Sa nu va fie cu suparare ce am sa scriu...
Fereasca ALLAH, nu e nicio referire la cineva anume, dar ma sa scriu cu mareeeeeeee durere despre Coran.
Nu stiu cum sa spun ca raman atunci cand vad si aud persoane converite sau care au trait de mici in islam care nu au citit nici macar 1 SINGURA DATA CORANUL...ce araba, nici in chineza dc sunt chinezi, nici in bulgara dc sunt bulgari nici in romana dc sunt romani.
Nu pot sa nu ma intreb, oare convertit, intors la islam sau cu continuitate, oare e posibil sa nu ai habar ce scrie in Coran?
A spus profetulca noi nu trebuie sa ne asemanam cu neamul cartii, dar oare cei ce nu stiu ce scrie in Coran sunt precum crestinii care tin smeriti lumanarea in mana si-si fac 1000 de cruci dar habar nu au ca Biblia este un indemn la monoteismul pur.
Poate asa cum am mai spus este greu pentru noi cei intorsi sa citim in araba, da nu imposibil, alhamdulillah, reciteam azi o relatare cf careia ALLAH iti usureaza si-ti inlesneste atunci cand te straduiesti de dragul Lui sa inveti, chiar si sure mititele.
Nu va luati dupa aparente, alhamdulillah ca multi stiti f multe sure sau juzuri din Coran poate, dar faptul ca vedeti in jur altii care sunt foarte departe (in jos fata de voi) este un reper injust.
INSHAA ALLAH haideti in acest topic sa vedem impreuna, sa invatam unii de la altii, despre ce e vorba in Coran.
ALLAH sa ne ajute si sa le trezeasca interesul, sa-i determine si sa ii faca curiosi si pe cei care caror multe editii din Coran zac prafuite si doar curatenia le misca din locurile lor.
POATE CA CEA MAI IMPORTANTA, NU POATE, CU SIGURANTA, TEMA PE CARE O ABORDEAZA CORANUL ESTE CEA A FAPTULUI CA NE AJUTA SA-L CUNOASTEM PE ALLAH ASA CUM EL INSUSI S-A DESCRIS.
Este un avantaj imens si o usurare, noi nu suntem precum aceia care sa straduiesc si-si folosesc imaginatia ca sa si-L imagineze.
A spus ALLAH Subhanahu wa Ta'ala in cel mai frumos verset in care se descrie:
"ALLAHU LA ILAHA ILA HUA, AL HAYY-UL QAYUM..."
Acesta este versetul Al-Kursii (scaunul lui ALLAH, a nu se confunda cu tronul lui ALLAH!)
si se gaseste in Surat Al-Baqara.
ALLAH, NU ESTE ALTA DIVINITATE IN AFARA DE EL, CEL VESNIC VIU!
Subhanna ALLAH!!!
Inshaa ALLAH ne vom referi la acest verset atunci cand vom vorbi despre ce trateaza Surat Al-Baqara.
Hai sa vedem cine ne povesteste despre ce e vorba in prima sura din Coran- AL FATIHA pe care o spunem zilnic de zeci de ori?
ALLAHA SA VA/NE SPOREASCA EVLAVIA, STIINTA SI IN SHAA ALLAH SA FIE CORANUL MARTOR PENTRU NOI IN ZIUA DE APOI.
Results 21 to 30 of 38
|
|
-
membru de onoare

10-09-2008, 11:53 PM

-
-
10-14-2008, 08:40 PM
Da Subhanallah si eu dupa ce am postat m-am gindit la intrebarea aceasta si m-am gindit ca este chiar si Maryam,mama pr.Isus,dar Gabriela n-a mentionat anume cine,a zis 3 oameni,ai am mai intrebat de sot si mi-a zis ca dupa unele mentionari se zice ca Aaron a fost profet ,de asta si eu m-am stopat putin
,inshaallah asteptam cu nerabdare raspunsul
!!!!!!!
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
10-15-2008, 12:35 AM
E asha imi place mashallah.
M-am mai documentat shi eu ca sa fiu sigura shi am gasit mashallah SHASE.Nu TREI:
1- Abu Lahab
2- Aziz Masar (cel care l a crescut pe Profetul Yosaf alihi sallam)
3- Karun (din poporul lui Moise alihi sallam <se spune ca era asha de bogat incat cheile lui de aur cu care inchidea bogatziile pe care le detzinea le carau cei mai robushti oameni)>
4- Dhul Qarnayn care gasim povestea lui in Sura Grota.
5- Samiri care are o istorie foarte frumoasa shi am sa vi o scriu inshallah.
6- Luqman(sura 31)
-
10-15-2008, 08:19 PM
Assalam aleicum!!!!!!!!!
Si care e urmatoarea intrebare?Sau pun eu o intrebare
?
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-
-
10-15-2008, 10:06 PM
Geazac Allahu hairan mamica
Deci intrebarea mea este urmatoarea:
Care a fost prima sura care a fost trimisa in intregime?
(PS. Fiti atente ,nu zic aici de primele aiate ce au fost trimise ,ci prima sura care a fost trimisa in intregime )
A spus Prorocul Muhamed
-
-
10-16-2008, 05:56 PM
Wa geazaca
Raspunsul corect este sura Al-Kauthar!!!!!
As vrea sa adaug de ce a fost ea pogorita.
Allah i-a daruit marele bine lui Muhammad (Allah sa-l binecuvinteze si sa-l miluiasca! ) si i-a poruncit lui sa implineasca Rugaciunea,ca semn de venerare a Sa , sa mearga in Pelerinaj si sa aduca ofranda.
El ii mai vesteste lui ca orice necredincios i se impotriveste - pe linga Al-'As ben Wa'il * ,care a spus despre Trimis ( Allah sa-l binecuvinteze si sa-l miluiasca ! )- cum ca el ar fi imperfect ,fara pereche,in pierdere,fara sorti de izbinda .
* - Sura aceasta ar fi un raspuns dat lui Al-'As ben Wa'il ,care-l batjocorise pe profet pt ca nu avea copiii ( se are invedere ca nu avea baieti,pt ca toti baietii lui murisera de mici).
Maryam poate urmatoarea intrebare o pui tu
?Sau mamica tu
?Sau altcineva
?
Sau mai am eu multe intrebari inshaallah
!!!!!!!
A spus Prorocul Muhamed
-
10-16-2008, 10:35 PM
assalamu alaikum..
foarte frumos si util ceea ce faceti dragi surori de dragul si pentru Allah subhanahu wa ta ala....inshaAllah rasplata voastra sa fie pe masura.... astept cu mare drag fiecare postare!

"Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]
-
10-18-2008, 03:12 PM
Assalam aleicum
Vad ca nu este nicio intrebare,asa ca iau eu initiativa
Va rog dragi surioare sa facem acest thread activ
Poate intrebarile sunt prea grele,asa ca voi incarca sa pun una mai usoara inshaallah
Cite sure mekane si cite sure medinite sunt in Coran?
A spus Prorocul Muhamed
-
membru de onoare

10-20-2008, 08:39 PM

Pai este inactiv subiectul, normal, ia sa-si fi bagat cineva coada sa faca o mica invaluire si sa se ia cineva cu cineva "de par" sa vezi atunci activitate si vizualizari...
Din nefericire utilizatorii-vizitatori se limiteaza la observa si a cauta precum la vanatoarea de vrajitoare si mai putin la a-si aduce contributia reala pentru cineva care chiar are nevoie de acest forum pentru o informatie in plus.
ALLAH sa ne dea fiecaruia ceea ce intentionam la fiecare logare.
Inshaa ALLAH poate cine stie raspunde.
Si poate mai dezvoltam, inca nici n-am scris totul despre Al-Fatiha, nu?
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

ca noi nu trebuie sa ne asemanam cu neamul cartii, dar oare cei ce nu stiu ce scrie in Coran sunt precum crestinii care tin smeriti lumanarea in mana si-si fac 1000 de cruci dar habar nu au ca Biblia este un indemn la monoteismul pur.