Results 1 to 10 of 38
|
|
-
membru de onoare

10-09-2008, 11:53 PM

Sa nu va fie cu suparare ce am sa scriu...
Fereasca ALLAH, nu e nicio referire la cineva anume, dar ma sa scriu cu mareeeeeeee durere despre Coran.
Nu stiu cum sa spun ca raman atunci cand vad si aud persoane converite sau care au trait de mici in islam care nu au citit nici macar 1 SINGURA DATA CORANUL...ce araba, nici in chineza dc sunt chinezi, nici in bulgara dc sunt bulgari nici in romana dc sunt romani.
Nu pot sa nu ma intreb, oare convertit, intors la islam sau cu continuitate, oare e posibil sa nu ai habar ce scrie in Coran?
A spus profetul
ca noi nu trebuie sa ne asemanam cu neamul cartii, dar oare cei ce nu stiu ce scrie in Coran sunt precum crestinii care tin smeriti lumanarea in mana si-si fac 1000 de cruci dar habar nu au ca Biblia este un indemn la monoteismul pur.
Poate asa cum am mai spus este greu pentru noi cei intorsi sa citim in araba, da nu imposibil, alhamdulillah, reciteam azi o relatare cf careia ALLAH iti usureaza si-ti inlesneste atunci cand te straduiesti de dragul Lui sa inveti, chiar si sure mititele.
Nu va luati dupa aparente, alhamdulillah ca multi stiti f multe sure sau juzuri din Coran poate, dar faptul ca vedeti in jur altii care sunt foarte departe (in jos fata de voi) este un reper injust.
INSHAA ALLAH haideti in acest topic sa vedem impreuna, sa invatam unii de la altii, despre ce e vorba in Coran.
ALLAH sa ne ajute si sa le trezeasca interesul, sa-i determine si sa ii faca curiosi si pe cei care caror multe editii din Coran zac prafuite si doar curatenia le misca din locurile lor.
POATE CA CEA MAI IMPORTANTA, NU POATE, CU SIGURANTA, TEMA PE CARE O ABORDEAZA CORANUL ESTE CEA A FAPTULUI CA NE AJUTA SA-L CUNOASTEM PE ALLAH ASA CUM EL INSUSI S-A DESCRIS.
Este un avantaj imens si o usurare, noi nu suntem precum aceia care sa straduiesc si-si folosesc imaginatia ca sa si-L imagineze.
A spus ALLAH Subhanahu wa Ta'ala in cel mai frumos verset in care se descrie:

"ALLAHU LA ILAHA ILA HUA, AL HAYY-UL QAYUM..."
Acesta este versetul Al-Kursii (scaunul lui ALLAH, a nu se confunda cu tronul lui ALLAH!)
si se gaseste in Surat Al-Baqara.
ALLAH, NU ESTE ALTA DIVINITATE IN AFARA DE EL, CEL VESNIC VIU!
Subhanna ALLAH!!!
Inshaa ALLAH ne vom referi la acest verset atunci cand vom vorbi despre ce trateaza Surat Al-Baqara.
Hai sa vedem cine ne povesteste despre ce e vorba in prima sura din Coran- AL FATIHA pe care o spunem zilnic de zeci de ori?
ALLAHA SA VA/NE SPOREASCA EVLAVIA, STIINTA SI IN SHAA ALLAH SA FIE CORANUL MARTOR PENTRU NOI IN ZIUA DE APOI.
-
Urmatorii 9 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect
-
10-10-2008, 12:57 AM
In urma cu cativa ani ascultam o emisiune la un post arab si era un concurs la care se pusese o intrebare simpla ,, cate capitole are Coranul?,, Si avea 100, 110, 120 chiar si 90 dupa unii. Am ramas
nu mi/a venit sa cred, asa ca nu ma mir de ignoranta unora...... cand e vorba de Coran.
-
-
-
-
10-10-2008, 10:04 PM
Assalam aleicum.
In primul rind as vrea sa zic ca-mi place mult topicul,sper sa fie activ inshaallah
.
Vad ca sunt prima asa ca voi raspunde eu inshaallah
.Deci Coranul are 114 sure.
Si a doua intrebare ma tem ca poate n-am inteles-o corect ce anume,traducerea surei sau despre ce este ea,deci daca nu raspund bine ma completezi inshaallah surioara Maryam,am Coranul deschis in fata mea,asa ca voi scrie din el
Al Fatiha in traducere "Cea care deschide (Coranul;Cartea);Deschizatoarea;Liminara"
Surah Al Fatiha exprima in rezumat telurile sale esentiale ,adica principiile de baza ale religiei si ale dreptului canonic,se refera la dogma,la actele de cult ,la legislatia religioasa,la credinta in Ziua de Apoi,la credinta in atributele sublime ale lui Allah ,adorarea exclusiva a lui Allah,cererea ajutorului numai de la El , invocarea exclusiva a Lui, adresarea catre Allah Cel Maret si Preainalt pt a cere calauzirea catre credinta cea adevarata si drumul cel drept ,implorarea Lui pt intarirea intru credinta ,urmarea caii celor evlaviosi si evitarea caii celor pe care El s-a miniat si a celor rataciti.
Profetul
i-a zis lui Abu Sa'id ben al-Mu'alla :"Te voi invata o sura care este cea mai minunata dintre surele Coranului - Lauda lui Allah ,Stapinul lumilor ! Ea consta in cele sapte versete care se repeta si din Coranul cel Glorios care Mi-a fost daruit ."
Profetul
a spus :"Rugaciunea celui care n-a citit (in timpul ei) Al-Fatiha nu este primita "
Intr-un hadis al pr.Muhamad
se relateaza : "Spune Allah Preainaltul : 'Am impartit rugaciunea intre Mine si robul Meu in doua : jumatate Mie si jumatate robului Meu .' Cind robul spune : <Lauda lui Allah ,al lumilor Stapinitor >, Allah spune : 'Mia adus lauda robul Meu '.Si daca robul zice :<Cel Milostiv Indurator >,Allah spune :'M-a slavit robul Meu ' ,iar daca zice :<In ziua de Apoi Stapin Cirmuitor > ,Allah spune : 'M-a preamarit robul Meu ' Iar cind robul zice :<Numai pe Tine Te adoram si numai de la Tine cerem ajutor>,Allah spune :'Aceasta este intre Mine si robul Meu ,ii voi da robului Meu ceea ce cere ',iar daca spune :<Pe drumul drept tu fii-ne Calauzitor ,/Drumul celor cu care ai fost Tu Daruitor ,nu al celor pe care Tu Te-ai miniat ,nici al ratacitilor .>Allah raspunde :'Asa sa fie si ii voi da robului Meu ceea ce-Mi cere.' "
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-
10-10-2008, 10:39 PM
Ah am uitat,ma gindesc ca urmatoarea intrebare o pot pune eu

Deci cite ori este mentionat pr.Muhamed
in Coran in comparatie cu pr.Isus aleihi salam ?
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
10-11-2008, 10:53 AM
Mashallah,foarte frumos,Umalkasem,draga mea ce shtiu eu este ca,
- Profetul Mohammad salla Allah alihi wa sallam numai de 5 ori ,pe cand
- Profetul Issus alihi sallam de 33 de ori.
Daca am raspuns bine,va inteb eu in continuare inshallah;
``Catzi Ingeri alhium sallam sunt pomenitzi in Coran shi care sunt Ei?``
-
10-11-2008, 07:17 PM
Wa aleicum salam
mamica Gabriela in legatura cu pr Muhamad
da e corect este pomenit de 5 ori ,as vrea sa adaug ca de 4 ori este pomenit ca Mohamed si o data ca Ahmed,iar in legatura cu pr Isa aleihi salam este pomenit de 25 de ori,din cite stiu eu,eu de fapt n-am socotit parca niciodata,dar cind ma uitam la lectiile lui Ahmed Deedat el zicea ca pr Isa aleihi salam este pomenit in Coran de 5 ori mai mult decit pr Muhammed
.
Iar in legatura cu intrebarea ta mami daca vad ca nu raspunde nimeni inshaallah incerc eu sa caut raspunsul

Allah sa fie multumit de tine!!!
A spus Prorocul Muhamed
-
membru de onoare

10-11-2008, 09:06 PM

ALLAH sa fie multumit de voi si sa va rasplateasca in Dunia si Ahira.
Jazaakum ALLAHu khairan Umalkasem si Gabi pentru ca ati dat viata acestui topic inshaa ALLAH de interes.
Foarte frumos ai scris despre Surat Al-Fatiha Umalkasem.
Inshaa ALLAH sa o traim de fiecare data atunci cand o recitam in salat sau altfel.
Este o sura care cuprinde practic esenta Coranului si a Islamului pentru ca asa cum ai spus si tu ea este o slava adusa Creatorului si Stapanului tuturor lumilor, ne invata sa-L cunoastem pe ALLAH Subhanahu wa Ta'ala, ne invata cum sa ne supunem Lui, ne invata cum sa cerem calauzirea doar de la El, cum sa ne rugam Lui.
Surat Al-Fatiha are mai multe nume:
- Fatiha (Cea care deschide) care vine de la vb fataha si inseaman a deschide si se numeste asa pentru ca ALLAH a poruncit ca ea sa fie prima sura care deschide practic Coranul si prima sura cu care se deschide si rugaciunea.
- Ummul Quran (Mama Coranului) este o alta denumire pentru ca ea cuprinde esenta Coranului;
- Ummul Kitab (Mama Cartii) esenta cartii.
- Surat al Hamdu - pentru ca ea Il slaveste pe ALLAH.
-Sabu`l Mathanee- pentru ca ea contine sapte versete care se repeta in fiecare raka a rugaciunii.
Inshaa ALLAH voi continua.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

chiar ca e de top, n-am auzit dar stii cum e, cat traiesti, auzi, vezi si inveti tot felul de "minuni" si "minunati"