'''''Aflat în vacanţă în Franţa, liderul trupei Vama, Tudor Chirilă, a constatat cu stupoare că Parisul a fost cucerit de cetăţenii arabi şi că, pe stăzile oraşului de pe malurile Senei, în locul veselilor şi nonconformiştilor francezi apar tot mai multe veşminte negre şi oameni cu feţe acoperite şi îngheţate. „Parisul este un oraş care nu mai aparţine parizienilor. Cel puţin asta este prima impresie pe care mi-a lăsat-o Champs Elysee-ul. Extrem de mulţi arabi într-un du-te vino perpetuu. Baticuri albe, veşminte negre habotnice, măşti de fier pe feţele femeilor sunt deja clişee în cafenele, magazine sau pe străzi. Personal, cred că acestă invazie paşnică dar sigură face mai mult decât tot fundamentalismul islamic la un loc. În definitiv creştinismul s-a răspândit «by word of mouth« începând cu cei doisprezece apostoli care au apucat-o care-ncotro. Rămân de discutat în cazul Parisului considerentele crash-ului culturalo-estetic produs de această invazie. Eu unul sunt oarecum şocat”, mărturiseşte cântăreţul. '''''''
mi s-a parut interesant ca un tip aparent deschis la minte ca Tudor Chirila emite asa o idee... si mi-am dat seama ca de multe ori , acei intelectuali de langa noi , nu sunt nici ei decat niste bieti pseudo... care emit judecati la moda, fara a face macar efortul de a intelege... pe acele ,,biete,, habotnice din spatele mastilor de fier ( auzi exprimare)...
si oare habotnicia, vazuta de occidentalul de azi, nu e de preferat ateismului mascat in crestinism pe care il practica din ce in ce mai multi dintre tinerii si tinerele de azi, din pacate? habotnicia celor care inca cred minut de minut in cuvantul si ordinul lui Dumnezeu, si nu ipocrizia celor care isi aduc aminte doar ,, din Paste in Craciun''?
Voi ce ziceti fetelor??
O zi frumoasa...
Results 11 to 11 of 11
|
|
-
08-23-2008, 07:13 PM
Elif
-
-
membru de onoare

08-26-2008, 01:25 PM
ALLAH sa te rasplateasca pentru intentiile tale atat de bune, Inshaa ALLAH!
Intr-adevar prejudecatile nu se ---------------teaza stand ci actionand si poate ca si cuvantul este un mod bun. DAR NU SUFICIENT, ESTE DOAR UN PAS MIC, INSA NU DE NEGLIJAT, FIRESTE!!!!
Conceptiile gresite nu se ---------------teaza prin inlaturarea mentalitatii eronate, a falselor reprezentari ci prin schimbarea subiectului, a starii, a faptelor, a celor care ofera chiar si un exemplu gresit.
Ei, aici e aici, ce sa facem?
Dc ar fi sa ma apuce o stare de-aia caraghioasa as debita e prostie, precis...ca deh, ma gandesc ca si exterminarea
are rolul ei, dar repet, e o gluma nebuna, istagfirullah.
Insa oamenii trebuie schimbati, nu mentalitatea, caci mentalitatea este efectul generat de o cauza si cauza sunt oamenii, acei musulmani, acele musulmane, acei ignoranti, acele ignorante. Cum sa-i schimbam pe ceilalti in gandire daca ai nostri sunt vai de capul lor????
N-as spune ca NE judeca. Ei judeca si trag concluzii, poate chiar din ceea ce vad, nu?
Si oare noi nu facem chiar si asa,
inernauti cum am devenit toti aceleasi lucruri?
Nu ne dam cu parerea poate plecand de la niste perceptii gresite?
Hhmmmmmmm, cateodata cam da.
Cred ca daca musulmanii, noi toti am fi asa cum trebuie nu ar sari nimeni sa "ne dea in cap" cu viziuni aiuristice despre islam.
Urmarind istoria relatiilor dintre musulmani/nemusulmani (pana la un anumit timp, fireste, cand unii mai zelosi
au inceput sa faca muuuuuuuult rau) am vedea ca atat timp cat oamenii nu au avut altfel de interese decat pacea- fara substrat!- totul a fost alhamdulillah.
Pentru ca una este sa te contrazici pe chestiuni doctrinare si alta este sa o faci/ sa te omori chiar pe din astea..."profunde"
Inshaa ALLAH sa facem ceva, in primul rand sa incepem de unde trebuie, de la noi insine, sa ne sporim cunoasterea pentru ca sa o putem da mai departe: familiiilor, copiilor, comunitatii, societatii, lumii.................oamenilor.
Din nefericire, multi dintre cei implicati sar peste niste etape esentiale si se apuca de dawah fara studii (ceea ce nu implica neaparat masterate si diplome), fara sa fie ei relevanti, fara sa fie pastori, fara sa-si invete copii, apropiatii si se simt zei (sau zmei
) facand astfel lucruri amestecate...din aceeasi ignoranta de care-i acuza pe ceilalti.
ALLAH sa ne ajute sa fim pe drumul drept, asa cum trebuie, etapa cu etapa, sporindu-ne ALLAH din Mila sa stiinta, cunoasterea, evlavia, piosenia dar mai ales practica, caci doar vorba fara fapta este 0.0.0.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

?