Notices

Thread: intrebari

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 51 to 56 of 56
  1. intrebari 
    Harnic elif1977's Avatar
    Salaam aleikum,

Dragele mele, am si eu cateva intrebari pentru voi.

1) se considera tot rugaciune, rugaciunea in limba ta natala ( pentru ca eu am invatat cateva du'a in araba, dar pentru ca nu le inteleg cuvintele, parca nu au aceeasi rezonanta in inima mea, parca mai tare m-as simti smerita si aplecat in rugaciune in limba mea )?
    2) coranul citit in traducere, stiu ca nu e acelsi lucru cu originalul, dar aduce aceeasi valoare spirituala celui care il citeste?
    3) cum ne rugam pentru mortii nostri? ( mama mea a murit anul trecut si de atunci nu reusesc sa ma rog pentru ea, pentrui ca ma tot gandesc ca ea a murit ortodoxa si nu mi-ar primi/ accepta rugaciunile de musulmana, si tare as vrea sa dac pace cu ea,....

O zi frumoasa,
    Elif

2. Urmatorii 7 au spus mersi lui elif1977 pentru acest subiect

Gabriela Gharabli (08-28-2008), maryam (08-29-2008), Simona (08-28-2008), um-rahmun (08-29-2008), umalkasem (08-28-2008), Vijaya (08-29-2008), Yumna (08-28-2008)

3.  
    Member Tariq al Jabar's Avatar
    Gata sant sub soba mai am niste cenusa de azi Iarna si mi'am pus'o in cap! Nu la tine ma refeream cu chestia legata de fotbal. Voiam sa spun ca sant unii care chiar si pentru intrebari banale de zi cu zi ei'ti dau raspunsuri din Quran sau Noul Testament sti tu la ce ma refer, msionari cu orice pret,24h din 24,oriunde si oricum indiferent de sub'ectul discutat. Pe vremea lui ceausescu, toata lumea injura comunismul-pe ascuns normal ,ca intr'un neam de vitej ca noi romanii lipsesc...curajosii- injura si'l acuza si de ce n'a facut ( a facut el destule ...si rele>
    Doi vecini ( de bloc) stau in fereastra si discuta:
    -vecine ai vazut ce ninsoara a tras?
    -...mama lor de comunisti, aia'i ninsoare?

4.  
    Harnic elif1977's Avatar
    Salaam aleikum tuturor,

Nu ma asteptam la asa un val de raspunsuri, dar e frumos sa vezi cat de multi iti intind o mana de ajutor la nevoie

Mai mult ca oricand, m-am convins de un lucru, stim ca nu stim nimic...

Daca Coranul are 100 de intelesuri ce pot fi gasite zilnic in fiecare cuvintel, si in asta consta maretia si perfectiunea lui, cine suntem noi sa pretindem ca ii intelegem atunci toate sensurile? Poate pe undeva sta ascuns si nedescoperit sau neinterpretat si un raspuns pentru mama mea, eu am sa imi asum pacatul sa continui sa ma rog pentru ea acolo unde se afla, pentru ca eu am crezut tot timpul in Dumnezeul meu bun si logic si drept, dincolo de dogma, dincolo de ce am interpretat noi cu mintea noastra ( trebuie sa recunoastem limitata)...

Cat despre rugaciune in limba araba, eu tot nu am vazut ceva ---------------strat beton aici, ci doar dorinta de a-l intelege pe Profet si Coran in limba originala, lucru care e de inteles desigur si de apreciat, dar eu iar am sa ma rog aceluiasi Dumnezeu bun si Iubitor sa imi accepte si cele pe care le fac in limba mea , ca el le stie pe toate si le intelege pe toate ( limbile pamantului)... Pentru mine, ca sa imi arat si eu apartenenta, voi invata cu Voia Lui si sa silabisesc in araba, si cine stie? poate sa si inteleg cate ceva intr-o zi... Am la dispozitie o viata ca sa imi antrenez mintea si spiritul, Inshallah...

Sa va fie primite toate faptele bune si toate rugaciunile voastre in aceste zile, dragele mele, sa ne fie deschise noua inimile si mintea pentru cat mai multe revelatii si pentru o cat mai buna intelegere a intentiilor si poruncilor LUI...

O zi frumoasa
    Elif

5.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates

Elif:
    ``dar eu iar am sa ma rog aceluiasi Dumnezeu bun si Iubitor sa imi accepte si cele pe care le fac in limba mea , ca el le stie pe toate si le intelege pe toate ( limbile pamantului)...

Pacat ca nu vrei sa intzelegi ca cine itzi da sfaturi,nu tzi a dat de dragul de a se afla in vorba.Totzi la inceput am avut nelamuriri,dar odata ce am intrebat am cautat sa intzelegem despre ce e vorba.A ramane constant in ideile pe care le am avut in trecut,nu vom putea avansa (nici daca am avea 10 vietzi).
    Dar Allah subhanahu INDRUMA pe cine Vrea.

``Este o erezie a face rugaciunile altfel decat ne indruma islamul.Aceasta poate scoate omul din credintza.``

Crezi ca un miliard jumate de muslmani se roaga fiecare cum vrea?
    Nu draga mea,sunt nishte REGULUI stabilite de Creator.

Iar chestia cu
    ``Am la dispozitie o viata ca sa imi antrenez mintea si spiritul, Inshallah...``,NIMENI draga mea nu shtie cat traieshte.

Allah subhnahu sa itzi arate calea cea dreapta!

`

6.  
    Member Tariq al Jabar's Avatar
    Sa ma lamureasca cineva in problema asta fiindca e foarte serioasa avand in vedere durerea celui care a pierdut o ruda nemusulmana, dubla, durerea pierderii si durerea interdictiei de a te ruga pt respectiva ruda. Deci,nu e bine sau e cu DESARVARSIRE INTERZIS sa te rogi pt respec. ruda? Adica daca o faci pacatuiesti? Scuze pt ignoranta insa nu pot sa nu ma intreb: Elif a pierdut'o pe mama si are acetse scrupule de a se ruga sau nu, insa multi sinucigasi au primit binecuvantarea unor imami ,dupa ce au omorat omanei nevinovati...how comes? lamuriti'l si pe ghiaur!

7.  
    Deosebit sara's Avatar

Referitor la intrebarea cu citirea Quranului , am pus-o si eu odata la cineva , ce este mai bine de facut , sa citesti traducerea sensurilor Quranului , sau sa citesti in araba si sa nu intelegi . Raspunsul a fost ca trebuie combinate cele doua , adica sa citesti in araba , apoi sa citesti si tarducerea sensurilor .

Iar la intrebarea privind decedatii nemusulmani , am citit undeva ca nu ar fi bine sa ne rugam daca ruda noastra a fost necredincioasa { de ex Profetul Avraam { allah sa fie multumit de el } nu poate s ase roage ptr tatal lui ptr ca tatal lui era intradevar necredincios , la fel si Profetul Moise{ alah sa fie multumit de el } pentru fiul lui , etc .
    Nimeni nu stie daca cineva va intra in Rai sau in Iad { si este haram sa spui ca cineva va intra in Iad } , numai la Allah este stiinta .
    Din cate imi amintesc sunt hadisuri care spune ca este bine sa te rogi pentru parinti , dar nu face precizare daca sunt de alte religii .
    Eu una ma rog ca Allah sa-mi calauzeasca familia { si toata omenirea , de altfel } pe calea cea dreapta , si ma voi ruga pentru sufletele lor atunci cand nu vor mai fie printre noi { daca o sa mai fiu eu } .

PS. V-as ruga sa nu mai postati offtopic , daca aveti nelamuriri sau curiozitati deschideti cate un subiect pentru fiecare , sa nu ne incurcam in ite

Va doresc un post acceptat .
    Only ALLAH can judge me !

8.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    As salamu aleikom wa rahmatullahi wa barakatuhu

Allah sa fie multumit de voi ,Alhamdulilah s-a lamurit acest subiect ..va rog sa cititi cu atentie inca o data raspunsurile..in special nr 4 si 6 .

Inchidem acest theard inshaAllah.Ramadan kareem fie ca Allah sa primeasca postul nostru si fie ca Allah sa ne ajute sa ne inmultim faptele noastre bune si sa nu ne omoram timpul cu lucruri inutile.

Wa aleikom salam wa rahmtullahi

Theard inchis-
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks