Notices

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 41 to 50 of 61
  1. Evanghelia lui Barnabas 
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!

Stie cineva daca exista traduceri ale Evangheliei lui Barnabas in limba romana?

am vrut sa-i traduc mamei mele din limba engleza, insa din pacate n-am prea reusit pana acum <din cauza timpului>

daca nu se gaseste in romana, atunci, Insha'a Allah o sa incerc sa o traduc.. <putin cate putin>... din limba engleza...
    [si nu doar eu... cine poate ajuta... e binevenit... si postam aici.. mi s-a parut f. interesanta].

Insha'a Allah.. cat de repede o sa am timp.. o sa traduc istoricul evangheliei.. si cate ceva despre istoria crestinismului.. cu Constantin cel Mare <asta daca nu cumva e postat deja pe-aici pe undeva.. inca n-am avut timp sa verific >

Allah sa ne binecuvanteze pe toti,
    d.

2.  
    Quote Originally Posted by diamond
    Noi, musulmanii nu luam cuvant cu cuvant aceasta Evanghelie... singura carte neschimbata este si va fi Sfantul Quran...

da-mi voie sa intervin ca te amagesti rau, povestea e foarte cunoscuta .Expertii au dovedit clar ca este un fals
    A existat o evanghlie a lui barnabas dar a fost distrusa la Conciliul de la Niceea. In sec 14 insa , s-au gandit unii sa o scrie dupa cum au vrut ei: de ce zic asta, se contrazice si cu Biblia si cu Coranul si sunt multe greseli in ea
    daca ai citi evanghelia mariei magdalena ai intelege de ce e apocrifa si toate celelalte, noi selectam ce e corect , nu alte uneltiri facute de oameni sau opere de secolul 14 cum e evanghelia asta ]
    nu ne permitem sa gresim cu cuvantului lui Dumnezeu
    Si cine a facut falsul?

Musulmanii nu l-au putut face, din cauza ca unele capitole contrazic viziunea Islamica si astfel un asemenea fals de catre musulmani, n-ar avea sens.

Daca se dovedeste ca musulmanii n-au facut un asemenea fals, atunci cine l-ar fi facut si pentru ce?... Aceasta evanghelie se potriveste in anumite aspecte cu conceptul islamic... In altele, insa, Nu..

Biblia in ce e contrazisa?.. ca Isus (alayhi salam) nu este fiul lui Dumnezeu?... sau referitor la profetia venirii lui Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam)...

Citind Biblia cu atentie, din spusele lui Isus, eu cred ca reiese ca Isus nu e Dumnezeu... intrucat nu are atribute divine <precum atotputernicia, stiinta deplina>, Tatal (Dumnezeu) e mai mare decat el <dupa cum insusi Isus spune>.. Tatalui i se roaga.. care este rugaciunea domneasca, pe care Isus le-a invatat-o oamenilor? Nu este oare o rugaciune catre Tatal?.. Care este cea mai inalta porunca?.. Conform cu cele spuse de Isus in Biblie.. si oare nu este citata din Deuteronomul (porunca data lui Moise)... ?.. caci Isus a venit "sa implineasca" legea.. si a venit la Israel... oare nu pentru Israel a venit Isus? Si pe Cruce cine a murit? Dumnezeu sau Omul?... <Astaghfirullah!>

cat despre profetia venirii lui Muhammad.. e prezenta si in Biblie..

"Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, &Icirc;l voi trimite la voi." (In 16:7)

3.  
    Member
    Tu daca ai citit evanghelia nu ai observat ca atunci cand barnabas citeaza din Vechiul Testament acesta foloseste texte din latina vulgara si nici intr-un caz cele originale din hebraica si face o multime de greseli ca spre exemplu : Isus e conform falsificatorului evangheliei nascut in timpul lui Pontiu pilat OOOOOOOO ceea ce >>>>>>>sa fim seriosi istoria zice clar ca NU!
    cel care a scris-o nici macar nu a stiut contextul lui isus bine
    mai si mai sunt multe greseli de ramai cu gura cascata

4.  
    Quote Originally Posted by suleiman
    Daca vrei sa te ajut cu ceva ?
    Ca am versiunea tradusa in araba .
    Daca gasesti vreo greseli in traducerea mea si poti corecta.. sau daca poti traduce mai bine, cu draga inima..

oricine e binevenit...

5.  
    Member
    mai . din cate stiu sunt suspecti dar la ce ne ajuta sa stim cat e clar o facatura pana si multi musulmani sunt de acord cu asta
    cum e prezent muhamamd in biblie ? tu ai citit apocalipsa crezi ca mai e lod de ceva?am primit mesajul cine a vrut sa creada bine , cine nu e de alta religie, care e problema?

o sa-ti fac o lista cu marile greseli din evanghelia lui barnabas ce se contrazice cu istoria, biblia, realitatea georafica , contextul sec 1 dar si cu coranul se contarzice dar totusi e buna nu?
    nu-i de mirare ca daca iti place un text eronat din orice punct de vedere ai si religia musulmana.

6.  
    O sa postez cat de curand pot argumente pro si contra veridicitatii "Evangheliei dupa Barnbas"... din ambele tabere...

dar e mult de tradus...

<intr-adevar.. dar aceste greseli nu dovedesc oare ca nu e un fals? cum ar putea musulmanii sa faca un fals care sa contravina in cateva capitole Qur-an-ului?... >

oricum.. imi pare rau ca nu am acum timp la dispozitie sa postez...

"din ambele tabere".. ce cred cei pro si ce cred cei contra acestei scrieri....

Motivele pentru care fac traducerea.. si pentru care o continui:
    Noi, musulmanii credem in Injeel.. in masura in care nu a fost modificata...

<cele 4 evanghelii canonice cum au fost stabilite?.. de ce acestea? si au fost mereu aceleasi?.. de-a lungul istoriei bibliei?>

vreau sa postez si despre socianianism, arianism, unitarianism... ramuri crestine ce se opun conceptului de "Trinitate"...

" [...] Se afla printre oamenii Scripturii o comunitate dreapta, care recita versetele lui Allah in timp de noapte si se prosterneaza [rugandu-se]./ Ei cred in Allah si in Ziua de Apoi, poruncesc ceea ce este drept si opresc de la ceea ce este nedrept si se grabesc la faptele bune; acestia sunt printre cei cucenici./ Si binele pe care ei il fac nu poate fi tagaduit, caci Allah ii stie bine pe cei cuviosi." <Al Imran: 113-115>

Probabil ca ramurile enumerate mai sus se apropie cel mai mult de descrierea aceasta.. insa nu pot fi sigura, atat timp cat nu m-am documentat suficient in privinta lor...

Ni s-a poruncit noua, musulmanilor, sa vorbim in cel mai frumos mod cu oamenii cartii.. si Insha'a Allah asa sa mearga discutiile noastre de-acum incolo.. mai ales ca "blandetea e o cale spre Rai"... iar orice lucru, oricat de adevarat, spus intr-un ton urat isi pierde din valoare...

Asa ca Insha'a Allah discutiile intre noi sa mearga in cel mai frumos mod, pe un ton cat mai bland... cred ca toti crestinii aflati pe acest forum sunt in cautarea Adevarului, asa ca daca e vreo intrebare si cineva poate da raspunsul.. atunci cu draga inima..

cat despre Evanghelia dupa Barnabas... Insha'a Allah sa postez argumentele.. si vedem - e Veridica / sau Nu?... are rost traducerea ei / sau Nu?...

Insha'a Allah caaaaat mai curand.. <nu stiu cum am timp...>

Fie ca Allah sa ne lumineze inimile tuturor.. si sa ii calauzeasca spre Adevar pe cei care-l cauta cu inima sincera....

Ma'a Alssalama,
    daniela.

7.  
    Quote Originally Posted by diamond
    cum e prezent muhamamd in biblie ? tu ai citit apocalipsa crezi ca mai e lod de ceva?am primit mesajul cine a vrut sa creada bine , cine nu e de alta religie, care e problema?
    Referitor la asta.. da, draga "diamond".. am citit "Apocalipsa" .... de fapt.. primele carti pe care le-am citit in Biblie au fost Evangheliile, Apocalipsa.. si abia dupa aceea Biblia de la-nceput...

iar despre Muhammad in Biblie.. da, apare....

8.  

Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!

Insha'a Allah cat mai curaaaaaaand voi incerca sa postez "side_by_side" referitor la autenticitatea / falsul "Evangheliei dupa Barnabas".....

E greu sa fii obiectiv, iar eu nu stiu cat de mult am experienta necesara...

In orice caz, ma voi stradui sa traduc ce si cum e mai bine...

desi cred ca pentru un asemenea subiect e nevoie de o documentare temeinica.. sau chiar de un adevarat studiu... <ceea ce bineinteles ca nu pot realiza.. >

am intalnit ca fiind luate in calcul aceleasi lucruri atat ca dovezi pro, cat si contra.. <asa ca ma deruteaza>...

cred ca un rol important il are intrebarea:

cine sustine / cine condamna aceasta scriere si de ce?...

astept ajutorul vostru..

si INsha'a Allah cat mai curand postarea..

voi incerca sa expun cat de bine pot, dupa care veti decide voi daca are / nu are rost traducerea acestei scrieri...

-----------------------
    Fie ca Allah Subhanahu wa Ta'ala sa ne calauzeasca spre adevar... si sa fie in asa fel incat daca traducerea acestei scrieri este buna atunci sa se realizeze, iar daca nu - nu...
    si sa ne ajute Allah sa trecem peste "ochelarii de cal" si sa nu ne incapatanam nici de o parte, nici de alta, ci sa cautam sa fim cat mai obiectivi... iar rezultatul la care sa ajungem sa fie cel mai bun cu putinta!

Ma'a Alssalama.. si o noapte Senina,
    sora voastra,
    daniela...

9.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Evanghelia lui Barnabas e o facatura pe moment ce afirma ca Iisus s-a nascut in vremurile imparatului Pilat. Cine stie putina istorie stie ca Pilat a venit la guvernare dupa anul 26 dupa Hristos.
    Apoi in capitolul trei din aceasta minunata evanghelie insuflata de zero Duh Sfant este sustinut ca Iisus s-a nascut in vremea lui Annas si Caiafas , care contrazice atat istoria cat si evanghelia insusi.Nici Caifas, nici Annas si nici Pilate nu erau la putere cand Iisus s-au nascut asa ca aceasta Biblie e o facatura.

10.  
    Quote Originally Posted by nazirah
    Evanghelia lui Barnabas e o facatura pe moment ce afirma ca Iisus s-a nascut in vremurile imparatului Pilat. Cine stie putina istorie stie ca Pilat a venit la guvernare dupa anul 26 dupa Hristos.
    Apoi in capitolul trei din aceasta minunata evanghelie insuflata de zero Duh Sfant este sustinut ca Iisus s-a nascut in vremea lui Annas si Caiafas , care contrazice atat istoria cat si evanghelia insusi.Nici Caifas, nici Annas si nici Pilate nu erau la putere cand Iisus s-au nascut asa ca aceasta Biblie e o facatura.

Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu..

Imi pare rau pentru ca n-am avut timp sa traduc.. ...

dar am fost foooarte ocupata..

Insha'a Allah cat de curand...

~~~

Draga Nazirah... de asta e o facatura?...

tot felul de acuzatii.. ca musulmanii au falsificat-o... etc..

1. aceasta Evanghelie nu se potriveste 100% cu Qur'an-ul.. aceasta Evanghelie NU este evanghelia adevarata, ci una care se apropie foarte mult de aceea...

asa ca nu trebuie facuta o astfel de confuzie... Nu sustin musulmanii ca e adevarata evanghelie...

2. musulmanii au falsificat?.. sunt diferente fata de Qur'an...
    unii sustin ca "falsificatorul" s-ar fi insipirat din Dante _ "Divina comedie"... in opera lui, Dante il plaseaza pe profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam _ pacea si binecuvantarea asupra lui!) pe cel mai jos cerc al iadului (daca tin bine minte)... !!!!! si vin altii si sustin ca un musulman a falsificat evanghelia inspirandu-se din "Divina comedie" !!!!!!!!!!!!!!....

3. daca un musulman n-a "falsificat-o", atunci cine si de ce?.. sunt tot felul de supozitii (chiar imi pare rau ca n-am putut traduce ... ) unii il acuza pe Fra Marino.. sau pe multi altii... nimic cert... doar supozitii...

4. evanghelia a suferit mai putin schimbari decat restul bibliei... si ar fi interesant de aratat si despre biblie de-a lungul timpului si versiunile ei (Insha'a Allah nu spun vreo prostie) stiu ca am citit despre...

Asa ca asta e Evanghelia lui Barnabas: o evanghelie care a suferit mai putine schimbari de-a lungul timpului decat restul.. Evanghelia care se apropie mult mai mult de original...

sunt apoi si Manuscrisele de la Marea Moarta: cu profetii despre cei 2 Mesia... Isus (alayhi salam _ pacea asupra lui!) si Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam _ pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui!).. in aceeasi situatie: s-au pastrat mai bine...

apoi.. in Evanghelia dupa Barnabas sunt greseli legate de aspecte stiintifice, altele conform Islamului: dovada ale modificarilor suferite si dovada a autenticitatii ei!... am vrut sa traduc mai multe opinii.. si pro si contra.. sa poata fi confruntate.. dar cred ca atunci cand voi avea timp Insha'a Allah voi pune pe scurt cateva lucruri.. ... sunt f. ocupata pana aproape in Octombrie...

(si vorbind de greseli.. cred ca in Biblie sunt destul de prezente: stiintific, istoric.. !.. )

~~

am fost surprinsa in legatura cu Unitarienii: am vazut ca in Romania a existat si proba speciala la Bac pt. crestinismul unitarian! (inseamna ca-i si un liceu pe undeva ..)

~~~
    scuze c-am scris mai pe fuga... :P

Ma'a Alssalama,
    d.

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

11.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    am fost surprinsa in legatura cu Unitarienii: am vazut ca in Romania a existat si proba speciala la Bac pt. crestinismul unitarian! (inseamna ca-i si un liceu pe undeva ..)

In Transilvania sunt aproape 100.000 de astfel de crestini si vreo 10 licee teologice unitariene. Colegii mei ardeleni mi-au povestit despre unitarieni f multe: toata lumea ii acuza ca nu sunt crestini dar ei sunt niste oameni la locul lor nu se obosesc sa dea replica, sa te convinga , sa te converteasca ,sunt f mandri ca sunt putini in lumea asta .In plus la ei in biserica exista pastori femei , se canta muzica f vesela, toata lumea canta, danseaza.

musulmanii au falsificat?.. sunt diferente fata de Qur'an
    eu nu am timp sa postez concluzia finala data de cercetatori atat musulmani cat si atei , am si pierdut site-ul , era k-lumea ca facea trimitere la o enciclopedie islamica si acolo spunea : evanghelia lui barnabas= text fals;
    Ai dreptate sunt f multe diferente fata de Coran ba chiar este in contradictie cu Islamul in multe aspecte.
    Pacat ca nu am timp sa le postez ...insa acest subiect oricum va fi unul de actualitate si peste o saptamana.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)