Pentru ca articolul este foarte lung, dar extrem de util, cred eu, Inshaa ALLAH poate ne ajutam unii pe altii si facem o traducere pentru cei care nu inteleg engleza.
http://www.jannah.org/articles/xmas.html
Sau poate si mai bine ar fi sa ne impartasim unii altora, ma refer la cei care provin din familii ne-musulmane experienta participarii sau ne-pariciparii la astfel de sarbatori.
Fiecare are un exemplu, fiecare poate invata ceva.
Insa as dori sa ne abinem de la a comenta modul de actiune al celuilalt.
Va multumesc.
Results 21 to 30 of 47
|
|
-
membru de onoare

12-22-2008, 07:37 PM

-
-
12-24-2008, 02:50 PM
mashaAllah surioara iman, ca bine zici...e taaaare greu....imi doresc nespus sa mi vad familia, mai ales pe cei dragi musulmani, imi doresc ca Allah subhanahu wa ta ala sa aiba mila de ei si sa le deschida pieptul si ochii sa vada adevarul....cand eram in tara poate mergeam acasa, nu mai retin daca in fiecare an, dar stiu ca atunci era si vacanta si se nimerea asa....ma comportam normal ca intr o oarecare alta zi din an alaturi de parintii mei, nu spuneam nici craciun fericit nici mai stiu eu ce, sa ciocnesc oua sau altele cate se obisnuiesc si ei nu se suparau, ma intelegeau ( sau cel putin nu mi au aratat o niciodata)....poate de anul nou le spuneam la multi ani ca de fiecare data cand aveam prilejul sa o fac, imi doresc sa fie multi multi alti ani alaturi de mine, chiar si asa, la distanta....ca cea care ti a dat viata si te a crescut si te a educat cum a stiut si a putut ea mai bine, nu mai este nimeni pe acest pamant....inshaAllah sa fie sanatosi si luminati ...ceea ce doresc pentru toti parintii nostrii nemusulmani.....amin ya rabb.
"Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]
-
12-24-2008, 06:05 PM
Ai dreptate Aisha titlul e putin cam exagerat, pt ca omul e supravetuitor prin firea lui, a supravetuit celor mai grele vremuri, celor mai asupritoare si tiranice regimuri evident ca va supravetui si in vizita la niste rude. Pana la urma factorii amenintatori sunt redusi si pot fi anihilati usor.
-
membru de onoare

12-25-2008, 05:24 PMDa, aveti dreptate cu supravietuirea, dar credeam ca s-a inteles ca titlul e un pic haios, nicidecum dur............................ca doar nu e ptr nimeni o chestiune de supravieturire, poate trebuia sa scriu asta de la inceput...

-
12-26-2008, 03:29 PM
Inspirata de presedintele Iranului care a transmis crestinilor un mesaj cu ocazia Craciunului dar si nevoita de promisiunea facuta a relata un Craciun alaturi de crestini, am revenit cu feedback-ul.
Sunt putin cam ocupata , deci am sa ma grabesc sa raspund, e cam varza in capul meu dar sper sa se inteleaga ce am de transmis.
In primul rand, dupa 2 zile petrecute alaturi de crestini care erau in plina sarbatoare consider ca acest thread nu isi are rostul. Cred ca trebuie sa ne vedem de ale noastre si sa incetam aluziile la un popor protejat de Coran, Nu cred ca un crestin care a luat masa cu noi de Ramadan ar replica pe un forum crestin cum a supravetuit ramadanului alaturi de musulmani.Un crestin evident, s-ar putea simti jignit de existenta unui asemenea thread. Religia noastra nu stipuleaza nimic negativ despre sarbatorile lor, nu avem nici o evidenta clara ca acestea ar putea sa ne afecteze in vreun fel credinta.
Si traind alaturi de ei , am gasit ca elementele nocive sunt f reduse, o parte din ele chiar neexistente.
Cum e sa fii de Craciun alaturi de crestini? Normal, ca in oricare zi, din pacate voi da dreptate presedintelui Iranului, desi eu sunt extrem de moderata in viziuni, insa crestinii din ziua de astazi au diminuat conotatia religioasa a Craciunului. Ei nu se roaga mai mult in aceasta perioada, ci pun mare pret pe consumul unor alimente sau bauturi specifice. Si la Tv se insista pe aceste zile sfinte dar putin se aminteste de Iisus, mai mult se aminteste de voie buna, mancarica buna, bautura la discretie si dorinte pt anul ce vine.AR trebui sa fie un eveniment emotionat sa sarbatoresti nasterea fiului lui Dumnezeu, un profet pt noi, speranta mantuirii pt ei, insa din pacate crestinii din ziua de astazi nu prea mai asculta de profeti, nu mai sunt f interesati de semnificatiile sarbatorilor, prefera vizitele din casa in casa in locul celor la biserica .
Alaturi de familia mea si cativa invitati, am petrecut un Craciun f laic , atat din partea mea, cat si a lor. Nociv pt religia mea , nu a fost absolut nimic, nimeni nu mi-a dat porc, nimeni nu mi-a dat alcool.
-
membru de onoare

12-26-2008, 11:50 PM
Nerelevant din pct meu dvd, asta este un forum islamic, dc intra un crestin cu simtul umorului suficient de dezvoltat, va citi si va vedea ca nu e o tragedie ptr niciun muslim si nu si-a pus nimeni probleme existentiale in leg cu sarbatorile lor
.
Dar daca intra un musulman pe forumurile crestine si citeste cum ar trebui noi sa fim exterminati.
Sincer, mi se pare un pic cam ca drobul de sare...
, nu cred ca cineva cu mintea destupata ar putea sa se simta jignit.
Cred ca esti tu prea vigilenta.

-
Incepator

12-26-2008, 11:54 PMAm scris un ditamai raspunsul lung,plin de explicatii si citate si cate si mai cate,m-am gandit si l-am sters pana la urma!Ce rost are cand unii dintre voi ne considerati dusmanii vostrii,cand unii dintre voi va credeti superiori noua,va bateti joc de sarbatorile noastre,de obiceiuri,de traditii!
Pana la urma,la final,ne va judeca Dumnezeu pentru ce-am facut si ce nu,pentru ce-am spus si ce nu,pentru cat ne-am rugat sau nu,pentru FALA noastra sau nu,pentru deraderea si amagirea ca suntem mai buni sau NU!
Multumesc oricum celor care mi-au urat SARBATORI LUMINATE,le-am primit din toata inima,asa cum din toata inima le urez si eu la randul meu,de sarbatorile lor!
-
membru de onoare

12-26-2008, 11:55 PM
Ma bucur ptr tine maryah, numai ca asa cum spunea o sora, aici, pe forum, poate este cazul sa delimitezi situatia ta, poate ptr alte fete nu a fost atat de superb, nu?
Cat despre...AR trebui sa fie un eveniment emotionat sa sarbatoresti nasterea fiului lui Dumnezeu,
, citat care apare la incceputul unei fraze care iti apartine, ai sa ma convingi (nu ca ar trebui sau ca ar conta, dar avem dreptul sa ne expunem parerile, nu? Atat timp cat suntem nevoiti sa le "suportam"
pe ale altora) atunci cand va intra un musulman drept-credincios si va spune/scrie, ca a fost foarte emotionant sa sarbatoreasca asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
-
Incepator

12-27-2008, 12:14 AMOoooo maryam,nu e cazul sa stau sa caut in forum ca sa-ti dau citate!
Daca am interpretat gresit,greseala mea,imi fac mea culpa!Eu vin aici pe forum ca sa invat,sa nu emit judecati in necunostinta de cauza,de la multe dintre voi,de dincolo,nu de aici,am invatat multe,eu sunt prima care in discutii ref,la musulmani spun celorlalti ca islamul nu e asa cum ei cred,ca musulmanii nu-s raul pe pamant,se poate sa-mi bat gura de pomana,se poate sa ma insel.....insa eu tot mai sper intr-o lume in care fiecare sa-si vada de credinta lui,sa nu-i fie luate in deradere convingerile si sa nu mai incerce sa-l convinga nimeni ca el e prost!Daca vrea Dumnezeu se desteapta,daca nu,nu!
El stie mai bine ce vrea de la fiecare dintre noi!
Edit:si daca si la voi vine un nou an,ti-l doresc plin de intelepciune,de sanatate si de bucurii pe calea lui Dumnezeu!
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

dar daca intra un crestin, poate ca s-ar simti un pic ranit...cum ne-am simti si noi daca am citi.. Ghid pt crestini...pt a supravietui sarbatorilor musulmanilor,,,,