aiscia (08-21-2009), gabriela guettat (08-22-2009), Hayat (08-21-2009), maryam (08-21-2009), Saira (08-26-2009), ummraschid (08-21-2009)
Thread: Prima zi de Ramadan este sambata
Results 1 to 10 of 21
|
|
-
08-20-2009, 11:29 PM
In numele Lui ALLAH Cel Milostiv Indurator .
Inchallah , prima zi de Ramadan anul acesta 2009 este Sambata .
Arabia Saudita , Qatar , sunitii din Liban , Siria , Egipt , Sudan , sunitii din Iraq , Romania si alte tari din lume (majoritatea tarilor) au declarat ca prima zi de Ramadan este sambata in 22 - 08 - 09 .
Turcia , Libia , Tarile Balcanice , si sheitii au declarat ca maine vineri in 21 - 08 - 09 este prima zi de Ramadan .
Deci maine inca , mai puteti lua micul dejun
La multi ani si post usor si Ramadan binecuvantat , si pacate sterse
-
Urmatorii 6 au spus mersi lui suleiman pentru acest subiect
-
-
-
08-21-2009, 07:47 PM

In constanta s-a inceput postul de Vineri. Si as fi dorit si eu sa situ de ce exista diferente intre cei din constanta si cei de la Bucuresti ( bucurestiul sambata va incepe )??
Eu din cate stiu toata romania ar fi trebuit sa tina in aceeasi zi, trebuie sa fie unitate ,sau gresec cumva?
-
-
08-21-2009, 08:40 PM
Va rog frumos nu mai umbleti subiectele cu puncte si linii .
Cei care merg asa cum e islamul fara tendinte de modernizare si nici de modificari , se bazeaza asa cum s-au bazat musulmanii din toate timpurile : Pe vedere .
Cei care se bazeaza pe calculi , postul lor este gresit , cu tot respectul . Daca nu , sa ne dea o dovada ca metoda lor este permisa in Islam .
Deci , cei care au inceput postul vineri , s-au bazat pe calculi astrologice nu si pe vederea semilunii , ca oricum luna s-a nascut astazi , vineri si de aceea maine este prima zi de post .
-
-
-
08-22-2009, 12:38 AM
Am inteles, mutlumesc .
Dar lamuriti-ma va rog si pe mine , eu sunt nevoita sa incep acest post odata cu comunitatea de aici,am cumva vreo alta solutie sau se considera a fi bid'ah daca as incepe POSTUL NORMAL CA TOTI MUSULAMNII CARE TRAIESC IN ROMANIA, NU IN TURCIA ?? Sunt nevoita sa fac acest lucru ,si nu mi se pare normal.
Deja l-am inceput, dar ca sa fiu cu constiinta impacata as dori ca cineva sa-mi spuna este corect ce se intampla aici? Si ce solutii ar exista pe viitor ca aceasta comunitate din constanta sa reintre la "normal ?"
-
08-22-2009, 01:30 AM
Salaam alaikum
Cine stabileste de fapt, in mod oficial, ziua inceperii postului din luna Ramadan in Romania? Eu aveam impresia ca institutia careia ii revine aceasta atributie este Muftiatul cultului musulman, ca reprezentant al intregii comunitati musulmane din Romania. Sau ma insel?
La ditamai noastra tzara, care nici macar nu se cracaneaza pe 2 continente, chiar ca e inedit sa incepem postul in doua zile consecutive.
Pe de alta parte, traim vremuri in care linia care delimiteaza normalul de anormal mai poate fi observata doar la o privire si o gandire foarte atente...
Oricum ar fi, permiteti-mi sa va urez Ramadan mubarak wa said!
Un post binecuvantat, care sa ne imbogateasca spiritual, sa ne insufleteasca credinta, sa ne intareasca trupul si sa ne ajute sufletul in nazuinta sa neabatuta spre Allah.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |