Notices

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 94
  1. Miracolele Coranului 
    Membru Special Anna's Avatar
    Miracolele numerice ale Coranului
    Cercetarea atenta a versetelor au dus la descoperirea catorva versete in Sfantul Coran care mentioneaza ca un lucru este egal cu altu...ex:barbatii si femeile
    Cu toate ca acest lucru e corect d.p.d.v gramatical ,ceea ce este surprinzator este faptul ca "barbat" apare scris in Coran de 24 ori iar cuvantul "femeie" tot de 24 ori ,de aceea nu numai ca fraza e corecta d.p.d.v gramatical dar si d.p.d.v matematic...(24=24)
    Dupa mai multe cercetari atente asupra mai multor versete ,a descoperit ca sunt multe mai multe astfel de egalitati de-a lungul intregului Coran.
    Astfel:
    Dunia--->115 ori
    Aakhirat(viata dupa moarte)---->115 ori

Malaika(ingeri)--->88 ori
    Shayteen---->88 ori

Viata--->145 ori
    Moarte--->145 ori

Oameni--->50 ori
    Mesageri--->50 ori

Beneficiu--->50 ori
    Coruptie--->50 ori

Iblees--->11 ori
    A cauta refugiu de Iblees--->11 ori

Museebah(calamitate)--->75ori
    Multumesc!--->75 ori

Sadaqah---->73 ori
    Satisfacere--->73ori

Oamenii indrumati gresit---->17 ori
    Oameni morti---->17 ori

Musulmani--->41 ori
    Jihad---->41 ori

Aur--->8 ori
    Viata usoara--->8 ori

Magie--->60 ori
    Fitnah---->60 ori

Zakat---->32 ori
    Barakah--->32

Mind--->49
    Noor--->49 ori

Limba--->25 ori
    Predica--->25 ori

Nenorocire--->114 ori
    Rabdare--->114ori

Mohammed(saw)---->4 ori
    Sharee'ah----> 4 ori

Barbat --->24 ori
    Femeie---->24 ori

Salat 5, Luna(in sensul de luna a anului) 12, Zi 365,

Mare(in sensul de apa) 32, Pamant 13

Mare+Pamant=32+13=45
    Mare=32/45*100q=71.11111111%
    Pamant=13/45*100=28.8888889%
    Mare+Pamant=100%

Stiinta moderna a descoperit de curand ca apa cuprinde 71.111% din suprafata pamantului,in timp ce pamantul acopera 28.889%
    Este asta doar o simpla coincidenta?Intrebarea e cine l-a invatat pe Profetul Mohammed (saw) toate astea?
    Raspunsul vine automat in minte ....numai Allah

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    As vrea sa adaug doar ca desi unele lucruri ne pot stupefia si data fiind natura noastra umana avem fireste si o inclinatie exacerbata catre senzational ,ar trebui ca sa consideram in primul rand Quranul un miracol prin ceea ce este si nu datorita neaparat dovezilor stiintifice si uluitoarelor lucruri pe care oamenii Subhanna ALLAHH le descopera de-abia acum sau le-au descoperit cine stie la cate sute de ani dupa revelare lui.
    Quranul alhamdulillah pe care noi il iubim si care va depune marturie pentru noi nu trebuie luat ca o carte de stiinta !
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    moderator Nadia's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam
    Am modificat un pic nadyuca,sper sa nu te superi,Al-Baqara are 286 versete
    MARYAM nu-i bai ca ai modificat. Stiu ca surat Al-Baqara are 286 de versete, dar eu m-am referit la...care este cel mai lung verset din intregul Quran, NU care este surah cea mai lunga din Quran!
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

4.  
    moderator Nadia's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam
    As vrea sa adaug doar ca desi unele lucruri ne pot stupefia si data fiind natura noastra umana avem fireste si o inclinatie exacerbata catre senzational ,ar trebui ca sa consideram in primul rand Quranul un miracol prin ceea ce este si nu datorita neaparat dovezilor stiintifice si uluitoarelor lucruri pe care oamenii Subhanna ALLAHH le descopera de-abia acum sau le-au descoperit cine stie la cate sute de ani dupa revelare lui.
    Quranul alhamdulillah pe care noi il iubim si care va depune marturie pentru noi nu trebuie luat ca o carte de stiinta !
    Dar MARYAM nu putem nega faptul ca este intr-adevar o carte de stiintza. Oameni cu sute de ani in urma care nu dispunea de tecnologia zilelor noastre citind Quranul Karim, aflau ca munti se misca sau creearea fatului in uterul mamei sau multe altele ca nu imi vin acum in minte. Si in plus, Quranul ni-a fost trimis ca un ghid pentru noi si pentru omenire. In Quran sunt legi referitoare la viata de zii cu zii. SAW ne-a indemnat ca inainte de toate atunci cind vrem sa facem ceva sau sa legam un contract, sa citim si sa cautam in Quran si apoi sa punem in practica ceea ce citim.
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

5.  
    Coranul este intr-adevar un miracol in totalitate...in el se afla multe indrumari pt noi atat stiintifice cat si de viata...Nimeni cu toate ca au existat incercari nu poate sa scrie o cartea asemenea Coranului pt ca el e cuvantul lui Allah.
    Eu am vrut si inca vreau sa prezint miracolele Coranului....aceasta carte care a schimbat viata a milioane de oameni ....nu am vrut sa deranjez pe nimeni prin traducerile mele despre miracolele stiintifice ale Coranului.....ci dimpotriva
    Astept parerea moderatorului daca sa mai continui sau nu....

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Care este problema? Putem schimba numele topicului daca sunteti de acord. Ce ziceti de : CORANUL SI STIINTA

7.  
    habibit eu am inceput cu miracolele stiintifice ale Coranului si o sa postez inshAllah din mai multe sfere de accea am pus numele la thread miracolele Coranului.
    Daca u vrei sa il schimbi ok
    Allah sa fie cu noi

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Habibty eu nu am nimic impotriva. In plus am facut un search pe google si am gasit carti si subiecte intitulate Miracolele Coranului. Sa vedem ce spune Adminul( oops Suleiman ) ,ca el stie mai bine decat noi Daca spune verde .. atunci bafta la tradus habibty , daca nu schimbam denumirea topicului si tot pe-a noastra ramane
    Allah sa ne aiba in paza sa

9.  
    Deosebit
    SA WR WB,

Fetelor,desi,marturisesc cu mana pe inima ca aceste lecturi imi provoaca un real interes intotdeauna(probabil si formatia mea stiintifica e de vina ),trebuie sa va spun ca sunt intru totul de acord cu Maryam.
    Adica,toate aceste lecturi,care sunt de-a dreptul uluitoare,nu pot face decat sa ne intareasca credinta,DAR,sa nu uitam nici o clipa ca ea,credinta,trebuie sa existe mai intai!!!

Sub acest titlu,sau sub altul,eu continui sa citesc cu placere ceea ce traduceti(si,fie ca Allah(swt) sa va rasplateasca eforturile!)...si,insha Allah,sper sa am putin timp(intram in examene,la dublu )...am si eu niste materiale de tradus la acest subiect.
    Eii,si stiu sigur,sigur,sigur ca mai este cineva(pup u,surioara ) care are cu ce sa participe!
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

10.  
    Member ab0_yazen's Avatar
    al salam aleykum
    acest theard este unul f interesant.imi plac informatiile oferite de voi.inshAllah sa continuati.

11.  
    Orbitele:
    In Qu'ran se accentueza ideea ca soarele si luna se misca fiecare intr-o orbita
    definita.
    "El este acela care a creat noaptea ?i ziua, soarele ?i luna; ?i fiecare plute?te
    pe cercul s?u."(21:33)
    Este mentionat in alt verset ,de asemenea, ca soarele nu este static darse misca intr-o
    orbita definita.
    "Iar Soarele alearg? c?tre un s?la? al lui. Aceasta este rânduiala Celui Atotputernic
    ?i Atoate?tiutor!"(36:38)
    Aceste lucruri relevate de Qu'ran au fost descoperite prin observatii astronomice in zilele
    noastre.Conform calculelor expertilor astronomi,Soarele calatoreste cu imensa viteza de
    720,000 km/h in directia stelei Vega intr-o orbita particulara numica
    "Solar Apex."Asta inseamna ca soarele calatoreste cu 17,280,000km/day.Odata cu soarele
    si toate planetele si satelitii din sistemul gravitational al soarelui de asemenea
    calatoresc in aceeiasi distanta.In plus toate stelele din univers sunt intr-o miscare similara.
    Faptul ca intregul univers este plin de "drumuri" si orbite la fel ca aceasta este scris in Qu'ran
    dupa cum urmeaza:
    "Pe cerul cel bine întocmit!"(51:7)

Sunt cu aproximatie 200 de bilioane de galaxii in univers,constituite fiecare din 200 bilioane de stele.
    Majoritatea acestor stele au planete ,si majoritatea acestor planete au sateliti.De milioane de ani,fiecare
    a "inotat" de-a lungul orbitei sale in perfecta armonie si ordine cu celalate.
    Mai mult,multe comete se misca si ele de-a lungul orbitelor delimitandu-le.

Orbitele din univers nu apartin corpurilor ceresti.Galaxiile de asemenea calatoresc la viteze enorme in anumite
    orbite precise.In timpul acestor miscari,nici unul dintre corpurile ceresti se intersecteaza cu alte "drumuri" sau
    se loveste de altul.

Sigur in timpul in care Qu'ran-ul a fost relevat omenirea nu avea telescopurile de azi sau tehnologiile avansate pentru
    observarea a milioane de kilometrii in spatiu,si nici cunostiinte moderne de fizica sau astronomie.Deci,la acel moment,
    nu era posibil sa se determine stiintific ca spatiul este plin de orbite si "drumuri".
    Cu toate astea noua ni se relevat acest lucru in Qu'ran pt ca este cuvantul lui Allah.

Toate corpurile ceresti inclusiv planetele si satelitii acestor planete,stelele si chiar galaxiile au propriile lor
    orbite care au fost realizate cu calcule delicate.Cel care a realizat aceasta perfecta ordine si a mentinut-o este Allah,
    Cel care a creat intregul univers.

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)