O comisie a Parlamentului belgian a aprobat interzicerea purtarii valului islamic in public
de A.N. HotNews.ro
Joi, 1 aprilie 2010, 10:22 Actualitate | Internaţional
O comisie a Parlamentului belgian a votat miercuri, in unanimitate, in favoarea interzicerii valului islamic (burqa) in public, o etapa majora in procesul legislativ care ar putea face ca Belgia sa fie prima tara europeana ce impune o astfel de masura restrictiva, scrie boston.com.
Camera Reprezentantilor de la Bruxelles urmeaza sa dezbata si sa-si dea votul in aceasta chestiune la sfarsitul lunii aprilie.
Comitetul pentru Afaceri Interne, reprezentand toate partidele politice, a votat miercuri in unanimitate in favoarea interzicerii purtatii valului islamic in public.
"Nu putem permite ca cineva sa aiba dreptul de a se uita la altii fara sa fie vazut", a declarat Daniel Bacquelaine, initiatorul legii. "Este necesar ca legea sa interzica purtatul obiectelor vestimentare care mascheaza sau ascund total o persoana", a declarat politicianul.
Proiectul de lege vizeaza burqa si niqab-ul (care acopera fata), insa nu include si baticul traditional purtat pe cap de femeile musulmane.
Publicatia precizeaza ca burqa si niqab-ul sunt rar folosite in Belgia, insa Bacquelaine a afirmat ca "trebuie sa actionam astazi pentru a evita dezvoltarea ulterioara a fenomenului".
"Purtatul valului burqa in public nu este compatibil cu o societate deschisa, liberala, toleranta", a declarat politicianul belgian.
Sustinatorii legii afirma ca obiectele vestimentare de acest fel ridica probleme de securitate si ameninta valorile democratice. Unii experti sunt insa de parere ca documentul ar putea fi respins in urma unei actiuni in justitie.
Legea ar putea fi contestata inclusiv la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
Ar putea fi.........hmm
ALLAH sa le usureze surorilor noastre! De acolo si de pretutindeni...
Thread: NU! valului islamic
Results 51 to 52 of 52
|
|
-
membru de onoare

04-02-2010, 03:56 AM

-
-
Member

04-13-2010, 06:48 PMIn caz ca nu iti era clar, Hannen, asta s-a intimplat in istorie. De la perioada cind Profetul pacea fie asupra lui si companionii respectau femeile, le urmau sfatul, se consultau cu ele, de la perioada cind Allah revela versete ca raspuns la plingerile si comentariile femeilor, cel mai adesea clarificind si limitind abuzurile infaptuite de barbati, s-a ajuns la epoca noastra cind orice arab ignorant, ca sa isi ascunda nestiinta si confuzia, nu mai are alta justificare de a –ti inchide gura decit aceea ca esti femeie si asta e discutie intre femei. La Allah se afla toata puterea si El le vede pe toate, alhamdullilah. S-a uitat de vremea cind Aisha ra corecta opiniile companionilor, cind existau femei jurist, cind o necunoscuta il corecta pe Umar. Suntem in epoca ignorantei si acum oricare arab care poate traduce doua cuvinte dintr-o carte ne spune sa tacem ca suntem femei. Exemplu perfect. Am sa iti trimit pe privat niste carti inshALLAH.
-
Member

04-13-2010, 07:03 PMPunctul meu de vedere era simplu. Ne place sau nu ne place, in mod obiectiv se poate constata ca adevaratii salafi, tabiin si savantii nostri, in majoritate au spus ca niqabul nu e fard dar hijabul da. Ok. Niqabul e fie permis, fie sunna, fie mustahab, fie obicei. Aici invatatii au avut opinii diferite. Cine crede ca e fard e obligata sa il poarte si aici intervine mirarea mea: daca chiar credeti ca e fard cum de nu va puneti in clipa asta niqabul? asta ar insemna evlavie. Dar sa crezi ca niqabul e fard si tu sa continui sa porti hijab e suspect. Argumente de genul ca e greu, ca societatea..etc nu au valoare, la fel poate spune si o sora cu hijab, dar cele care cred ca hijabul e fard nu fac abatere de la regula.
Cine crede ca e sunnah, iarasi, mashAllah, Allah sa o rasplateasca, dar asta nu inseamna ca automat ea primeste o alta rasplata decit cea cu hijab pt ca niqabul nu e ''mai bun'' decit hijabul, iar o niqabi nu e mai evlavioasa prin definitie decit o hijabi. Poate o hijabi primeste mai multe hasanat decit o niqabi si invers; nefiind fard, actul in sine nu sporeste automat rasplata, ci depinde de multe alte conditii. Eu nu zic ca nu primeste rasplata dubla, Allah stie asta, dar spun ca nu e ca in matematica, cu cit ai mai mult material ope tine cu atit esti mai evlavioasa.
Despre sotiile Profetului am amintit ca au un statut special; ele aveau rasplata si pedeapsa dubla comparativ cu noi. Nu toate regulile de imitare se aplica automat; nu am zis ca o femeie care vrea sa poarte niqab de dragul imitarii lor face ceva rau sau inutil. Am spus doar ca nu tine de domeniul obligatiilor si ca nu orice au facut sotiile profetului poate fi imitat. In final, nu cele cu hijab au ceva cu cele cu niqab, ci invers. Cele cu niqab incearca sa le impuna o alta opinie celor cu hijab. Cele cu hijab accepta ca exista opinii diferite si respecta alegerea celei cu niqab, dar invers nu. Noi apreciem o femeie care poarta niqab, indiferent de intentiile si credinta ei, pt ca este una dintre opiniile scolilor noastre, chiar daca o opinie minoritara. Dar o femeie care crede ca niqabul e fard automat considera ca o hijabi face haram pt ca nu respecta un fard, din perspectiva ei. Agresivitatea si judecata vin de la niqabi. De aceea Hannen a zis ca ni se baga pe git. Avem, carti, avem savanti, avem d e unde ne informa, nu cerem verdicte de la fondatorul unui forum, avem savantii nostri inca, alhamdullilah, inca nu e sfirsitul lumii.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |