Notices

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 51
  1. India........taj Mahal 
    Incepator ayesha's Avatar
    M-am gandit sa postez si eu despre India,(o tara pe care,acum o iubesc),din dorinta de a va impartasii si voua farmecul acesteia,voi incerca sa descriu cat mai pe scurt,ceea ce am trait chiar eu,fiind in India.Prima data cand am ajuns in India ,totul a fost ceva nou ptr mine.Ca si europeanca,alba,totul era "o alta lume",cum dealtfel si eu eram o ciudatenie ptr oamenii care intorceau capul pe strada,dupa mine.Cu toate ca purtam Burkha,ochii si putinul pielii neacoperit le atragea atentia,facandui sa susoteasca......."american,american".Este minunata trecerea brusca de la masini moderne,haine stilate,aerul rece al europenilor de a merge pe strada si a vorbii..........la o lume veche,plina de valori care in amalgamul sau de culori si caractere diferite nu stii de care sa te lasi atras mai repede.Din momentul in care am calcat pamantul acestei tari, care dupa cum bine stiti este impartita in 22 de state,fiecare stat avand traditiile sale dialectul sau, sau limba sa.De cum cobori din avion,nu poti sa nu simti schimbarea brusca,incepand cu aerul cald-uscat,parfumat datorita mirosului de santal cu mirosul florilor de portocal(daca este sezonul) si "miros de peste din mare"(mirosul unic al Indiei).Oamenii sunt precum furnicile,fiecare mergand in treaba sa,o galagie si un amalgam de sunete pe strada...........plina, de "traditionala"ricsavala.

Farmecul te cuprinde in momentul in care te vezi in mijlocul vegetatiei,un amestec de verde crud al orezului,cu o multitudine de sariuri cat mai viu colorate,dandu-ti impresia ca te aflii pe un camp cu flori.Lendrii de toate culorile,copaci ce par a se rasucii dupa tine ,din ei atarnand liane ,par a fii si ei niste oameni imbatraniti de timpul ce a trecut peste ei.
    De aici, din aceasta tara fermecata a aparut,poate cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor,ci anume TAJ MAHAL.

Shah Jahan si Mumtaz Mahal

Povestea sultanului indurerat care a construit Taj Mahal-ul in cinstea sotiei sale este la fel de dureros de frumoasa... In 1612, o adolescenta, pe numele ei Arjumand Banu, s-a casatorit cu Shah Jahan, domnitorul Imperiului Mughal, in varsta la vremea aceea de 15 ani. Redenumita Mumtaz Mahal, fata i-a daruit lui Shah Jahan 14 copii si a devenit sotia sa favorita.

Dupa moartea lui Mumtaz, in anul 1629, sultanul indurerat a decis construirea unui monument care sa cinsteasca memoria sotiei sale. A fost nevoie de 20.000 de muncitori, 1.000 de elefanti si aproape 20 de ani pentru inaltarea acestui maiestuos monument care este Taj Mahal-ul, construit din marmura, cu interioare luxos decorate, din turcoaz, agat si jad.

Shah Jahan nu a reusit niciodata sa duca la indeplinire construirea mausoleumului din marmura neagra pe care il planuise pentru el insusi. Detronat de fiul sau, Shah Jahan a fost tinut prizonier in Fortul Rosu din Agra, unde a petrecut ore de singuratate si de durere privind, peste raul Jamuna, monumentul dedicat iubitei sale regine. Pana la urma, sultanul a fost ingropat alaturi de sotia sa, in Taj Mahal.

2.  
    moderator amal's Avatar
    si cat dureaza un tatuaj cu henna? cate zile rezista pe piele?
    pe mine nu ma atrage in mod deosebit...dar as incerca o data.

am observat ca femeile orientale sant din fire mai feminine si le plac foarte mult sa se impodobeasca... aici ne "gatim" mai mult pt evenimente, sau cand iesim, decat pt noi...parerea mea.

3.  
    membru de onoare genan's Avatar
    depinde.... de calitate si mai ales de cat de des te speli...
    eu am avut pe mana si spaland in fiecare vase , mi-a tinut cam 2 saptamani , poate si mai mult....

4.  
    moderator Saira's Avatar
    vreau si euuuuuuuuuu ca-mi place de mor!

5.  
    moderator amal's Avatar
    eu vreau haine orientale...si machiaj facut de o cunoscatoare...eu stiu sa-mi fac, dar oriental n-am incercat...oricum cred ca se potriveste mai bine la cele cu 'origini' orientale...

ce m-a distrat la multe femei orientale a fost ca au o competitie genul "cine e cea mai frumoasa din tara", care mi se pare putin puerila...si unele romance au acest defect, caci pt mine e un defect...oricat de frumoase am fi, tot exista o femeie mai frumoasa decat noi...frumusetea femeilor este diferita, nu poate fi intotdeauna comparata, iar frumusetea sufletului este mai importanta si mai de dorit...mai pretioasa...

6.  
    moderator batool391's Avatar
    Stie cineva daca pot cumpara un saree indian in Romania? De mult timp caut.

7.  
    Deosebit QURRAT-UL-AIN's Avatar
    Pace in suflete tuturor!

Eu am sute de melodii indiene, cu multi si multe artiste din India si Pakistan, un prieten indian venit in Romania mi.a inmanat un cd. cu muuuuuuuulte melodii, de atuci sunt topita dupa muzica asta si cea pakistaneza, as putea sa.ti dau si niste site-uri de unde sa iei,sau as putea sa.ti trimit eu mai multe cd.uri cu mp3.Ce spui?

Quote Originally Posted by latifa
    Eu mor dupa muzica indiana si nu am numai vreo 3 melodii.Ayesha,nu ma poti sjuta sa-mi fac rost de mai multe?

Si daca ai ceva poze cu indience ,ca-s frumoase foc si ce haine faine au
    "ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")

8.  
    Membru Special Anna's Avatar
    mai fetelor vb de henna fara mine??sunt innebunita dupa ea de fapt dupa tatuaje...vroiam sa imi fac inainte de convertire al hamdu li Allah ca am tot amanat si nu am mai facut acuma vreau cu henna...lasa ca va aduc eu henna sa ne pictam toata ziua:d
    da cine stie sa imi spuna si mie ce e henna pentru par????:smile33:
    iubitele mai puneti modele de henna....mwaaahhhh
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

9.  
    membru de onoare genan's Avatar
    anna, henna pt par e un pik altfel... se gaseste si in romania.. e importata din franta.. sunt niste cutii negre sau rosii.. in bucuresti le gasesti la cora sau la metro... aceea luata nu stu cum se pune pe par....

insa daca poti face rost, exista in tarile arabe henna, tot praf bineinteles, insa se vinde in bayar, d unde iei si condimentele....
    eu din aceea am folosit... cam 200de grame la un par lung, si amesteci cu ceai negru,cu un galbenus de ou ,pana se face ca o crema... apoi o pui pe par, si stai cu ea cam 6-8 ore.... de preferabil stai noaptea sa dormi asa, si ca sa nu murdaresti perna, iti pui o punga pe cap sau asa ceva....
    eu asa am facut si a fost bine...
    daca iti faci, insha allah sa iti iasa

10.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by anna
    mai fetelor vb de henna fara mine??sunt innebunita dupa ea de fapt dupa tatuaje...vroiam sa imi fac inainte de convertire al hamdu li Allah ca am tot amanat si nu am mai facut acuma vreau cu henna...lasa ca va aduc eu henna sa ne pictam toata ziua:d
    da cine stie sa imi spuna si mie ce e henna pentru par????:smile33:
    iubitele mai puneti modele de henna....mwaaahhhh
    In special pentru tine Anisoara

11. Pentru Anna 
    Membru de onoare imanikka's Avatar

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks