Notices

Results 1 to 3 of 3
  1. Cele mai bune creatii ale lui ALLAH Subhanahu wa Ta`ala 
    membru de onoare maryam's Avatar

CELE MAI BUNE FIINŢE PE CARE ALLAH LE-A CREAT.

Oamenii de ştiinţă îşi împart părerile în două categorii:

1. cele mai bune fiinţe sunt îngerii, ei sunt din lumină, în supunere deplină şi îndeplinesc ordinele;
    2. cei mai buni sunt îngerii şi profeţii.

Corect este:
    a) Din trimişi doar cinci sunt cei mai buni: "zul asm", ei au întâmpinat foarte multe greutăţi în misiunea lor: Mohamed, Ibrahim, Moise, Isa, Noe.

(33) SURAT AL-`AHZAB, VERSETUL 7:
    " [Adu-ţi aminte] când am făcut noi legământ cu profeţii şi cu tine, cu Noe, cu Avraam, cu Moise şi cu Isus -fiul Mariei- şi când am luat de la ei legământ puternic,"...

Dintre aceştia cei mai buni sunt Mohamed şi Ibrahim. Şi dintre ei doi cel mai bun este profetul Mohamed.
    Profetul Mohamed este cea mai bună creaţie a lui ALLAH.
    b) Caracteristicile lor sunt mai bune ca ale îngerilor: Giabril, Mikail şi Israfil .
    Caracteristicile acestor îngeri sunt mult mai bune ca ale celorlalţi profeţi nemenţionaţi printre cei cinci de mai sus.
    c) Urmează restul profeţilor.
    În ceea ce priveşte omul:
    d) Cei mai buni oameni după trimişi sunt companionii profetului Mohamed .
    Apoi sunt aliaţii lui Allah cei pe care Allah îi iubeşte, viaţa lor e dedicată în totalitate lui Allah, ei sunt foarte aproape de Allah (prin actele lor de adorare, pomeniri, prin puritatea lor) şi Allah de ei.
    Allah i-a înzestrat pe aceştia cu mici semne, fiind aproape de miracolele profeţiilor (în Coran), ele sunt împotriva legii naturii (ex: oameni care merg pe apă, Maryam care a fost gravidă doar o oră şi l-a născut pe profetul Isa care a vorbit prunc fiind; Allah niciodată nu a ales o femeie să fie trimis sau profet).

(16) SURAT AN-NAHL, VERSETUL 43:
    "Şi nu am trimis mai înainte de tine decât numai bărbaţi, cărora Noi le-am trimis revelaţii. Întrebaţi-i pe oamenii pricepuţi în cărţi, dacă voi nu ştiţi."

1. Maryam face parte din acea treaptă imediată după profeţi numită "aulia" care primesc binecuvântări de la Allah.
    Minunile de la Allah le primesc doar profeţii.
    2. Oamenii kahf sunt un alt exemplu inclus în această categorie, ei au dormit 309 ani .
    3. Povestea lui Uzair. Acesta a trecut printr-un sat părăsit cu măgarul său. Allah i-a luat viaţa 100 de ani şi a revenit la viaţă găsind mâncarea intactă, dar măgarul l-a găsit lângă el numai oase. Allah a înviat măgarul, l-a acoperit cu cu carne, piele apoi a început să-şi mişte urechile.

(2) SURAT AL-BAQARA, VERSETUL 259:
    "Sau ca acela care a trecut pe lângă o cetate pustiită până în temelii şi care a întrebat: <Cum o va readuce Allah la viaţă după moartea ei?> Allah l-a lăsat atunci pe el fără viaţă o sută de ani, apoi l-a înviat şi i-a zis: < Cât ai stat tu [aşa] ? > I-a răspuns: <Am rămas o zi sau o parte dintr-o zi. > I-a zis [Allah]: < Ba ai o sută de ani şi uită-te la mâncarea ta! Nu s-a stricat! Şi uită-te la asinul tău! Şi te vom face pe tine un semn pentru oameni. Uită-te la aceste oase [ale asinului] cum le îmbinăm şi apoi le îmbrăcăm cu carne! >Şi când i s-a arătat lui desluşit aceasta, a zis: < Eu ştiu că Allah este peste toate Atotputernic! >"

Companionii erau oameni cu cele mai multe binecuvântări.
    * Omăr şi-a trimis armata în război cu Imperiul Roman, fiind condusă de Saria. Imperiul Roman era pe punctul de a câştiga.
    &#206;ntr-o vineri când Omăr ţinea predica a spus:
    -O, Saria, retrage-te lângă munte!
    Armata l-a auzit, s-au retras lângă munte, care fiind în spatele lor i-a ferit de Imperiul Roman şi au reuşit să câştige războiul.
    Când s-au întors la Medina i-au pomenit lui Omăr că au auzit vocea lui la Băd unde s-a ţinut bătălia. Distanţa Băd – Medina era de o lună de zile.
    * Abu Huraira a relatat că profetul Mohamed odată când venise la rugăciune la moschee era însoţit de nepoţii săi Hasan şi Hussein.
    &#206;n timp ce profetul Mohamed se apleca la rukku nepoţii săi se aşezau pe spatele său, acesta când se ridica din poziţia de rukku îşi prindea nepotul cu mâna pe la spate şi îl lăsa să alune uşor ca să nu se rănească. La fel se purta şi când era în poziţia de săgide.
    După ce a terminat rugăciunea lui Abu Hureira i s-a făcut milă de Hasan şi Hussein şi l-a întrebat pe profet dacă poate să-i ducă acasă la mama lor. Profetul Mohamed a fost de acord cu acest lucru.
    Când au ieşit din moschee, un fulger a luminat Medina până au ajuns acasă la mama lui Hasan şi Hussein.
    Aceasta este o binecuvântare primită de Hasan şi Hussein.
    * Huseid Ibn Hudeir şi Abad Ibn Bişr erau în vizită la profetul Mohamed , când au plecat de la acesta, în faţa lor aveau o lumină în calea lor şi când s-au despărţit această lumină s-a despărţit să ea în două şi i-a însoţit pe fiecare în parte până ce au ajuns la ei acasă.
    * A intrat un om la Othman Ibn Afan în perioada când acesta era calif.
    Othman i-a zis omului:
    -Vine cineva la calif când cel care vine a făcut zina?
    Omul i-a răspuns:
    -Mărire ţie, mai există revelaţie de la Allah?
    Othman i-a spus:
    -Nu, omul vede cu lumina lui Allah!
    * Saad Ibn Waqas a fost numit de către Omar, conducătorul oraşului Kufa din Irak (fosta Mesopotamie). Saad a fost unchiul profetului Mohamed din partea mamei (fratele mamei). Profetul Mohamed îl ţinea de mână şi spunea oamenilor:
    -Acesta este unchiul meu şi să-mi arate cineva dacă mai are un unchi ca al meu!
    Apoi profetul Mohamed s-a rugat pentru el:
    -O, Allah, răspunde rugii mele şi pe Saad Ibn Waqas cel mai bun ţintaş!
    Şi într-adevăr a devenit cel mai bun ţintaş.
    Profetul îi spunea:
    -Ţinteşte, loveşte!
    Saad a fost printre primii 10 vestiţi că vor intra în Rai şi a fost, deasemenea printre primii 10 ce au intrat în islam.
    Locuitorii din Kufa erau mereu nemulţumiţi de conducătorii pe care i-au avut. Se plângeau lui Omăr:
    - O, Omăr, acest om nu face foarte bine rugăciunea!
    Omăr l-a chemat pe Saad.
    Saad a spus:
    -Jur pe Allah, eu îndeplinesc rugăciunea care am văzut-o la trimisul lui Allah. Lungesc la primele două rakka şi scurtez la următoarele două rakka.
    Omăr a spus:
    -Acest lucru îl cred şi eu.
    Omăr a trimis un om la Kufa să se întereseze din moschee în moschee de Saad. Toată lumea îl lăuda, în afară de o singură moschee unde un om s-a ridicat şi a spus:
    -Jur pe Allah, dacă mă întrebi de Saad, el nu judecă corect între oameni, nu împarte corect, nu participă la război.
    Saad a ridicat mâinile şi a spus:
    -Eu am grijă de aceste trei lucruri. O, Allah, dacă acest supus a spus aceste vorbe ca să mintă, fă-i viaţa mai lungă şi lungeşte-i sărăcia, fă ca asupra lui să se abată fitna(încercări).
    Acest om a trăit mult, până s-a cocoşat şi pleoapele îi cădeau pe ochi. S-a întâlnit omul respectiv pe stradă cu nişte tineri şi le vorbea obşcen. Tinerii i-au spus:
    -Ce s-a întâmplat cu tine şehule?
    Aceasta este din cauza unei rugi făcute de un om credincios.
    * Săfina Ibn Făruh (Mahram numele adevărat) a primit porecla de săfina adică corabie deoarece neamul lui l-aîncărcat cu bagaje, profetul Mohamed, l-a văzut şi i-a dat această poreclă.
    IRHAS, sunt minuni ce i s-au întâmplat profetului Mohamed inainte ca el să primească revelaţia.
    Magia este un lucru înfăptuit de om, dar irhasurile şi binecuvântările sunt de la Allah.
    Diferenţa între un miracol şi o magie este ce i s-a întâmplat profetului Moise când toiagul său pe care l-a aruncat s-a transformat în şarpe. Vrăjitorii şi-au aruncat beţele lor vrăjind ochii lumii că sunt şerpi. La Moise era real, la vrăjitori era fals.
    * I s-a spus lui Isus:
    -Cum mergi pe apă?
    -Merg cu certitudine, cu iakin în Allah( încredere foarte mare în Allah)!
    -Şi noi credem la fel cu tine!
    -Oare este egal pentru voi aurul şi piatra? A întrebat profetul Isa.
    -Nu!
    -Pentru mine, da! le-a răspuns profetul.
    Caracteruisticile WALI:
    1.-credinţa în Allah şi în puterea Lui;
    -se poate lepăda de tot în această lume în afară de Allah.
    2.-e pios şi ştie că e urmărit de Allah, e cel mai îndepărtat de păcat.
    3.-dacă oamenii obişnuiţi privesc la această lume, cei pioşi privesc la Lumea de Apoi; nu sunt interesaţi cum sunt priviţi de alţii ci numai de Allah, privesc la începutul Lumii de Apoi, nu la această lume.
    4.-nu ignoră lucurile impuse şi cerute de Allah şi fac lucruri benevole pe care le-a făcut profetul Mohamed, toate mişcările lui sunt dedicate lui Allah, ei sunt aleşi de Allah să fie mai aproape de ei, cine îi urăşte, îl duşmăneşte pe Allah.
    Hadis." Abu Hureira relatează că a spus trimisul lui Allah:
    -A spus Allah: cine duşmăneşte un wali, îl vestesc cu războiul meu şi nu se apropie un supus de mine, decât când îndeplineşte lucrurile obligatorii şi dacă un supus se apropie de mine făcând din lucrurile neobligatorii, eu îl voi iubi."
    Omul ajunge să facă doar ce-l mulţumeşte pe Allah.
    Trebuie să-i iubim pe oamenii pioşi, să-i respectăm, să se roage pentru noi dar nu în sensul că ar fi mijlocitorii noştri pentru că acesta este cel mai mare păcat: asociaţionism (şhirk).
    Nu trebuie să ne orientăm către ei cu acte de adorare. Acestea sunt numai pentru Allah.
    * A spus Imamul Şefai:
    -Dacă vedeţi un om că merge pe apă sau zboară, să nu credeţi în el decât dacă a îndeplinit ceea ce a pomenit Coranul şi ce a făcut profetul Mohamed!
    Măsih Dăgeal va face lucuri pe care mintea unui om nu le percepe. El va fi un şarlatan. Nu va fi wali şi nici trimis.
    Un adevărat musulman nu se roagă decât la Allah , nu-i e frică decât de Allah, nu cere decât de la Allah ajutorul, nu se bazează decât pe Allah şi nu jură decât pe Allah.

(59) SURAT AL-HAŞR, VERSETUL 10:
    "Şi acelora care au venit după ei şi au zis: < Doamne, iartă.ne nouă şi fraţilor noştri care ne-au luat-o înainte întru credinţă şi nun e lasşă în sufletele noastre nici un fel de pizmă faţă de aceia care au crezut! Doamne, tu eşti Iertător, &#206;ndurător [ Ra`uf, Rahim]! >".

Hadis." A spus profetul Mohamed:
    -Dacă ceri, nu-i cere decât lui Allah!"
    Hadis.A spus profetul Mohamed :
    "Din credinţă face parte şi iubirea pentru companioni!"

Aceasta lectie a fost tinuta min fadliLLAH de catre Sekh Said, jazaahu ALLAH khairan.
    ALLAH sa o rasplateasca pe sora noastra care a scris-o.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 8 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

batool391 (11-26-2008), elif1977 (11-27-2008), Gabriela Gharabli (11-26-2008), gabriela guettat (11-26-2008), meebed (11-29-2008), Saira (11-27-2008), sara h (11-28-2008), umalkasem (11-26-2008)

3.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post

Allah i-a înzestrat pe aceştia cu mici semne, fiind aproape de miracolele profeţiilor (în Coran), ele sunt împotriva legii naturii (ex: oameni care merg pe apă, Maryam care a fost gravidă doar o oră şi l-a născut pe profetul Isa care a vorbit prunc fiind; Allah niciodată nu a ales o femeie să fie trimis sau profet).
    Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa baraktuhu!

Poti cita sursa, te rog? N-am mai auzit aceasta informatie pana acum...

Multumesc..

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by daniela_muslimah View Post
    Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa baraktuhu!

Poti cita sursa, te rog? N-am mai auzit aceasta informatie pana acum...

Multumesc..

Sursa exacta, adica DE UNDE ARE ACEASTA INFORMATIE, o sa-l intreb Inshaa ALLAH pe Sekh, lectia ii apartine.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks