un piept de pui cam de 1 kg
o ceapa taiata pestisori
o bucata de ghimbir proaspat taiat cuburi
o cutie de lapte de cocos de 300 ml
ulei sau unt ptr prajit
o lingura de curry
5 piperuri sau ardei iute
Sare dupa gust
un morcov
2 rosii mari date prin blender
un catel de usturoi sau praf de usturoi
Ptr garnitura
O cana de orez basmati, putina scortisoara, coriandru, garam masala sau in lipsa ei enibahar cu nucsoara si piper alb, sare si ulei dupa gust.
Se taie puiul cuburi sau cum ai chef si timp, dar e musai sa il tai, ptr ca varianta nu am chef sa il tai nu se pune...... ptr ca strica aspectul mancarii. Tai si ceapa si morcovul. Condimentam puiul ( cu ce vrei) si lasam o jumatate de ora, apoi incingem uleiul intr/un vas adanc , ptr ca avem de facut sos mai tarziu si s/ar putea sa iti dai de lucru dupa daca alegi un alt tip de vas.Punem puiul cu morcovul si ceapa si ghimbirul si o ceasca mica de apa. Acoperim si lasam sa se fiarba si prajeasca usor. Cand are putin lichid punem lingura de curry. Dupa ce s/a evaporat putin adaugam laptele de cocos, lasam sa fiarba un clocot, apoi adaugam sucul de rosii si o frunza de dafin ( era sa uit de ele). Se mai fierbe 5 min.
Separat se fierbe orezul care in prealabil a fost spalat, lasat la inmuiat si scurs si condimentat.
Se pune orez intr/o farfurie si apoi turnam peste el sos de carne. Nu contine decat maxim 300 de calorii la 100 gr si este usor si delicios.
Thread: Retete cu lapte de cocos
Results 11 to 12 of 12
|
|
-
08-26-2008, 04:33 PM
-
-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

Punem puiul cu morcovul si ceapa si ghimbirul si o ceasca mica de apa. Acoperim si lasam sa se fiarba si prajeasca usor. Cand are putin lichid punem lingura de curry. Dupa ce s/a evaporat putin adaugam laptele de cocos, lasam sa fiarba un clocot, apoi adaugam sucul de rosii si o frunza de dafin ( era sa uit de ele). Se mai fierbe 5 min.

imi este pofta rau am mincat in Thailanda si este foarte foarte gustoasa....