Results 1 to 10 of 47
|
|
-
membru de onoare

12-22-2008, 07:37 PM

Pentru ca articolul este foarte lung, dar extrem de util, cred eu, Inshaa ALLAH poate ne ajutam unii pe altii si facem o traducere pentru cei care nu inteleg engleza.
http://www.jannah.org/articles/xmas.html
Sau poate si mai bine ar fi sa ne impartasim unii altora, ma refer la cei care provin din familii ne-musulmane experienta participarii sau ne-pariciparii la astfel de sarbatori.
Fiecare are un exemplu, fiecare poate invata ceva.
Insa as dori sa ne abinem de la a comenta modul de actiune al celuilalt.
Va multumesc.
-
Urmatorii 5 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect
-
12-22-2008, 07:49 PM
eu promit sa redau feedback-ul dupa Craciun sau poate o sa postez live in serile de Craciun
-
12-22-2008, 07:54 PM
Geazac Allahu hair surioara.
Allhamdullillah de cind am intrat in islam,de cind Allah mia aratat aceasta cale,de cind am ales aceasta cale nu am mai fost nevoita sa particip la sarbatori crestine,Allhamdullillah ca nu mam intilnit cu aceasta problema,rudele ma inteleg,Subhanallah,niciodata nu miau reprosat faptul ca nui sun la sarbatori.La cele doua sarbatori musulmane de obicei parintii,bunica si bunelu sunt cei ce ne felicita,Allhamdullillah.Allhamdullillah.
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-
membru de onoare

12-22-2008, 08:02 PM
Pentru ca nu am participat de cand m-am intors la islam la nicio astfel de sarbatoare, alhamdulillah, am sa incep prin a spune ce facem noi, in familie cu astfel de ocazii.
Printre primele lucruri (legat de acest subiect!) pe care le-am auzit, a fost intrebarea: "Ce sa faci la o astfel de sarbatoare, cu ce te-ar ajuta?"
Si intr-adevar, uitandu-ma inapoi, nu pot decat sa-I multumesc Bunului ALLAH ca nu am participat niciodata la celebrari care nu au nicio legatura cu islamul si care nu m-ar fi ajutat la nimic.
Inca de la inceput, am invatat sa fac o separatie clara intre drumul meu si oricare alt drum, recunosc ca este numai Gratie lui ALLAH faptul ca familia mea, desi la inceput nu a primit ca si cum ar bea apa aceasta schimbare, in extrem de scurt timp s-a detasat ea, insasi de aceste obiceiuri, ALHAMDULILLAH!!!
Nici nu am avut probleme extrem de mari vreodata, poate, cum spuneam la o postare anterioara mi-e mai usor sa scriu despre asta.
In timpurile astea am preferat sa stau acasa cu copiii si cu sotul, sa plecam atunci cand s-a putut, fara a fugi de ceva
, ci doar profitand de zilele libere.
I-am invatat si pe ei de mici ca nu au ce sa sarbatoreasca si ca in aceste zile oamenii fac de fapt mult mai multe lucruri si mai grave decat sa celebreze, sunt timpurile cele mai incarcate de pacate, de nenorociri, de accidente si asta nu ca sa-i speriem, dar asta este realitatea.
SI CRED CA SUNT TIMPURI, ATUNCI CAND SE INTAMPLA NENOROCIRI CARE LUI ALLAH NU-I PLAC, PENTRU CA NU NE-A SPUS NOUA MUSULMANILOR SA FACEM CE FACE EI.
De aceea am preferat sa inmultim faptele bune si sa profitam de timpul acesta .
Fie citim Coran, fie invatam ceva nou, fie facem mai multe rugaciuni voluntare, fie ne bucuram pur si simplu, in mod islamic de credinta noastra.
De dragul nostru, min fadliLLAH, parintii mei au incetat sa mai impodobeasca brazi
, nici nu au vreo placere deosebita pentru ritualurile de paste, de exemplu, insa inainte cu o saptamana doua le cumpara copiilor cate ceva si noua, dar nu e ceva neobisnuit ptr ca asta se intampla foarte des intre noi si ei.
De multe ori vin ei la noi la masa, cum spuneam suntem liberi toti asa ca timpul ne permite sa fim mai mult impreuna.
Cred ca singurele semne ca este sarbatoare este faptul ca mama de zeci de ani pregateste pe langa noutati acele preparate traditionale, DIN CARNE HALAL.
Este un mare atuu faptul ca si ei au renuntat sa urmeze lucrurile cu care au fost obisnuiti si poate de dragul copiilor s-au islamizat
in mare proportie. Chiar vorbeam odata cu ei si ii intrebam, mai ales pe mama care a citit Coran de nu stiu cate ori...cum e posibil, ai renuntat la 50 de ani la un stil de viata, ce te face sa nu spui sahada...nu mananci ce este intrezis, nu bei, nu te rogi aiurea (nici cruce nu-si face, nici sa nu auda ca
ALLAH are fiu...alhamdulillah) si in afara de faptul ca i-ar fi greu sa poarte batic ptr ca "mor de cald, ma sufoc cu ceva pe cap" si "sa stii ca daca tata ar accepta eu as intra in islam, oricum eu cred ca islamul este unicul adevar de la ALLAH.", nu a avut niciun alt argument.
Ba mai mult, ei amandoi au spus sahada, dar nu ca sa se converteasca, ci pentru ca , ALLAH stie, dar ei spun ca, cred cu tarie in aceasta marturisire, copiii se distreaza de minune sa-i invete sa se roage, insa tata chiar spunea intr-o zi, mai da` mai scurta nu se poate plecaciunea asta ca ma doare spatele dc stau atat aplecat
.
Este un mod de viata, nu spun ca e usor, mai ales ptr ei, insa au depasit cu voia lui ALLAH faza imatura de a crede ca daca nu impartasim niste traditii- cu care oricum nici crestinismul nu prea are legatura, nu ii respectam sau mai stiu eu ce.
Este un mod, sunt 11 ani de cand nu sarbatorim cu ei si suntem totusi impreuna.
Asa a fost sa fie la noi.
ALHAMDULILLAH LI NEAMATIL ISLAM, ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH!
-
-
12-22-2008, 08:21 PM
As'salamu aleikom wa rahmtullahi
Oh surioara mi-au dat lacrimile la cele citite..il rugam pe Allah sa ne calauzeasca parintii cei dragi noua...si noi sa nu pierdem nici o clipa din aceasta viata ..intotdeauna sa le explicam cu "frumosu" pe ocolite sau direct..depinde cu cine ai de-a face...dar trebuie sa ne dam toata silinta sa-i salvam...ei ne-au salvat de la multe cand eram mici..bineinteles cu voia lui Allah..si noi trebuie sa incercam sa-i salvam in viata de Apoi.
Referitor la Sarbatorile lor:
Orice parinte va intelege ca atunci cand are un copil bun...care ii viziteaza zilnic..sau care ii cauta zilnic..si se poarta frumos cu ei...etc etc etc...daca ii explici nu are cum sa nu accepte...chiar cerandu-le evidente ptr ce sarbatoresc aceste zile...nu vor avea...
Vor intelege intr-un final ca de fapt sarbatoresc ceea ce oamenii au inventat..Isus(pacea fie cu el ,nu a dat nici o indicatie in acest sens)
Sfatuiesc noii musulmani sa aiba rabdare si sa le explice frumos sa le aduca evidnete ca ceea ce sarbatoresc nu este de la Dumnezeu...si invatatii de la inceput asa...daca astazi facem compromisuri cu ei ...maine la fel...si tot asa intram in Hora..
Allah sa ne calauzeasca..Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

12-22-2008, 08:29 PMA, apropo de fetele nou intoarse la islam, nu eram casatorita atunci cand m-am convertit si am apucat la mama acasa primele sarbatori de acest gen si eu ------------morfozata
, asadar nu aveam "spate".
Cred ca atunci a fost ceva mai dificil, insa nu am stat la masa cu ai mei, decat cu conditia sa nu manance si sa nu bea cand sunt in preajma, a fost o perioada mai putin lejera, pana ne-am obisnuit asa de altfel unii cu altii, dara sa cum ai spus iman, o chestiune de timp.
Insa ALAH m-a ajutat sa ma accepte asa si sa nu trebuiasca sa-i accept eu asa cum erau, ptr mine, subliniez ptr mine, asta e o dovada ca binele triumfa intotdeauna, indiferent cat de greu e drumul catre lumina.
-
12-22-2008, 10:43 PM
maryam, eu cred ca tu esti un caz fericit, foarte fericit, insa din pacate extreeem de izolat
allah te-a oubit mult in acele momente de ai mers asa cum ai mers... pacat ca este numai ceva izolat acest cazul tau

-
Harnic

12-22-2008, 10:54 PMAssalamu aleykum
Eu am preferat sa adopt alta conduita in legatura cu sarbatorile crestinilor. Avand in vedere ca imi respect si imi iubesc parintii care sunt destul de batrani...si pe care numai Bunul Allah stie cat mi mai lasa, totdeauna iau masa de sarbatori cu ei dar am pus o conditie...fara carne de porc. Alcool la noi in familie oricum nu se bea. Le-am explicat si le-am adus articole scrise in care carnea de porc este descrisa ca cea mai toxica si daunatoare corpului uman...cel putin dintre carnea care se consuma uzual. Astfel i-am convins...si acum la mine in familie nimeni nu mai mananca carne de porc. Elhamdulillah!
Asa ca practic am reusit sa transform acea masa de sarbatori intr-o masa pe care o luam in familie, unde discutam vrute si nevrute.
Salam
-
membru de onoare

12-22-2008, 11:18 PM
Iti jur pe ALLAH ca astazi, dupa ce am postat acest subiect, am stat si m-am gandit si mi-am spus continuu aceleasi, da` aceleasi vorbe pe care tu
le-ai scris aici.
Mai putin cele cu izolarea.
Am facut 2 raka doar ca sa-I multumesc lui ALLAH ptr aceste daruri si mi-am dat seama ca orice altceva este atat de mic comparativ cu acest dar.
Inshaa ALLAH sa ne iubeasca ALLAH si sa mergem NUMAI ASA CUM TREBUIE.
Jazaaki ALLAHU khairan ca mi-ai dat un nou prilej de a spune iar si iar alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.
Asa sa te ajute si sa ne ajute pe noi toti.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |