Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. Te voi iubi pana la moarte dar ma insor cu alta .............. 
    moderator batool391's Avatar
    Se poate incadra in normalitate afirmatia ,, te iubesc pana la moarte dar ma voi casatori cu alta doar ca sa fac copii?,, La ce si cui foloseste aceasta iubire nemuritoare? Poate fi doar un motiv ca sa te apuci sa construiesti Taj Mahal 2. Ce parere aveti despre barbatii care isi respecta sotia doar dupa ce devine fosta sotie? E f. bine ca exista acest respect dar parca era mai util sa il ai inainte de divort. Dupa parerea mea afirmatia ,, te voi iubi pana la moarte dar ma voi casatori cu alta,, este o afirmatie gratuita.

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui batool391 pentru acest subiect

AishaA (09-22-2008), Any (03-17-2010), elif1977 (09-22-2008), Yumna (09-22-2008)

3.  
    Harnic elif1977's Avatar
    adevarat, daca ma iubeste pana la moarte exista alte solutii ( in vitro, adoptie, mama surogat) etc... iubirea presupune altruism, respect fata de celalalt si cand stii ca ea, cea pe care o iubesti sufera , are inima in flacari pentru ca tu iti imparti patul cu alta, esti un ipocrit, ipocrit, ipocrit!!

pai daca el ar fi cel steril/impotent, si eu as zice, iubitul meu , te ador, esti sufletul si lumina ochilor mei, lasa-ma sa ma culc cu altul ca sa aduc un copil pe lume, cum ar suna?

sau poate ma iubeste, dar isi iubeste orgoliul de barbat, de continuator al tribului mai mult decat pe mine, si atunci se ridica problema, imi doresc sau nu o asemenea iubire???

sunt atatia copii orfani si morti de foame prin orfelinate, chiar e musai sa fie unul din samanta lui?

dar pune-i in fata barbatului optiunea de a mai avea o alta, si 80 % din ei vor gasi mii de astfel de raspunsuri evlavioase, logice, frumoase si MINCINOASE!!!!
    Elif

4.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Assalamu alaikum wa rahmatullahi!!

Mama surogat este haram...

Poligamia este permisa, este deja super cunoscut subiectul, mai sunt deja threaduri 1000 deschise...

Decat sa stati sa judecati cat de corecte sunt faptele unora sau altora dintre fratii si surorile voastre musulmane, sau cat de islamic se comporta unii sau altii, cat de bine isi fac unii barbati datoria de musulmani, cat de bine isi fac datoria unele femei musulmane, poate ar fi mai bine sa faceti ceva constructiv, care sa va aduca rasplata in lumea aceasta si Lumea de Apoi... Ganditi-va daca din aceste discutii iese ceva halal sau haram, din aceste discutii oamenii care citesc pot sa construiasca ceva in viata lor, sau sunt discutii unde ne tocam nervii, vorbim urat despre oameni a caror viata de fapt nu o cunoastem...

Vreti sa stati sa tocati viata altora, minciunile altora, comportamentul altora... dati-i bice, surorilor...
    Vreti sa invatati ceva util pentru aceasta viata si Viata de Apoi? Cautati alte subiecte de discutie... Threadurile despre invataturile islamice raman goale dupa ce autorul a postat... eventual se multumeste, se cere sursa la un hadith sau ceva de genul asta... Dar cand e rost de judecat viata altora, de cearta, threadurile sunt nesfarsite, se tooooot posteaza aceleasi idei la nesfarsit...

Poate ca ar fi timpul sa ne reintoarcem in vietile noastre, sa ii lasam pe altii cu ale lor si noi sa ne vedem de Coranul nostru, rugaciunea noastra, postul nostru...

Uitati, din astfel de discutii se ajunge ca unele surori sa faca afirmatii care sunt impotriva islamului, sa faca halal ceea ce este interzis si haram ceea ce este permis...Din dorinta de a ne spune parerea, din pasiunea pe care o punem in a explica, ajungem in argumente care de fapt contravin religie noastre... Mie mi s-a intamplat si cred ca tuturor la fel, indiferent daca am constientizat acest lucru sau nu...

5.  
    Quote Originally Posted by elif1977 View Post
    adevarat, daca ma iubeste pana la moarte exista alte solutii ( in vitro, adoptie, mama surogat) etc... iubirea presupune altruism, respect fata de celalalt si cand stii ca ea, cea pe care o iubesti sufera , are inima in flacari pentru ca tu iti imparti patul cu alta, esti un ipocrit, ipocrit, ipocrit!!
    Assalamu alaikum!

Aisha ra avea inima in flacari si era geloasa, si suferea din cauza ca Profetul avea alte sotii... Si Profetul stia ca ea sufera si ca e geloasa si i se parea ceva normal... Oare Profetul era ipocrit, ipocrit, ipocrit??? Astaghfirullah al azim!!! Aaaaa, si el nu s-a casatorit cu Aisha pentru ca prima lui sotie dupa Khadijah nu i-a facut copii, si nici cu urmatoarele pentru ca Aisha nu i-a facut copii. Dupa ce Maria a nascut pe Ibrahim, Profetul s-a mai casatorit...

Nu va avantati in astfel de discutii... puteti gresi foarte mult impotriva sufletului vostru... Poate ar trebui sa recitit threadul cu libera exprimare... Nu vi-o spun cu rautate, chiar deloc, dar pentru vorbele acestea veti da socoteala in Ziua de Apoi... noi toti vom da socoteala pentru ceea ce am spus si nestiinta nu va fi scuza noastra decat in putine cazuri caci Allah a spus "Iqra!"

6.  
    moderator batool391's Avatar
    Topicul nu si/a propus sa disece vietile fratilor sau surorilor, nici sa judece pe cineva, nici sa puna etichete. Topicul nu si/a propus sa anuleze reguli venite prin revelatie. Scopul acestui topic nu este sa se toace viata altora, nici sa vorbim urat despre oameni, nici sa stabilim ce e halal sau haram. Acest topic se vrea doar o discutie libera despre constiinta, moralitate islamica si respect ptr sentimente. Va rog sa va abtineti de la a pune etichete faptelor si persoanelor. Din fiecare topic de pe acest forum se poate invata ceva. Cu tot respectul sora huda ar-rahim , dar gresesti daca ai crezut ca acest topic a fost creat ptr a diseca vietile altora.
    Poate ca ar trebui sa reformulez intrebarea . Se poate incadra in normalitate afirmatia ,, te iubesc pana la moarte dar ma voi casatori cu alta doar ca sa fac copii?,, Aceasta fraza i s-a servit unei surori dupa cativa ani de logodna. Va rog sa nu depasiti limitele permise de islam si sa nu folositi jigniri.

7.  
    Quote Originally Posted by batool391 View Post
    Topicul nu si/a propus sa disece vietile fratilor sau surorilor, nici sa judece pe cineva, nici sa puna etichete. Topicul nu si/a propus sa anuleze reguli venite prin revelatie. Scopul acestui topic nu este sa se toace viata altora, nici sa vorbim urat despre oameni, nici sa stabilim ce e halal sau haram. Acest topic se vrea doar o discutie libera despre constiinta, moralitate islamica si respect ptr sentimente. Va rog sa va abtineti de la a pune etichete faptelor si persoanelor. Din fiecare topic de pe acest forum se poate invata ceva. Cu tot respectul sora huda ar-rahim , dar gresesti daca ai crezut ca acest topic a fost creat ptr a diseca vietile altora.
    Poate ca ar trebui sa reformulez intrebarea . Se poate incadra in normalitate afirmatia ,, te iubesc pana la moarte dar ma voi casatori cu alta doar ca sa fac copii?,, Aceasta fraza i s-a servit unei surori dupa cativa ani de logodna. Va rog sa nu depasiti limitele permise de islam si sa nu folositi jigniri.
    Topicul nu si-a propus, dar toate raspunsurile asta fac... din pacate...

8.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Pai,daca a fost doar logodna,de unde stia el ca ea(logodnica)nu-i poate face un copil???

9.  
    Banned
    salam alaicum

Se poate incadra in normalitate afirmatia ,, te iubesc pana la moarte dar ma voi casatori cu alta doar ca sa fac copii?
    ce raspuns ar fi asteptat/potrivit la o asemenea intrebare? decat: "off, cat de mult uraasc barbatii astia care fac asa! astia nu sunt musulmani adevarati.... ce importanta au copiii odata ce exista dragostea msi presus de toate..." si tot asa.... care continua de cele mai multe ori cu "eu stiu pe cneva care a facut, a dres, .... numai ca nu mentionam nume ca e haraaam.... "

Topicul nu si/a propus sa disece vietile fratilor sau surorilor, nici sa judece pe cineva, nici sa puna etichete.
    ?????????????

Acest topic se vrea doar o discutie libera despre constiinta, moralitate islamica si respect ptr sentimente.

discutie libera bazata pe ce stim despre x sau din experienta lui y... sa fim seriosi....
    chiar asa... mi-a placut ce a scris huda al_rahim:
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Aisha ra avea inima in flacari si era geloasa, si suferea din cauza ca Profetul avea alte sotii... Si Profetul stia ca ea sufera si ca e geloasa si i se parea ceva normal... Oare Profetul era ipocrit, ipocrit, ipocrit??? Astaghfirullah al azim!!! Aaaaa, si el nu s-a casatorit cu Aisha pentru ca prima lui sotie dupa Khadijah nu i-a facut copii, si nici cu urmatoarele pentru ca Aisha nu i-a facut copii. Dupa ce Maria a nascut pe Ibrahim, Profetul s-a mai casatorit...
    haideti sa ne axam pe chestiuni constructive, folositoare! sa nu mai scriem doar pentru popularitatea noastra sau a threadurilor de genul asta de la care nu se iese cu nimic bun. Islamul este deja explicat, iar pozitiile islamice asupra acestei chestiuni sunt deja expuse mai peste tot... hamdulilah.

10.  
    Harnic umalkasem's Avatar
    Quote Originally Posted by elif1977 View Post
    pai daca el ar fi cel steril/impotent, si eu as zice, iubitul meu , te ador, esti sufletul si lumina ochilor mei, lasa-ma sa ma culc cu altul ca sa aduc un copil pe lume, cum ar suna?

dar pune-i in fata barbatului optiunea de a mai avea o alta, si 80 % din ei vor gasi mii de astfel de raspunsuri evlavioase, logice, frumoase si MINCINOASE!!!!
    Assalam aleicum draga sora.Am subliniat cuvintele tale pt ca ceea cu ce multe ori gresim noi femeile este sa ne punem pe acelasi nivel cu barbatii si asta nu se poate.Femeile au fost create diferit de barbati,si noi nu putem nici macar presupune ca cum as face eu in locul lui,pt ca dupa islam lui i se permite aceasta,in schimb noua nu,si dupa parerea mea este haram macar sa presupunem cum ar fi sa avem doi soti .Allah sa ne calauzeasca si sa ne arate calea corecta.

"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
    A spus Prorocul Muhamed :"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"

11.  
    Banned
    Quote Originally Posted by umalkasem View Post
    Assalam aleicum draga sora.Am subliniat cuvintele tale pt ca ceea cu ce multe ori gresim noi femeile este sa ne punem pe acelasi nivel cu barbatii si asta nu se poate.Femeile au fost create diferit de barbati,si noi nu putem nici macar presupune ca cum as face eu in locul lui,pt ca dupa islam lui i se permite aceasta,in schimb noua nu,si dupa parerea mea este haram macar sa presupunem cum ar fi sa avem doi soti .Allah sa ne calauzeasca si sa ne arate calea corecta.
    :smile06:

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks