Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. Rusia sau teama de islam 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Nu incetez sa ma mir, de ce le este oare oamenilor frica de islam?
    De ce atunci cand ipotetic islamul ar fi "la putere" oamenilor li se pare o nenorocire.
    Sau poate sa fie vorba de un anumit tip de islam?

http://frontpagemagazine.com/Article...2-7DE5A2B25E70

Russia: A ---------ure Radical Muslim Superpower?
    Rusia o viitoare super putere- RADICAL MUSULMANA, oare teama priveste superputerea sau "radicalismul" islamic?
    Niciodata nu mi-au placut politica si mintile inguste.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Mersi maryam de la :

umalkasem (10-10-2008)

3.  
    Member gaby_m's Avatar
    Assalamu alaikum ua rahmatullahi ua barakatuh! Maryam, am o mare rugaminte! Pentru cei care nu prea inteleg engleza , ai putea sa traduci articolul macar in linii generale....daca poti desigur. :smile06:

Jazak Allahu hair!

4.  

Wa iaki!

Este vb despre un interviu cu Ilshat Alsayef, unul dinter fondatorii organizatiei (?) Musulmanii impotriva Shariyah, un personaj care a facut cariera militara in fosta Uniune Sovietica si care vorbeste despre islamul in fostele tari ale uniunii, chestiunile politice pe care le stim cu totii din mass-media prezentate in stiri si transmisii care incep cu razboiul impotriva terorismului, samd....
    Ceea ce m-a intristat este o fraza din care face parte: "...multi se considera mai mult rusi decat musulmani".
    Este totusi imbucuratoare o afirmatie cf careia generatia tanara este mult mai religioasa decat predecesoarea sa.
    Se vorbeste despre "dominatia" curentului islamic wahhabit- radicali (???) despre politica petrolului samd.

Ceea ce "ingrijoreaza" se pare este "radicalismul" islamic, cu atat mai mult cu cat intrebarea pusa de reporter la un moment dat este: "Cum poate fi stopat trendul acesta "radical".
    De fapt, asa ca o parere personala, oamneilor le e teama de islam in general, cred ca habar nu au de sensul real al termenilor radicalism, wahabbism....

5.  
    Member gaby_m's Avatar
    Jazak Allahu hair Maryam! Intr-adevar oamenilor le e frica de islam, de adevaratul islam, cel care ni l-a lasat prorocul(salallahu aleihi ua sallam) si asa cum ni l-au transmis halifii lui. Il considera "radical", si vor sa-l faca mai
    "usor" prin permiterea multor lucruri care de fapt sunt interzise in islam.

Iar termeni precum "wahabism", "salafi" s. a. fiecare ii intelege asa cum ii place, cum ii convine. ASTAGFIRULLAH!

InshAllah Allah sa ne calauzeasca pe calea cea corecta spre El! Fiindca este numai una! Si Alhamdulillah avem ochi sa vedem, urechi sa auzim si minte ca sa gindim inshAllah!

6.  
    Quote Originally Posted by gaby_m View Post
    InshAllah Allah sa ne calauzeasca pe calea cea corecta spre El! Fiindca este numai una! Si Alhamdulillah avem ochi sa vedem, urechi sa auzim si minte ca sa gindim inshAllah!

Wa iaki!
    AMIIN AMIIN AMIIN.
    Intr-adevar alhamdulillah Rabby al-alamiin.

7.  
    moderator Saira's Avatar

Eu cred ca oamenilor nu le e frica de islam,ci le e frica de ideile lor preconcepute. Fiindca si in jurul meu am vazut destui oameni care intrebati fiind ce este islamul si in ce cred musulmanii dadeau din umeri in nestiinta de cauza...dar inainte de asta emisesera deja destule idei. Si in ziua de azi mediatizarea face muuuulti bani si din pacate formeaza multe "creiere" si multe opinii. Pana la urma e o modalitate mult mai simpla de a avea o parere in toate decat sa stai si sa cauti cu propria minte. Iar altii,cu parere de rau o spun,dau in fanatism. Adica nu vreau sa aflu pentru ca in interiorul meu imi dau seama ca as putea sa ma fi inselat si imi e frica sa nu imi clatin "universul spiritual". In fine,un verset din Coran imi place extreeeeeeem de mult, sa astepte ei si sa asteptam si noi si vom vedea cine s-a aflat pe drumul cel bun si cine nu.

Ya Rabb, fa-ne pe noi sa fim printre cei care urmeaza calea Ta asa cum Tu iti doresti de la noi !

8.  

Amiin la du`a.

Ma gandeam la versetul asta...ya Rabb...asa e, dar ce facem Saira draga mea in timpul in care asteptam?

9.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post

Amiin la du`a.

Ma gandeam la versetul asta...ya Rabb...asa e, dar ce facem Saira draga mea in timpul in care asteptam?

Ne smulgem hijaburile .

Lasand gluma la o parte,ne gandim mai bine si ne analizam mai mult pe noi insine si daca modelul pe care noi il oferim este unul intr-adevar islamic si continuam,fiecare atat cat putem,sa ne prezentam religia ASA CUM E EA, departe de preconceptiile oamenilor. Poate nu vom ajunge la urechile tuturor,insa tot este mai bine decat daca nu am fi facut nimic. Si sa nu uitam ca indiferenta chiar naste monstri ! Sau ii lasa sa traiasca (ma refer la idei "monstruoase",nu la oameni in sine).

10.  

Aaaaaaaaaaa ai pus degetul pe rana cu monstruletii (si n-are legatura cu apropierea de halloween), tu esti delicata raaaaaaaaau, da` io-s sigura ca pasivitatea naste si dezvolta (chiar!) monstruozitatea in caractere.
    De-aia mai bine sa-i bagi la reciclare, nu ca ar putea deveni brusc...zane da` macar asa, o reabilitare tot.....................................

11.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post

Aaaaaaaaaaa ai pus degetul pe rana cu monstruletii (si n-are legatura cu apropierea de halloween), tu esti delicata raaaaaaaaau, da` io-s sigura ca pasivitatea naste si dezvolta (chiar!) monstruozitatea in caractere.
    De-aia mai bine sa-i bagi la reciclare, nu ca ar putea deveni brusc...zane da` macar asa, o reabilitare tot.....................................

Am ras pe bune la mesajul tau,mashaAllah aleiki,frumos mod de a te exprima...insa ramane totusi o idee dureroasa .

Stii,subhanAllah,numai mergand pe strada vezi atatea priviri incat stii de multe ori ce se gandeste despre tine,despre viata ta,despre religia ta. Si totusi cati nu se afla ataaaaaaaat de departe de adevar. Wallahi de multe ori chiar imi vine sa urlu cand vad cum ei NU vad .

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks