aiscia (01-31-2009), AishaA (01-31-2009), Arif Raif (01-31-2009), aynur (02-01-2009), Betti (10-07-2009), Gabriela Gharabli (01-31-2009), gabriela guettat (01-31-2009), iman99 (01-31-2009), maria13maria (02-21-2010), Mariyah (03-01-2009), nour (01-31-2009), Saira (01-31-2009), um-rahmun (02-10-2009), umalkasem (01-31-2009), ummraschid (01-31-2009)
Thread: Un verset pe zi!
Results 1 to 10 of 44
|
|
-
membru de onoare

01-31-2009, 02:47 AM

Inshaa ALLAH sa meditam macar la un verset pe zi si sa-l impartasim si celorlalti.
Pentru sfarsitul acestei nopti si inceputul unei noi zile:

"Cu adevarat, omul a fost creat foarte nerabdator."
(Surat Al-Ma'arij:19)

-
Urmatorii 15 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect
-
01-31-2009, 11:54 AM
As'salamu 3aleikom wa ra7matullahi wa barakatuhu
"Ci numai aceia cred in versetele Noastre,care atunci cand ele le sunt pomenite,cad,prosternandu-se si aduc lauda si slava, Domnului lor,fara ca ei sa fie semeti"
"Cand coastele lor parasesc culcusurile pentru a-L chema pe Domnul lor cu frica si cu nadejde si ei fac milostenie din cele cu care i-am inzestrat"
(Traducerea sensurilor Surah-as-Sajda)
Nota: La cest verset se recomanda prosternarea
JazakaAllah khairan surioara Maryam pentru initiativa.Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
Harnic

01-31-2009, 12:08 PMAssalamu aleykum
“Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa, pentru cel care nadajduieste in Allah si in Ziua de Apoi si Il pomeneste pe Allah mereu” [Coran 33:21]
Scopul acestei vieti este de a servi si de a ne supune lui Allah subhana wa taala.
Profetul Mohamed salalahu alayhi wa salam a aratat musulmanilor cum sa performe toate actele de veneratie.El intotdeauna a felicitat si s-a despartit de companionii lui cu salutari si invocatii de pace, care sunt recomandate pentru toti musulmanii.
salam
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
01-31-2009, 03:13 PM
Mashallah,Allah subhanahu sa va rasplateasca:
``sura 5 verst 61``
``Si daca ei vin la voi va spun: "Credem!".(72) Insa ei intra cu necredinta
si ies cu ea, iar Allah Stie prea bine ce ascund ei.``
(72) Cuvantul "a crede" inseamna a avea incredere in ceea ce a spus Profetul
Muhammed. "Dreptcredinciosul" este cel care crede în unicitatea lui Allah, în profetia
lui Muhammed, în existenþa îngerilor si în mesajele tuturor profetilor anteriori
lui Muhammed, în scripturile care le-au fost revelate, în Ziua de Apoi si in ceea ce
a fost predestinat. “Dreptcredinciosul înseamna un grad de evlavie superior
musulmanului; uneori se foloseste cu sensul de "religie islamica".
-
01-31-2009, 04:15 PM
assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

" Si zi-le robilor Mei sa spuna ceea ce este mai frumos; caci Seitan starneste vrajba intre ei, iar Seitan este un dusman invederat al omului! (17: 53)"Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]
-
01-31-2009, 06:55 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuh,
jazakAllahu khairan wa barakAllahu fiki, surioara Maryam!
"De vei intinde tu mana spre mine ca sa ma omori, eu nu voi intinde mana spre tine ca sa te omor, caci eu am frica de Allah, Stapanul lumilor."
[5:28]
Profetul
a spus:
" Cand doi musulmani se infrunta cu sabia, atat cel ce ucide, cat si cel ce a fost ucis vor salaslui in Iad." Companionii au intrebat "O, Mesager al lui Allah, acela a fost un ucigas, insa de ce si victima sa (cel ucis)? Profetul
aspus: "Deoarece si acesta a fost dornic sa-l ucida pe celalalt." (convetit)
Profetul
a mai spus:
"Vor veni incercari (fitna) foarte curand. Pentru cel ce va sedea va fi mai bine decat cel ce sta in picioare. Si pentru cel ce va sta in picioare va fi mai bine decat pentru cel ce va merge. Si pentru cel ce merge va fi mai bine decat pentru cel ce alearga." El fu intrebat: "Spune-mi ce sa fac daca cineva intra in casa mea si vrea sa ma ucida?" El a raspuns: "Fii precum fiul lui Adam." (Musnad Ahmad, Abu Dawud, At-Tirmidhi; Muslim)
sursa: Istorisiri despre Profeti - Ibn Kathir
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
01-31-2009, 09:14 PM
SALAM ALEYKUM
"EL l-a facut pe om dintr-o picatura si iata ca el [omul] este cartitor invederat."
SURAT AN-NAHL verset 4
Cartitor invederat = adversar al Creatorului sau,contestandu-I unicitatea si opunandu-se trimisilor Sai.
-
-
02-02-2009, 12:00 AM

mashaAllah surioara maryam pentru initiativa:smile06:
Yunus: 107 "SI daca Allah te atinge cu un rau,[sa stii ca] nu este cine sa-l indeparteze decat numai El!Iar daca El iti voieste un bine,nu este nimeni care sa poata respinge harul Sau. El ii atinge cu aceasta pe cei care voieste El dintre robii Sai ,iar El este Iertator si Indurator."
-
02-02-2009, 07:04 PM
SALAM ALEYKUM
"Ei ii iau pe rabinii lor si pe calugarii lor,precum si pe Mesia,fiul Mariei,ca Domni in locul lui Allah,in vreme ce li s-a poruncit sa nu adore decat un singur Dumnezeu,in afara caruia nu este [alt] Dumnezeu.Marire Lui!El este deasupra celor pe care-i asociaza Lui!"
Surat AT-TAWBA verset 31
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |