Notices
 
Results 1 to 1 of 1
 1. O conceptie gresita despre manhajul salafilor 
  #1
  moderator aiscia's Avatar
  Join Date
  Apr 2006
  Location
  Italia
  Posts
  770
  Thanked
  263
  Rep Power
  818  O conceptie gresita : manhajul salafilor nu este corespunzator timpurilor noastre


  Intrebare:

  Anumite persoane sustin ca manhajul lui Ahlus-Sunnah wal Jamaah nu poate fi urmat in aceste vremuri, si vad (ca si proba pentru sinteza lor) ca normativele precise ale Shariei detinute de Ahlus-Sunnah nu pot fi puse in aplicare in aceasta epoca.


  Raspuns:

  Acela care crede ca manhajul salafilor nu este potrivit pentru aceste vremuri este unul care trebuie considerat indus in eroare si care induce in eroare pe ceilalti, pentru ca manhajul Salafus-salih este ceea ce aAllah ne-a ordinat saa urmam pana in momentul Orei.

  El (sallAllahu 'alayhi wa sallam) a spus:

  Intr-adevar cei care vor trai dupa mine vor vedea multe divergente, de aceea tineti-va strans de Sunna mea si de Sunna califilor bine calauziti de dupa mine.Aderati la acesta cu fermitate si tineti strans de ea cu dintii


  Aceasta se adreseaza Ummei pana la momentul Orei.Aceasta ---------------streaza ca Manhajul salafilor trebuie urmat si ca acesta este potrivit pentru organizarea vietii in orice timp si loc.

  Allah PreaInaltul a spus::

  Allah a fost multumit de catre primii[ credinciosi] dintre cei care au purces in pribegie[ muhajirun] si sprijinitori [ansar] si dintre cei care l-au urmat cu buna purtare, si Allah este multumit de ei, dupa cum si ei sunt multumiti de El [At-Tawba: 100]


  Prin umare, e obligatoriu pentru Ummah sa urmeze manhajul Muhajirun-ilor e Ansar-ilor.Imam Malik (rahimahullah) a spus: "Partea tarzie a Ummei nu va fi indreptata decat cu ceea ce a indreptat si partea ei timpurie."


  Persoana care vrea sa izoleze Ummah salafilor este o persoana care vrea numai rau pentru musulmani. Acesta e unul care vrea sa schimbe islamul si care vrea sa introduca inovatii si Mukhalafat ( lucruri care sunt opuse religiei pure).Este obligatoriu sa refuzam aceasta persoana, sa negam argumentele sale si sa fim atenti impotriva raului pe care il face, pentru ca Manhajul salafilor trebuie urmat si salafii trebuie considerate exemple de urmat.Urmarea Manhajului salafilor este ceea ce Cartea lui Allah si Sunnah Mesagerului invata, asa cum am mentionat.
  Persoana care vrea sa elimine Khalafii (generatiile urmatoare) din Ummah salafilor este unul care instaureaza coruptia pe pamant.Este obligatoriu refuzul declaratiilor sale, si trebuie avertizati musulmanii impotriva lui.Musulmanii trebuie sa ---------------streze falsitatea acestor declaratii.


  Shaykh Salih Al-Fawzan (hafidhahullah)

  [sursa: Al-Muntaqa Min Fatawa Ash-Shaykh Salih Al Fawzan complectat de Abu Abdir Rahman adil Bin Ali Al-Faridan, p.11-12]
  __________________

  Allah sa ma ierte pentru orice eroare

  sursa
  Bitassaruf
  Doar Allah ma poate judeca!

  << ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

  << Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

   
   

 2. Urmatorii 2 au spus mersi lui aiscia pentru acest subiect

  aynur (09-03-2009), ummraschid (08-10-2009)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

 
Bookmarks
Bookmarks
 
Posting Permissions
 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •