Thread: Femeia musulmana si cariera
Results 1 to 10 of 126
|
|
-
12-10-2008, 01:31 PM
Am gasit ceva destul de interesant pe gulf.news. Daca pana mai ieri, exista un stereotip in ceea ce priveste ingineria , acesta a fost eliminat.
Ingineria= domeniu masculin ! Nu mai este valabil in Emirate. Cultura emirateza incurajeaza femeile sa isi arate talentul in acest domeniu si bineinteles sa se afirme.
Este cazul Mozei Abdul Rahim Al Ali, o emirateza care detine pozitia de inginer arhitectural in Dubai.
"Tatăl meu mi-a încurajat întotdeauna pasiunea mea pt inginerie. El a fost convins ca pot face din asta o cariera."

A absolvit în 2000 facultatea de inginerie si arhitectură din cadrul Universitatii Al Ain şi de 6 ani lucreaza pt municipalitatea Dubaiului unde detine rezultate remarcabile.
"A fost o foarte mare provocare această profesie, dar am depăşit toate obstacolele care au intervenit. Shaikh Mohammed întotdeauna m-a încurajarat sa fac ceva pentru tara mea. Femeile din UAE sunt încurajate să devină lideri. "
Moza are 3 fii, toti la scoala primara. Ea isi imparte timpul cu înţelepciune, pentru a nu-si sacrifica viata de familie de dragul carierei .
"In fiecare zi imi ajut copii la lectii iar week-end -ul este separat de locul de muncă".
"Poti avea si viata de familie si cariera daca stii sa iti imparti timpul si sa iei decizii bune".
"Jobul meu m-a invatat sa fiu puternica. Am mult mai mult curaj si incredere in mine ca inainte. De asemenea, sunt mai respectata ca inainte pt realizarile mele."
-
Urmatorii 12 au spus mersi lui Mariyah pentru acest subiect
-
12-11-2008, 08:35 AM
Multumim Maryiah,
Este adevarat, sunt femei care lucreaza in acest domeniu.Femeile emiritiene sunt fff puternice atunci cand vine vorba de cariera.Nu se lasa infulentate de vechile traditii de a sta acasa cu copii, ci invers le face mare placere sa lucreze in diferite domenii.
Le poti gasi in banci,ministere,spitale.... si ceea ce-mi place mie mult este ca la poti vedea si la sectia de politie

Le poti vedea "in misiune" pe motocicletele sau masinile politiei si chiar a securitatii.
-
12-11-2008, 11:20 AM
corect sara cred ca e emirateana si nu emirateza....nu.?
eu am in cap un banc unde se ridiculiza un "emiratez"
am uitat sa precizez ca programul de lucru al doamnei de mai sus e 7.30-14.00.
E diferit de ce e la noi in Ro si nu numai. Bineinteles ca are timp pt familie.
La noi ca sa iti faci o cariera trebuie sa efectuezi ore peste program, tinand cont de programul 9-18, daca ajungi acasa la 9 seara tot e bine.Plus sambetele.
Aceasta doamna a semnat proiecte importante pt arhitectura Dubaiului desi are un program lejer. E alta viata in UAE. E vorba de finante pana la urma, daca iti permiti sa angajezi sufiecienti oameni nu trebuie sa epuizezi o mana de oameni la maxim si sa le distrugi viata de familie.
In ro insa in constructii si arhitectura e dezastru, se munceste non stop.
Si mie imi place politia feminina....politia iraniana e febletea mea , lol dar daca le vad si pe emiratiene sigur "ma indragostesc" si de ele.
-
12-12-2008, 08:07 PMAssalamu 'alaykum
E un subiect interesant si bine de adus in discutie. Femeia musulmana nu trebuie si nu are de ce sa fie inferioara unei alte femei,oricare ar fi religia si nationalitatea ei. Competenta si calitatile intelectuale nu tin cont de aceste criterii. Depinde insa extrem de mult de mediul in care se dezvolta fiecare fata de femeia ce va deveni peste ani. Nu e nevoie sa mentionez ca islamic,datoria sustinerii familiei ii revine barbatului, dar aceasta idee nu o exclude pe aceea ca o femeie sa fie foarte buna intr-un anumit domeniu.
Ma bucur sa citesc despre astfel de femei. Pentru ca imi dau seama ca se poate si pentru multe persoane poate fi un imbold. Si e cu atat mai interesant cazul,cu cat imi dau seama ca la un asa program de lucru, o femeie ar putea (in masura in care asta ar dori) sa si lucreze,dar sa se si ocupe de familia ei.
-
12-13-2008, 12:10 AM
O sa mai postez si alte cazuri in sh Allah....in curand
-
-
12-17-2008, 02:58 PM
Depinde de munca pe care o presteaza. Eu de multe ori sunt mai mult plictisita decat obosita.
Am mai "tradus" un articol dar din pacate nu il am la mine acum. Reflecta parerea unor barbati din Emirate despre femeile care lucreaza . In sha Allah cand ajung acasa il postez pe forum.
-
12-17-2008, 04:05 PM
n am citit tot, imi cer scuze dar eu nu cred in asa ceva...sa faci si serviciu bine si sotul sa l ai multumit si copii educati si ingrijiti...nu cred ca asa ceva i posibil...sa mai ai si zambet pe fata si sa te mai si ingrijesti...poate dupa toate astea n ar trebui sa te mai intrebi de ce si a mai luat o sotie...este prea greu chiar si cu soti mai putin pretentiosi...parerea mea.
cine le poate face pe toate cu succes mashaAllah si inshaALlah sa le usureze Allah toate si sa le rasplatesca dupa toate eforturile lor de a L multumi."Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]
-
12-17-2008, 04:09 PM
Cazul de astazi: Nariman al-Rostamani
Nariman al-Rostamani, 19 ani , este prezentatoare TV, de la vârsta de 12 ani. Deşi a devenit ceva obisnuit ca o femeie emirateza sa apăra la televizor, nu asa gandesc si cei mai conservatori emiratezi care cred ca aparitia femeilor este împotriva valorilor tradiţionale.
"Sa lucrez la televiziune nu a fost usor. Este ceva foarte neobişnuit pentru o emirateza."
"Familia mea nu m-a sustinut de la început. In cele din urmă, si-a dat acordul dar societatea inca ma blameaza.
"Celebritate nu e ceva usor aici, nu pt o emirateza. Prin malluri, mi s-a intamplat sa aud cuvinte urate la adresa mea, primeam si e-mailuri prin care mi se spunea ca nu sunt agreata pt ca nu respect traditia tarii mele."

La un moment dat, în jurul vârstei de 17,, nu a mai suportat opoziţia oamenilor si a Nariman vrut să se retraga din televiziune. Dar ea a început purtând shayla şi abaya.
"Când am inceput sa ma imbrac islamic, am fost acceptata mai bine. Toată lumea s-a uitat la mine în mod diferit, ca la o femeie matură, nu ca la un copil.
"Meseria mea este de a zâmbi cu toată lumea, de a vorbi cu toată lumea" .
"Oriunde mă duc eu trebuie să fiu atenta la ceea ce spun şi la ce fac, oamenii mă vor critica pentru orice mişcare ,ceea ce nu este bine."
Jobul ii ingreuneaza lui Nariman posibilitatea de a-si gasi un potenţial soţ in afara mijloacelor traditionale .
"Nu am nici o idee cum o sa-mi cunosc sotul, poate prin intermediul TV-ul , se va uita la mine, si apoi va merge la familia mea si ma va cere".
-
12-17-2008, 07:40 PM
Cand a inceput sa se imbrace islamic a fost acceptata mai bine?adica in poza aceea e imbracata islamic?
Ai dreptate nour si eu gandesc ca si tine.O femeie care are serviciu,chiar numai pana la ora 14-15,tot nu face totul cum ar trebui acasa.Sau poate are o femeie care se ocupa de treburile casnice,o alta care se ocupa de copii in timp ce ea merge de la serviciu direct la cosmetica si coafor
.Cand vine acasa isi saruta copiii pe frunte si ii trimite la culcare.
...si astfel se poate ocupa de toate.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |