Notices

Thread: O intrebare

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. O intrebare 
    Harnic memouna's Avatar
    In primul,as dori sa spun rand ma bucur ca s a redeschis forumul. As dori sa cer un sfat voua.De multe ori , m am aflat in situatia de a discuta despre islam cu anumite cunostinte,care ridiculizeaza chestia cu cele 40,sau 70(nu stiu nici eu exact) de virgine ,(hurii), promise anumitor barbati(nu stiu nici eu exact,prea multe chestii despre tema aceasta) Nu stiu daca a patit cineva , dar e putin cam jenant,mai ales ca imi inchid gura ei,pt ca nici eu nu stiu exact despre ce e vb,si cum ar trebui sa le inchid eu gura,inainte de a ma face ei pe mine sa ma simt penibil oarecum(chiar aseara am patit ......).Ei rad la chestia aceasta cu virgnele,de se prapadesc ...Va rog sa mi explicati si mie mai bine ,cine stie exact,ca sa stiu si eu la randul meu cum sa explic.Va multumesc .O seara placuta inshaallah.

2.  
    Harnic elif1977's Avatar
    Quote Originally Posted by memouna View Post
    In primul,as dori sa spun rand ma bucur ca s a redeschis forumul. As dori sa cer un sfat voua.De multe ori , m am aflat in situatia de a discuta despre islam cu anumite cunostinte,care ridiculizeaza chestia cu cele 40,sau 70(nu stiu nici eu exact) de virgine ,(hurii), promise anumitor barbati(nu stiu nici eu exact,prea multe chestii despre tema aceasta) Nu stiu daca a patit cineva , dar e putin cam jenant,mai ales ca imi inchid gura ei,pt ca nici eu nu stiu exact despre ce e vb,si cum ar trebui sa le inchid eu gura,inainte de a ma face ei pe mine sa ma simt penibil oarecum(chiar aseara am patit ......).Ei rad la chestia aceasta cu virgnele,de se prapadesc ...Va rog sa mi explicati si mie mai bine ,cine stie exact,ca sa stiu si eu la randul meu cum sa explic.Va multumesc .O seara placuta inshaallah.

pai din toate lucrurile care sunt de descoperit/discutat despre islam, aici e nodul marii dezbateri?)

sa fie asta unica lor neintelegere, si sa le trezeasca interesul restul lucrurilor cu adevarat importante din Coran....

eu zic ca daca oamenii vor sa rada de ceva, vor ironiza oricum, indiferent de argumentele pe care le-ai aduce, mai bine sa schimbam cursul discutiei spre subiecte cu o tenta mai putin ironica))

O seara frumoasa,
    Elif

3.  
    Harnic umalkasem's Avatar
    Assalam aleicum surioara Memouna!!!
    Este vorba de barbatii care mor pe calea lui Allah(shahid),este un hadis care spune ca pe acest barbat il asteapta in Rai 70 de hurii,iar huriile dupa cum au fost descrise sunt niste fete tinere cu o frumusete deosebita,fete care nu au fost atinse niciodata de nimeni.
    Stiu si eu asa tipuri de oameni care au nevoie numai sa-si bata joc,de fapt cred ca nici nu merita osteneala sa le explici ceva,dupa cum a zis si surioara Elif,dar din alta parte ma gindesc la o istorioara care am citito mai demult care avea ca morala ceva de tipul numai Allah poate deschide sufletul cui El doreste.Nu prea sunt buna la dat sfaturi ,la acest compartiment tu esti invingatoarea .Allah sa te ajute!!!!!!!!!

“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
    A spus Prorocul Muhamed :"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"

4.  
    moderator aiscia's Avatar
    Salam aleikum...Mashaallah surioare...
    Am cunoscut surioare, care, desi sunt musulmane, nu prea accepta aceasta idee ca sotii lor in Paradis vor avea parte de 70 de hurii...sunt pur si simplu geloase...
    Va dati seama...daca anumite muslim gandesc asa...cum poti sa le explici nemusulmanilor despre hurii ?!?
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by aiscia View Post
    Salam aleikum...Mashaallah surioare...
    Am cunoscut surioare, care, desi sunt musulmane, nu prea accepta aceasta idee ca sotii lor in Paradis vor avea parte de 70 de hurii...sunt pur si simplu geloase...
    Va dati seama...daca anumite muslim gandesc asa...cum poti sa le explici nemusulmanilor despre hurii ?!?

Pai ele spun acum, in dunia, unde exista gelozia dar in jannah nu va exista nimic nimic rau, nici cel mai ascuns gand . Si oricum,in jannah sotia barbatului respectiv va fi mai frumoasa decat orice hurie,exista un hadith al profetului conform caruia in fiecare vineri,in jannah,se vor aduna oamenii intr-un fel de piata publica si cand sotia se va intoarce la sotul sau el nu o va recunoaste si ea ii va spune ca este sotia lui,fiind din ce in ce mai frumoasa. (scuze ca redau din memorie,nu am timp sa caut hadithul,inshaAllah cand am timp il caut si ma intorc ).

6.  
    Harnic memouna's Avatar
    Quote Originally Posted by Saira View Post

Pai ele spun acum, in dunia, unde exista gelozia dar in jannah nu va exista nimic nimic rau, nici cel mai ascuns gand . Si oricum,in jannah sotia barbatului respectiv va fi mai frumoasa decat orice hurie,exista un hadith al profetului conform caruia in fiecare vineri,in jannah,se vor aduna oamenii intr-un fel de piata publica si cand sotia se va intoarce la sotul sau el nu o va recunoaste si ea ii va spune ca este sotia lui,fiind din ce in ce mai frumoasa. (scuze ca redau din memorie,nu am timp sa caut hadithul,inshaAllah cand am timp il caut si ma intorc ).
    si eu am citit chestia aceasta.Inshaallah sa ajungem acolo....In orice caz,am pus intrebarea pt ca ,mi s a intamplat de multe ori,sa aud chestia cu virginele de la persoane crestine,si nu mai stiam nici eu ce sa zic...pt ca ei radeau..Si mie mi a venit greu la inceput sa accept ideea cu huriile,bine inteles din perspectiva acestei vieti,(ca cealalta nu am cum sa stiu cum va fi...logic).Din propria initiativa,nu as fi deschis niciodata acest subiect in prezenta celor crestini,pt ca as stii suta la suta ce va urma.....dar unii au mai auzit ei de pe altundeva...si m am trezit asa luata peste picior....In fine ,chiar vroiam un sfat,pt ca stiti cum e ...sa stai la o masa cu mai multi crestini,si sa te incolteasca toti ,tu fiind singur,efectiv nu mai stii ce sa zici.....Mai ales ca nu stiam nici eu exact ....despre ce e vb cu aceste 70 de hurii...eu in acea situatie,n am mai stiut ce sa zic si am zis ca e un mit....efectiv... ,pacatul meu sa fie,,,,

7.  
    membru de onoare maryam's Avatar

Nu imi permit sa sfatuiesc pe nimeni ce sa spuna exact dar cred si ALLAH stie cel mai bine care este adevarat conduita exemplara, ca daca cineva nu stie exact ce sa spuna mai bine sa opreasca delicat si ferm discutia, sau chiar sa se indeparteze.
    Nu-mi imaginez cum as putea sta la "masa" cu cineva fara sa pot sa imi "apar" darul cel mai de pret: neamatil ISLAM!
    ALLAH sa te ajute si sa te protejeze de ignoranta si stricaciunea celor necredinciosi care isi permit sa isi bata joc de CEL care i-a creat.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

8.  
    Harnic memouna's Avatar
    ..Pai tocmai asta am incercat,sa opresc discutia imediat,dar cred ca vazand ei ca vreau sa o opresc,cred ca mi au simtit o slabiciune ,la aceasta tema,nici eu nestiind exact despre ce este vorba,si au insistat cam mult,chiar cu glume ironice...pt ca ,cica nu intelegeau...Si nu eram la o terasa ,lol.....ci eram la masa cu membrii familei mele,,,,de aceea poate a fost si mai delicata situatia,ca daca eram cu niste prietene,poate chiar ma ridicam si plecam....De aceea,vroiam sa stiu mai multe despre de unde vine chestia cu cele 70 de virgine,si cum as&ordm;putea explica in cazul in care cineva ma intreaba....Nu este vb ca nu pot sa mi apar islamul,draga mea,si il apar oridecate ori pot...si am avut scandaluri cu proprii mei parinti,si inca am ori de cate ori sustin islamul cu orice pret chiar daca risc sa ma loveasca tata,sau sa ma scoata din casa lor...nu m am lasat niciodata.Intrebarea mea avea legatura strict cu cele 70 de hurii,aveam nevoie de o explicatie mai detaliata.,.I multumesc surorii care a avut amabilitatea sa mi raspunda strict la subiect.........fara alte.....Nu inteleg de ce am pus o intrebare concreta si raspunsuri total inafara subiectului,,...E&ordm;asa usor uneori sa vorbim,,dar cateodata ,e asa situatia data in viata noastra incat lucrurile sunt putin mai complicate...Eu pana la casatorie,inshaallah ,sa reusim la inceputul anului viitor sa o implinim cu voia lui Allah, inca mai am multe de rabdat in casa unde locuiesc...am de trait cu cei crestini...si nu am lejeritatea unora de a si practica religia in pace,si de a dormi linistiti...in fine Allah stie mai bine..Am deviat de la subiect,pt ca s a deviat la raspuns..Va multumesc oricum,o zi buna inshaallah.Salam aleykum.

9.  
    membru de onoare maryam's Avatar

Istagfirullah dar ai inteles complet gresit ceea ce am incercat sa-ti spun, imi cer scuze ca m-am bagat si a iesit altceva, inshaa ALLAH pe viitor o sa ma abtin in ceea ce te priveste cu atat mai mult cu cat ai tras o concluzie foarte gresita cum ca am scris ca nu ti-ai apara religia.
    Numai bine!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

10.  
    Harnic memouna's Avatar
    Scuze sora mea,dar asa intelesesem...ceva de genul.Chiar vreau sa vad raspunsurile tutror care imi pot da un raspuns,chiar a tuturor.Dar sa incercam sa raspundem cat mai la subiect,la o intrebare nu?si asa e cel mai mic riscul de a se intelege ceva gresit..Imi cer scuze inca odata ,pt ca nu am inteles exact ..O zi buna tuturor inshaallah.

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks