Notices

Results 1 to 3 of 3
  1. Povestiri despre companioni radiya-LLAHU 'anhom 
    membru de onoare maryam's Avatar

Setea de invatatura

Abdullah bin Abbas ALLAH sa fie multumit de el, a spus:
    "Dupa ce profetul sall ALLAHU alaihi wa salam a incetat din viata, i-am spus unui prieten de-al meu ansar: "Profetul nu mai este cu noi, dar un mare numar de companioni , ALLAH sa fie multumit de ei sunt in continuare printre noi . Hai sa mergem la ei sa invatam despre practicile islamice."
    El a spus: " Cine te va insoti pentru ca sa inveti in prezenta acestor companioni eminenti?"
    Nu m-am descurajat, mi-am pastrat interesul pentru stiinta si am abordat fiecare persoana care se presupunea ca a auzit ceva de la profet . Am strans informatii importante de la ansari.
    Daca vizitam pe unul dintre companioni si il gaseam dormind, imi intindeam salul la usa si asteptam. Cateodata fata si corpul meu erau acoperite de praf, dar stateam pana se trezea si puteam sa-i vorbesc.
    Unii dintre ei spuneau: "‘Abdullah tu esti varul profetului , ai fi putut trimite pe cineva dupa noi. De ce te-ai deranjat, am fi putut veni la tine."
    Le-am spus: "Trebuia sa vin la voi, pentru ca eu sunt elev si voi sunteti profesorii mei."
    Unul dintre cei pe care il asteptasem a spus: "De cand ne astepti?"
    Le-am spus lor ca asteptam de mult timp. Ei au spus: "Ce pacat! Trebuia sa ne trezesti din somn."
    I-am spus: "Nu am vrut sa te deranjez pentru mine insumi."

Am continuat preocuparea mea pana a venit un timp cand oamenii au inceput sa se adune la mine pentru a invata.
    Prietenul meu ansar a realizat aceasta atunci si a spus:
    "Acest baiat s-a dovedit el insusi mai constient decat noi."

Sursa: “Povestiri despre companioni" de Shaikh Muhammad Zakariyya Kaandhlawi.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 6 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

batool391 (11-30-2008), Gabriela Gharabli (11-30-2008), gabriela guettat (12-01-2008), naidamasa (11-30-2008), Saira (12-12-2008), sasha81 (12-03-2008)

3. Modestia companionilor radiya-LLAHU 'anhom 

Relatat de Sahl bin Saad:

Era o disputa intre oamenii tribului Bani 'Amr bin 'Auf.
    Profetul a venit la ei insotit de alti companioni, pentru a ii impaca.
    Incepuse timpul de rugaciune dar profetul nu aparea; Bilal radiya-LLAHU anahu a spus Azanul (chemarea la rugaciune), dar profetul nu a aparut.
    Bilal a venit la Abu Bakr radiya-LLAHU 'anh si i-a spus:
    "A venit timpul de rugaciune si profetul intarzie, vrei sa-i conduci pe oameni in rugaciune?"
    Abu Bakr a raspuns: "Da.", asa ca Bilal a spus Iqama ruagaciunii si Abu Bakr a trecut in fata (pentru a conduce rugaciunea), dar profetul a venit mergand printre randuri pana a ajuns in primul rand.
    Oamenii au inceput sa aplaude si au aplaudat atat de mult; Abu Bakr obisnuia sa nu se uite incoace si incolo in timpul rugaciunii, insa cu toate acestea el s-a intors si l-a vazut pe profet stand in picioare in spatele lui. Profetul i-a facut semn cu mana sa sa ramana in rugaciune, acolo unde era. Abu Bakr l-a prins de mana si s-a rugat la ALLAH apoi s-a retras in primul rand si profetul a inaintat si a condus oamenii in rugaciune.

Cand profetul a terminat rugaciunea el s-a intors catre oameni si a spus:
    "O, voi oameni! Cand vi se intampla ceva in rugaciune voi incepeti sa aplaudati (sa bateti din palme). A bate din palme este permis doar pentru femei. Daca unuia dintre voi i se intampla ceva in rugaciunea sa, el trebuie sa spuna: "Subhan ALLAH" (Marire lui ALLAH), pentru ca cel care il aude spunand astfel sa-si indrepte atentia asupra lui.
    O, Abu Bakr! Ce te-a impiedicat sa-i conduci pe oameni in rugaciune cand ti-am facut semn (sa continui)?"
    Abu Bakr a raspuns: "Nu se cade ca fiul lui Abu Quhafa sa conduca rugaciunea in fata profetului."

Sahih Bukhari
    Volum 3, Book 49, Number 855

4. devotamentul companionilor 

Bilal radiya-LLAHU anhu era extrem de devotat lui ALLAH si ii facea o deosebita placere sa fie supus profetului si deasemenea profetul il pretuia foarte mult, nu ii refuza lui nimic.
    Odata, in timpul unei calatorii, venise noaptea si lui Bilal ii placea locul in care erau, el a spus: "(n.t. vom innopta) daca profetul ne va permite sa punem tabara aici."
    Profetul a spus:
    "Ma tem ca somnul adanc te va impiedica sa te trezesti in orele scurte ale noptii."
    Bilal avea mare incredere in sine insusi ca se poate trezi oricand in timpul noptii. El si-a asumat responsabilitatea de a ii trezi pe calatori. Ca o masura de precautie el si-a impus in sinea sa sa stea treaz toata noaptea. Insa l-a luat somnul pe neasteptate. El s-a trezit cand profetul l-a trezit si i-a spus:
    "Ei Bilal, cum e cu datoria ta?"
    El a spus:
    " O, profet al lui ALLAH! Nu am fost asa de neglijent inainte."
    Profetul a spus:
    "Fara indoiala ca ALLAH ia la Sine sufletele atunci cand El doreste si le reintoarce conform vointei Sale. Trezeste-te acum si cheama la rugaciune, pentru ca oamenii sa poata veni la rugaciune!"

Sursa: Devotatii companionii
    de Mail Khairabadi

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks