Notices

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast
Results 111 to 120 of 126
  1. Femeia musulmana si cariera 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Am gasit ceva destul de interesant pe gulf.news. Daca pana mai ieri, exista un stereotip in ceea ce priveste ingineria , acesta a fost eliminat.

Ingineria= domeniu masculin ! Nu mai este valabil in Emirate. Cultura emirateza incurajeaza femeile sa isi arate talentul in acest domeniu si bineinteles sa se afirme.

Este cazul Mozei Abdul Rahim Al Ali, o emirateza care detine pozitia de inginer arhitectural in Dubai.

"Tatăl meu mi-a încurajat întotdeauna pasiunea mea pt inginerie. El a fost convins ca pot face din asta o cariera."

A absolvit în 2000 facultatea de inginerie si arhitectură din cadrul Universitatii Al Ain şi de 6 ani lucreaza pt municipalitatea Dubaiului unde detine rezultate remarcabile.

"A fost o foarte mare provocare această profesie, dar am depăşit toate obstacolele care au intervenit. Shaikh Mohammed întotdeauna m-a încurajarat sa fac ceva pentru tara mea. Femeile din UAE sunt încurajate să devină lideri. "

Moza are 3 fii, toti la scoala primara. Ea isi imparte timpul cu înţelepciune, pentru a nu-si sacrifica viata de familie de dragul carierei .

"In fiecare zi imi ajut copii la lectii iar week-end -ul este separat de locul de muncă".

"Poti avea si viata de familie si cariera daca stii sa iti imparti timpul si sa iei decizii bune".

"Jobul meu m-a invatat sa fiu puternica. Am mult mai mult curaj si incredere in mine ca inainte. De asemenea, sunt mai respectata ca inainte pt realizarile mele."

2. Urmatorii 12 au spus mersi lui Mariyah pentru acest subiect

AishaA (12-11-2008), Anamaria (12-22-2008), Arif Raif (12-19-2008), batool391 (12-10-2008), maryam (12-24-2008), meebed (12-10-2008), Saira (12-10-2008), sara h (12-11-2008), telmiza (12-20-2008), um-rahmun (12-11-2008), UMM TAREK (12-12-2008), Vijaya (12-11-2008)

3.  
    Quote Originally Posted by Yumna View Post
    Maryam,si acum tot mai crezi ca nu discuti degeaba cu unele persoane de pe forum?
    Trateaza-le cu indiferenta,ca altceva nu merita.E bine pt linistea ta.Chiar daca te supara,jicnesc,intoarce spatele cum se spune si gata,ne-am facut o parere despre fiecare.
    Acum cand stau si ma gandesc la postarile Marihei luate in general,ea ca si comportament,ca si mentalitate,seamana foarte mult cu o persoana "disparuta" de pe forum,ori sunt prietene,ori una si aceeasi persoana.
    Faptul ca arati ca mama mea nu cred ca iti da "autoritatea" de a-mi comenta mentalitatea si comportamentul si postarile, practic ce postezi pe forumul asta , tu draga? postari gen vanzatoare Obor : "n-o asculta pe asta, ca seamana cu prietena lui ursu".Nu-ti convine, nu citi:P multi s-au aratat incantati, altii mai ca tine se "nelinistesc". Nu esti obligata sa-ti dai cu parerea si se observa bine gradul tau de a intelege recenzia unui articol, te iei de cel care l-a tradus. LOL, penibil@@@@@

4.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Obraznica si "saritoare" ca intotdeauna,sa nu crezi ca nu stiu cine esti,dar nici nu ma intereseaza persoana ta.M-ai vazut o singura data la Taiba.Cum spunea Maryam,nu trebuie sa raspundem cu rautate la rautate,cu prostie la prostie.
    Tu chiar nu ai bun simt si jicnesti pe oricine aici pe forum care are doar alta parere?Ce educatie ai primit,draga mea?Si nu mai spun ca esti musulmana acum,sau asa se presupune.Ce comportament de femeie musulmana ai tu?

5.  
    dar draga mea , ce e islamic in postarile tale si ce e de la Obor?
    din pacate ca sa fim musulmani nu trebuie sa luam autorizatie de la tine. Tu chiar nu intelegi ca oricat ai incerca si oriunde si oricum, niciodata nu o sa ai autoritatea de a vorbi de Islamul unei persoane? Ya Allah, esti fara remediu, asta e cel mai mare pacat, cum zice si hadisul , este ca si cum l-ai omori.

Allah sa te ierte, ca eu nu.

cum ziceam:PENIBIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

6.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Maryah,uite cu aceasta postare termin cu tine,pt ca nu-mi place firea ta artagoasa,si urmez sfatul unei forumiste pe care l-am primit atunci cand discutam cu naisrep si anume:"nu te lasa tarata in astfel de discutii".Am sa te evit cat pot pe forum,pt ca nu-mi face placere sa discut cu tine,dar as vrea sa avem o alta ocazie sa ne revedem(desi cred ca iti e imposibil sa mai calci pe la Taiba),si sa vedem atunci daca mai ai acelasi tupeu cand stam fata in fata.Te-am provocat putin aici,este adevarat,am vrut sa-ti arati fata ta cu adevarat si nu ai rezistat prea mult si cred ca ai inteles tu ce am vrut sa spun si cu asta GATA!

7.  
    Eu una nu am sa termin.
    de aceea , desi stiu ca pt tine hadisurile nu au importanta ca tu oricum este prea "buna" si te descurci si fara, am sa postez ceva.
    Hai sa vedem ce zice Islamul de remarca TA:

Se relateaza de la Abu Kellabe radiyalllahu anhu: "Oricine acuza un dreptcredincios de necredinta este ca si cum l-ar fi omorat." (Bukhari, Muslim)

Se relateaza de la Anas ca Trimisul lui Allah - sallallahu aleyhi wa sellem - a spus: Trei lucruri fac parte din esenta credintei. Sa ridici mana de pe cel care spune La ilahe illaAllah; sa nu acuzi de necredinta pe motivul pacatuirii lui; sa nu il scoti din Islam bazandu-te pe o fapta a lui.

In relatarea lui Ibn Omar (radiyallahu anhu) Trimisul lui Allah a spus: "Ridicati mana de pe cei care rostesc La ilahe illAllah. Nu ii acuzati de necredinta din cauza unor pacate ale lor. Este mai aproape de necredinta cel care acuza cu takfir pe cei care rostesc La ilahe illAllah."

"Unui musulman ii este interzisa lezarea sufletului, averii, onoarei si castitatii unui alt musulman."

"Oricine care se roaga rugaciunea noastra, care se indreapta spre qibla noastra si care mananca din carnea animalului sacrificat de noi, este musulman; se afla sub protectia lui Allah si a Trimisului Sau."

Alhamdulilah,rabbiel alameen ca Islamul ma protejeaza de oameni ca tine.Si cu sau fara permisiunea ta, as vrea sa revenim la subiectul threadului, ca m-am saturat sa tot intervii cu remarci de 2 lei si sa crezi ca cineva te-a jignit, cu ce nu stiu? cand tu incepi . Chiar si tu recunoasti ca ai chef de provocari. Nu-ti convin articolele de presa NU LE CITI. Nu e obligatoriu.

8.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Nu te-am acuzat ca esti kafir,nu se poate un alt musulman sa acuze pe un frate de necredinta,fara ca atunci necredinta sa cada pe unul dintre ei.Citeste cu atentie postarea mea in care ai dubii.
    Si cu asta sallam aleykum si o zi buna!

9.  
    Deosebit Yumna's Avatar
    Inca ceva:este PERMIS sa spunem in unele situatii:comportamentul lui X este la fel cu comportamentul unui necredincios.
    La cate cursuri ai fost de poti sa interpretezi cum vrei?

10.  
    LoL
    acum se mai adauga si alte atribute

O intrebare peste penibil, nu ai nevoie de cursuri ca sa gandesti si sa tragi concluzia unui hadis, daca asta ofera "autoritate"( cuvantul zilei) tinand cont de cursurile unui om de-a lungul vietii, s-ar vedea limitat din punctul aceasta de vedere de a gandi aspecte pt care nu a frecvent nu stiu ce curs. Am frecventat daca asta te deranjeaza, destul de mult, zilnic, nu scap nici o seara de lectii : de la araba, la hadis, recitari , tafsir, sheici invitati etc., peste 6 h pe zi.
    Ce am postat e mai mult decat necesar, atata timp cat nu-s musulmana , evident altceva nu pot fi decat kafr.

11.  
    Harnic
    Assalamu aleykum

Surioara Yumna te rugam frumos sa postezi ceva care sa aibe legatura cu topicul. Daca scopul tau este doar sa discuti in contradictoriu despre alt subiect decat cel deschis de Mariyah te rugam deschide un alt topic.

Salam

12.  
    Harnic elif1977's Avatar
    Dragele mele Yumna si Mariyah, nu va suparati, dar e tare neplacut ce se intampla...

Si... dupa cate vad, amandoua aveti posibilitatea sa ( va ) trimiteti mesaje private, astfel incat sa nu transformam tot forumul intr-o razbunare generala sau intr-un concurs de desteptaciune ,, islamica''.... Daca aveti ceva de zis una celeilalte, de ce sa nu o faceti discret?

Si, apropos, v-as fi trimis pm, dar daca tot am vazut ca ati facut o chestiune publica din confruntarea voastra de idei, nah, am zis ca o data merge:P

Yumna draga mea, mie una imi place la nebunie threadul asta si toate exemplele prezentate, eu nu traiesc in o mie si una de nopti incat sa zic ca vreau numai si numai sa fiu numai o casnica fericita care gateste, spala, face curatenie, are grija de copii si se mai si parfumeaza pentru sot, iar la sfarsitul zilei, sotul nu mai poate de recunostinta si o iubeste vesnic , in timp ce soarele apune ( western movie style)

Eu vreau sa cred ca exista asa ceva, dar in acelasi timp sunt prea realista ca sa nu vad ca femeile musulmane sunt f vulnerabiile datorita acestui concept, si nu pot decat sa ma bucur ca isi dau sansa uni viitor dubolu asigurat, daca Allah le permite....

O zi frumoasa si VA ROG SA NU IMI LUATI NIMIC IN NUME DE RAU,
    Elif

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks