Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. FEMEIA in timpul lunii RAMADAN 
    Deosebit Yumna's Avatar
    Unele femei asociaza luna Ramadan cu o luna in care vor munci mult si vor fi extrem de obosite,uitand de beneficiile pe plan spiritual pe care aceasta luna le aduce.Din pacate,pentru unii musulmani,luna Ramadan este considerata o luna a meselor sofisticate,mu;ti oameni intrecandu-se in a-si arata generozitatea,De fapt,postul nu inseamna doar mancare,ci adorare,apropiere de Allah Preaanaltul,abstinenta de la faptele interzise.In aceasta luna ar trebui sa ne gandim la Creatorul nostru in primul rand si nu la alte bunatati culinare.

I'TIKAF sau IZOLAREA SPIRITUALA
    Multi barbati musulmani fac "I'tikaf"in ultimele 10 zile ale lunii Ramadan,dar cati dintre noi stim ca o femeie poate face i'tikaf in propria ei casa?Nu e dificil sa amenajezi in acest scop o parte din casa pe care sa o transformi in loc de rugaciune(mussala).Cand ai timp liber sau nu mergi la lucru,retrage-te in acest loc si implineste cat mai multe fapte de adorare:rugaciune,tarawih,pomenire,citeste Coranul,spune dua.Cand faci i'tikaf evita telefonul sau discutiile cu alte persoane.Poti iesi din aceasta stare daca e necesar si apoi poti reintra in ea.Izolarea in scop spiritual este valabila si pt mame si acestea sunt incurajate sa-si transforme o parte din casa in moschei in luna Ramadan.

2. Urmatorii 14 au spus mersi lui Yumna pentru acest subiect

aynur (08-31-2008), batool391 (08-27-2008), diana mihaela38 (08-28-2008), elif1977 (08-28-2008), Gabriela Gharabli (08-28-2008), huda_alrahim (09-15-2008), maryam (08-28-2008), meebed (08-27-2008), memouna (08-28-2008), Saira (08-27-2008), sara h (10-23-2008), umalkasem (08-27-2008), ummraschid (08-28-2008), Vijaya (08-29-2008)

3.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    COPIII IN LUNA RAMADAN

Rabia,fiica lui Muawwid a spus:
    "Tineam post impreuna cu copiii nostri si le pregateam lor jucarii din lana,iar atunci cand plangeau dupa mancare ii alinam cu jucaria pana la masa de seara."
    Nu este obligatoriu pentru copii sa posyteasca,dar ei trebuie sa se pregateasca pentru aceasta obligatie inca de mici asa cum spune si profetulintr-un hadis:
    "Porunciti-le copiilor rugaciunea la varsta de sapte ani!"

4.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    CE URMEAZA DUPA RAMADAN?
    Aceasta sansa a iertarii tuturor pacatelor vine o data pe an.Daca nu am obtinut iertarea lui Allah in luna Ramadan am pierdut o mare ocazie.Nu stim daca vom mai avea aceasta ocazie!Nu stim daca vom mai trai pana in Ramadanul urmator!In luna Ramadan,unora li s-au iertat toate pacatele,unii au fost scapati de foc,iar altii nu s-au ales din aceasta luna decat cu foamea si cu starea de veghe!Rasplata pe care a obtinut-o fiecare dintre noi la sfarsitul acestei luni este in functie de intentia si de efortul depus.Oare tu esti dintre cei carora Allah le-a iertat toate pacatele,dintre cei care au scapat de foc in Ziua Judecatii sau dintre cei care au pierdut rasplate acestei luni?
    Allah Preaanaltul spune in Coran:"O,voi cei care credeti!V-a fost voua prescris Postul asa cum le-a fost prescris si celor de dinaintea voastra.Poate ca veti fi cu frica!" (Sura Al-Baqara)
    Asadar,observam in acest versetca scopul postului este sa-l faca pe om mai evlavios,sa implineasca ceea ce i-a poruncit Allah si sa se opreasca de la ceea ce i-a interzis.Acesta este singurul criteriu de diferentiere intre toti cei care au postit,care,dupa Ramadan vor fi mai evlaviosi si cu mai multa frica de Allah.

5.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Acum sa ne intrebam!
    Dac in luna Ramadan ne-am implinit rugaciunile zilnice,ne-am dus la moschee in fiecare noapte pt rugaciune de tarawih,am fost aproape de Creatorul Nostru,acum,ca nu mai e Ramadan,de ce sa nu ne mai rugam?Il recunoastem pe Allah doar de Ramadan?Oare nu este pacat sa fim cu Allah doar o luna?Cel care ne-a prescris rugaciunea si postul in luna Ramadan nu este acelasi Creator care ne-a prescris si celelalte obligatii ale fiecarui musulman:rugaciunea zilnica,zekatul si pelerinajul?Asada,de ce sa-L adoram pe Allah numai de Ramadan?

6.  
    Harnic umalkasem's Avatar
    Geazac Allahu hairan suriaora.
    Ai scris niste lucruri marete mashaallah.
    Allah sa fie multumit de tine.

“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
    A spus Prorocul Muhamed :"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"

7.  
    moderator Saira's Avatar

Barak Allahu fiki,Yumna . Cred ca oricine gaseste de folos ceea ce ai scris si inshaAllah sa fie practica la fel cu teoria .

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    ALLAH sa te rasplateasca draga mea!

Inshaa ALLAH sa avem putere si sa fim constanti in teama ca nu cumva sa pierdem aceste zile!
    Se ne dea Bunul ALLAH din Indurarea si Mila Lui, din Harul si Blandetea Lui!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Inshaalla si pe voi toti sa va rasplateasca Allah!Si sa va ajute Allah sa tineti postul in luna Ramadan asa cum ar trebui.Din pacate,eu din motive de sanatate nu voi putea tine acest post,inshaalla sa pot avea permisiunea medicului sa-l pot recupera si apropo de acest aspect,cum ar trebui sa fie comportamentul unei persoane in postul Ramadanului,care din motive de sanatate nu posteste?Eu,asa,cred ca stiu cum ar trebui,dar astept si parerile voastre,poate eu omit cate ceva.

10.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by Yumna View Post
    Inshaalla si pe voi toti sa va rasplateasca Allah!Si sa va ajute Allah sa tineti postul in luna Ramadan asa cum ar trebui.Din pacate,eu din motive de sanatate nu voi putea tine acest post,inshaalla sa pot avea permisiunea medicului sa-l pot recupera si apropo de acest aspect,cum ar trebui sa fie comportamentul unei persoane in postul Ramadanului,care din motive de sanatate nu posteste?Eu,asa,cred ca stiu cum ar trebui,dar astept si parerile voastre,poate eu omit cate ceva.

iti scriu pe privat............................................ .................................................. .................................................. .................................................. .............
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

11.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Vreau sa mai adaug cate ceva:

Din pacate multi musulmani tind sa transforme islamul intr-o practica culturala cu care se intalnesc de doua ori pe an, odata in luna Ramadan si a doua oara in timpul pelerinajului. Femeile nu ar trebui sa uite in aceasta luna ca au obligatii si responsabilitati religioase,desi e o dorinta cat se poate de umana sa te centralizezi pe hrana.
    In ceea ce priveste timpul petrecut cu familia la un iftar in restaurant, in moschee sau ca invitat in casa cuiva acesta ar trebui sa fie foarte putin. Aceasta deoarece nu vei avea suficient timp sa te odihnesti si sa-ti petreci timpul citind Coranul sau indeplinind alte acte de adorare. Nu e nimic gresit sa stai cu rudele sau cu invitatii. Sora musulmana, cand iti planifici meniul alege sa gatesti sanatos si pregateste-ti din timp provizii in congelator deoarece in timpul lunii Ramadan nu prea vei avea timp pentru cumparaturi.

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks