Notices

Results 1 to 1 of 1
  1. Religia Profetului,inainte de a fi revelat Qur'anul! 
    moderator aiscia's Avatar
    Profetul Muhammad, salallahu aleihi wa sallam ce credinta avea inainte?

Buna la toata lumea, in ultimul timp ma interesez despre Islam, pentru ca, fiind crestin mi-am pus mereu atatea intrebari, una dintre aceastea este: daca nu gresesc la varsta de 40 de ani,Profetului i-a aparat Arhanghelul Gabriel in timp ce era retras spiritual, deci, intrebarea mea este: Dar Muhammad ce fel de religie avea inainte de Islam, era evreu, era crestin sau de alta credinta?

Raspuns:

Narat de Aisha(radhiallahu anha):
    ‘’El, Profetul, salallahu aleihi wa sallam avea obiceiul sa se retraga in pestera Hira si sa practice monoteismul orientat spre adevar si pentru a evita orice rautate si pacat.’’
    [Al-Bukhari e Muslim]

Profetul Muhammad, salallahu aleihi wa sallam, inintea de revelarea Coranului, nu a participat niciodata la venerarea idolilor (politeismul) practica, in schimb, retrageri spirituale (asa cum se aminteste in naratiunea de deasupra). De asemenea, nu a avut niciodata vreunul din viciile comune in randul arabilor din acea perioada:consumul de alcool, compania concubinelor; era,de fapt cunoscut ca ‘’Cel de incredere, Adevaratul’’(al-Amin). Acestea erau caracteristicile celor care urmau religia lui Avraam. Dar Mesagerul lui Allah, salallahu aleihi wa sallam, era special in aceasta, nu s-a mai dedat la venerarea idolilor sau la nici unul din viciile raspandite printre oamenii sai.

In Coran este scris, traducerea sensurilor:

‘’ Cei mai indreptatiti oameni sa se socoteasca apropriati de Avraam sunt aceia care l-au urmat pe el si pe acest Profet si aceia care cred…’’ [Al-Imran 3:68]

‘’ Avraam nu a fost nici iudeu nici crestin. El a fost credincios adevarat si intru totul supus lui Allah[musulman] si nu a fost dintre cei care-I fac semeni.’’ [Al-Imran 3:67]

‘’ Spune: ‘’ Intr-adevar, Domnul meu m-a calauzit pe un drum drept, o religie adevarata- religia lui Avraam cel drept intru credinta, care nu a fost printre cei care a facut asociati[lui Allah]’’ [Al-An'am 6:161]

Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

2. Urmatorii 5 au spus mersi lui aiscia pentru acest subiect

batool391 (11-16-2009), Betti (01-03-2010), gabriela guettat (11-15-2009), maryam (11-15-2009), Saira (11-16-2009)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks