Daca in timpul sarcinii , medicul musulman spune ca nu e bine sa tina post atunci nu tine post .
De asemenea , daca femeie simte frica ca o sa pateasca rau ea , sau fatul ei , atunci nu tine post .
Trebuie sa plateasca bani pentru fiecare zi pe care nu o tine , si trebuie sa recupereze postul cand poate .
Thread: Gravidantza
Results 1 to 9 of 9
|
|
-
09-12-2006, 06:07 PM
Inchallah Sa va fie de folos raspunsul mai corect aici : http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=3490
SALAM ALEIKUM ....
AS VREA SA STIU CUM SE RESPECTA ZILELE DE POST IN CAZUL UNEI FEMEI INSARCINATE IN PRIMELE LUNI...SI IN CAZUL SARCINII LA FINAL
Last edited by suleiman; 07-07-2009 at 04:51 PM. Reason: Am adaugat linkul
Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
09-12-2006, 06:12 PM
Last edited by suleiman; 09-12-2006 at 06:14 PM.
-
09-12-2006, 06:19 PM
Eu am citit Aiscia ca :
Bolnavului, călătorului, femeii aflate în perioada menstruaţiei, bătrânului, gravidei şi femeii care alăptează postul nu este obligatoriu.
Femeii însărcinate căreia îi este teamă ca postul să nu o afecteze pe ea sau pe copil. Aceasta trebuie să recupereze zilele nepostite.In aceeaşi situaţie se încadrează şi femeia care işi alăptează copilul, dacă îi este teamă pentru sănătatea ei sau a copilului. Este recomandat ca acestea să hrănească un sărman pentru fiecare zi nepostită, dacă au posibilitatea.
Allah stie mai bine
-
09-13-2006, 01:30 PMDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
Member

09-13-2006, 03:06 PMtrebuie sa si recupereze postul si sa plateasca bani??
nu e ca si cum ar face o actiune dubla fata de celalate femei care tin postul in mod normal?
-
09-13-2006, 03:44 PM
Nustiu daca este vorba aici de doctor Aiscia. Primele luni de sarcina sunt foarte important si copilul este o binecuvantare a lui Allah Subhanah w Ta'ala. Postul il poti recupera (desi parca totusi nu e acceasi). Fie ca Allah sa ne ajute sa luam decizia potrivita

-
-
Deosebit

09-13-2006, 05:21 PMAiscia eu am gasit pe net ca poti intrerupe postul si sa recuperezi zilele pierdute si nu e nevoie sa platesti bani sau sa hranesti pe cineva sarac, daca tu crezi ca postul te pune si pe bebe in pericol.
uite mai exact raspunsul corect aici :
http://www.islamqa.com/index.php?ref...g&txt=pregnant
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |