si cu credinta dreapta. Ea nu a comis nici un act nelegiuit. Minca din
    hrana zilnica asa cum facea si fiul ei, Iisus. A fost numai o femeie drept-credincioasa.

Aceasta credinta este de asemenea combatuta si in acest verset:

" Si cind va zice Allah: "O, Isus, fiu al Mariei! Le-ai spus tu oamenilor:"Luati-ma pe mine si pe mama mea drept dumnezei in locul lui Allah?", el ii va raspunde: "Marire Tie! Eu nu as fi putut sa spun ceea ce nu aveam dreptul sa spun! Daca as fi spus, ai sti, caci Tu doara stii ce este in sufletul meu, pe cind Eu nu stiu ce este in sufletul Tau! Doara Tu esti Marele Stiutor al celor nestiute !". "

[Coran 5:116]

" Eu nu le-am spus decit ceea ce mi-ai poruncit: "Adorati-L pe Allah,Domnul meu si Domnul vostru!" Si am fost martor asupra lor atita vreme cit
    m-am aflat printre ei. Si dupa ce m-ai luat la Tine, ai fost doar Tu Priveghetor peste ei, caci Tu esti Martor tuturor lucrurilor!" ~ De-i osindesti, ei sunt doara robii Tai, iar de-i ierti pe ei, Tu esti [cel] Puternic, Intelept [‘Aziz, Hakim]!”. "

[Coran 5:117,118]

Aceasta conversatie va avea loc in Ziua Judecatii numai pentru a respinge toate aceste fapte de slavire pe care oamenii le-au facut in numele devotiunii si a preamaririi si pentru a le anula, privindu-i pe acestia de orice rasplata. Ce zi grea de dezamagire!
    Daca Allah ar fi dorit sa aiba un fiu, ar fi putut sa aleaga orice lucru din creatia Sa. De ce Iisus? Insa Allah nu are vreun fiu sau vreo fiica.

In Coran se spune:

"De ar fi voit Allah sa-si ia un fiu, El ar fi ales ceea ce ar fi voit din ceea ce a creat. Lauda Lui! El este Allah Cel Unic [si] Atotputernic [Al-Wahid, Al-Qahhar]."

[Coran 39:4]

Cu toate acestea, daca ar fi un fiu sau o fiica pentru Allah, atunci profetul Muhammed - Allah sa-l binecuvinteze si sã-l miluiasca -, fiind Mesagerul Sau, i-ar fi slavit pe acestia mai inainte de a face altcineva acest lucru, ca supunere inaintea lui Allah.

" Spune: "Daca ar avea Cel Milostiv [Ar-Rahman] un fiu, eu as fi primul dintre adoratori! ~ Marire Stapinului cerurilor si pamintului, Stapinul Tronului! El este mai presus de ceea ce ei vorbesc [despre El]!” "

[Coran 43:81,82]

Intr-un Hadis Qudsi (sfint) se spune ca Profetul - Allah sa-l binecuvinteze si sa-l miluiasca - a spus: „Allah Preainaltul a grait: «Fiul lui Adam m-a invinuit si nu ar fi trebuit sa faca acest lucru. A sustinut ca eu am un fiu, insa Eu sunt Unicul, Vesnicul, Absolutul, Cel ce nu a nascut si nici nu a fost nascut, si nu exista alta divinitate in afara de El.»” (relatat de Al-Bukhari)

Intr-un alt Hadis se spune ca Profetul - Allah sa-l binecuvinteze si sa-l miluiasca - a zis: „Nimeni nu este mai ingaduitor la ofensele pe care le primeste decit Allah. Ei ii atribuie Lui un fiu, in timp ce El le asigura lor hrana si tamaduire.” (relatat de Al-Bukhari
    )

"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
    A spus Prorocul Muhamed :"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"

2. Urmatorii 9 au spus mersi lui umalkasem pentru acest subiect

bekolina (08-05-2008), elif1977 (08-19-2008), Gabriela Gharabli (07-26-2008), gabriela guettat (07-27-2008), khalia (08-12-2008), Mariyah (07-27-2008), Saira (07-31-2008), sara (07-27-2008), telmiza (09-12-2008)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks