Notices

Results 1 to 4 of 4
  1. Obligatia de a cauta stiinta 
    membru de onoare maryam's Avatar
    :

:
    Adunarile in care se vorb despre islam sunt cele mai iubite de catre ALLAH si in ele se coboara binecuvantarile; ele fac sa-i sporeasca musulmanului credinta si sa ajunga omul sa cunoasca vicleniile lui seitan.
    In aceste adunari capeti foarte multe fapte bune, ti se sterge din greseli si iti cresc treptele in fata lui ALLAH.
    A spus Imamul Shafey:
    "Adunarea in care se vorbeste despre invatatura este mult mai iubita pentru mine decat o noapte petrecuta in rugaciune."

Cele mai bune 2 generatii care au existat pe pamant sunt legate de perioada in care a trait profetul Muhammad, cea care i-a urmat (a companionilor, care au trait alaturi de el, l-au vazut si l-au urmat) si cea a celor care au urmat acestei perioade, a "tabiinilor"- persoanele care au intrat in contact cu cei care i-au vazut pe companioni, persoane care i-au urmat pe acestia.
    In vremea lor a avut loc o intamplare:

Un om Abdullah Ibn Wadda s-a insurat cu o femeie Rababa Bint Said; tatal sau era dintre taibiiin, era dintre cei mai de vaza; insa a doua zi dupa casatorie omul si-a luat cateva lucruri si a vrut sa plece. Cand l-a vazut, sotia sa l-a intrebat:
    "Unde te duci?"
    "La Said", a raspuns barbatul.
    "Stai aici, te voi invata eu totul."
    Si intr-adevar el a gasit la ea toate invataturile lui Said
    A spus Abdullah Ibn Wadda:
    "Cand era Said in adunarea lui, a venit un mesager al halifului si i-a spus: "Vesteste Said, ti-a venit fericirea acestei lumi!"
    Si a intrebat Said: "Si care este aceasta?"
    Si mesagerul a spus: "A aflat haliful ca ai cea mai frumoasa fata si vrea sa o ceara in casatorie pentru fiul sau." Si i-a raspuns Said: "Eu refuz aceasta casatorie!"
    "Stii ce spui?", a intrebat uimit mesagerul.
    "Da", i-a raspuns Said.
    Si s-a intors mesagerul cu refuzul neobisnuit si neasteptat.

Odata Said a venit si m-a intrebat:
    "Ce a facut sa lipsesti trei zile?" (Abdullah Ibn Wadda ii era student si lipsise de la cursurile lui cateva zile pentru ca ii murise sotia."
    "A murit sotia mea si am fost ocupat trei zile cu pregatirile pentru inmormantare."
    "Ai cerut pe cineva de casatorie?", l-a intrebat Said.
    "Nu", a raspuns Abdullah.
    "Vrei sa te casatoresti?", l-a intrebat Said.
    "Oare cine ma va casatori, averea mea nu este decat de trei dinari?"
    "Daca iti gasesc pe cineva te insori?", l-a intrebat Said atunci si l-a casatorit cu fiica sa.
    Abdullah i-a multumit lui ALLAH , s-a rugat si a facut du`a, s-a rugat pentru profet.

"Du-te la casa ta" i-a spus Said lui Abdullah intr-o zi.Abdullah tinea post in acea zi si pe cand isi intrerupea ziua de post a batut cineva la usa si el a intrebat cine este .
    Cel de la usa i-a raspuns:
    "Said" si Abdullah si-a amintit de toate numele Said in afara de numele socrului sau. Si cand l-a vazut pe el si-a zis in sinea lui: "Poate vrea sa-si retraga intelegerea?
    .Ce s-a intamplat? l-a intrebat cand l-a vazut la usa
    "Nimic", a raspuns Said "in afara ca mi-am amintit ca esti fara sotie si ti-am adus sotia." Si sotia era in spatele lui, apoi a lasat-o sa intre in casa si acea fata s-a rusinat. Si atunci Abdullah s-a suit pe acoperisul casei si a inceput sa strige pe mama sa si pe toti vecinii. Si ei l-au intrebat:
    "Ce s-a intamplat?"
    "Said m-a insurat cu fata lui" – el a strigat asta pentru ca oamenii vazand-o in casa lui sa nu creada altceva; sic and a venit mama sa i-a spus lui :" Jur ca nu te atingi de ea pana nu o pregatim de casatorie."

Aceste secole, aceste generatii se numesc SECOLELE BINEFACERII (doritelor alese; se mai numesc si secolele in care credinta a fost in toate.) Asa erau oamenii atunci.

LECTIILE ACESTEI POVESTIRI:

1. IMPORTANTA INVATATURII
    Imamul Hanbal avea peste 60 de ani si isi lua cartea si a fost intrebat pana cand vei cauta stiinta. Si a raspuns:
    "Eu voi cauta stiinta pana voi intra in mormant ."

De atunci exista o vorba cunoscuta: "Din calimara cu cerneala pana in mormant."

A spus Abdullah Ibn Mubarak: Aceasta marfa a noastra care este invatura. pana murim, cel care vrea sa se lepede de ea chiar si o ora, mai bines sa o lase de acum."

A spus profetul:
    "Ingerii nu-si lase aripile in jos de pe cel care invata."
    "Cel care stie valoarea invataturii va cheltui tot ce are mai scump pentru a invata."

Companionul Jaffar : A calatorit de la Medina in Egipt pentru a asculta un hadis relatat de profet. Oamenii isi trimit copiii sa invete si spuneau:
    "Acest copil este pentru ALLAH, nu vreau nimic de la el, decat sa ajunga un invatat, un om care sa ii cheme pe oameni la islam."
    A sp Said Abdul Musaib:
    "Puteam sa calatoresc zile si nopti intregi doar pentru un hadis" si de aceea azi cu carti, casete, tv. mi-e teama ca aceastA sa nu fie o dovada impotriva noastra in Ziua de Apoi.

Daca un om a gresit la salat, hajj, zakat, sau in timp comertului sau, ori in oricare alt lucru, nu va avea nicio scuza in fata lui ALLAH dc va spune :" NU STIU"
    Il va intreba ALLAH: "De ce nu ai cautat stiinta?"

A spus profetul: "Cautarea stiintei este o obligatie atat pentru barbate cat si pentru femei.

Aceasta fata era cea mai invatata fata despre Coran, hadisuri, invataturile islamice si era cea mai frumoasa.
    Si astazi cand citim despre femeile musulmane vedem ca ele isi cunosteau foarte bine religia, Coranul si ii invatau pe alti oameni.

Profetul i-a porunc lui Shifa sa o invete caligrafia si scrisul pe Hafsa.
    Aysha era cea mai invatata in fiqh, erau companioni care invatat de la ea.
    Umm Sufyan As Sauri spunea copilului ei:
    "Fiule, du-te si invata si eu o sa te sustin cu munca mea (mama lui tesea) si ii spunea fiului ei:
    "Daca ai invatat o lectie sau ai inv sa scrii 10 cuv uita-te dc in sufletul tau si daca va spori credinta si stiinta ta se va vedea asta in comportamentul, iar daca nu va spori, afla atunci ca acea stiinta este daunatoare si nu-ti va fi de folos."

E necesar ca aceste lectii sa ne sporeasca stiinta si imanul tutror...
    Fata Imamului Malik statea in spatele usii cand el ii invata pe elevi si ea statea acolo si daca unul gresea ea batea la usa si Malik spunea : corecteaza pentru ca ai o greseala.

Inshaa ALLAH va continua.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 8 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

aiscia (08-08-2008), AishaA (08-11-2008), batool391 (08-08-2008), iman99 (08-08-2008), meebed (08-08-2008), Saira (08-08-2008), umalkasem (08-08-2008), ummraschid (08-19-2008)

3.  
    moderator Saira's Avatar

JazakAllahi khairan,Maryam astept inshaAllah continuarea.

4. continuare 

Inshaa ALLAH sa cautam stiinta de dragul lui ALLAH si doar dorind multumirea Lui.

Imamul Zahabi a capatat stiinta de la peste 3000 de persoane dintre care 800 femei.

Fatima Bint Jauhar a fost una dintre cele care l-au invatat pe Ibnul Qayyim; pentru ca ele invatau din spatele unei perdele si nu cum astazi se face, cand oamenii trec peste ceea ce a lasat ALLAH poruncit in Coran si se amesteca in adunari femei si barbati laolalta.

Si dupa asta vin mincinosii si acuzatorii care spun ca islamul le-a nedreptatit pe femei. Aceasta este o minciuna mare.
    Islamul pentru acest lucru (cautarea stiintei) a pus conditii.

"Ce trebuie sa invete femeia?"

Se pune aceasta intrebare pentru ca sunt lucruri care nu apartin firii noastre feminine, nepotrivite pentru femei; insa femeia invata tot ce este din credinta si religia sa.
    Invata:
    * cum sa se supuna lui ALLAH;
    * cum sa tina post;
    * cum sa se roage;
    * cum sa fie hijabul ei;
    * cum sa se poarte cu sotul ei,:
    * cum sa-si creasca copiii;
    * cum sa-i calauzeasca pe altii la islam.

Acestea ca si multe altele sunt LUCRURI CE TREBUIE SA FIE STIUTE OBLIGATORIU DE O FEMEIE.

Exista lucruri care trebuie predate femeilor cum ar fi:
    - lectii de asistenta medicala; oare ce este mai bine sa ai tu grija de sotul tau sau sa vina alta femeie sa o faca daca el este bolnav; sa existe femei care sa asiste femeile la nastere sau sa existe doctori care sa o faca?
    -educatie, cultura; oare ce este mai bine sa existe profesoare care sa le predea fetelor musulmane sau sa le predea barbatii?

O femeie trebuie sa invete cum sa-si creasca copiii, cum sa-si administreze casa, cum sa-i cheme pe altii la islam, cum sa aiba un efect pozitiv in munca ei de a face islamul cunoscut celorlalti.

5.  
    Stiti care a fost cea mai scumpa dota platita vreodata unei femei musulmane?

A fost cea platita unei femei musulmane exemplare: Umm Suley.
    Cand a murit sotul ei, a venit Abu Talha si a petit-o si i-a oferit ei o dota impresionanta insa ea a refuzat si i-a spus: "Nu ma marit cu un ipocrit sau cu un mincinos, oare nu stii Abu Talha ca statuile pe care le face cutare pentru voi, daca le dati foc se aprind?"
    Si atunci Abu Talha s-a suparat si a plecat umilit, nevenindu-i sa creada ca a fost refuzat, insa lui i-a placut foarte mult de ea, a inceput sa o iubeasca si s-a intors a doua zi dubland dota; dar Umm Suley era o femeie foarte inteligenta si i-a zis:
    "O, Abu Talha, nu exista cineva care sa te refuze dar tu esti necredincios si eu sunt musulmana si nu se cuvine ca eu sa ma marit cu tine."
    "Ai parte de aur si argint cat vrei.", i-a spus Abu Talha.
    "Nu vreau nici aur si nici argint.", i-a raspuns ea.
    "Dar atunci ce vrei?", a intrebat-o el.
    "Sa te faci musulman!", i-a spus ea.
    "Si cum sa fac asta?", a intrebat el.
    Si ea l-a calauzit la profet si cand au ajuns la el, l-au gasit stand cu companionii. Cand i-a vazut venind, de departe, le-a spus companionilor :
    "Vine Abu Talha si lumina islamului este pe fata lui."
    Si cand a venit cu Umm Suley si i-a povestit despre ea, a marturisit sahada si a intrat in islam.

Aceasta femeie avea credinta inradacinata in inima ei si iubea aceasta credinta, dorindu-si ca ca si altii sa intre in aceasta religie.
    Si chemarea la aceasta credinta, chemarea la islam, este datoria fiecarui musulman sau musulmana.

Profetul a decedat si islamul nu depasise granitele peninsulei Arabe, dar in foarte putin timp ea a fost dusa in afara acestor granite de catre companioni, ALLAH sa fie multumit de ei.

Femeia trebuie sa invete religie ca sa-i cheme pe oameni la ALLAH; pe musulman il supara sa-i vada pe oameni ca Ii fac lui ALLAH asociati.
    Cand vezi pe cineva ca-si face cruce te intristezi, te supara, pentru ca aceasta este o injurie la adresa lui ALLAH; sa spui ca ALLAH este parte din 3 sau din aceia care raspandesc imoralitatea in societate...
    Aceasta moda dezbracata, lumea in care sunt raspandite bacsisurile, alcoolul, toate astea ii fac pe cei care au o credinta puternica sa simta durere in suflet si sunt oameni care isi doresc sa se sacrifice pentru binele celorlalti.
    Unii dintre oamenii buni (salihini) spuneau:
    "Speram, ca de as fi fost taiat bucatele; si oamenii sa nu incalce poruncile lui ALLAH."

Era odata o femeie care ii chema pe oameni la islam. Ea s-a jertfit pentru aceasta credinta, a spus Abdullah Ibn Abbas, ALLAH sa fie multumit de el, ca ea era una dintre cele mai marete finite.
    Ea este Umm Sharik Ad-Dusia,.
    Multi dintre cei care Ii faceau asociati lui ALLAH se converteau datorita sinceritatii acestei credinte.
    "Islamul a patruns in inima lui Umm Sharik si ea era in Mekka, era din tribul Quraysh, sotia lui Abu Bakr ad-Dausi si ea s-a convertit la islam si noaptea se ducea la femeile din tribul Quraysh si le chema la islam si le facea sa le placa islamul si cand in numar mare s-au convertit, atunci fapta ei a fost cunoscuta in Mekka si au luat-o necredinciosii si i-au zis :
    "Daca nu ar fi fost familia ta ti-am fi facut ce nu ti-i doreai."
    Si povesteste ea:
    "M-au suit pe o camila fara nicio sa si m-au luat si m-au lasat trei zile fara mancare si apa si ei mancau si beau si apoi s-au oprit la o casa si m-au lasat in soare si ei s-au adapaostit la umbra si nu mi-au doat nici mancare nici bautura si mai avut putin si muream si in acest timp simteam ceva rece care se indrepta catre gura mea si am baut, apoi am luat apa si am turnat pe piept si am inceput sa beau apa rece si apoi iar am baut de trei ori, pana m-am saturat, apoi am turnat apa pe tot corpul meu si cand s-au intors oamenii care aveau grija de ei si au vazut balta de apa si corpul ei, cum arata au spus:
    "Sigur cineva te-a dezlegat si ai fost si ai baut apa."
    "Jur pe ALLAH ca nu am facut asa ceva dar mi s-a intamplat asa si asa si le-a povestit ea ce se intamplase."
    "Daca spui adevarul inseamna ca, credinta ta e mai buna ca a noastra."
    Si s-au dus ei unde isi tineau vasele cu apa si si-au gasit vasele la fel cum le lasasera. Si s-au convertit la islam toti si motivul acestei convertiri a fost aceasta femeie datorita credintei din inima sa; ea isi stia drepturile pe care le are si s-a orientat catre femeile din neam ei chemandu-le sa adere la islam.
    Cand neamul ei a aflat, a nedreptatit-o dar ALLAH a sustinut-o.

Cel care cheama la ALLAH, indiferent ca este femeie sau barbat, el/ea trebuie sa stie ca lucreze pentru ALLAH, El il apara, il sustine, il face sa izbandeasca si ii usureaza toate lucrurile.

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks